Kosmeceutyki - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Kosmeceutyki

Dziewczyny, natknęłam się ostatnio na program na TVN Style i było tam o zabiegach i stosowaniu kosmeceutyków, a dokładniej o niskocząsteczkowy kwas hialuronowy. Jestem już w takim wieku, że chciałabym wzmocnić pielęgnację i rozważam jakieś zabiegi, zakup "lepszych" kosmetyków. Czy macie jakieś doświadczenia z tego typu pielęgnacją? Jeżeli tak, to po jakie marki najlepiej sięgnąć? Wdzięczna będę za opinie i pomoc. smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kosmeceutyki

Trudne słowo wink Ale chętnie sama się dowiem co to za cuda. Jestem już w takim wieku, że zastanawiałam się nad jakimś zabiegiem medycyny estetycznej, ale myślę, że mogę to zostawić na "ostateczną ostateczność", a teraz może zainwestować w jakieś porządne kremy. Zainteresował mnie ten niskocząsteczkowy kwas hialuronowy, powiesz coś więcej?

3

Z tego co zrozumiałam, skutecznie zapobiega przedwczesnemu starzeniu, spowalnia je. Poczytałam trochę w internecie i dowiedziałam się, że taka pielęgnacja odbudowuje strukturę skóry, stymuluje regenerację, zapewnia dobre nawilżenie i detoksykację. U niektórych nawet przyspiesza procesy gojenia! smile Doszłam do wniosku, że skoro niedługo 40 to zafunduję sobie taki zabieg z Forlle'd. To już za parę dni i nie mogę się doczekać, na pewno "po" będę mogła więcej napisać o odczuciach i efektach. smile

4

Zdaj koniecznie relację, jestem bardzo ciekawa jak to działa. To tylko zabiegi w salonie czy są też kosmetyki do stosowania w domu?

5

W salonie i w domu. W salonie robią Ci zabieg, tak jak w SPA, z użyciem tych preparatów, a w domu do masz całą gamę kosmetyków do wyboru - od emulsji oczyszczającej, przez tonizację, serum, na kremach kończąc. Ja mam na przykład takie. Na zabieg wybieram się dopiero w październiku, bo wcześniej nie wywalczę wolnego, ale zażyczyłam sobie wcześniej od pana męża taki prezent i zgodził się. smile

http://s6.ifotos.pl/img/186789401_qhwrhnx.jpg

6

No właśnie pytałam, bo widziałam je w kilku odcinkach "niezwykłych przypadków medycznych" i byłam ciekawa czy tylko tam w klinice ich używają czy jest możliwa też domowa pielęgnacja. A te, które masz na zdjęciu to co konkretnie? I w ogóle to gdzie można je kupić (najlepiej w Warszawie)?

7

Ja kupowałam na miejscu, po zabiegu. smile A na zdjęciu masz trzy kroki pielęgnacji z Forlle’d - emulsję myjącą, piankę oczyszczającą i krem, bo to najlepiej stosować razem. Dla przykładu Clearance Cleaning nie powinien być stosowany sam, tylko właśnie w połączeniu z pozostałymi kosmetykami. Oczyszczanie jest bardzo ważne, a w filozofii japońskiej pielęgnacji jest podstawą dbania o skórę i istotnym rytuałem. Zaczynam to rozumieć... smile

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024