Czuje sie ograniczana w moim zwiazku... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czuje sie ograniczana w moim zwiazku...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: Czuje sie ograniczana w moim zwiazku...

Jestem w związku. Przeprowadzilam sie do innego wielkiego i b anonimowego miasta, zagranica, mieszkam z partnerem.
Wczesniej mieszkałam w mniejszym miescie, miałam tam przyjaciol, także męskich, z którymi choczilam do blusowego klubu, albo w na kawe po pracy do kafejki...
Bylam w tym czasie w związku z moim partnerem....z kolezanka na drinka, kawe, deser, pogadać...

Tesknie do tych czasów. Obecnie nie mam zadnych przyjaciol.  Od czasów jak zamieszkałam z partnerem musze mu wszystko mowic, gdzie wychodze, kiedy wroce, co robię. Stracilam przez to całkowicie radość zycia....Nawet jak ide do koleżanki to mnie podejrzewa, albo oskarza ze zamiast spedzac czas z nim to umowilam sie z nia na kawe....

Czuje ze stracilam radość zycia, czuje sie samotna...wydaje mi sie ze bylam b szczesliwa jak mieszkałam sama....:(

Mam tez od lat przyjaciela w moim poprzednim miescie, tesknie do tych czasów jak chodziliśmy na kawe i rozmawialiśmy o swiecie.  On jest politologiem, tak jak ja, mogliśmy siedzieć przy kawie i godzinami rozmawiać... Chcialabym pojechać do mojego miasta....

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czuje sie ograniczana w moim zwiazku...

Witam koleżankę po fachu. Czy dobrze rozumiem, że gdy nie mieszkaliście razem to partner dawał Ci sporo przestrzeni, a teraz nagle zaczął mocno ją ograniczac? Próbowałaś z nim o tym porozmawiać? Jak on spędza czas bez Ciebie, czy ma jakichś znajomych?

3

Chodzimy do pracy i do domu, a potem na zakupy, na jakies wycieczki, do zoo, na rower....

Jak wspomniałam , jesteśmy w nowym miescie, które jest b. anonimowe, od 2 lat. Ja mam tylko koleżanki/znajomych z pracy, on tez.
Dawni znajomi sie porozjeżdżali.

Ja jestem osoba która długo zwlekala z związkiem, lubie czasem być sama, wyjść na spacer, na rower sama nie stanowi dla mnie problemu, albo marze żeby powloczyc sie po centrum handlowym godzinnami i przymierzac ciuchy (typowo babskie), poszłabym tez na kawe z kolezanka z pracy...
Ostatnio oznajmiłam mu ze chce jechać do mamy na kilka dni a potem on dolaczy (ja mam urop, chce z mama posiedzieć i spokojnie pogadać bo mieszkamy 300 km od niej, to jest na mnie obrażony, ze zostawić go chce na kilka dni...:( Plakac mi sie chce, czuje sie samotna sad, zamknieta w klatce. On mowi ze już 1 dzień beze mnie ciężko mu wytrzymać, a ja czuje sie jak wchodzi mi na glowe, dusi mnie......
Jak za długo siedze przy kompie to mnie sie czepia, ze ...co tak siedze przy kompie - a ja lubie, poczytać wiad. , słucham muzyki na you tube, fb....
Wczoraj mu powiedziałam, ze mnie wkurza, ze i wlazi na glowe, ze nie mogę w spokoju poczytać książki, bo ciagle nade mna stoi....

On nie ma znajomych tu, oprócz kolegow z pracy. Jak go zdenerwuje czyms to siega od razu po papierosa....
Mowie mu żeby znalal sobie hobby, kupil psa, koty, cokolwiek....

Nigdzie nie mogę sie swobodnie SAMA ruszyc...

4

A dlaczego go nie zostawisz i nie wrócisz do swojego miasta?

5 Ostatnio edytowany przez Beyondblackie (2017-07-24 11:18:14)

Co Ty jeszcze w tym zwiazku robisz???

Facet wyraznie ma jakies schizy, chce Cie kontrolowac na kazdym kroku, jest chorobliwie zazdrosny, a Ty sie na to zgadzasz? Sorry, ale to on ma problem, a nie Ty. Normalnym jest, ze dorosla osoba w zwiazku czasem chce pobyc sama, czasem pogadac z kumplem, czasem wyjsc na koncert, a nie byc przykuta lancuchem do drugiej polowki. Jezeli facet Ci mowi, ze sam nie potrafi spedzic pieciu minut, to swiadczy o tym, ze po prostu sie na Tobie uwiesil. Czesto osoby, ktore maja male poczucie wlasnej wartosci, czuja sie gorsze od reszty swiata, widza w partnerze zbawce i osobe odpowiedzialna za ich szczescie, dlatego panicznie boja sie tracic nad nia kontroli, sa zazdrosne i na dobra sprawe sprowadzaja caly swoj swiat do partnera. Czy tak to u Ciebie wyglada?

6

satyay

Zdaje się, że Twój ukochany jest introwertykiem.Do tego z silnie z cechami bluszcza. Prócz rozmowy z nim i jasno określenia swojej sytuacji i swoich odczuć nie pozostaje Tobie, nic innego.Niestety jeśli on, zignoruje Twoje emocje i nie dojdzie do poprawy, to w dłuszej mierze Twoje stanowisko i ból nabiorą coraz większych odniesień.To jest bardzo poważne do zastanowienia się....do podjęcia konkretnej decyzji.Do radości życie nie jest potrzebny tylko partner, ale również i inne aspekty.A on zdaje się o tym w ogóle nie pamiętać.

7

satyay napisał/a:

Chodzimy do pracy i do domu, a potem na zakupy, na jakies wycieczki, do zoo, na rower....

Jak wspomniałam , jesteśmy w nowym miescie, które jest b. anonimowe, od 2 lat. Ja mam tylko koleżanki/znajomych z pracy, on tez.
Dawni znajomi sie porozjeżdżali.

Ja jestem osoba która długo zwlekala z związkiem, lubie czasem być sama, wyjść na spacer, na rower sama nie stanowi dla mnie problemu, albo marze żeby powloczyc sie po centrum handlowym godzinnami i przymierzac ciuchy (typowo babskie), poszłabym tez na kawe z kolezanka z pracy...
Ostatnio oznajmiłam mu ze chce jechać do mamy na kilka dni a potem on dolaczy (ja mam urop, chce z mama posiedzieć i spokojnie pogadać bo mieszkamy 300 km od niej, to jest na mnie obrażony, ze zostawić go chce na kilka dni...:( Plakac mi sie chce, czuje sie samotna sad, zamknieta w klatce. On mowi ze już 1 dzień beze mnie ciężko mu wytrzymać, a ja czuje sie jak wchodzi mi na glowe, dusi mnie......
Jak za długo siedze przy kompie to mnie sie czepia, ze ...co tak siedze przy kompie - a ja lubie, poczytać wiad. , słucham muzyki na you tube, fb....
Wczoraj mu powiedziałam, ze mnie wkurza, ze i wlazi na glowe, ze nie mogę w spokoju poczytać książki, bo ciagle nade mna stoi....

On nie ma znajomych tu, oprócz kolegow z pracy. Jak go zdenerwuje czyms to siega od razu po papierosa....
Mowie mu żeby znalal sobie hobby, kupil psa, koty, cokolwiek....

Nigdzie nie mogę sie swobodnie SAMA ruszyc...

Ja mam dosyć dużą potrzebę przebywania z drugą osobą, ale sytuację które opisujesz to dla mnie przypadek wręcz chorobowy. Czepianie się o kilka dni z mamą, jeśli się rzadko widujecie czy o spędzanie czasu przed kompem jest straszne, dziewczyny dobrze Ci radzą, wiej od niego bo to żadna miłość.

8

Musicie szczerze porozmawiac o waszych potrzebach. Powiedz mu co czujesz, niech on ci powie jak on to widzi i wypracujcie jakis kompromis. To nie moze byc tak, że jest problem to wracasz do rodzinnego miasta i tyle. Podjeliscie wspolna decyzje. On raczej nie zmuszal cie do wyjazdu. Sprobuj znalezc kolezanki, hobby i zyj po swojemu. Mysle ze jak pogadacie to bedzie ok, w koncu sie kochacie. Ale jesli dalej bedzie cie nadmiernie kontrolowal to postaw granice i powiedz, ze jak tak dalej bedzie to wracasz do rodzinnego miasta bo nie dasz sie tak traktowac.

9

Rozmowa tu raczej nie pomoże, jeśli facet jest zaborczy i nie pojmuje że każdy człowiek jest wolny i ma prawo robić co chce, i nie jest niczyją własnością. Jeśli on tego nie pojmie to możesz mu tłumaczyć i rozmawiać o potrzebach długo.
Strach pomyśleć co byłoby po slubie? Jeśli w samym związku czujesz się stłamszona i ograniczona do granic możliwości...to nie wróży to nic dobrego.
Ja bym powiedziała że albo niech facet zacznie nad sobą pracować, bo to w nim jest problem..albo koniec tej zabawy i na własność to niech sobie kupi koszulę, ale nie kobietę.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czuje sie ograniczana w moim zwiazku...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024