Pierwszy krok - najtrudniejszy? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pierwszy krok - najtrudniejszy?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Pierwszy krok - najtrudniejszy?

Cześć!

Zacznę od tego, że jestem nieśmiała jeśli chodzi o kontakty damsko-męskie. O ile druga strona jest bardziej kontaktowa... To jakoś wszystko idzie sprawnie i jestem w stanie zdobyć się na wyluzowanie wink ale tu - niestety, mój obiekt westchnień wydaje się być podobny do mnie. I jak na razie zanosi się na to, że będę tak wzdychała do końca roku akademickiego albo do momentu aż mi przejdzie. Po zmianie planu chodzimy razem na ten sam wykład. Przyciągnął moją uwagę, bo tak jak ja siedział z tyłu odseparowany od reszty. Nie wiem, czy trafiła mnie strzała amora czy cos podobnego, naprawdę nie wiem. Nie dowiem się dopóki nie spróbuję. Tylko hm... właśnie. Nie wiem jak.

Z góry dzięki za rady i pozdrawiam inne nieśmiałe duszyczki wink

Zobacz podobne tematy :
Odp: Pierwszy krok - najtrudniejszy?

No to masz tzw. punkt zaczepienia - ten sam wykład. Jeśli jesteś nieśmiała to zacznij od tego. Rozmowa na temat wykładu będzie początkiem może nie zbyt ekstra ale początkiem. A w trakcie omawiania jakże interesującego wykładu albo z jakiegoś powodu może okazać się że masz braki w notatkach wink zorientujesz się  jak Wam idzie rozmowa i wtedy można jakoś w zależności od przebiegu rozmowy temat nieco od wykładu oddalić. Wiesz na pewno co mam na myśli smile

Tylko jedna istotna rzecz, czy on daje Ci jakieś ,, sygnały " ?

3

kobieta w świecie napisał/a:

No to masz tzw. punkt zaczepienia - ten sam wykład. Jeśli jesteś nieśmiała to zacznij od tego. Rozmowa na temat wykładu będzie początkiem może nie zbyt ekstra ale początkiem. A w trakcie omawiania jakże interesującego wykładu albo z jakiegoś powodu może okazać się że masz braki w notatkach wink zorientujesz się  jak Wam idzie rozmowa i wtedy można jakoś w zależności od przebiegu rozmowy temat nieco od wykładu oddalić. Wiesz na pewno co mam na myśli smile

Tylko jedna istotna rzecz, czy on daje Ci jakieś ,, sygnały " ?

Nie, niestety nie. Dlatego tak bardzo obawiam się tego pierwszego kroku. Strach przed odrzuceniem już na wstępie, ech wink

4

eveline9201 napisał/a:

Strach przed odrzuceniem już na wstępie, ech wink

Hehe, my faceci mierzymy się z tym non-stop big_smile

No cóż, to jest chyba normalne uczucie, gdy osoba o którą chodzi nie pokaże dośc wyraźnie że jest również zainteresowana. Ale wiesz, póki nie zrobisz kroku chociaż najmniejszego to sie nie przekonasz. Jeśli jego osoba Cię intruguje, albo nawet może już wpadł Ci w oko to zwyczajnie zagadaj, niezobowiązująco przecież mu nie rzucasz się na szyję więc tak naprawdę nie ma się czego bać. A będzie to krok do przodu, może wstęp do jakiejś fajnej rozmowy. Bo wiesz jeśli on jest nieśmiały to możesz tak do końca roku się zastanawiac i wzdychać. Równie dobrze może okazać się kompletnym pajacem i sama stwierdzisz że nie chcesz z nim sie  zakumplować.

Osobiście polecam wychwycić jakąś dobrą sytuacje i zacząć rozmowę. Przecież mnóstwo ludzi na uczelni rozmawia i wcale nie wygląda to głupio więc tak naprawdę nie masz nic do stracenia. Powodzenia.

ja bym usiadła niedaleko niego i przypadkiem upuściła długopis  + do tego promienny uśmiech za podniesienie ;-P
a potem powoli jakoś zagadać nawet w odniesieniu do tego długopisu ;-P
kolejny przykład to prośba o notatki bo ostatnio mnie nie było na wykładzie ...
sposobów na zagadanie masz MNÓSTWO, a potem reszta należy do niego. Najgorsze to niespórbować i potem żałować

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pierwszy krok - najtrudniejszy?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024