Jak się bronić przed wmawianiem? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak się bronić przed wmawianiem?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 59 ]

1

Temat: Jak się bronić przed wmawianiem?

Wiecie co?
Na bazie doświadczeń mojego ostatniego związku powstało we mnie pytanie: Jak się skutecznie bronić przed wmawianiem (przez drugą osobę) cech i postaw których się nie posiada?
Były momenty kiedy nagle byłem częstowany serią dziwnych pytań ,stwierdzeń. Typu :
- czy poświęciłeś coś ważnego dla siebie ,dla obcej osoby?
  Moje odpowiedzi były natychmiast podważane.  I błyskawicznie byłem informowany że to nie poświęcenie. Tym bardziej że wprost zapytałem komu i w jakim         celu?
- nie jesteś taki jak Ci się wydaje.Jak już wiem jaki Ty jesteś.
- Nie przyjmujesz po prostu tego co Ci mówię na Twój temat.
- Gdybyś był [taki a taki] to byś zareagował [tak i tak]
- Bo Ty to tak i tak reagujesz etc. (kompletnie przeciwnie do okazanej reakcji na zewnatrz i wewnętrznej)
- masz nadęte ego.

Zdaję sobie sprawę że miałem do czynienia z osobą zaburzoną, natomiast czasem aż mnie zatykało ze zdumienia. A z czasem zaczęło wyprowadzać z równowagi.
Swojego czasu nawet poprosiłem znajomych o opinię jak odbierają moje zachowania, wyszło na to że zgodnie z moją wewnętrzną reakcją.

Pytam o to wszystko ,ponieważ moje "stopowanie",zaprzeczanie czy też wyraźne powiedzenie że mam inną opinię na swój temat lub zachowanie były utrącane, i z czasem zaczęło być to uciążliwe.
Wręcz raz wmawiano mi narcyzm.... wtedy mi ręcę opadły.
Dlatego ,tak na poważnie, mam pytanie:jakie macie receptyna to jak sobie z tym radzić ,reagować na to? :-)
Chciałbym poszerzyć wachlarz wiedzy i umiejętności...:-)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak się bronić przed wmawianiem?

smile
Docelowo związek to pewnie sie skończy rozstaniem w wielu przypadkach, bo to nieznośne po prostu.

Tez sie zmagałam z czymś takim, tyle, że nie w związku. Doszłam do etapu skrajnego uważania na słowa i rozwinęłam w sobie pamietliwosć o jaka bym sie nie posadzała smile.
Okropne to było, ale fakt (wyżyny analizy i pikowania ripostami) - dawało się satysfakcjonujaco utrącać manipulatorskie wypowiedzi.
Tyle tylko, że gra nie jest warta świeczki - bo - po co tyle zachodu.
Ostatecznie jak rozpoznam taką cechę to omijam osobę albo sprowadzam znajomośc do ramek, któtre sa mi niezbędne i więcej - nic.
Dla zdrowia smile po prostu.

3

Prawda leży po środku - ty nie możesz ocenić obiektywnie siebie samego, zwłaszcza w sytuacjach emocjonalnych, jak również ta druga osoba, skoro tak mówi, tak uważa, to znaczy, że tak czuje (nie koniecznie jest to obiektywną prawdą, popartą faktami).

Czasem wystarczy uświadomić sobie, że jednak nie zachowujesz się tak, jak twierdzi ta osoba, że jest to jakaś nadinterpretacja, ale czasem warto zastanowić się nad tym, skąd u tej osoby takie odczucia, taki sposób patrzenia na ciebie, na problem. Ludzie lubią przypisywać swoje wady innym. Zastanów się nad tym jak twoja partnerka zachowuj się w analogicznej sytuacji, którą zarzuca tobie ("Bo Ty to tak i tak reagujesz etc. (kompletnie przeciwnie do okazanej reakcji na zewnatrz i wewnętrznej)")

Jeszcze zostaje trudniejsza część zadania - co z tą wiedzą zrobić?
Nawet jeśli odkryjesz, że trochę ma racji, albo dokładnie na odwrót, że to ona ma problem i przypisuje część winy tobie, pozostaje problem, co dalej z tym zrobić.

4

To są właśnie dobre pytania :-)Co z tym robić ?Porównywalem i zachowywała się odwrotnie.

Wręcz wmawiala mi przeciwne motywy niż te o których informowalem.
Często wypierała swoje zachowania.
Wspomniane nadinterpretacje któregoś dnia zostały mi oznajmione...:-)
Pierwsze reakcje (drugiej osoby) były w stylu "Wpedzasz mnie w poczucie winy"
Najpierw także przyjąłem metodę uwazania na słowa potem konfrontacje tej osoby z jej własnym zachowaniem.

Swoją drogą Averyl, Ty możesz już coś o tym powiedzieć :-)Mam na myśli odbiór :-)

5 Ostatnio edytowany przez Cougarzyca (2017-03-26 15:15:33)

Pirx napisał/a:

Dlatego ,tak na poważnie, mam pytanie:jakie macie receptyna to jak sobie z tym radzić ,reagować na to? :-) Chciałbym poszerzyć wachlarz wiedzy i umiejętności...:-)

Ja wyrobilam sobie sposob na reakcje na rozne rzeczy. I staram sie wlasnie reakcja zbic z tropu osobe, ktora danej reakcji oczekuje. I tak np. na zlosliwosc, ktora ma na celu wywolac we mnie zlosc, lub sprawić mi przykrość reaguje smiechem i przyznaniem danej osobie racji.

Na czlowieka, ktory permamentnie probowalby mi cos wmowic zareagowalabym "produkcja" jeszcze bardziej absurdalnych zarzutow pod swoim adresem. Wiadomo, ze na dluzsza mete nie wytrzymasz z taka osoba, wiec nastepnym razem nie uciekaj, ale sam ją spłosz. wink

6

Pirx napisał/a:

Na bazie doświadczeń mojego ostatniego związku powstało we mnie pytanie: Jak się skutecznie bronić przed wmawianiem (przez drugą osobę) cech i postaw których się nie posiada?

Nie dyskutować z taką osobą, to nie ma najmniejszego sensu. Wszystkie podane przez ciebie przykłady to typowe babskie jątrzenie (przepraszam za takie nieładne sformułowanie, ale akurat ten typ zaczepek jest imo zdecydowanie częściej praktykowany przez babeczki). A poza tym dać sobie spokój z takim człowiekiem, o ile znoszenie go nie jest niemal konieczne (rodzina itd).

7

Odbiór??? bardzo pozytywny, ale nie było aż tak ekstremalnych sytuacji big_smile

Mogę ci powiedzieć z mojego doświadczenia - kiedyś doszłam do wniosku, że każda awantura ma ten sam schemat. Ludzie po jakimiś czasie bycia ze sobą świetnie potrafią grać na emocjach (i nie chodzi mi tu o jakieś wyrafinowane działania, tylko takie "odruchy obronne", o zasadę akcja-reakcja). Każdy kolejny argument chociaż byłby najbardziej absurdalny, jest coraz mocniejszy emocjonalnie, coraz bardziej działa na emocję, więc odpowiedź jest równie niemerytoryczna, choć dosadna.
Błędne koło. Wydaje mi się, że jedyne, co można zrobić, to zachować spokój, zdrowy rozsądek... i zadziałać nieszablonowo. Może zapytaj się ją jak zachowujesz się wg niej, zamiast przekonywać, że twoja reakcja była inna.

Wbrew pozorom - warto zastanowić się nad sobą, w emocja wielu rzeczy nie dostrzega się w sobie, wiele problemów, ma usprawiedliwienie, które nie zawsze tak samo jest odbierane przez drugą stronę, człowiek nie ma takie dystansu do siebie, jeśli to dotyczy sfery emocjonalnej.
Poza tym, pamiętaj o zasadzie akcja-reakcja, każda najbardziej absurdalna uwaga do ciebie, działa tak, że reagujesz na to (może jak próbujesz zachować spokój, to ona odbiera to jako lekceważenie?) i tak ona odpowiada na twój krzyk, czy ciszę, potem ty na jej,... i tak bez końca. Spróbuj zrobić zrozumieć jak ona widzi ciebie, dlaczego ocenia cię tak a nie inaczej. Nie chodzi mi o to, żeby uznać, jej sposób widzenia za słuszniejszy, czy bardziej prawdziwy, tylko zrozumieć dlaczego, jak będziesz wiedział, dlaczego, to będziesz mógł pokombinować jak rozwiązać problem.

8 Ostatnio edytowany przez Amethis (2017-03-26 16:12:21)

Gdzieś obiło mi się o oczy, "komunikacja Paradoskalna" czy to jest fachowe określenie nie wiem
Ważne dla mnie byli, że pokazało mi zależności, współzależności, w pewnym sensie rolę w jaką zostałem wciągnięty, jakoś oporów nie miałem
Walczyć z tym na nieświadomych zasadach, szkoda czasu, nerwów

Równie dobrze narzędzie do manipulacji, świadomej, nie mylić z inteligencją wink

Paradoks, ze broniąc się przed zarzutem, omówieniem nie prawdy, często potwierdzamy właśnie to czego, chcemy uniknąć

Dobre rozwiązanie, uśmiech, i robić swoje, przecież chyba chcesz kierować swoim życiem, sam wink

Zawsze jakaś "misia pysia/miś pyś" może kierować tobą, sama nie kierując sobą, czyli
Katastrofa gotowa smile

Nie znam Cię, więc nie będzie uczciwie się wypowiadać.

Twój post brzmi, dla mnie, tak, jakbyś potrzebował potwierdzenia, że nie jesteś osobą, za którą Cię ktoś uważa.

10

Pirx napisał/a:

/…/

Tak myślałam, przekazujesz wmawianie, które robiła Ci ex na innych, w tym wypadku na mnie, znalazłam się na wątku, dużo się wypowiadałam, miałam inny pogląd więc zaatakowałeś mnie na oślep. Miałam rację – to były Twoje projekcje. Widzisz sam, że nie uporałeś się z tymi ranami, które one Ci zadała. Nie wiem jak Ci pomóc. Co doradzić. Każdy z nas przeżył coś takiego, lub większość. Wiem, że na pewno przekazywanie tego dalej, do niewinnej osoby nie pomoże, a jeszcze zaszkodzi, bo stajesz się takim toksykiem jak osoba, która Ci wmawia.

Nasze spięcie wczorajsze to pokazało, przykro mi, że Twoja ex tak Cię traktowała, ale ja nią nie jestem, tak samo jak nie są nią inne kobiety na ziemi.

11

Elya... litości...:-D
Wczoraj z nikim  się nie scialem:-)
Ale dziękuję za tą wnikliwa j błędna analizę :-)))
Ponownie poprawiłas mi nastrój .Chylę czoła za zdolności kabareciarskie :-))
Temat dawno zamknięty,żadnych ran nie ma .

Powiem Ci że podziwiam Twoją konsekwencje w pomyłkach...:-)

12

Jak się bronić? Prosto, unikać takich relacji jak diabeł świnconej wody. Ktoś kto Cię gaslightuje, z założenia, jest toksykiem.

W sytuacji nie do uniknięcia (czasem ma się takich rodziców), z pokerową twarzą stwierdzić, że mają prawo do takiej opinii i nie ciągnąć tematu. Tego typu osoby chcą Cię skołować i doprowadzić do konfliktu, w wyniku którego będą Cię mogły wpędzić w poczucie winy, tak więc kontrargumenty i tłumaczenia są bezsensowne.

13 Ostatnio edytowany przez Elya (2018-05-29 18:57:43)

No jeżeli Ty uwazasz, że nie robiłes na mnie projekcji, niedorzecznych określeń na podstawie NICZEGO to nie mam więcej pytań, w takim razie widzę, że Twoja była miała rację a Ty mocno na tym forum manipulujesz. I w ogóle jestes taki krystaliczny i kulturalny i nie wiesz o co chodzi tym ludziom jak się bronią przed twoimi atakami. Typowy gashlighter.
Trzeba trzymac fason na zewnątrz, co nie? wink

14

Elya, mogłabyś wskazać chociaż jedną osobę na forum, która nie robiła na Tobie projekcji? big_smile

15

santapietruszka, Ty:D

16

Jak miło big_smile

17

Zanotuje ;-)
Ewangelia wg Elyi .
Rozdział pierwszy,wiersz trzynasty :-))

18 Ostatnio edytowany przez Jovanna (2018-05-29 19:39:03)

Haha! Pierwsze pytanie jakie mi się nasuwa, to na jakiego czorta ona z Tobą była, skoro tak nie pasowała jej Twoja osobowość? I gdybym na Twoim miejscu kolejny raz trafiła na taką osobę, to tak bym właśnie zapytała. Bo masz już ten bagaż doświadczeń i zamiast uczyć się jak sobie z tym radzić, po prostu bralabym nogi za pas. Sam wiesz jak taki związek się kończy. Poza tym możesz jeszcze tak ją zdisować: "zamiast mnie zmieniać i uszczęśliwiać na siłę to radziłbym Ci zacząć zmieniać świat od siebie. Chociaż mnie troche znasz, nigdy nie będziesz znała całkowicie moich motywacji, bo każdy z nas ma inny bagaż doświadczeń. Znasz natomiast bardzo dobrze siebie. Nikt nie jest idealny i zapewniam Cie, że napewno znajdziesz bardzo dużo rzeczy nad którymi możesz popracować. Jak każdy zadba o siebie i życie w zgodzie z samym sobą to najbardziej nam to wyjdzie na zdrowie. Zaczynanie od wszystkich wkoło tylko nie od siebie jest na pewno dużo łatwiejsze, niż szczere spojrzenie w lustro."

19

Widzisz, jak teraz umiesz miło rozmawiać. Bez tych wszystkich ozdobników.

20

Lekarz kazał przytakiwać ;-)

21

Jovanna napisał/a:

Haha! Pierwsze pytanie jakie mi się nasuwa, to na jakiego czorta ona z Tobą była, skoro tak nie pasowała jej Twoja osobowość? I gdybym na Twoim miejscu kolejny raz trafiła na taką osobę, to tak bym właśnie zapytała. Bo masz już ten bagaż doświadczeń i zamiast uczyć się jak sobie z tym radzić, po prostu bralabym nogi za pas. Sam wiesz jak taki związek się kończy. Poza tym możesz jeszcze tak ją zdisować: "zamiast mnie zmieniać i uszczęśliwiać na siłę to radziłbym Ci zacząć zmieniać świat od siebie. Chociaż mnie troche znasz, nigdy nie będziesz znała całkowicie moich motywacji, bo każdy z nas ma inny bagaż doświadczeń. Znasz natomiast bardzo dobrze siebie. Nikt nie jest idealny i zapewniam Cie, że napewno znajdziesz bardzo dużo rzeczy nad którymi możesz popracować. Jak każdy zadba o siebie i życie w zgodzie z samym sobą to najbardziej nam to wyjdzie na zdrowie. Zaczynanie od wszystkich wkoło tylko nie od siebie jest na pewno dużo łatwiejsze, niż szczere spojrzenie w lustro."

Jovanna,to wykopki sprzed ponad roku ;-)

22

Spodziewałam się takiej reakcji, niestety potwierdzają się moje przypuszczenia.

23 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2018-05-29 20:42:47)

Pirx napisał/a:

Wiecie co?
Były momenty kiedy nagle byłem częstowany serią dziwnych pytań ,stwierdzeń. Typu :
- czy poświęciłeś coś ważnego dla siebie ,dla obcej osoby?
  Moje odpowiedzi były natychmiast podważane.  I błyskawicznie byłem informowany że to nie poświęcenie. Tym bardziej że wprost zapytałem komu i w jakim         celu?
- nie jesteś taki jak Ci się wydaje.Jak już wiem jaki Ty jesteś.
- Nie przyjmujesz po prostu tego co Ci mówię na Twój temat.
- Gdybyś był [taki a taki] to byś zareagował [tak i tak]
- Bo Ty to tak i tak reagujesz etc. (kompletnie przeciwnie do okazanej reakcji na zewnatrz i wewnętrznej)
- masz nadęte ego.

Zdaję sobie sprawę że miałem do czynienia z osobą zaburzoną, natomiast czasem aż mnie zatykało ze zdumienia. A z czasem zaczęło wyprowadzać z równowagi.
Swojego czasu nawet poprosiłem znajomych o opinię jak odbierają moje zachowania, wyszło na to że zgodnie z moją wewnętrzną reakcją.

Pytam o to wszystko ,ponieważ moje "stopowanie",zaprzeczanie czy też wyraźne powiedzenie że mam inną opinię na swój temat lub zachowanie były utrącane, i z czasem zaczęło być to uciążliwe.
Dlatego ,tak na poważnie, mam pytanie:jakie macie receptyna to jak sobie z tym radzić ,reagować na to? :-)
Chciałbym poszerzyć wachlarz wiedzy i umiejętności...:-)

W pierwszej kolejności warto takim twierdzeniom poświęcić odrobinę uwagi przez pryzmat dokonania czegoś na kształt autokrytycyzmu (tak dla samego siebie). Być może, w tym, co wydaje się wmawianiem lub co pozornie przyjmuje kształt wmawiania czai się ziarnko prawdy o nas samych, pod jednym warunkiem, że owo "wmiawianie" dotyczy oceny naszych zachowań i postaw życiowych a nie oceny nas samych. Niestety na to jacy jesteśmy nie mamy wpływu, natomiast mamy wpływ na to jak postępujemy mimo naszych okreslonych cech charakteru. To jednak nie jest to samo.

Jak się bronić przed czymś, co w naszym odczuciu jest wmawianiem nam cech (lub zachowań) których nie przejawiamy(?). Nie negować, lecz przyznać, że właśnie tacy jesteśmy. Coś na kształt wytrącenia potencjalnego "atutu" przeciwko nam. Dobrym sposobem jest także ironizowanie, umniejszanie znaczenia, czy też obracanie w żart tego, co nam się wmawia. Cała rzecz polega na tym, że siłą napędową wmawiania jest zaprzeczanie temu wmawianiu w nas cech lub zachowań, których nie wykazujemy. Wmawianie jest próbą psychicznego zniewolenia.

elya napisał/a:
Pirx napisał/a:

/…/

Tak myślałam, przekazujesz wmawianie, które robiła Ci ex na innych, w tym wypadku na mnie, znalazłam się na wątku, dużo się wypowiadałam, miałam inny pogląd więc zaatakowałeś mnie na oślep. Miałam rację – to były Twoje projekcje. [...]

big_smile

Proponuję, taki naprawdę porządny seks. Zejdzie Koleżance trochę napięcia.

24

big_smile
Nie mógłbym Cię zawieść ;-)

25 Ostatnio edytowany przez Elya (2018-05-29 20:58:18)

ale zaskoczyc to juz nie potrafisz ;P

SonyXperia napisał/a:

big_smile

aha, nie wiem gdzie to NAPIĘCIE widzisz, jak to było z tym przytakiwaniem big_smile, obawiam się, że koleżanka spóźniła się z radami

a teraz nie przeszkadzaj bo ja mam misję uczenia Pirxa jak rozmawiac z kobietami, bo wczesniej był bardzo spięty jak gadał

26 Ostatnio edytowany przez Elya (2018-05-29 20:57:02)

dubel

27

elya napisał/a:

SonyXperia napisał/a:

big_smile

aha, nie wiem gdzie to NAPIĘCIE widzisz, jak to było z tym przytakiwaniem big_smile, obawiam się, że koleżanka spóźniła się z radami

a teraz nie przeszkadzaj bo ja mam misję uczenia Pirxa jak rozmawiac z kobietami, bo wczesniej był bardzo spięty jak gadał

I tym sposobem Pirx zostal wywołany do tablicy big_smile Ciekawe co przy niej odpowie wink Nie przeszkadzam, przysłuchuję się tongue

28

SonyXperia napisał/a:

Nie przeszkadzam, przysłuchuję się tongue

Mam popcorn i nachosy, chcesz? cool

29

SonyXperia napisał/a:
elya napisał/a:

SonyXperia napisał/a:

big_smile

I tym sposobem Pirx zostal wywołany do tablicy big_smile Ciekawe co przy niej odpowie wink Nie przeszkadzam, przysłuchuję się tongue

Pomidor big_smile

30

Sony, ale wmawiasz ;D- my Tylko rozmawiamy a przeszkodziłaś,  jak zazdrościłaś to mogłaś się po prostu właczyc do rozmowy big_smile a nie udajesz, ze rady tu przyszłaś dawać.

31

Ja mam piwo... ale chyba się nie podzielę tongue wink

32

Pirx napisał/a:

Pomidor big_smile

ufff...no ja myślę, że nie burak

33 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2018-05-29 21:16:51)

santapietruszka napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

Nie przeszkadzam, przysłuchuję się tongue

Mam popcorn i nachosy, chcesz? cool

Chcesz big_smile cool

Harvey napisał/a:

Ja mam piwo... ale chyba się nie podzielę tongue wink

Oj, już tak nie czaruj big_smile tongue

Pirx napisał/a:
SonyXperia napisał/a:
elya napisał/a:

Pomidor big_smile

Pomidor się zaśmiał, gra skończona.

34 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-05-29 21:19:17)

SonyXperia napisał/a:

To teraz do książek, ale już! Uczyć się!

35 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2018-05-29 21:20:46)

SonyXperia napisał/a:

E nie, poczekam na kolejne wpisy Koleżanki elya. Zabawa rozpocznie się od początku tongue

36

SonyXperia napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

E nie, poczekam na kolejne wpisy Koleżanki elya. Zabawa rozpocznie się od początku tongue

Toż mówię, że Pirx się ma uczyć... my przecież mamy popcorn, nachosy i piwo... tongue

37

Ołówek jest,kajecik jest, biała koszula jest...
Kwiaty dla Pani profesor Elyi są...

Khem,khem...
Temat : rozmowa z kobietami .

Ok ,słucham,czekam na wykład tak znamienitego gościa ;-)

38

SonyXperia napisał/a:

Toż mówię, że Pirx się ma uczyć... my przecież mamy popcorn, nachosy i piwo... tongue

No tak big_smile

39

Pirx napisał/a:

Ok ,słucham,czekam na wykład tak znamienitego gościa ;-)

Jak Pani profesor zacznie od "Siadaj, pała!" to będzie jak u Alfreda Hitchcock'a wink big_smile

40

Nauczycielka coś się spoźnia big_smile

41

Czytam, że jakiś porządny seks i od razu mnie się spodobało. Po męsku, to się nazywa porządne rżnięcie (od porucznika Rżewskiego) więc jakby rozwijało się w jakiś trójkącik, to ja też poproszę nachosy...

42

Materiały pewnie kseruje...

43

a bo ja mam dzisiaj korepetycje indywidualne, dla uzdolnionych jednostek

44 Ostatnio edytowany przez Pirx (2018-05-29 22:00:54)

Tylko pani profesor poczeka chwilę ,ołówek wpadł pod ławkę.Kolezanka właśnie szuka i skupiła się na czymś innym... Podobno ma mi to pomóc się odprężyć :-)

@Snake,nie wywołuj pirxa z lasu...

45

Elya, czy istnieje realna możliwość, że przestaniesz się wtryniać w kolejne wątki i robić przepychanki, zamiast rozmawiać na temat problemu zakładacza wątku? Bo to już staje sie nudne. I irytujące.

Chcesz być w centrum uwagi, kup sobie reflektor.

46 Ostatnio edytowany przez Elya (2018-05-29 23:17:48)

Beyondblackie, ale Pirx nie ma juz żadnego problemu. Nie chciał rozmawiać na temat tego problemu. Powinnas to była zauważyc. Każdy po sobie sądzi, skoro Ty piszesz tu, bo chcesz byc w centrum uwagi...czytac nie musisz. Wyluzuj sie trochę, Sony, powiedz jej...

47

Prix - To Ty już rok myślisz nad tym zagadnienien i wciąż nie uporałeś się z problemem? Ale jazda

48 Ostatnio edytowany przez Beyondblackie (2018-05-30 00:14:27)

elya napisał/a:

Beyondblackie, ale Pirx nie ma juz żadnego problemu. Nie chciał rozmawiać na temat tego problemu. Powinnas to była zauważyc. Każdy po sobie sądzi, skoro Ty piszesz tu, bo chcesz byc w centrum uwagi...czytac nie musisz. Wyluzuj sie trochę, Sony, powiedz jej...

Ja się nie muszę luzować, bo daję ludziom konkretne porady, które przyjmą albo nie, ale nie rozpierniczam wątków pyskówkami, co Ty robisz nagminnie. Autor/ Autorka chce otrzymać poradę, a nie Twój nastrój do rozróby.

Chcesz założyć temat na swoje problemy, włóż to na własna konto, to pogadamy.

49

Jovanna napisał/a:

Prix - To Ty już rok myślisz nad tym zagadnienien i wciąż nie uporałeś się z problemem? Ale jazda

Jovanna skup się...;-)
Wątek pytanie bylo zamieszczone rok temu.

Kyrie elejson ale komedia :-))

50

elya napisał/a:

Elya - samozaoranie - poziom expert :-)
Zaczynam Cię naprawdę podziwiać .

51

A ja życzę wszystkim biorącym udział w wątku miłego dnia i porządnego seksu cool

52 Ostatnio edytowany przez Elya (2018-05-30 07:12:07)

Beyondblackie napisał/a:

ale nie rozpierniczam wątków pyskówkami, co Ty robisz nagminnie. Autor/ Autorka chce otrzymać poradę, a nie Twój nastrój do rozróby.

no własnie widze jak "nie rozpierniczasz"
Jesli mój udział w tym wątku nazywasz "pyskówkami" to chyba nie rozmawiamy po polsku i czym są Twoje wypowiedzi/ataki? EOT

Pirx,  Ty sie lepiej nie odzywaj, zaliczenia nie dostałeś, nie przyszedłes na korepetycje ;P

53

elya napisał/a:

Pirx,  Ty sie lepiej nie odzywaj, zaliczenia nie dostałeś, nie przyszedłes na korepetycje ;P

Powiało grozą...
Wieje mrokiem big_smile

Skoro pani profesor puściła mnie kantem, to czemu taka zdziwiona? ;-)

Zaczynam dochodzić do wniosku że Elya jest urocza na swój specyficzny sposób.
Coś jak w Małym Księciu.Efemeryczna...:D

54

Pirx napisał/a:

Kiedy ja Cię kantem puściłam? Przecież czekałam na Ciebie do rana.

55

Elya to zwykły troll, który zawala wątki swoimi bredzeniami i wykłócaniem się z forumowiczami.

56

elya napisał/a:
Pirx napisał/a:

Kiedy ja Cię kantem puściłam? Przecież czekałam na Ciebie do rana.

Oh,jak słodko

Nie zauważyłem...

57

Beyondblackie, nie zauwazyłas, ze my tu mamy ZAJĘCIA PRAKTYCZNE, na temat jak bronić sie przed wmawianiem?
Korzystając z Twojej cennej rady będę potakiwać i dodam, że tak, masz rację, chce zwrócić uwage Pirxa na siebie, bo sie w nim zakochałam.

58

I tak o to sobie wszyscy pożartowaliśmy big_smile

Wracam do pracy, może tu i cicho ale jakoś tak ... 'normalnie' :-)

59

Biorąc pod uwagę, że wątek zamienił się w jedną, wielką, luźną pogadankę, tym samym jego dalsze istnienie zupełnie nie ma sensu, zostaje zamknięty.
Elyu, wysłałam do Ciebie wiadomość i proszę o zapoznanie się z jej treścią.
Z pozdrowieniami, Olinka

Posty [ 59 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak się bronić przed wmawianiem?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024