zagadka filmowa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » zagadka filmowa

Strony 1 2 3 279 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 18,087 ]

1

Temat: zagadka filmowa

może się pobawimy troche? Kto odgadnie, zadaje kolejną zagadkę, nie musi być już, może być jutro albo pojutrze smile
Na podstawie podpowiedzi i skojarzeń, odgadujemy tytuł filmu, aktora/ke lub coś związanego z filmem.
W tej zagadce chodzi o tytuł filmu. Będzie prosto. Strzelajcie, pif, paf.

http://i.iplsc.com/-/0004DQXJVVR7NOIH-C430.jpg

https://s1.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod25627_0_m.jpg

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1b/Macropus_giganteus_02.jpg/240px-Macropus_giganteus_02.jpg

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez gojka102 (2017-05-26 13:34:50)

Odp: zagadka filmowa
adiaphora napisał/a:

może się pobawimy troche? Kto odgadnie, zadaje kolejną zagadkę, nie musi być już, może być jutro albo pojutrze smile
Na podstawie podpowiedzi i skojarzeń, odgadujemy tytuł filmu, aktora/ke lub coś związanego z filmem.
W tej zagadce chodzi o tytuł filmu. Będzie prosto. Strzelajcie, pif, paf.

http://i.iplsc.com/-/0004DQXJVVR7NOIH-C430.jpg

https://s1.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod25627_0_m.jpg

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1b/Macropus_giganteus_02.jpg/240px-Macropus_giganteus_02.jpg

Napisałam,że Mamma Mia smile
Edit:Ach,dopiero zobaczyłam te dwa obrazki.Sądziłam,że to jakies reklamy,które ciągle mi włażą do postów na netkobietach:)
Nie mam bladziutkiego pojątka jaki to tytuł.
Polski?
Mi się kojarzy z Żoną dla Australijczyka,pominąwszy fotkę Abby:)

3

Władca Pierścieni ??
Ten kangur to pewnie dla zmyłki tongue

4

Niestety, pudla smile
Nic nie jest dla zmylki, nie mozna wprowadzac w blad smile

Podpowiedzi:

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRz1bnZORpSb7580_LOKtoYUh2FdhCIECBf6WOW-ZyPMUBWvLdz

http://www.coline.pl/cache/jw_sigpro/jwsigpro_cache_d3ce6990a4_daila-b.jpg

5

Cholera cztery obrazki ? To jakiś długi tytuł.
"Uciekająca panna młoda" ? Szybko uciekająca (bo kangur) i oczywiście do Sydney big_smile

6 Ostatnio edytowany przez adiafora (2017-05-26 14:45:19)

Sorry za te wielka panne mloda, mniejszej nie znalazłam a juz nie chce zmieniać, bo net tak mi muli, ze szlag!
To nie ten tytuł, Wilczysko smile ale panna mloda ma tu mocne znaczenie smile ucieczka tez w sumie, ha, ha. Nawet kierunek. Jesteś na dobrym tropie!

Ten kangur i pierwszy obrazek z drugiej podpowiedzi ma związek i z filmem i aktorka grająca główną w nim role. Za te kreacje dostała nominacje do prestiżowej nagrody. Oscar to co prawda nie byl, ale nominacje do Oscara tez dostała tylko za inny film, w którym wystąpiła ze znanym hollywoodzkim aktorem (urodzonym w Niemczech), który chyba wszystkm jest znany ze słynnej serii filmowej (części jest tyle, ze stracilam juz rachubę wink w której wciela się w postać dzielnego  gliniarza...

7

adiaphora napisał/a:

Sorry za te wielka panne mloda, mniejszej nie znalazłam a juz nie chce zmieniać, bo net tak mi muli, ze szlag!
To nie ten tytuł, Wilczysko smile ale panna mloda ma tu mocne znaczenie smile ucieczka tez w sumie, ha, ha. Nawet kierunek. Jesteś na dobrym tropie!

Ten kangur i pierwszy obrazek z drugiej podpowiedzi ma związek i z filmem i aktorka grająca główną w nim role. Za te kreacje dostała nominacje do prestiżowej nagrody. Oscar to co prawda nie byl, ale nominacje do Oscara tez dostała tylko za inny film, w którym wystąpiła ze znanym hollywoodzkim aktorem (urodzonym w Niemczech), który chyba wszystkm jest znany ze słynnej serii filmowej (części jest tyle, ze stracilam juz rachubę wink w której wciela się w postać dzielnego  gliniarza...

Cholera kto miał nominację do Oskara za film z Brucem Willisem tongue ? Hmmm...

8

adiaphora napisał/a:

Niestety, pudla smile
Nic nie jest dla zmylki, nie mozna wprowadzac w blad smile

Podpowiedzi:

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRz1bnZORpSb7580_LOKtoYUh2FdhCIECBf6WOW-ZyPMUBWvLdz

http://www.coline.pl/cache/jw_sigpro/jwsigpro_cache_d3ce6990a4_daila-b.jpg

Jak nic Upiór w operze:) W końcu to budynek Sydney Opera House:)
A upiór-to ten w sukience:)

9

wilczysko napisał/a:
adiaphora napisał/a:

Cholera kto miał nominację do Oskara za film z Brucem Willisem tongue ? Hmmm...

Kto to nie pamiętam ale wiem,że Szósty Zmysł miał nominację.Willis w nim grał

10 Ostatnio edytowany przez adiafora (2017-05-26 14:54:17)

Ha, ha. Nie ma upiora a i film upiorny nie jest pod żadnym względem. No Wilk, weź odgadnij, bo muszę iść do domu wink
Wujek google wyrzuci na tacy pewnie tongue

Edit: no to Gojka pozamiata zaraz pewnie smile

11

adiaphora napisał/a:

Nicole Kidman?

12

adiaphora napisał/a:

Ha, ha. Nie ma upiora a i film upiorny nie jest pod żadnym względem. No Wilk, weź odgadnij, bo muszę iść do domu wink
Wujek google wyrzuci na tacy pewnie tongue

Edit: no to Gojka pozamiata zaraz pewnie smile

Gojka miała chyba dobry trop. "Wesele Muriel"?

13

Przypominam, ze odgadujemy tytuł filmu.
Dalam tyle podpowiedzi, ze w zasadzie juz nic więcej nie mogę dodać.

14 Ostatnio edytowany przez adiafora (2017-05-26 15:09:09)

Tak!!!! Wesele Muriel. Wilczysko odgadł. Brawa, ta dammm! smile

W skrócie:
Toni Colette, tytułowa Muriel, fanka Abby, marzaca o wielkiej miloscii i slubie ucieka do Sydney za forse tatusia, co sobie będzie żałować wink
Aktorka urodziła się w Australii, zagrała z Willisem w filmie Szósty zmysł, za którego dostała nominację do Oscara (za role Muriel do Złotego Globu)
Willis to bohater Szklanej pulapki, na pewno znacie smile

15 Ostatnio edytowany przez gojka102 (2017-05-26 15:02:10)

adiaphora napisał/a:

Tak!!!! Wesele Muriel. Wilczysko odgadł. Brawa, ta dammm! smile

Kurka,nie oglądam takich filmów...:(
A co Abba miala do tego?

16

Wilczysko-zapodawaj:)

17

ABBA się przewijala przez cały film, bo Muriel była jej wielbicielka, wiec sluchamy z nią znanych przebojów smile

18

Nie oglądałem tego filmu.
To była ciężka zagadka. Bez podpowiedzi bym nie zgadł.

19

Nie wiem jak się tu zdjęcia wkleja

20

[img]tu wklejasz adres zdjęcia[/img]

21 Ostatnio edytowany przez katarina (2017-05-28 13:58:48)

Dobre. Gratulacje dla Adiaphory z pomysł
Podoba mi się ten wątek.
Długie życie mu wróżę.
Czekam na akcję Wilczyska
smile

22

raczej wątpię, ludzi bardziej tu zajmują cudze kompleksy, nerwice, zdrady, nieszczęśliwe miłości, rozstania, flirty, nałogi, relacje rodzinne, orgazmy... niż zagadki filmowe i jakiekolwiek smile

23

mnie tez sie watek bardzo podoba, ale ja non stop pisze z telefonu, wiec wrzucanie tak zdjęć to mordega hmm

24 Ostatnio edytowany przez adiafora (2017-05-28 20:34:21)

ja to was podziwiam z tymi telefonami. Mnie niewygodnie na tablecie pisać, o wstawianiu zdjęć nie wspomnę...
Przez telefon to ja tylko gadam.

No to Wilczysko, szykuj zagadkę. Jutro w pracy będę miała co robić big_smile

V, podpowiedzi nie muszą być w formie obrazków, choć tak jest ciekawiej. Można naprowadzać słownie.

25

adiaphora napisał/a:

ja to was podziwiam z tymi telefonami. Mnie niewygodnie na tablecie pisać, o wstawianiu zdjęć nie wspomnę...

V, podpowiedzi nie muszą być w formie obrazków, choć tak jest ciekawiej. Można naprowadzać słownie.

właśnie caly urok w tych obrazkach wink
ale juz sza -bez off topu

26

adiaphora napisał/a:

Pomysł już mam, ale jutro wkleję, bo w domu też piszę głównie z telefonu. Nie wiem dlaczego, ale mam problem z wejściem na forum z domowego kompa. Podejrzewam, że może to jakoś blokować antywir, ale nie wiem jak to ominąć. Czasem zdarza się, że przepuści, ale rzadko.

27

_v_ napisał/a:

mnie tez sie watek bardzo podoba, ale ja non stop pisze z telefonu, wiec wrzucanie tak zdjęć to mordega hmm

_v_ najpierw musisz zgadnąć a potem się będziesz "mordować" wstawiając obrazki:)

adiaphora napisał/a:

raczej wątpię, ludzi bardziej tu zajmują cudze kompleksy, nerwice, zdrady, nieszczęśliwe miłości, rozstania, flirty, nałogi, relacje rodzinne, orgazmy... niż zagadki filmowe i jakiekolwiek

Fakt,są  użytkownicy aktywni wyłącznie w takich tematach więc tu nie przyjdą.Ale jak sobie ich czytam-to pomyśl-właściwie jest czego żałować,że ci nie przyjdą? smile smile

28

wieeem, ale przez te obrazki to nawet nie próbowałam, żeby nie psuć innym zabawy wink

29 Ostatnio edytowany przez vilkolakis (2017-05-29 07:13:23)

No to dobra. Ciekawe czy mi wyjdzie smile

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1b/Macropus_giganteus_02.jpg/240px-Macropus_giganteus_02.jpg https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRPA15vyknYat-P7G4RzQXiEKeN2l6_VaGGNFTuJr8kg5NVQ3hM

No i wyszło ?

HA! Wyszło za drugim razem smile Niezłe zestawienie ? big_smile

30

Wilczysko a co konkretnie odgadujemy, tytuł filmu, aktora, aktorkę czy co innego?

31

adiaphora napisał/a:

Wilczysko a co konkretnie odgadujemy, tytuł filmu, aktora, aktorkę czy co innego?

Tytuł filmu.

32 Ostatnio edytowany przez adiafora (2017-05-29 09:34:23)

No to strzelam: Australia z Nicole Kidman i Jackmanem. Ten kangur to się jednoznacznie kojarzy smile  II W.Ś w tle chyba...

33

adiaphora napisał/a:

No to strzelam: Australia z Nicole Kidman i Jackmanem. Ten kangur to się jednoznacznie kojarzy smile  II W.Ś w tle chyba...

No nie. Nawet nie pomyślałem, że ten film faktycznie może się z tym skojarzyć. W nim faktycznie była wojna, ale to była wojna na Pacyfiku, z Japonią.
Flaga w zagadce nie uosabia czasu w którym się toczy akcja filmu smile

34

Obawialam się, ze zapodasz jakiś wojenny film a w tych nie mam rozeznania zbytnio.

35

adiaphora napisał/a:

Obawialam się, ze zapodasz jakiś wojenny film a w tych nie mam rozeznania zbytnio.

To nie jest film wojenny smile

36

O masz...a ja sobie przy śniadaniu  przegląd wszystkich filmów wojennych na filmwebie zrobilam big_smile

37

adiaphora napisał/a:

O masz...a ja sobie przy śniadaniu  przegląd wszystkich filmów wojennych na filmwebie zrobilam big_smile

Sorry big_smile

38

Ty nie sorruj, tylko dawaj jakąś podpowiedz na zachete.

39

adiaphora napisał/a:

Ty nie sorruj, tylko dawaj jakąś podpowiedz na zachete.

To pytaj, bo samemu to nie bardzo wiem co podpowiedzieć, żeby nie było za łatwo.

40

No to pytam - jaki tytuł filmu? big_smile
To zapodajacy udziela kolejnych odsłon na temat zagadki. Może poszerzać istniejące juz podpowiedzi, albo dodawać nowe tropy.
Na razie mamy kangura i swastykę. Mnie się nic nie kojarzy. A wam, ludzie? Widzę, ze parę osób czai się za winklem tongue

41

Hmmm.... w filmie gra osoba, która ma na koncie Oscara.

42

To moze Iron Sky?

43

_v_ napisał/a:

To moze Iron Sky?

Nie. A co Cię nakierowało na ten film ?

44

nooooo, produkcji australijskiej jest wink
a swastyka to wiadomo

45

_v_ napisał/a:

a swastyka to wiadomo

A to nie wiedziałem, że to australijski film smile Ale kombinuj dalej. Dobrze Ci idzie big_smile

46

wilczysko napisał/a:
_v_ napisał/a:

a swastyka to wiadomo

A to nie wiedziałem, że to australijski film smile Ale kombinuj dalej. Dobrze Ci idzie big_smile

czy mam to traktować jako podpowiedz? big_smile
czy nie? tongue

47

_v_ napisał/a:
wilczysko napisał/a:
_v_ napisał/a:

a swastyka to wiadomo

czy mam to traktować jako podpowiedz? big_smile
czy nie? tongue

Eeeehhhh..... Tak tongue

48

Genialny temat na wątek!
Wilku czy chodzi o "Romper Stomper"?

49

Osób z Oscarami jest po kokardę, to słabo zawęża poszukiwania. Jak nie chcesz nic więcej zdradzić w temacie samego filmu, to może pociagnij wątek o tym aktorze/aktorce (nawet nie znamy płci)  albo postaciach z tego filmu. Może cos o reżyserze? Cokolwiek, co  przyblizy do zagadki. Może być nawet rebus wink

50 Ostatnio edytowany przez vilkolakis (2017-05-29 13:42:55)

mobydick napisał/a:

Genialny temat na wątek!
Wilku czy chodzi o "Romper Stomper"?

BINGO !!!! big_smile

Brawo !!! Australijski film o skinheadach z Melbourne smile W roli głównej Russell Crowe, który potem zdobędzie Oscara za "Gladiatora"

http://www.sbs.com.au/movies/sites/sbs.com.au.film/files/styles/full/public/romper_stomper_704_3.jpg?itok=hyzlGq5i&mtime=1471301762

51

o dżizas! tak kocham Russela, a o tym filmie nie pamiętałam hmm
chociaż między bogiem a prawdą, to go nie oglądałam tongue

brawo!

52

Akurat lubię tę tematykę, w podobnym tonie oglądałam też American History X i Fanatyka

53

To się nazywa wejście, mobydick big_smile
Gratki!

54

_v_ napisał/a:

o dżizas! tak kocham Russela, a o tym filmie nie pamiętałam hmm
chociaż między bogiem a prawdą, to go nie oglądałam tongue

brawo!

Ja też go nie oglądałem. To stary film. Z 1992 roku smile

55

Mobydick to teraz w nagrodę Twoja kolej wymyślić zagadkę smile

56

Dziękować smile
To może ja też spróbuję coś wstawić. Co Wy na to?

http://bi.gazeta.pl/im/ee/ef/12/z19856622Q.jpg
http://www.blogabcmicrocamp.com.br/wp-content/uploads/2013/05/we_re_going_to_paris.jpg

57

A propos Russella to taki był kiedyś jak wyżej, a teraz taki z niego... gladiator:

https://pbs.twimg.com/media/C8BmOdZW0AECcBI.jpg

big_smile Ale ja się nie śmieję. Sam nie wyglądam lepiej.

58

Jakoś tak pierwsze co mi się filmowego skojarzyło z Paryżem to "Frantic", ale ten wieszak mi nie pasuje big_smile

59 Ostatnio edytowany przez mobydick (2017-05-29 14:01:31)

Aktorzy na zawołanie tyją i chudną do roli, nic dziwnego, że potem metabolizm im szaleje i nie mogą zapanować nad wagą. A odkąd zobaczyłam Vin Diesla bez koszulki to już mnie nic nie zdziwi tongue

Edit: Wilku - zimno, wręcz lodowato tongue

60

A może "Nędznicy"?

61

Nie, coś mniej ambitnego smile
Podpowiedź: z jakimi wydarzeniami z ostatnich miesięcy kojarzy Wam się wieszak?

62

No właśnie tym tropem szedłem. Wieszak => Czarny Protest => bunt => rewolucja + Paryż = "Nędznicy" big_smile

63

E, chodziło mi o coś bardziej dosłownego - o co walczyły kobiety?

I druga, już bardzo konkretna podpowiedź:

http://www.isanok.pl/images/editor/St%C3%B6wer_Titanic.jpg

64

No z Titaniciem to teraz zgłupiałem

65

Eh, myślałam, że to będzie czytelna aluzja tongue Ale film zdobył Złotego Globa i liczne nominacje (w tym do Oscara).

Posty [ 1 do 65 z 18,087 ]

Strony 1 2 3 279 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » zagadka filmowa

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024