Co zrobić w moim przypadku własna firma czy wyjazd i praca na etat? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRACA DLA KOBIET - POPULARNE ZAWODY, PRACA NA ETACIE, WŁASNA FIRMA » Co zrobić w moim przypadku własna firma czy wyjazd i praca na etat?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Co zrobić w moim przypadku własna firma czy wyjazd i praca na etat?

Mam 27 lat, skończyłam studia związane z rachunkowością. Z doświadczenia  mam niewiele, bo jedynie krótka praca w banku oraz praca fizyczna za granicą.  Szukam od roku pracy w moim miescie, ale jest ciężko.  Byłam tez powaznie chora, ale jest juz znacznie lepiej. Moje miasto mnie juz przytłacza tym bezrobociem, czuję ze nie mogę się tu rozwijać.  Miasto do 70 000 mieszkańców. Ciężko załapac się na staż  ( choć powiem szczerze wolalabym normalną pracę za większe pieniadze niz staz ).  Mój chłopak zarabia niewiele ponad minimalne wynagrodzenie.  Chcielibysmy kiedys kupic mieszkanie wziąc ślub itp ale teraz brak na to perspektyw.  Mój chłopak sugeruje abysmy wyjechali  do większego miasta typu Kraków lub Wrocław i tam pracowali. Myślę o tym, aby wyjechac, moze tam znalazłaby sie lepsza praca / mozliwosci? Nie lubię ogromnych miast, ale nie chcę tez byc bezrobotna.  Myślałam tez nad otworzeniem własnej firmy typu sklep internetowy z kosmetykami naturalnymi ale nie mam żadnych pieniedzy na start, boję się, że to nie wypali. Chcoć miałabym na to mnóstwo pomysłów to boję się, że niestety się nie uda. Strach przed wyjazdem tez mnie paraliżuje, ale z drugiej strony tkwimy w marazmie. Martwię się, że w dużym miescie cięzko będzie z utrzymaniem , kupnem mieszkania itp. Juz powoli popadam w depresję. Co robić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co zrobić w moim przypadku własna firma czy wyjazd i praca na etat?

Myślę, że warto wybrać jedną opcję i dążyć do jej realizacji. To naturalne, że każda tego typu zmiana (wyprowadzka do innego miasta to jest duża zmiana) powoduje strach i obawy. Nikt nie zagwarantuje Ci, że wybrana opcja przyniesie Ci to czego oczekujesz, ale chociaż minimalna otwartość na to co nowe i wiara, że dasz radę jest raczej niezbędna smile 
Jeśli masz pomysł na siebie i wierzysz w niego , ale ogranicza Cię brak środków to na początek albo rejestracja w UP i po roku staranie się o dotację lub już teraz zorientowanie się w funduszach unijnych. Jest sporo form pomocy, inkubatory przedsiębiorczości dla ludzi po studiach itp. Siadasz do internetu i szukasz, od tego się zaczyna. Ludzi dostają pieniądze na realizację swoich pomysłów, próbować warto.

3

Odp: Co zrobić w moim przypadku własna firma czy wyjazd i praca na etat?

Miasto 70 tys mieszkańców,to nie jest małe miasto i w obecnej sytuacji ofert pracy jest naprawdę dużo. Przed chwilą przeglądałam oferty w moim mieście - o połowę mniejszym - i w samym urzędzie pracy są cztery oferty pracy dla księgowej. Oraz parę innych, które spokojnie można wykonywać z Twoim wykształceniem. Poza tym pełno jest kartek na sklepach - że przyjmą do pracy. Zawsze na początek coś. Chociażby, żeby zainwestować w ten wymarzony sklep internetowy. Który przecież wymaga założenia działalności gospodarczej a co z tym idzie opłacanie składek ZUS, które jak pewnie wiesz nie są małe. I niezależnie od dochodu opłacić je trzeba.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRACA DLA KOBIET - POPULARNE ZAWODY, PRACA NA ETACIE, WŁASNA FIRMA » Co zrobić w moim przypadku własna firma czy wyjazd i praca na etat?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024