Toksyczni teściowie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Toksyczni teściowie

Zamieszkali bez pytania w moim mieszkaniu. Jestem w separacji z mężem, przebywają już pół roku, leczą się w naszym mieście choć w ich dużym mieście specjalistów nie brakuje. Nie dopełnili obowiązku meldunkowego, wkraczają bezpardonowo w moje życie, krytykują, zwracają uwagę - słowem nie da się żyć. Piją przy tym alkohol, od czego sama stronię. Każdego dnia sztućce, garnki, talerzyki są w innym miejscu, nadto niedomyte, bowiem teść nie korzysta ze zmywarki. Nie myją się przy tym ale zużywają tonę wody na mycie naczyń i pranie. Telewizora nie oglądam ale w ich zajętym samowolnie pokoju gra aż do godzin rannych częstokroć. I to światło - czy trzeba czy nie trzeba, cały czas włączone. Płacę za prąd. Bardzo proszę o radę bowiem jestem na skraju nerwowego wyczerpania. Dziękuję.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Realista (2017-04-14 02:15:06)

Odp: Toksyczni teściowie

Nie rozumiem problemu? Po prostu ich wyrzucić albo z nimi pogadaj i powiedz, że ich wyrzucisz jak nie będą płacić za rachunki i w porzadku się zachowywać?

Wy ludzie serio sobie na siłę utrudniacie życie? Twoje mieszkanie - Twoje zasady.

Moja wypowiedź to nie atak po prostu chce Tobą potrząsnąć, Twój problem bardzo łatwo rozwiązać naprawdę.

3

Skoro to Twoje mieszkanie to co masz za problemy?
Bez pozwolenia ktoś u Ciebie zamieszkał? Wybacz, ale to brzmi śmiesznie.

4

Nie rozumiem nie jesteś już z mężem a mieszkają u ciebie teściowie? A co to twoje dzieci czy co

5 Ostatnio edytowany przez josz (2017-04-14 12:49:40)

casablanca325 napisał/a:

Zamieszkali bez pytania w moim mieszkaniu. Jestem w separacji z mężem, przebywają już pół roku, leczą się w naszym mieście choć w ich dużym mieście specjalistów nie brakuje. Nie dopełnili obowiązku meldunkowego, wkraczają bezpardonowo w moje życie, krytykują, zwracają uwagę - słowem nie da się żyć. Piją przy tym alkohol, od czego sama stronię. Każdego dnia sztućce, garnki, talerzyki są w innym miejscu, nadto niedomyte, bowiem teść nie korzysta ze zmywarki. Nie myją się przy tym ale zużywają tonę wody na mycie naczyń i pranie. Telewizora nie oglądam ale w ich zajętym samowolnie pokoju gra aż do godzin rannych częstokroć. I to światło - czy trzeba czy nie trzeba, cały czas włączone. Płacę za prąd. Bardzo proszę o radę bowiem jestem na skraju nerwowego wyczerpania. Dziękuję.

To, co opisujesz, to jakis absurd. Jesteś z mężem w separacji i z tego co piszesz wynika, że nie mieszkacie razem. Mieszkanie jest Twoje, czy Wasze wspólne?
Jesli faktycznie jest tylko Twoja własnością, to dlaczego pozwoliłaś sie tak osaczyć i jeszcze wypominasz im brak meldunku, to chyba dobrze, że nie są zameldowani.
Co masz zrobić? Wykorzystać sytuacje, gdy nie będzie ich w Twoim domu, wezwać ślusarza, wymienić zamki w drzwich, spakować ich rzeczy i wystawić przed drzwi i na tym koniec.
Jeśli zadzwonią na policję, to nie mają żadnych argumentów na to, żeby spowrotem wtargnąć do Twojego domu.
...chyba, że nie napisałaś całej prawdy.

6

Ja podobnie jak większość tutaj,nie rozumiem w czym problem. Twoi teściowie bez pardonu wprowadzili się do Ciebie i robią z Twoim życiem co chca a Ty nie reagujesz. Nie reagujesz=dajesz im przyzwolenie. Albo ustal z nimi pewne zasady jeśli chcesz żeby u Ciebie zostali,albo poprostu poproś ich o opuszczenie Twojego mieszkania

7

Ten post to sciema.

8

nie rozumiem jak mogli tak po prostu się do Ciebie wprowadzić. Jak tylko wnosili swoje rzeczy trzeba było zaprotestować. I dziwi mnie fakt, że sytuacja ciągnie się już pół roku, a Ty nic z tym nie zrobiłaś. Jeśli jest to Twoje własnościowe mieszkanie lub je wynajmujesz, to masz prawo po prostu ich z tego mieszkania wyrzucić. Jeśli rozmowa nic nie da, zadzwoń na policję i powiedz że jesteś właścicielem mieszkania/najemcą i teściowie przebywają w mieszkaniu bez Twojej zgody i nie chcą go opuścić. Albo zrób tak, jak pisze josz: jak nie będzie ich w mieszkaniu wymień zamki, spakuj ich rzeczy i wystaw za drzwi.

9 Ostatnio edytowany przez Anakonda257 (2017-06-12 18:34:44)

Boże, to tragiczne jest... Do twojego mieszkania /beż żadnego pozwolenia/ wprowadzają się rodzice męża, z którym nie mieszkasz.. robią co chcą a ty na to pozwalasz? Jakim ku*wa cudem pozwoliłaś im wejść do TWOJEGO mieszkania i jeszcze pozwolić im zamieszkać???

Rozwiązanie jest proste - pod ich nieobecność wymieniasz zamki w drzwiach i wypier*alasz ich rzeczy za drzwi. Za każdym razem jak wychodzisz zamykasz drzwi na klucz. Nie są zameldowani więc nie mają prawa przebywać w twoim mieszkaniu. Niech idą do swojego synusia. Nawet nie mają prawa się o to upominać! W razie czego wzywasz policję i oskarżasz ich o napastowanie i utrudnianie życia. Koniec tematu.

10

Sprawa jest prosta. Ja bym ich wyrzucila. Jesteś w separacji z mężem a jego rodzice sobie wbrew twojej woli zamieszkali u ciebie.. Ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji.. Jak można do tego dopuścić? Nie masz wobec nich żadnego obowiązku tym bardziej żeby ich utrzymywać.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024