Związek z facetem o niskiej samoocenie i nie tylko... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Związek z facetem o niskiej samoocenie i nie tylko...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Związek z facetem o niskiej samoocenie i nie tylko...

Cześć,
Od niespełna dwóch miesięcy spotykam się z facetem , który zaimponował mi swoją osobowością. Początek był wspaniały mimo tego że poznaliśmy się przez internet. Dużo związków tak zaczynało i z tego co się słyszy jest dużo udanych par , postanowiłam po mięsiącu wymieniania się wiadomościami na poznanie faceta który wydał mi się sympatyczny . Wszystko przebiegło fajnie i po pierwszym spotkaniu razem uzgodniliśmy że będą kolejne , tak było i jest nadal . Dogadujemy się , mamy wspólne tematy i podobne zainteresowania . Pracujemy na dwie zmiany więc nie mamy czasu na częste spotkania dochodzą jeszcze moje studia zaoczne , więc spotkania organizujemy 1-2 tyg.ale na pełnym poziomie kino, rozrywki i oczywiście czas tylko dla siebie. Ale jest w tym problem który mi od pewnego czasu dokucza , mimo że jest przystojny bo tak to oceniam on ma nisko samoocenę . co możecie mi doradzić abym mogła podpudować to z czym on sam ma problem ?

Druga sprawa jest taka , że znamy się krótko mało o sobie wiemy i itp. mówie tutaj o sprawach rodzinnym , nie będę wymianiać jakie ma problemy bo tak naprawdę sama o tym mało wiem ale są to sprawy związane z utrzymywaniem relacji rodzinnych w pewnym stopniu i materialnych. Powiedziałam mu że opowie mi o tym wtedy jak uzna że jest to właściwy czas ,ucieszył się że z tego co usłyszał i tak jest ale czasem drażni mnie to że po kilku wymienionych smsach wypisuje że musi wszystko przemyśleć bo ma sporo spraw na głowie, i tak co dwa dni , póżniej dzień lub dwa dni bez odezwu dopoki ja nie wytrzymam i coś napisze . Później wszystko wraca do w/w kolejności.

Macie może jakieś sugestie bądz propozycje co powinnam zrobić i jak się zachowywać by utrzymać tą znajomość , nie ukrywam że zależy mi na dalszej znajomości ....

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Kociks (2017-03-02 12:00:15)

Odp: Związek z facetem o niskiej samoocenie i nie tylko...

Tsa... Ja usłyszałam w podobnej sytuacji, ze " w te dobre chwile sa wpisane tez te gorsze i musze wytrzymac" pytanie czy wytrzymaasz?
Jesli to typ zmeczonego zyciem chłopczyka z problemami to ciężko to widze ale jesy to mozliwe. Musisz go zaakceptowac takim jaki jest wyjscia nie ma. Ludzie sie tak latwo nie zmieniają. W koncu moze byc tak ze bedziesz zmeczona ta walka i wahaniami nastroju i sama odpusciasz. Poki co rob tak zeby bylo ci dobrze a nie patrz tylko na niego. I ma rada. Poczekaj az on sie czasen odezwie. 2 dni to jeszcze nie tragedia a jak mu zależy to sie odezwie. Jak nie to sama wyciagnij wioski.

3

Odp: Związek z facetem o niskiej samoocenie i nie tylko...

Zapewne problemy, z jakimi się boryka, powodują, że ma obniżone poczucie własnej wartości. Jeżeli nie rozwiąże problemów, to co mu może samoocenę podnieść? Sama twoja miłość/dobroć i chęć pomocy raczej nie wystarczą. Musisz się najpierw dowiedzieć, jakie to są dokładnie problemy. Bo może się okazać, że powie ci jedną rzecz, ty się jakoś z tym pogodzisz, zaakceptujesz, zaangażujesz się w relację. A potem okaże się, że jeszcze to, jeszcze tamto, jeszcze coś. I ciebie tez to przygniecie i załamie. Jesteś na coś takiego gotowa? Możliwym jest, że on nie umie rozwiązywać problemów, tylko jak „krzyż Pański” przyjmuje kolejne, one się nawarstwiają i nie widzi sposobu na poradzenie sobie z tym. I tak sobie żyje. Ciebie będzie traktował jak promyczek radości w swoim strasznie ponurym życiu. Miłość będzie ci wyznawał, patrzył ci pięknie w oczy, raz na jakiś czas wyjedziecie gdzieś na weekend, ty się w to wkręcisz, a on będzie odwoływał kolejne spotkania ze względu na swoje problemy, bo nie ma pieniędzy, bo musi matkę/ojca/brata/siostrę pilnować (te osoby mogą być alkoholikami albo chore psychicznie i na jego całkowitym utrzymaniu) albo będzie wykończony po jakiś rodzinnych problemach i będzie chciał sam odpocząć czy wyspać się. Do domu cię ze względu na rodzinę również nie zaprosi. Może mieć też bardzo duże zadłużenie, gdzie odsetki rosną w nieskończoność. Więc ze względów finansowych oraz rodzinnych nigdy z tobą nie zamieszka. Tak mi się wydaje, że on się czuje w sytuacji bez wyjścia. Cieszy się, że ma ciebie, dużo mu to daje, ale normalnego związku nigdy nie będzie między wami. Prawdopodobnie jak tak się dla rodziny poświęca, coś spłaca, to pracuje ponad siły i jego zdrowie też szwankuje. Wiesz z czym ma problemy zdrowotne? Bóle głowy, kręgosłupa, palpitacje serca, wysokie ciśnienie?? Nie ma pieniędzy, więc do lekarza nie chodzi, a np. taki dentysta kosztuje. Nie robi tak, że jak go cos boli, to łyka leki przeciwbólowe, ale do lekarza nie idzie?

Takie czarnowidztwo tu napisałam. Zastanów się nad tym, popytaj, na ile on ci prawdę powie. I pomyśl, czy akceptujesz coś takiego czy nie – w kategorii związku. Jeśli nie, to ewakuuj się szybko zanim się zaangażujesz. Albo zostańcie tylko znajomymi, a wtedy możesz pomyśleć jak mu na spokojnie pomóc, jeśli masz taka potrzebę.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Związek z facetem o niskiej samoocenie i nie tylko...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024