Paniczny lęk przed seksem mojego chłopaka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Paniczny lęk przed seksem mojego chłopaka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1 Ostatnio edytowany przez kate345 (2017-07-16 13:54:34)

Temat: Paniczny lęk przed seksem mojego chłopaka

Cześć,
jestem ze swoim chłopakiem już ponad rok. Bardzo chciałabym zacząć z nim uprawiać seks - czasami u mnie nocuje, ale nigdy nie doszło do zbliżenia. Dodam, że oboje jesteśmy dorosłymi ludźmi. Wiem, że panicznie boi się on ciąży (jesteśmy na studiach), dlatego poszłam do ginekologa po plastry i je stosuję. Jednak on dalej nie chce.
Ostatnio dosyc mocno się o to pokłociliśmy i w trakcie kłótni przyznał sie, że kiedyś ze swoją byłą dziewczyną prawie wpadli i dlatego ma uraz. Padły słowa, że mi chodzi tylko o bzykanie i żebym sobie poszła do innego który mnie wyrucha, bo on sie boi i nie zamierza. I to jest cytat. Mi naprawde nie chodzi o seks, bo kocham go bardzo, ale uważam, że to naturalne w związku o takim stażu.
Dziewczyny, co robić? Mam juz dosyć tych awantur. Jak mówię, że plastry to 99% to on twierdzi, że on ze swoim pechem będzie tym 1%.
Co zrobiłybyście na moim miejscu?
Dodam, że za sobą mamy już petting (po roku czasu, oboje 23 lata), ale jak zaczyna być coś więcej to on mówi stop.
On ma obsesję - opowiadał, że kiedyś z jego byłą dziewczyną trochę poszaleli, pękła im gumka i spóżniał sie jej okres. I on nie chce znowu przezywac takiego strachu...
Nawet jak jesteśmy razem pod prysznicem to nie moge się do niego zbliżyc, bo co jak "dotknę cię gdzies penisem i zajdziesz w ciąże??? ja chce skończyć studia a nie byc ojcem w wieku 23 lat!!"... i jak zwykle, teksty typu "znajdź sobie takiego, co Cię wyrucha, skoro Ci sie cos nie podoba", ja w płacz, on się do mnie nie odzywa. I schemat sie powtarza.

Mamy 23 lata, co druga noc on u mnie nocuje, oczywiście zawsze coś tam się pocałujemy, podotykamy ale w pewnym momencie on mówi stop i tyle.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Paniczny lęk przed seksem mojego chłopaka

Może dodatkowo założyć prezerwatywę, to będą dwa zabezpieczenia. Zastanów się czy to chodzi o ciąże, może on ma jakiś problem

3

Proponowałam mu- plaster+gumka+dodatkowo stosunek przerywany. Dalej nie. On chce być odpowiedzialny i nie chce.
On jest naprawdę niesamowicie atrakcyjny, mówię mu to często, ja chyba też nie jestem zła. Więc raczej nie chodzi o żaden kompleks, tylko o paniczny strach przed wpadką.

4

Może dodatkowo założyć prezerwatywę, to będą dwa zabezpieczenia. Zastanów się czy to chodzi o ciąże, może on ma jakiś problem. Trochę dziwne że chłopak który rzekomo rozpoczął współżycie, młody, zdrowy sam rezygnuje z chętnej  partnerki.

5

Dokładnie. Wiem, ze uprawiał seks ze swoją byłą dziewczyną dosyć często, bo opowiadał mi o tym nasz wspólny najlpeszy przyjaciel.
Dopiero jak się go zapytałam, czy może coś się kiedyś stało, że sie tak boi to sie przyznał, że kiedyś prawie wpadli. I on jeszcze nie chce być ojcem.

6

A moze ma problemy z erekcją i wstydzi Ci sie o tym powiedziec? Np zaczęło mu sie wyniku stresu w związku z tamtą "wpadką" i ma jakiś rodzaj psychicznej bariery?

7

Nie ma najmniejszych problemów z erekcja, jak delikatnie go dotknę raz w tym miejscu to od razu dostaje pełnej erekcji...

Mozliwe, ale no bez przesady... Jesteśmy dorośli, śpimy u siebie, nikt nam nie przeszkadza (np rodzice za ścianą), jesteśmy razem już prawie 1,5 roku. A on się tak panicznie boi.

8

... może to nie była poprzednia dziewczyna, tylko nie wyleczona miłość do chłopca?

Przypadek dość zaskakujący... taki lęk przed dzieckiem, że nie zaspokaja swoich potrzeb seksualnych?

9

Jak ma sie problem (a on ewidentnie ma) to szuka się rozwiązania. A te teksty z bzykaniem, wyruchaniem... Żenada.
Co robić? Poważnie bym rozważyła zakończenie znajomości. Całe życie tak będziecie? Jak "osiągniecie" przykładowo kiedyś tyle dzieci, ile tam będziecie chcieli mieć - awantury reaktywacja?

10

Coś mi tu śmierdzi z tym strachem przed dzieckiem.

11

Przyjaźniłam się i z taką parą. Sytuacja łudząco podobna do Twojej, ona chciała seksu, była odpowiedzialna z zabezpieczeniem ale on dostawał paniki przed ciązą, nawet po pettingu i potrafił wymyślać cuda niewidy że plemniki mogą się przenieść na rękach do pochwy i będzie ciąża. Doda, że był to już dorosły człowiek, a nie 15 latek. A dziewczyna mega sfrustrowana "co ja robie źlę?".
Niestety nie przezwyciężyli problemu, rozstali się a chłopak dalej panicznie boi się jakichkolwiek interakcji seksualnych.
Ja bym i jemu, i Twojemu chłopakowi radziła psychologa. Nieważne czy to jest strach przed ciążą czy jakieś inne bariery psychiczne ale sam tego nie pokona jeśli to jest tak silny lęk że dorosłego sprawnego faceta powstrzymuje przed seksem o minimalnym ryzyku ciąży (np plastry+prezerwatywa+stosunek przerwany).

12

Seks seksem, ale po żałosnych ripostach Twojego chłopaka nadal chcesz być z kimś, kto traktuje Cię w ten sposób? Po co?

13

Jeśli logiczne argumenty jak np to, że byłyby dwa zabezpieczenia do niego nie trafiają to chyba bym się z nim rozstała. Facet ma ewidentnie problem ze sobą. I sposób w jaki do Ciebie mówi też pozostawia wiele do życzenia...

14

Ciężka sprawa, bo nie ma antykoncepcji, która daje 100% pewności. No może wazektomia, ale to nie wchodzi u niego w rachubę. On zawsze się będzie identyfikował z tym ułamkiem procenta, który daje możliwość, że jednak zajdziesz w ciążę. Strasznie się chłopak nakręcił. Mówi, że będzie miał pecha, choć tak naprawdę wcale go nie miał, bo pomimo pękniętej prezerwatywy jego była dziewczyna nie zaszła w ciążę. Więc raczej miał farta, a nie pecha. Trudno tu coś doradzić jak ktoś jest maksymalnie zafiksowany. Oczywiście można spróbować wizyty u psychologa, ale nie sądzę, aby ten go też przekonał. On musi sam dojrzeć do tego. Tylko nie wiadomo jak długo będziesz musiała na to czekać.

15 Ostatnio edytowany przez Gary (2017-07-17 10:26:48)

kate345 napisał/a:

nigdy nie doszło do zbliżenia. Dodam, że oboje jesteśmy dorosłymi ludźmi.

A do czego doszło? Widziałaś jego penisa we wzwodzie? Bo jesli nie, to z tą ciążą raczej ściema i przykrywka do kompleksów.

Padły słowa, że mi chodzi tylko o bzykanie i żebym sobie poszła do innego który mnie wyrucha, bo on sie boi i nie zamierza.

No przecież to nienormalne, nie widzisz tego dziewczyno?

I to jest cytat. Mi naprawde nie chodzi o seks, bo kocham go bardzo, ale uważam, że to naturalne w związku o takim stażu.

Pewnie że naturalne. Nie ma seksu nie ma związku. jak dalej będziesz dawała sobie to wmówić, to wpadniesz w kompleksy -- zostaniesz uszkodzona psychicznie.
Z antykoncepcji stosuje się pre-zer-wa-ty-wy.

Dziewczyny, co robić? Mam juz dosyć tych awantur. Jak mówię, że plastry to 99% to on twierdzi, że on ze swoim pechem będzie tym 1%.

Załóż gumę. Jak guma nie pęknie to 100% skuteczności.

pękła im gumka i spóżniał sie jej okres.

Dobra, dobra -- gumę trzeba umiejętnie założyć. Mi nigdy nie pękła.

kate345 napisał/a:

... tylko o paniczny strach przed wpadką.

Impotent? Wpadka = utrata erekcji? Niepowodzenie w seksie?

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Paniczny lęk przed seksem mojego chłopaka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024