TLK PKP Intercity - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » TLK PKP Intercity

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: TLK PKP Intercity

Wybieram się w czerwcu do Kołobrzegu pociągiem. Dawno nie jeździłam PKP i zastanawiam się czy kupić bilet w 1 czy 2 klasie. Czeka mnie 7 godzinna podróż więc zależy mi na wygodzie.  Koleżanka wspomniała, ze nie warto teraz przepłacać kupując 1 klasę, ponieważ warunki w klasie 2 się poprawiły i jest bardziej komfortowo niż kiedyś. Różnica w cenie biletu pomiędzy 1 a 2 klasą jest dosyć spora więc sama nie wiem co robić. Ma ktos jakieś doświadczenie w tej kwestii? Z góry dziękuję smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: TLK PKP Intercity

Wszystko zależy od pociągu, jeżeli będą to nowe wyremontowane wagony bez przedziałów to na stronie rezerwacji to zobaczysz, w nowych składach bez wagonowych jak Stadler Flirt, Pesa Dart itp. nie opłaca się dopłacać, bo druga klasa jest całkiem ekstra, wiem bo jechałem z Bydgoszczy do Częstochowy w zeszłym roku. wink Ale internet w lesie ginie. big_smile

Jakim składem będzie jechać możesz sprawdzić, kopiując oznaczenie pociągu zez strony intercity np. TLK   17150 i wklejając tu:
http://www.vagonweb.cz/

Tyle, że ja rzadko jeżdżę pociągiem. big_smile To poczekaj aż ktoś się wypowie kto częściej jeździ, mnie się wydaję, że TLK to są te najgorsze wagony, które nawet nie mają gniazdek i wifi.

3

To, czy poprawiły się, to zależy jaką kategorią pociągu jedziesz: TLK, IC, EIC czy EIP (pomijam międzynarodowe) - a to zależy dokąd i skąd jedziesz.
EIP to oczywiście Express Intercity Premium - czyli Pendolino
EIC - zmodernizowane wagony, z klimatyzacją, gniazdkami, przedziałowe lub bezprzedziałowe
IC - tu są składy PesaDART, są też składy wagonowe ale szału nie ma
TLK - najgorsze wagony, możesz trafić na 1. klasę przekwalifikowaną na 2. (płacisz jak za 2 klasę a siedzisz w wagonie I klasy), ale zasadniczo - nie ma gniazdek, nie ma klimatyzacji i siłujesz się z drzwiami
Kup bilet wcześniej, dostaniesz zniżkę 20% a nawet 30%.

PKP Intercity planuje skasować kategorię TLK, żeby wszystkie pociągi były przynajmniej w standardzie IC, ale coś im nie wychodzi.

4

Jak to intercity taki nowoczesny to w 2 klasie spokojnie będzie ok ;p

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » TLK PKP Intercity

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024