Studium przedmalzenskie i nauki przedmalzenskie. Jak to jest ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Studium przedmalzenskie i nauki przedmalzenskie. Jak to jest ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Studium przedmalzenskie i nauki przedmalzenskie. Jak to jest ?

Witam. Mam pytanie czy studium przedmalzenskie jest obowiązkowe do w zawarcia małżeństwa czy tylko nauki przedmalzenskie? Biorę w przyszłym roku ślub a w moje parafii studium przedmalzenskie jest  co dwa lata wiec się już nie zalapiemy a mój facet jest w delegacjach wiec tez nie ma możliwości chodzić co miesiąc na spotkania przez kilka miesięcy.  I co jeśli oboje nie mamy tego studium przedmalzenskiego może być to przyczyną odmowy zawarcia związku małżeńskiego?  Z góry dziękuję za odpowiedź smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Studium przedmalzenskie i nauki przedmalzenskie. Jak to jest ?

Nigdy ie słyszałam o studium przedmałżeńskim. My mieliśmy nauki przedmałżeńskie zaliczone plus dni skupienia i to wystarczyło.

3

To dobrze ze nie jest to obowiązkowe smile

To prawda, dobrze, bo nie każdy tego chce.

5

milena-wierzbicka napisał/a:

To prawda, dobrze, bo nie każdy tego chce.

Chyba nie rozumiem smile

6

Pierwsze słyszę o studium przedmałżeńskim. Ja miałam tylko nauki

7

Pierwsze slysze o studium przedmalzenskim. Sa nauki w kosciele, potem poradnia malzenska, spowiedz, zbierasz kwity i heja na wesele wink

8

Po naukach przedmałżeńskich masz licencjat, a po studium masz magisterkę ? big_smile

A może różnica jest tylko w cenie ?

wilczysko napisał/a:

Po naukach przedmałżeńskich masz licencjat, a po studium masz magisterkę ? big_smile

to chyba zamyka sprawę:P stopień wtajemniczenia po prostu. Pewnie tematyka inna, wiele różnych organizacji robi takie rzeczy, np. dominikanie wieczory zakochanych. Podobno niesamowita sprawa, chociaż akurat nigdy nie byłam.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Studium przedmalzenskie i nauki przedmalzenskie. Jak to jest ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024