Kuchnia indukcyjna - porady - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Kuchnia indukcyjna - porady

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Kuchnia indukcyjna - porady

Cześć. W mieszkaniu w którym wynajmuje pokój jest kuchnia indukcyjna. Nie mam kogo spytać o doświadczenia z tym związane więc chce o to was spytać.
- Czymś się różni gotowanie na kuchni indukcyjnej od kuchni gazowej ?. Wiem tylko, że muszą być odpowiednie garnki do takiej kuchenki i tylko tyle wiem.
Kuchenka która jest tutaj z tego co zauważyłam ma pokrętła stopnia grzania i widziałam, że podobnie jak w gazowej kuchence w zależności który palnik włączę to ta część płyty się podgrzewa. I tyle co wiem podobno szybciej się gotują dania przygotowane na kuchni indukcyjnej.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kuchnia indukcyjna - porady

Musisz mieć garnki do płyty indukcyjnej (z odpowiedniej stali), bo inaczej płyta nie zadziała.
Co do działania - nie ma wielkiej różnicy. Płyta indukcyjna (w przeciwieństwie do zwykłej grzewczej) reaguje natychmiast (tak jak  kuchenka z gazem), nie ma inercji, nie musisz czekać, aż się nagrzeje, aż wystygnie.

3 Ostatnio edytowany przez Iceni (2017-08-19 21:05:51)

Odp: Kuchnia indukcyjna - porady

No na poczatku prędkość gotowania moze zaskakiwac tongue mnie sie zdarzylo pare razy wode wygotowac z garnka  big_smile

Przy okazji - nadają się wszystkie garnki (i wyłącznie takie), ktorych spody łapią magnes - wiec idac na zakupy wystarczy wrzucic do torebki taki magnesik z lodowki i sprawdzic. Nie trzeba wtedy przepłacać za markowe garnk, a zwlaszcza patelnie.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Kuchnia indukcyjna - porady

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024