Jak zrozumieć faceta, gdy obiecuje a nie robi? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Jak zrozumieć faceta, gdy obiecuje a nie robi?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Jak zrozumieć faceta, gdy obiecuje a nie robi?

Witajcie kochane,

nurtuje mnie jedno zasadnicze pytanie, tj. w temacie!

Czy nie miałyście nigdy do czynienia z facetem, który obiecuje, a słowa nie dotrzymuje? Nie chodzi mi tu o zwykłe zmycie garów, wyniesienie śmieci czy zrobienie zakupów.
Właściwie nawet nie chodzi mi o faceta z którym się jest w związku...

Jestem zakochana nieprzerwanie w jednym mężczyźnie od ponad 7 lat. Byliśmy ze sobą 3, a kolejne spotykamy się sporadycznie, ale nie jesteśmy w związku. To sporadycznie występuje mniej 1-4 razy na pół roku. Analogicznie: spotykamy się zimą, w ciągu dwóch tygodni 1-4 spotkania, następnie latem tak samo. Pół roku przerwy. Jest to już w pewnym sensie uzależnienie. Nie będę ukrywać - nie widzę siebie w związku z nim, bo to nam zwyczajnie nie wychodziło. Ale podczas takiego jednorazowego spotkania przeżywam wszystko jakby od nowa, jak pierwsza randka. I tu muszę się przyznać - lądujemy w łóżku, ale nie żałuję tego bo obydwoje to lubimy. Po tych spotkaniach jest okres takiej jakby tęsknoty... która przechodzi i wracamy po pół roku.

Niedawno ten okres powinien się zacząć. Mianowicie wymieniamy się wiadomościami bardzo długo, aż za długo ... Ciąglę dostaję smsy że bardzo by chciał się spotkać, lecz ten jego "zapchany wolny czas"... Nie wiem czy już stracił wenę, chęć ciągnięcia tego.  Ja go nie chcę zmuszać.  Pogodzę się z tym.

Mam problem zapytaniem go co dalej planuje. Właściwie jak to ująć? Trochę mi źle, że nie mogę z nim porozmawiać - bo żeby to zrobić trzeba się umówić. A żeby się umówić to on musi znaleźć czas. Więc moje pytanie brzmi - jak do niego dotrzeć, dowiedzieć się czy chce to ciągnąć, czy zakończyć? Nie chcę pisać ( tak, pisać, bo inaczej się nie dogadamy) do niego tak zwyczajnie, ponieważ jest trudny w rozmowie. Jeśli zapytam go czy chce to ciągnąć zapewne powie, że tak...

Kochane, jakieś pomysły?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak zrozumieć faceta, gdy obiecuje a nie robi?
midnight_flover napisał/a:

Witajcie kochane,

Czy nie miałyście nigdy do czynienia z facetem, który obiecuje, a słowa nie dotrzymuje? Nie chodzi mi tu o zwykłe zmycie garów, wyniesienie śmieci czy zrobienie zakupów.

Jestem zakochana nieprzerwanie w jednym mężczyźnie od ponad 7 lat. Byliśmy ze sobą 3, a kolejne spotykamy się sporadycznie, ale nie jesteśmy w związku. To sporadycznie występuje mniej 1-4 razy na pół roku. Analogicznie: spotykamy się zimą, w ciągu dwóch tygodni 1-4 spotkania, następnie latem tak samo. Pół roku przerwy. Jest to już w pewnym sensie uzależnienie. Nie będę ukrywać - nie widzę siebie w związku z nim, bo to nam zwyczajnie nie wychodziło. Ale podczas takiego jednorazowego spotkania przeżywam wszystko jakby od nowa, jak pierwsza randka. I tu muszę się przyznać - lądujemy w łóżku, ale nie żałuję tego bo obydwoje to lubimy. Po tych spotkaniach jest okres takiej jakby tęsknoty... która przechodzi i wracamy po pół roku.

Niedawno ten okres powinien się zacząć. Mianowicie wymieniamy się wiadomościami bardzo długo, aż za długo ... Ciąglę dostaję smsy że bardzo by chciał się spotkać, lecz ten jego "zapchany wolny czas"... Nie wiem czy już stracił wenę, chęć ciągnięcia tego.  Ja go nie chcę zmuszać.  Pogodzę się z tym.

Mam problem zapytaniem go co dalej planuje. Właściwie jak to ująć? Trochę mi źle, że nie mogę z nim porozmawiać - bo żeby to zrobić trzeba się umówić. A żeby się umówić to on musi znaleźć czas. Więc moje pytanie brzmi - jak do niego dotrzeć, dowiedzieć się czy chce to ciągnąć, czy zakończyć? Nie chcę pisać ( tak, pisać, bo inaczej się nie dogadamy) do niego tak zwyczajnie, ponieważ jest trudny w rozmowie. Jeśli zapytam go czy chce to ciągnąć zapewne powie, że tak...

Kochane, jakieś pomysły?

Jakieś pomysły? Na co? Przecież od lat sytuacja jest jasna i oczywista. Nic też nie wskazuje na szansę wprowadzenia z jego strony jakiekolwiek zmian; jemu ten układ (bo związkiem go nie nazwę) odpowiada, Tobie - oceniając po zachowaniu, nie Twych słowach - także.

Wielokropek napisał/a:

Witajcie kochane,

Kochane, jakieś pomysły?

Jakieś pomysły? Na co? Przecież od lat sytuacja jest jasna i oczywista. Nic też nie wskazuje na szansę wprowadzenia z jego strony jakiekolwiek zmian; jemu ten układ (bo związkiem go nie nazwę) odpowiada, Tobie - oceniając po zachowaniu, nie Twych słowach - także.

Chodzi mi tu bardziej o ulitmatum. Albo jesteś, albo Cie nie ma. Jeśli chcesz się spotykać - okej. Jeśli masz zamiar pisać, że spotkamy się napewno, ale ciągle nie masz czasu to robi się trochę nie fajnie. Chciałabym znać jasno jego postawę. Albo się spotykamy, albo koniec. Ale zwyczajnie w świecie cieżko mi bezpośrednio go o to zapytać

4

A co to ultimatum zmieni, skoro od lat tańczysz, jak on zagra?

Dlaczego jak on zagra? jesteśmy dorośli, każdy decyduje za siebie. Ja tego również chciałam. Nie było żadnej presji z jego strony smile Ja rozumiem,że mówi się, że facet zawsze "zaczaruje" kobietę. Znasz przysłowie "jak suka nie da, pies nie weźmie?" smile Ja jestem takiego zdania

6

Dlaczego jak on zagra? jesteśmy dorośli, każdy decyduje za siebie. Ja tego również chciałam. Nie było żadnej presji z jego strony smile (...)

To po cóż to ultimatum? Znasz jego: mówi jedno a robi swoje. Konsekwencją takiego ultimatum jest zerwanie układu, gdy on nie zmieni zachowania. Jesteś na to gotowa czy tylko chcesz go przestraszyć?

(...) Znasz przysłowie "jak suka nie da, pies nie weźmie?" smile

To nie przysłowie; niezależnie od tego jest po prostu ordynarne.

7

Nie myślałaś nigdy, że jesteś jego zabawką? , że spotyka sie z Tobą na sex bo akurat nie ma kogoś innego z kim mógłby się przespać? Dziewczyno! otrząśnij się, bo w najlepszym wypadku skończysz na kozetce u psychologa!!! Czas płynie szybko a Ty się starzejesz. Są też inni faceci nie bój się otworzyć na nowe a nie cofasz się co pół roku do kogoś kto się zaspokoi będąc z Tobą w łóżku. Uwierz w siebie, daj szansę sobie i temu co dla Ciebie przeznaczone. Pomyśl o sobie

8

Zgadzam się. Lepiej upewnić się czy jesteś kimś ważnym  czy tylko jedną z opcji.

9

Jej ten układ najwidoczniej odpowiada , norma . No chyba że on pewnego dnia w ogóle się nie odezwie a wtedy zostaniesz sama i żadne ultimatum nie będzie już potrzebne.

10

Jak to zawsze bywa, we wszystkim są plusy i minusy. Jak wolny związek, to wolny. smile

11

Jakby chciał, to by na głowie stanął i chciał z Tobą faktycznie być. "Ma zapchany czas"??? Raz na pół roku widzicie się? Może ma w kilku miastach swe porty?

12

Skoro byliście ze sobą trzy lata, a potem rozstaliscie sie, to był jednak jakis powód tego rozstania. Ale żadne z Was "nie zamkneło za soba drzwi". Z bardzo duzym prawdopodobieństwem zaryzykuję stwierdzenie, że nie jesteś jedyna kobietą w jego życiu, a Twój były najwyrażniej "kradnie Ci czas" i to pewnie najlepszy czas Twojego życia, bo czasu zawsze jest za mało. Nawet zakłądając, że te trzy lata kiedy byliście razem nie uzanjesz za stracone, to cztery kolejne takiego spotykania się raz na jakiś czas juz z pewnością. Dziwię sie, że masz ochotę na takiego odgrzewanego kotleta po tylu latach, pewnie wynika to z dużej potrzeby atencji od facetów, a Twój były daje Ci jej bardzo dużo (w momentach kiedy sie chce z Tobą zobaczyć), a Tobie atencja przekształaca sie w nadzieję na cos trwalszego. Jesli nie chcesz albo nie masz siły, aby to przerwać, jedynym sensownym rozwiązaniem jest otwarcie się na innych facetów (portal randkowy, wyjscie wieczorem). Poznasz kogos o podobnym poziomie atencji, to były przestanie swiecić słonecznym blaskiem.

Pzdr.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Jak zrozumieć faceta, gdy obiecuje a nie robi?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024