Czy to pora na rozstanie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czy to pora na rozstanie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Czy to pora na rozstanie?

Witam,
Mam pewien problem. Jestem z partnerką 4 lata, a niestety od 2 nie ma z mojej strony kompletnie w ogóle pożądania w jej stronę hmm. Od ponad roku nie ma kompletnie sexu ani nawet namiętnych pocałunków. Z mojego powodu. Po prostu coś we mnie pękło jakiś czas temu i nie chce wrócić.

Dlaczego? Sam nie wiem. Mieszkamy 3 lata razem, przez ten czas ona nie pracuje (nie mogę jej zmobilizować do znalezienia pracy, ciągle ma jakieś ale...), ja mam swoją firmę. Spędzamy ze sobą praktycznie każdą chwilę. Ja tego nie chcę, rozmawiałem z nią o tym, ale ona tego nie rozumie - "kocham Cię i chcę być z Tobą ile się da" - czy coś w tym stylu... ona nie potrafi zrozumieć, że takie coś ma swoje wady, a największą z nich właśnie doświadczam. W przeszłości bardzo się kłóciliśmy z różnych powodów, ale z nią ciężko się rozmawia, co też mnie od niej odrzuciło. Nie da się jej nic wytłumaczyć. Oczywiście, ja też nie jestem bez winy. Spędzam z nią tyle czasu, że nawet nie mam kiedy za nią zatęsknić...

Próbowaliśmy terapii dla par, ale po 4 miesiącach zrezygnowaliśmy, bo ona niestety potrafiła więcej rzeczy z terapii obrócić przeciw mnie, co skutkowało kłótniami.

Zastanawiam się, czy ktoś był w podobnej sytuacji z Was? Czy pożądanie powróciło? Strasznie brakuje mi seksu, ale nie jestem w stanie wyobrazić go sobie z nią. Jak o tym myślę, to mnie ciarki przechodzą, mimo iż jest to bardzo atrakcyjna kobieta.

Nigdy nikogo nie zdradziłem i nigdy tego nie zrobię, ale coraz częściej myślę o innych kobietach. Brakuje mi flirtu, namiętności, bardzo mnie smuci to, że nie ma tego u nas. Chciałbym coś z tym zrobić, ale nie wiem jak. Czy jest sens poruszać z nią ten temat skoro ona jak usłyszy coś co jest jej nie na rękę obraża się i kilka dni nie odzywa?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez dzikoscserca2016 (2017-02-21 21:37:05)

Odp: Czy to pora na rozstanie?

Cóż...Twoja kobieta osaczyła Twoją osobę i podświadomie się buntujesz. Moim zdaniem to o czym piszesz ma ewidentne przesłanki aby zastanowić się normalnie w życiu czy wasz związek ma sens? Ona nie ma swojego życia a co gorsz nie pozwala Ci na posiadanie Twojego (własnego). Kobieta zabiła ten związek. Terapia dla par, która nic nie zmieniła...to jest mocny argument aby zadać pytanie czy jest sens dalej w to brnąć?. Jeszcze nie jesteście małżeństwem a tak poważne problemy Was nękają. Masz ciarki na myśl, żeby się z Nią kochać... Na litość Boską...Ona ma być Twoją partnerką a Ty ją traktujesz jak swoją Matkę! Pora aby odzyskać skradzione jaja i coś zrobić, bo wpadłeś w pułapkę. Chłopie obudź się...

PS: Już jeden post napisałeś na ten temat, ludzie Ci doradzali . Dlaczego wciąż liczyć na opinię innych. Może czekasz aż ktoś napisze - Zostań z nią? W takim razie wyżalenie się tutaj jest bezsensu. Musi istnieć jakiś inny powód dla którego jesteś z tą obłąkaną/ chorą dziewczyną, która Cię izoluje od życia. Na tym nie polega w ogóle miłość. Wiesz, że nikt tutaj nie podejmie decyzji za Ciebie?

3

Tak, napisałem jeszcze w innym dziale, ale myślałem, że akurat sfera seksualna jest na tyle odrębna, żeby poruszyć to osobno. Wiem, że nikt za mnie nie podejmie decyzji i nie o to mi chodzi. Chciałem poznać opinię innych ludzi, jest to mój pierwszy długi związek i nie wiem jak wyglądają inne. W moim otoczeniu nie mam za bardzo z kim o tym porozmawiać, bo znajomi dalsi nie są odpowiednimi osobami, a bliżsi nie mają partnerów.

Czemu tutaj piszę? Nie wiem. Może zbieram Wasze informacje i argumenty i sobie to wszystko układam w głowie? Myślałem, że od tego jest takie forum.

Tak,masz rację forum do tego służy tylko, że ten wcześniejszy post jest praktycznie identyczny. No nieważne.
Niestety,ale te dwa zagadnienia się mocno łączą ze sobą (osaczenie naszego partnera i seks). Nikt nie chce kochać się z własną matką, jest to odrażające,prawda? Twoja dziewczyna ma poważny problem a na terapię wysłałabym Ciebie. Zadbaj o własne emocje i to co czujesz. Może specjalista otworzy Ci oczy na pewne sprawy i łatwiej będzie Ci podjąć decyzję.
Nie byłeś nigdy w innym związku? To będziesz miał okazje, kiedy ten się rozsypie a podejrzewam, że tak,bo przesłanki do bajki "żyli długo i szczęśliwie" są słabiutkie.

5

Tak, wiem. Umówiłem się już na psychterapie, tak jak zalecili mi inni w tamtym poście. Tobie również dziękuję za pomoc. Jak czyta się coś takiego i jednak się okazuje, że nie jest się osamotnionym w takich myślach, to pomaga.

Dobry krok w kierunku szczęśliwego życia! A to jest takie krótkie. Trzymam kciuki smile Powodzenia!

7

pixelosis napisał/a:

Jestem z partnerką 4 lata, a niestety od 2 nie ma z mojej strony kompletnie w ogóle pożądania w jej stronę hmm. Od ponad roku nie ma kompletnie sexu ani nawet namiętnych pocałunków.

(...)

Mieszkamy 3 lata razem, przez ten czas ona nie pracuje (nie mogę jej zmobilizować do znalezienia pracy, ciągle ma jakieś ale...), ja mam swoją firmę.

Jak dla mnie te 2 punkty powodują że natychmiast powinniście się rozstać.
Po pierwsze skoro nie ma pożadania = nie ma sensu się męczyć, przecież jeszcze jesteście młodzi i sobie znajdziecie kogoś właściwego.
Po drugie, skoro jedno w związku nie chce pracować, to coś jest nie tak. Przeciez praca to nie tylko zarabianie, ale też po prostu kontakty międzyludzkie itd. Całe dnie bez pracy to nie wiem jak można to wytrzymać.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czy to pora na rozstanie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024