On nie chce slubu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » On nie chce slubu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: On nie chce slubu

Witam kobiety w mojej lub podobnej sytuacji żyje z mężczyzną 10 lat .jestem od niego starsza o 10 lat.mimo to żyje się nam bardzo dobrze mamy wspólny dom.jednsk gdy tylko wspomnę o ślubie milczy ,i nie mogę uzyskać żadnej odpowiedzi.nie się. Co myśleć .nic nie wskazuje na to że mnie nie kocha.jedy. wytłumaczeniem może być brak pieniędzy aż takiej kwoty na tą ceremonię.slbo piwodem. Jest fakt że pochodzi z rodziny patologicznej gdzie nikt ze sobą nie żyje,łącze to również z jego zimnym stosunkiem fonie nie.brak okazywania uczuć .czy mam rację .co w takiej sytuacji robić użyłam już chyba wszystkich argumentów proszę o poradę

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: On nie chce slubu

Może po prostu zasięgnął rady u starszych kolegów którzy są już po ślubie?

Wielokrotnie czytałem opinie facetów po ślubie którzy pisali, że po ślubie kobieta przestaje się starać, sexu jest jak na lekarstwo i ogólnie wszystko zmienia się na gorsze bo kobieta myśli, że nie musi już się starać tak jak wcześniej bo facet już zaobrączkowany to nie ucieknie ;p

3

On nie czyta takich tematów.nie rozumiem dlaczego nie ma nic do powiedzenia po tylu latach tak naprawdę nie wiem co o tym człowieku myśleć  najgorsze jest to jego milczenie.zawsze staram się być w porządku sexu nie unikam .staram się zawsze być niczego mi nie zabrakło może dlatego że jestem starsza a po ślubie mogło by być już tylko lepiej .wiem z własnego doświadczenia że ślub daje wiele  możliwości i szacunku do drugiej osoby.nie chce być już kochanka.

Jesteś o 10 lat starsza, czyli po ile macie lat?

5

Ja mam 50 on 40 ale jest nam dobrze razem

6 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-07-13 20:14:48)

No to co się dziwisz, po co mu ten ślub? Dzieci już nie będziecie mieli, a skoro od 10 lat ma wszystko, co może od Ciebie dostać, to po co sobie głowę zawracać?
Nie chciałabym Cię dołować, ale sądząc po innym Twoim temacie, to może się równie dobrze okazać, że on ślub kiedyś weźmie, ale z kimś innym, młodszym, z kim będzie mógł mieć dzieci - o ile w ogóle zależy mu na tzw. ustatkowaniu się...
A Tobie po co ten ślub?

7

Po co mi ślub ? Bo chciałabym znać swoją przyszłość.choviaz w połowie dało by mi to poczucie bezpieczeństwa .kiedyś był temat i był prawie gotowy ,nie wiem dlaczego teraz milczy.to nie der tak pogrywać z drugą osobą.mowi że dotąd mnie nie skrzywdził i nie dał powodu żebym myślała inaczejj jstem już głupia .jestem emocjonalna ale w związku muszą być emocje.trzebs okazywać tak jak się czuje .może kocham bardziej co w związku z tym .czy to znaczy że on nie chce żeby go kochać .

8 Ostatnio edytowany przez Averyl (2017-07-14 10:37:35)

Jesteście 10 lat... i jeszcze się nie przyzwyczaiłaś? on na pewno.
Tak jak Santapietruszka napisała - po co mu papierek, jeśli ma wszystko co mu potrzebne do szczęścia.

Możesz oczywiście postawić sprawę na ostrzu noża - no ale wtedy na dwoje babka wróżyła.

9

Właścwie dlaczego chcesz tego ślubu, bo jakoś po Twoich postach nie słychać ekscytacji i jakiegoś przekonania, że to jest własciwa dla Ciebie osoba za którą chcesz wyjśc za mąż.
Brzmi to jak takie przyzwyczajenie, jesteście razem z przyzwyczajenia, Ty chcesz ślubu on nie bo nie.

10

Wybudowałam dom z jego pomocą .nie chciałabym żeby został z nim .bo na dzień dzisiejszy dom dziedziczyły by dzieci .chciałabym mu coś zostawić .małżeństwo to ułatwia.jedtesmy razem bo się kochamy przyzwyczajenie chyba idzie w parze.zawsze miał pretensje że to nie będzie jego dom w który inwestuje ,kiedy chce sprawę ułatwić to cisza .dziwni ci mężczyźni.nid wiem jakich argumentów użyć żeby mi powiedział cokolwiek na ten temat

11 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-07-14 12:55:46)

jolla66 napisał/a:

Wybudowałam dom z jego pomocą .nie chciałabym żeby został z nim .bo na dzień dzisiejszy dom dziedziczyły by dzieci .chciałabym mu coś zostawić .małżeństwo to ułatwia.jedtesmy razem bo się kochamy przyzwyczajenie chyba idzie w parze.zawsze miał pretensje że to nie będzie jego dom w który inwestuje ,kiedy chce sprawę ułatwić to cisza .dziwni ci mężczyźni.nid wiem jakich argumentów użyć żeby mi powiedział cokolwiek na ten temat

Chcesz wyjść za mąż za jakiegoś gościa, do którego masz pretensje, że tańczyć z Tobą nie chce, a za innymi się ugania, tylko po to, żeby domu nie dziedziczyły dzieci?
Sorry, ale ja tego nie kumam. Mieszkanie możesz mu zabezpieczyć w inny sposób.

12

Dziękuję za odpowiedzi wszystkie są oczywiście bardzo mądre .to chyba ja jestem. Niemądra.no coz to chyba miłość ..właśnie.pomimo wszystkiego che go zatrzymać przy sobie i szczerze mówiąc bardzo się boje ze go kiedyś stracę.nie jest wylewnym człowiekiem i mało okazuje swoje uczucia dlatego chyba tak mnie intryguje.milosc jest ślepa i głucha .czyli co radzicie odpuścić ślub i zyc w niepewnosci

13 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-07-14 14:38:21)

A jaką pewność da Ci ślub? Przecież istnieją rozwody... Ślub to nie gwarancja, że ktoś z Tobą zostanie do końca życia i nie po to się ślub bierze, żeby taką gwarancję dostać...
A ślub po to, żeby kogoś przy sobie zatrzymać, to już w ogóle dramat i wcale nie wróży dobrze na przyszłość...

14

W sumie to chyba chodzi o to żeby usłyszeć jego zdanie pozytywne bo nie mogę znieść tego że nie potrafi się określić tak czy nie .myślę że boi się powiedzieć że nie żeby mnie nie urazić .tak też nie wie czy powiedzieć.gdyby się zgodził to ja bym chyba się wtedy zastanawiała czy tego i z tym człowiekiem chce .ale ważne jest żeby usłyszeć że tak chciałby być ze mną do końca.to bardzo by mnie uspokoiło.bardzo ważne jest to dla mnie.iysle że każda kobieta mimo wszystko też by chciała wiedzieć że jest ta jedyna przynajmniej tak myśleć.

15 Ostatnio edytowany przez Averyl (2017-07-14 15:07:04)

Zastanowiłabym się nad tym, co was łączy - na pewno dużo!
10 lat to dużo, już dawno motyle wyzdychały, za to musiały pojawić się jakieś inne uczucia - on pomagała wybudować dom, ty cały czas uważasz go za bardzo ważnego człowieka, na pewno coś jest między wami... zastanów się co?  czy bardziej przyzwyczajenie, czy może dojrzała, partnerska miłość.
Zastanów się, co jest waszym problemem, na pewno coś szwankuje w komunikacji - na inne tematy też mu się zdarza nie odpowiadać?

Nie zmusisz go do ślubu, ale możesz spróbować porozmawiać z nim o waszych problemach.

Co zrobisz, jeśli wyszłoby, że on nie chce ślubu, bo nie kocha cię, jest z tobą dla wygody, z przyzwyczajenia?

16

Spróbuję jeszcze raz porozmawiać ,i na tym się zakończy .postawie sprawę ostro albo w ta albo w ta

17

na pewno to dobry krok? wyciśniesz z niego deklarację?
raczej zastanów się/porozmawiaj, co w rzeczywistość was łączy po tylu latach

18 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-07-14 20:00:04)

jolla66 napisał/a:

gdyby się zgodził to ja bym chyba się wtedy zastanawiała czy tego i z tym człowiekiem chce

Tym bardziej Cię nie rozumiem, niestety. Chcesz ślubu i żeby on chciał ślubu, a jak on będzie chciał ślubu, to Ty się zastanowisz dopiero, czy właściwie chcesz?

Chyba się troszeczkę pogubiłaś sama ze sobą smile Rozumiem, chciałabyś jasnej deklaracji w sprawie przyszłości od niego... a zastanawiałaś się, dlaczego tak strasznie Ci na tym zależy? Ja mam wrażenie, że coś między Wami szwankuje, Ty o tym wiesz albo to przeczuwasz, chociaż nam tego tu nie piszesz. Chciałabyś, żeby się określił, a wtedy Ty się zastanowisz, czy chcesz i potrzymasz go w niepewności... chciałabyś mu dać po nosie np. za takie sytuacje z tańcami, jakie opisałaś w innym wątku? Czy takich i podobnych sytuacji jest więcej i po prostu czujesz się niepewnie, chciałabyś "go zatrzymać", ale w głębi duszy czujesz, że coś tu nie gra? Czy może myślisz, że jak on już się oświadczy, to on już będzie cały Twój i na zawsze, i znikną te problemy, które teraz są, hop siup, abrakadabra?

jolla66 napisał/a:

po ślubie mogło by być już tylko lepiej .wiem z własnego doświadczenia że ślub daje wiele  możliwości i szacunku do drugiej osoby

Nie. Jak przed ślubem nie ma szacunku, to on się w magiczny sposób po ślubie nie pojawi, niestety...

Ja bym Ci radziła spokojnie wszystko przemyśleć...

19

Mam wątpliwości właśnie poprzez jego zachowanie na tych zabawach.i nie Dońca mu wierzę że będziemy zawsze razem .zachowuje się jakby nic się nie stało i mówi że nic złego nie zrobił sama już nie wiem.wszystko dlatego że miałam już męża który bardzo mnie kochał nigdy mnie nie zawiodła traktował mnie jak księżniczkę a ja mu ufałam bezgranicznie .niestety zginął na drodze przez pijanego kierowcę.i szukam tego samego .i myślę żenie ma innej opcji albo całkowicie mój oddany tylko mi albo żaden.czy ha mam coś z psychika?

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » On nie chce slubu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024