Brak bliskości w związku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » Brak bliskości w związku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Brak bliskości w związku

Witajcie,
Chciałabym podzielić się z Wami problemem, z którym próbuje walczyć juz niestety od ponad dwóch lat i ewentualnie prosić o radę. Mam 21 lat, jestem z chłopakiem i uważam, że to najbardziej poważny związek w jakim byłam. Mieszkamy razem, pracujemy, ja dodatkowo się uczę, ale generalnie utrzymujemy się sami i staramy prowadzić jak najbardziej dorosłe życie. Niestety w tym życiu brakuje między nami bliskosci, szczególnie tej intymnej. Uwielbiam go przytulać, spać z nim, rozmawiać, wygłupiać się, ale niestety jeżeli chodzi o seks to obydwoje mamy z tym problem. Ja byłam jego pierwszą, on moim nie. Problemem jest głównie to, że nie potrafię się przy nim podniecić. Bardzo długo robię się "gotowa" a nawet jak on już wchodzi to sprawia mi ból... Tak jakby moje ciało krzyczało, że wcale tego nie chce. On z kolei ma problem z utrzymaniem wzwodu. Dodatkowo jakiś czas temu brał sterydy i sprawa się pogorszyła. Od początku byłam temu przeciwna, ale nie słuchał. Kiedy już się kochamy to przeważnie w jednej pozycji - czyli on bierze mnie od tyłu, a ja czuję się jak jakaś lalka do seksu. Często po wszystkim jest mi przykro i zamiast ekscytacji czuje się zawiedziona i winna. Dodam, że z poprzednimi partnerami nie miałam takich problemów. Ostatnio zauważyłam tez u siebie wzmożone zainteresowanie innymi mężczyznami.. Wstydzę się tego, ale wiem, że jest to spowodowane tym, że brakuje mi seksu i prawdziwej męskiej ręki.. Nie wiem co mam z tym zrobić i co mogę o tym myśleć. Jesteśmy młodzi, a czuje się jakbyśmy byli razem 100 lat i zadno nie miało na drugiego ochoty. Przeważnie to ja proszę żebyśmy się pokochali, bo on nie przejawia zainteresowania.. Bardzo proszę o pomoc.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Brak bliskości w związku

To macie spory problem...
Moze wasze relacje powinny się opierac na przyjazni, nic wiecej.
Rozmawialas z nim o tym?

3

Przyjaźni? A rozmawiałaś z nim na ten temat? Mówiłaś mu co jest nie tak? Co zrobić, żeby Tobie było lepiej?
Nie ma się mu co dziwić że nie chce, jeżeli Ty potem masz doła.

4

ksiazkoholiczka napisał/a:

To macie spory problem...
Moze wasze relacje powinny się opierac na przyjazni, nic wiecej.
Rozmawialas z nim o tym?

Rozmawiałam,obiecał mi, że to się zmieni, że będzie się starał. Ja tez będę się starać. Ale nie mogę mu przecież powiedzieć, że czasem myślę przez to o innych, bo tylko niepotrzebnie będę go ranić. Bardzo nie lubię ogromnych zmian w swoim życiu i tez nie wyobrażam sobie teraz w żaden sposób zakończenia tego związku. Może lepiej być z kimś z rozsądku niż z wielkiej miłości, która niestety potrafi bardzo rozczarować. Wcześniej może miałam udane życie seksualne z innymi, ale poza tym nie było dobrze. Tutaj mam bezpieczną i bardzo partnerską relację. Tylko ten seks nie gra..

5

przejmij inicjatywę?
mów w trakcie czego chcesz?
pogadajcie tak szczerze o swoich potrzebach?
powiedz mu wprost,  czym dla ciebie jest męski facet, być może twój chłopak nie wie i z racji, że jest jeszcze młody jest właśnie tylko chłopakiem?

jeśli to nie pomoże to znaczy, że już wiesz jaki jest twój typ faceta i nie marnuj czasu tylko go szukaj...

poczytaj może jeszcze o mechaniźmie projekcji
obwiniasz go o to, że brakuje mu męskości - zastanów się czy wiesz co to znaczy "być kobiecą"?

6

Twoje ciało krzyczy, że nie chce bo ten brak bliskości je blokuje. Nie mam 21 lat i powiem Ci, ze bez bliskości to moje ciało też krzyczy, że nie chce smile Jeśli nie czujesz się w tej relacji dopieszczona emocjonalnie,  rozumiana, zaopiekowana i akceptowana to Twoje ciało będzie się buntować. W jaki sposób chłopak tak na co dzień okazuje Ci czułość?

7

Rozmowa najlepszym przyjacielem związku partnerskiego jest.

Najlepiej porozmawiajcie o tym, ponieważ szkoda żeby relacja się pogarszała

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » Brak bliskości w związku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024