zadbane dłonie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » zadbane dłonie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: zadbane dłonie

hej!
jak dbacie o dłonie? mam bardzo przesuszoną skórę dłoni, i ciężko jest mi znaleźć krem, który nawilży moje ręce....macie jakieś sposoby?
pozdrawiam!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: zadbane dłonie

Jest kilka prostych, ale skutecznych sposobów.

Na przykład raz w tygodniu możesz nałożyć na dłonie grubą warstwę kremu i na ok. 30 minut włożyć je w foliowe rękawiczki, na koniec oczywiście dokładnie spłukać.
Jeszcze lepiej sprawdzają się kąpiele w ciepłej oliwie z oliwek - oliwę podgrzewamy, ciepłą smarujemy dłonie i również wkładamy w folię - to pozwala na wytworzenie korzystnego mikroklimatu, zatrzymanie ciepła, tym samym umożliwienie lepszego wnikania wartościowych składników preparatu.

Można też pokusić się o samodzielne wykonanie specjalnej, odżywczej maseczki. Oliwkową przygotowujesz z dwóch łyżek oliwy z oliwek, żółtka i odrobiny mleka. Całość należy wymieszać, nałożyć na dłonie delikatnie wcierając, a po kilku minutach zmyć w ciepłej wodzie. Maseczka sprawia, że ręce stają się lepiej natłuszczone i miłe dotyku.
Inną opcją jest mieszanka mleka i miodu, którą należy wlać do miseczki gorącej wody i zanurzyć w niej dłonie na ok. kilknaście minut. Ta wersja odżywia, zmiękcza naskórej i nadaje dłoniom jedwabistość.

3

super sposoby, chyba wypróbuje wszystkie dam znać, który najskuteczniejszy smile dziękuję bardzo!

4

Nawilżenie zwykłym kremem do rąk, później peeling by pozbyć się suchej skóry. Następnie maska na dłonie,  lub tłusty krem i wsadzić dłoń w foliowe rękawiczki, można też dłonie przykryć kocykiem i usiąść przed Tv, po pół godziny,  15 minutach zmywamy i mamy miękkie dłonie. A na codzień wiadomo, krem do rąk po każdym umyciu rąk, przed wyjściem na zewnątrz. Pozdrawiam cieplutko : )

5

A zabieg parafinowy na dłonie i paznokcie? Próbowałaś? big_smile

6

Pomimo tego że silikony i parafina nie są polecany do twarzy i włosów do skóry dłoni ciągle narażonej na detergenty będą idealne. Można kupić nawet kremy za 3zł, tylko trzeba sprawdzić skład pod kątem silikonów cyklicznych np cyclopentasilaxone i parafiny. Ważne jest też smarowanie dłoni kremem z filtrem przed wyjściem z domu aby zapobiec przesuszeniom skóry

7

U mnie sprawdza się nakładanie oliwki na dłonie. Tylko trzeba ja porządnie wmasować.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » zadbane dłonie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024