Dziecko samo w domu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Dziecko samo w domu

Witam
Mam niespelna osmioletnia corke i klopot poniewaz nie moge znalezc jednoznacznej odpowiedzi,czy wtym wieku dziecko moze zostac samo w domu na niespelna godzine? W szkole powiedziano mi ze od siedmiu lat moze wracac sama ze szkoly,mamy doslownie 100 metrow do szkoly wiec od wrzesnia bedzie musiala wracac sama. Problem polega na tym ze swietlica w szkole jest do godz. 16:30 a ja pracuje do 17 plus okolo 20 minut na dojazd i w tym czasie corka bylaby w domu sama. W ubieglym roku odbierala ja sasiadka ale wyprowadzila sie i nikogo wiecej nie mam kto moglby pomoc mi przy malej. Jak to wyglada prawnie? Nigdzie nie znalazlam jednoznacznej odpowiedzi.
Z gory dziekuje za kazda odpowiedz smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziecko samo w domu

Nie mozesz znalezc jednoznaczniej odpowiedzi, poniewaz polskie prawo nie reguluje tej kwestii jednoznacznie.

3

Wydaje mi się,że masz podobny problem do mojego. Dziecko samo mnie informuje,że może zostawać już samo w domu,jednak ja nadal mam obawy i nie ma opcji bym je pozostawiła chociaż na 15 minut smile My matki tak mamy

4

Ja corke zostawilabym sama na te kilkadziesiat minut,jest dosc odpowiedzialna i nie balabym sie "za bardzo" (pewnie wisialabym na telefonie do samego powrotu

5

Ja jestem z pokolenia “dzieci z kluczem na szyi“ i kompletnie nie kumam problemu. Osmioletnie dziecko moze smialo samo isc do szkoly i z niej wrocic. Moze tez pol dnia samo byc w domu i sobie poradzi.

6

W dzisiejszych czasach chyba nie ma opcji,żebym 8letnie dziecko samo puściła do szkoły. Za dużo świrów

7

Moim zdaniem "świrów" jest tyle samo co wtedy, gdy my byliśmy dziećmi. Teraz jest to tylko bardziej nagłośnione i dlatego wydaje się, że czają się za każdym rogiem. Z jednej strony, to dobrze że społeczeństwo jest informowane, ale z drugiej strony za bardzo działa to na naszą psychikę i wzrost nadopiekuńczości w stosunku do naszych dzieci.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024