Proszę o poradę... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Proszę o poradę...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1 Ostatnio edytowany przez czarny__kot (2017-06-12 07:18:13)

Temat: Proszę o poradę...

Po raz pierwszy piszę na tego typu forum z prośbą o poradę.

Pracuję w salonie z wykończeniem wnętrz. Klienci wchodzą, wychodzą czasami tylko obejrzeć. Około dwóch miesięcy temu pojawiła się ona. Przyszła z rodzicami, siostrą i mężczyzną siostry. Kupuje mieszkanie i szuka elementów do niego już. Sprawiam wrażenie dosyć otwartego, tak więc rozmowa się potoczyła z nią, z jej rodziną, wiedziałem jak się nazywa i skąd jest mniej więcej, próbowałem ją zlokalizować w Internecie. Niestety wtedy mi się nie udała ta rzecz, byłem zawiedziony tym faktem, zdarzało mi się też zastanawiać czy wróci tu z powrotem czy nie.

Teraz po tym czasie przyszła niedawno złożyć już konkretne zamówienie, obsługiwał ją kolega, ale mnie też pamiętała. Chciałem się generalnie włączyć w rozmowę, ale akurat jak pech było trochę klientów. W każdym bądź razie kolega też zobaczył, że mi się spodobała i zaproponował, że mogę jej to zamówienie, które przyjdzie za 3-4 tygodnie dostarczyć bez żadnych opłat, ja się zgodziłem, ona się zgodziła, powiedziała że pokaże mi swojego zwierzaka o którym wcześniej rozmawialiśmy, zaśmiała się nawet że mogę przyprowadzić swojego to umówimy je na randkę. Jak wychodziła udało mi się nawet zaczepić ją i chwilę porozmawiać. Potem poszła dalej załatwiać swoje sprawy, zresztą nie chciałem być za bardzo natrętny i jej zatrzymywać rozmową na siłę.

Teraz tak naprawdę mam do niej kontakt, udało mi się znaleźć ją w Internecie, tzn. na Facebooku. Wiem, że jest rok, maksymalnie dwa lata starsza ode mnie, ja mam 27 lat. Od tej wizyty gryzie mnie, żeby ją zaczepić jakoś, zadzwonić i spytać się czy by nie chciała wyjść na kawę albo spacer, ale obawiam się, że mógłbym zostać źle odebrany, a tego chciałbym uniknąć. Nie jestem typem, który próbuje umawiać się z każdą ładną klientką i każdą podrywa. W sumie to tak naprawdę jestem taki typem osoby, która z zewnątrz zapewne jest odbierana jako pewna siebie i przebojowa, ale to już od dłuższego czasu jest taka gra pozorów zwłaszcza jeśli chodzi o relacje damsko-męskie w moim przypadku. Wcześniej byłem dużo pewniejszy w tych sprawach, ale po trzy letnim toksycznym związku to się skończyło i ogólnie mam do takich spraw ambiwalentne podejście.  Po tym związku czułem się w sumie jak wyrzucony i niepotrzebny nikomu śmieć.

Nie jestem osobą, która szybko się zakochuje, generalnie ciężko z tym u mnie i wiem, że od kawy do bycia z kimś jest daleka droga, a ta dziewczyna zainteresowała mnie i chciałbym ją poznać nawet jeśli by to była tylko relacja koleżeńska. Po prostu nie chcę jej postawić w kłopotliwej sytuacji ani siebie. Poza tym i tak pewnie raczej nie miałbym większych szans u takiej dziewczyny jak ona.

Prosiłbym was jakieś konstruktywne porady.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Proszę o poradę...

Mam bardzo podobną sytuację big_smile http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php? … 1#p3100031

Napisałem i nie żałuję. Piszemy po kilka godzin. Jesteśmy umówieni na pierwsze spotkanie. Tobie też proponuje napisać. Raz się żyje wink

3

Napisz do niej skoro masz kontakt. "Kto nie ryzykuje nie pije szampana" smile
Jeśli jesteś pewny siebie, zawsze można rzucić luźną propozycje z zaproszeniem na kawe czy spacer

Ja np mojego obecnego chlopaka poznalam na internecie. Zagadal i tak juz poszlo. Zanim sie spotkalismy, pisalismy przez poł roku. Niedługo mija nasza 3 rocznica zwiazku

Zaryzykuj. Powodzenia wink

4

czarny__kot napisał/a:

Teraz tak naprawdę mam do niej kontakt, udało mi się znaleźć ją w Internecie, tzn. na Facebooku.

Dobrze.

czarny__kot napisał/a:

Wiem, że jest rok, maksymalnie dwa lata starsza ode mnie, ja mam 27 lat. Od tej wizyty gryzie mnie, żeby ją zaczepić jakoś, zadzwonić i spytać się czy by nie chciała wyjść na kawę albo spacer

Bardzo dobrze.

czarny__kot napisał/a:

obawiam się, że mógłbym zostać źle odebrany, a tego chciałbym uniknąć.

Niedobrze.

czarny__kot napisał/a:

Nie jestem osobą, która szybko się zakochuje, generalnie ciężko z tym u mnie i wiem, że od kawy do bycia z kimś jest daleka droga, a ta dziewczyna zainteresowała mnie i chciałbym ją poznać nawet jeśli by to była tylko relacja koleżeńska.

Źle.

czarny__kot napisał/a:

Po prostu nie chcę jej postawić w kłopotliwej sytuacji ani siebie.

Bardzo źle.

czarny__kot napisał/a:

Poza tym i tak pewnie raczej nie miałbym większych szans u takiej dziewczyny jak ona.

Tragicznie.

Początek rokujący, ale później jest już tylko coraz gorzej. Jeśli laska jest z tych normalnych, to na pewno zwróci uwagę na to,
że zadałeś sobie trud odnalezienia jej na fejsie, żeby zagadać czy gdzieś tam ją zaprosić. Tu póki co jest dobrze i plusujesz.
Cała reszta działa na twoją niekorzyść i sam sobie dołki kopiesz. Po co. Niczego się nie obawiasz i nie chcesz uniknąć.
Nie interesuje cię żadna relacja koleżeńska i nie bierzesz nawet pod uwagę, że nie masz szans u takiej dziewczyny jak ona.
Działając czy choćby tylko myśląc w ten sposób, pokazujesz dziewczynie cechy, których ona nie chce widzieć u faceta.
Laska chce widzieć pewność siebie i zdecydowane działania, a nie jęki na męki, bo "nie chcę jej postawić w kłopotliwej sytuacji".
Wyskocz do niej z takim tekstem, to od razu jest zaorane i wszystko na co możesz liczyć, to jakiś frjendzon dla skończeńców i frajerów.
Napisz do niej na tym fejsie, że ty to ty, że o niej myślałeś i postanowiłeś odszukać, że chciałeś ją zaprosić, a w sklepie nie było okazji...
no powiedz po prostu jak było, ale bez tych załączników w postaci tekstów o relacjach koleżeńskich czy o tym że nie masz u niej szans,
bo klepanie takich bzdetów może tylko ci zaszkodzić, a na pewno w niczym nie pomoże.

5

Z tym pisaniem na Facebooku to bym nie przesadzała. Bardzo dużo "podrywaczy" tak pisze. Spróbować możesz, ale pomyśl jak tą rozmowę przeprowadzić, żeby do siebie tej dziewczyny nie zrazić ;-)

Jak z tobą rozmawiała tak dużo czasu i jej nie zanudziłeś, nie uciekła od Ciebie podczas ostatniej rozmowy to masz szanse. Wiek to raczej plus dla Ciebie, bo w tym wieku to młodszy ma lepiej wink Próbuj smile

6

Tak więc napisałem, najbardziej wg porady anderstud, dzięki za nią bo najbardziej konstruktywnie wpłynęła na mnie.

7

No.
Jak odpisze to najgorsze masz już za sobą. Teraz będzie z górki.
No chyba że w mailu przeczytasz "Przykro mi, ale od dwóch lat jestem mężatką" to cóż... będziemy kombinować dalej big_smile

8

Kawka jak najbardziej.Zaproś:)

9

Ależ ja lubię takie historie!  Jestem ciekawa,  jaki będzie finał - mam nadzieję,  że to będzie happy end!  :-)

10

Oj i powiem wam, że finał jest taki: napisałem do niej w poniedziałek, ale mi nie odpisała, widzę też że nie odczytała wiadomości, czyli albo widziała i ją zignorowała albo po prostu rzadko korzysta z Facebooka. Mam jeszcze jej numer telefonu i zastanawiam się czym tam nie napisać, gdybym chociaż widział, że odczytała wiadomość i zignorowała ją to byłoby wszystko jasne, a tak jestem w kropce. Ech, jestem pechowcem...

11

Na razie już się lepiej nie wychylaj. Odczekaj aż przeczyta co tam naskrobałeś i jaka będzie reakcja.
Może panna wzięła sobie urlop i gdzieś wyjechała, a tam nie ma dostępu do fejsa albo ma ciekawsze zajęcia.
Przeczekałbym jeszcze łykend zachowując spokój i przez ten czas coś już powinno się wyjaśnić.
Izi men, piłka jest okrągła, a bramki są dwie smile

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Proszę o poradę...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024