hej!
jak dbacie o dłonie? mam bardzo przesuszoną skórę dłoni, i ciężko jest mi znaleźć krem, który nawilży moje ręce....macie jakieś sposoby?
pozdrawiam!
Jest kilka prostych, ale skutecznych sposobów.
Na przykład raz w tygodniu możesz nałożyć na dłonie grubą warstwę kremu i na ok. 30 minut włożyć je w foliowe rękawiczki, na koniec oczywiście dokładnie spłukać.
Jeszcze lepiej sprawdzają się kąpiele w ciepłej oliwie z oliwek - oliwę podgrzewamy, ciepłą smarujemy dłonie i również wkładamy w folię - to pozwala na wytworzenie korzystnego mikroklimatu, zatrzymanie ciepła, tym samym umożliwienie lepszego wnikania wartościowych składników preparatu.
Można też pokusić się o samodzielne wykonanie specjalnej, odżywczej maseczki. Oliwkową przygotowujesz z dwóch łyżek oliwy z oliwek, żółtka i odrobiny mleka. Całość należy wymieszać, nałożyć na dłonie delikatnie wcierając, a po kilku minutach zmyć w ciepłej wodzie. Maseczka sprawia, że ręce stają się lepiej natłuszczone i miłe dotyku.
Inną opcją jest mieszanka mleka i miodu, którą należy wlać do miseczki gorącej wody i zanurzyć w niej dłonie na ok. kilknaście minut. Ta wersja odżywia, zmiękcza naskórej i nadaje dłoniom jedwabistość.
super sposoby, chyba wypróbuje wszystkie dam znać, który najskuteczniejszy dziękuję bardzo!
Nawilżenie zwykłym kremem do rąk, później peeling by pozbyć się suchej skóry. Następnie maska na dłonie, lub tłusty krem i wsadzić dłoń w foliowe rękawiczki, można też dłonie przykryć kocykiem i usiąść przed Tv, po pół godziny, 15 minutach zmywamy i mamy miękkie dłonie. A na codzień wiadomo, krem do rąk po każdym umyciu rąk, przed wyjściem na zewnątrz. Pozdrawiam cieplutko : )
A zabieg parafinowy na dłonie i paznokcie? Próbowałaś?
Pomimo tego że silikony i parafina nie są polecany do twarzy i włosów do skóry dłoni ciągle narażonej na detergenty będą idealne. Można kupić nawet kremy za 3zł, tylko trzeba sprawdzić skład pod kątem silikonów cyklicznych np cyclopentasilaxone i parafiny. Ważne jest też smarowanie dłoni kremem z filtrem przed wyjściem z domu aby zapobiec przesuszeniom skóry
U mnie sprawdza się nakładanie oliwki na dłonie. Tylko trzeba ja porządnie wmasować.