Blond na siwiznę, reszta naturalna - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Blond na siwiznę, reszta naturalna

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

1

Temat: Blond na siwiznę, reszta naturalna

Kocham swój naturalny kolor włosów, ale o ile trzy/cztery lata temu siwe włosy mnie zaskakiwały, o tyle dzisiaj jestem w pełni świadoma ich istnienia i za każdym razem "podziwiam" je w lustrze. Gdyby nie to, że naprawdę uwielbiam mój kolor i nigdy nie stosowałam na włosy farby, to bym się nawet nie zawahała tylko sobie fundnęła fryzjera i tyle.

Moim celem jest zafarbowanie siwych włosów i pozostawienie reszty możliwie nietkniętej. Szamponetki mnie nie satysfakcjonują - krótki efekt i nawet najbardziej podobny kolor wydaje mi się nienaturalny i brzydki.

Podobno żeby zafarbować ciemne włosy na blond trzeba użyć farby z rozjaśniaczem, bo inaczej nie chwyci. Również podobno blondy całkiem dobrze kładzie się na siwych włosach. Czy jeżeli użyję blondu bez rozjaśniacza do brązu, to farba pokryje siwe włosy a resztę pozostawi w możliwie nienaruszonym stanie? Wprawdzie technicznie wszystkie włosy będą zafarbowane, ale liczę na to że na brązie nie będzie widać większych efektów. Czy któraś z Was tego próbowała? Czy dawało to jakiś efekt?

Ewentualnie czy fryzjerzy potrafią  tak dobrać kolor farby żeby był on identyczny z naturalnym? Odcień i połysk też? Bo nie mam pojęcia.

Zakładam ostatecznie wizytę u fryzjera, ale nie mam żadnego stałego/ulubionego do podcinania końcówek, wobec czego i tak żadnemu z nich nie zaufam na słowo że tak się da. Reasumując i tak zadałabym tutaj to pytanie. smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Blond na siwiznę, reszta naturalna

żeby odcien i połysk były identyczne to wątpię, ale zbliżone pewnie tak.  Myślę, ze  z takim pomysłem najlepiej wybrać się do fryzjera, ja bym się bała sama tak kombinować.

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Blond na siwiznę, reszta naturalna

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024