Dziewczyna nie może mieć długich włosów - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Dziewczyna nie może mieć długich włosów

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 22 ]

Temat: Dziewczyna nie może mieć długich włosów

Hej,

Moja dziewczyna z którą jestem jakiś czas twierdzi, ze nie może mieć długich włosów bo jej wypadają.
Wcześniej miała długie, ale wypadały jej garściami.

Ja twierdzę, ze poszła do złego lekarza który jej nie pomógł. Czy mogę się mylić ? Są przypadki kiedy rzeczywiście nie można mieć długich włosów?

Zobacz podobne tematy :
Odp: Dziewczyna nie może mieć długich włosów

Są. A po co chcesz, żeby miała długie włosy, jeśli ona tego nie chce?

Swoją drogą, mój były mąż zawsze płakał, że jak mam długie włosy, to nie może spać, bo włażą mu do nosa big_smile Na pomysł spania oddzielnie, w odległości paru km, musiałam wpaść sama big_smile

3

nie, że ona nie chce. Twierdzi, że chciałaby ale nie może

Ale skąd w ogóle taka rozmowa? Ty chcesz, żeby dziewczyna miała długie włosy, bo Ci się tak bardziej podoba? To po co jesteś z taką z krótkimi?

5 Ostatnio edytowany przez navoxopera (2017-07-02 22:47:05)

Mi się podoba w krótkich. Chciałem spytać po prostu.

navoxopera napisał/a:

Ja twierdzę, ze poszła do złego lekarza który jej nie pomógł.

To podoba Ci się czy lekarz miał jej pomóc? Tak pytam z ciekawości, bo ja też zbyt długich nie mogę mieć...

7

Podoba mi się, ale może chciałbym żeby czasem miała długie ? Sama też mówiła, że takie chce mieć...

To niech zrobi badanie morfologii krwi, może po prostu ma anemię. A jak nie ma, to widocznie ma taką urodę - jak włosy za długie, to osłabione i wypadają - będziecie się musieli z tym pogodzić tongue

9

Znałam taki przypadek - dziewczyna miała naprawdę ładne włosy, ale rosły tylko trochę za ramiona. Nawet nie to, że wypadały jak rosły dalej, one po prostu dalej nie rosły. Taka uroda. c:

U jakiego lekarza była? Endokrynolog, dermatolog, ogólny...? Jakie badania miała zrobione? Nikt przez internet Twojej dziewczyny nie uleczy :c. Zwłaszcza że podejrzwam, że już posprawdzała wszystkie rzeczy, które przeciętny forumowicz może doradzić, tj wpsomniana już morfologia, TSH, hormony...
Z tym, że - jak mówisz - włosy wypadają po osiągnięciu pewnej długości, a wcześniej wszystko jest ok. A te czynniki wpływałyby również na włosy krótkie. Jej grzywa jest widocznie bardziej delikatna, zawsze może się wspomagać wcierkami z rzepy, kozieradki, olejem rycynowym czy naftą, co na pewno włosy wzmocni, ale nie można oczekiwać cudów. Nikt nie jest idealny, zresztą. (:

10

santapietruszka napisał/a:

Swoją drogą, mój były mąż zawsze płakał, że jak mam długie włosy, to nie może spać, bo włażą mu do nosa big_smile Na pomysł spania oddzielnie, w odległości paru km, musiałam wpaść sama big_smile

To Ty jesteś jak Roszpunka, Santa! big_smile aż takie długie tongue

ja się sama zastanwiam, jak to działa. Mam włosy sięgające niemal do ramion. Dawno nie miałam takich długich. Znajduję włosy na dywanie, w odpływie, na grzebieniu, wszędzie. Jednocześnie nie widzę, bym łysiała, mam za to sporo włosów krótszych niż reszta, tak jakby nowsze, które, gdy wyprostuje włosy, a one się naelektryzują, to stoją w górę big_smile i nie wiem, czy ja tracę więcej włosów, bo moje cebulki są nieprzyzwyczajone do takiej długości, czy po prostu jako, że włosy są dłuższe, to bardziej rzucają się w oczy na tym dywanie i szczotce.

11

Iris7 napisał/a:

Znałam taki przypadek - dziewczyna miała naprawdę ładne włosy, ale rosły tylko trochę za ramiona. Nawet nie to, że wypadały jak rosły dalej, one po prostu dalej nie rosły. Taka uroda. c:

Jest coś takiego, jak cykl życia włosa i on u niektórych jest na tyle krótki, że włosy nie są w stanie "wyjść" poza określoną długość. Każdy włos po pewnym czasie musi wypaść, to dlatego każdego dnia tracimy określoną ich ilość, ok. 50-100 włosów, co jest zjawiskiem naturalnym i prawidłowym. Jeśli nasz cykl życia włosa jest długi, to rosną one długo i w zdecydowanej większości są długie, przy czym mam na myśli ilość na głowie wink - wtedy po prostu nie zauważamy tej wymiany.
Jeśli wspomniana dziewczyna nie łysiała, co znaczy, że nie wypadało jej więcej włosów niż rosło nowych, to prawdopodobnie winę za to, że nie mogła zapuścić czupryny dłuższej niż za ramiona, można przypisać znacznie krótszemu niż u większości z nas cyklowi życia jej włosów.

12

ja miałam bardzo długie włosy jako nastolatka, a teraz jakoś nie mogę ich zapuścić. To co podrośnie, trzeba niedługo obciąć, bo zniszczone. Tak jakby rosły mi tylko zniszczone włosy.

13

navoxopera napisał/a:

Hej,

Moja dziewczyna z którą jestem jakiś czas twierdzi, ze nie może mieć długich włosów bo jej wypadają.

Ja twierdzę, ze poszła do złego lekarza który jej nie pomógł. Czy mogę się mylić ? Są przypadki kiedy rzeczywiście nie można mieć długich włosów?

Nie no ty tak na serio? Lekarz nie pomógł to od razu zły? Jeśli laska je dużo fast foodów, nie uprawia sportu, je mało warzyw i owoców, dużo się stresuje to sam pan Bóg nie pomoże
No więc zdrowa dieta, jakiś suplement diety z biotyną, unikanie sytuacji stresowych a włosy przestaną wypadać, chyba że jest to związane z chorobą, więc lepiej zrobić profilaktycznie badania

14

A co to znaczy, że lekarz jej nie pomógł? Powiedział że jest zdrowa? Generalnie każdemu człowiekowi wypadają włosy i przy długich włosach może się wydawać duża ilość. Wypadają stare ale rosną nowe. Polecam pić herbatę pokrzywową bo jest dobra i na cerę i na włosy. a po niej rosną szybciej i są zdrowsze.

15

A może ona tak bardzo chce mieć długie, bo się boi, że nie będzie się Tobie podobać? Porozmawiaj z nią, powiedz jej, że ładnie jej w krótkich (jeśli naprawdę Ci się taka podoba), może wtedy przestanie tak spinać i na siłę zapuszczać.

16

Ale mnie się wydaje, że ona nie ma z tym problemu, tylko autor za wszelką cenę chciałby by miała długie włosy, bo mu się w krótkich nie podoba, to on naciska.

17

CatLady napisał/a:

Ale mnie się wydaje, że ona nie ma z tym problemu, tylko autor za wszelką cenę chciałby by miała długie włosy, bo mu się w krótkich nie podoba, to on naciska.

Też mi się tak wydaje. Prawda jest taka że może i długie włosy są ładne, ale są drogie w utrzymaniu (więcej kosmetyków, olejków), upierdliwe w czesaniu, myciu, i żyją własnym życiem, notorycznie przygniatane torebką, wplątujące się w guziki od poszewki, puszące się przy obecnej pogodzie itp itd. Coś o tym wiem mam włosy do pasa,

18

Pewnie macie rację i to faktycznie działa w tę stronę. Co do włosów krótkich i dugich, ja na przykład jak miałam krótkie, to trudniej mi było je ułożyć, sterczały mi we wszystkie strony i długo musiałam się z tym bawić, a długie można związać w kitkę i są. Chociaż faktem jest, że długie zazwyczaj bardziej się olejuje/nawilża itd. i na pewno więcej produktów na nie schodzi. Też niektórym kobietom krótka fryzurka dodaje charakteru, spójrzcie na przykład na Kożuchowską. Jestem fanką jej obecnego wyglądu.

19

W takiej sytuacji proponuję iść do dermatologa i do endokrynologa. Może to coś z hormonami?

20

navoxopera napisał/a:

Hej,

Czy krótkie również jej wypadają w takich ilościach?

21

Ja się zastanawiam nad skróceniem , bo chciałabym  dać im odpocząć, ale z drugiej strony,  to dla mnie dylemat, bo boje się, ze już więcej ich nie zapuszczę.

22

kasiapa napisał/a:

W takiej sytuacji proponuję iść do dermatologa i do endokrynologa. Może to coś z hormonami?

zgadzam się, lekarz to podstawa. A może się okaże, że tylko niedobory wyjdą, wtedy polecam merz spezial dragees, dobrze działają

Posty [ 22 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Dziewczyna nie może mieć długich włosów

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024