Głupia Miłość? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 61 ]

Temat: Głupia Miłość?

Hej. Jestem tu nowa, ale to mało ważne. Chce się doradzić was w pewnej kwestii. Ponad rok temu zaczełam znajomość z dużo starszym mężczyzna. Mam lat 18. W tym roku skończę 19. On ma lat 32. Wiem ze brzmi to głupio, ale prawda jest taka, że oboje się w sobie zakochaliśmy. Miałam przez 3 lata chłopaka. Zerwałam z nim dla niego. Chce z nim spróbować. Uwielbiam jego towarzystwo. Wiem, że jest w stosunku do mnie szczery. Wiem, że nie chce mnie tylko wykorzystać. Wiem, że darzy mnie prawdziwym uczuciem. Nie jest nam łatwo. On ma dwójkę uroczych dzieciaków, rozstał się z żona. Najgorsze jest to, że moja mama tego nie rozumie. Chodzi jej o dzieci i o wiek. Mówi, że chce szczęścia dla swoich dzieci, to czemu nie rozumie, że przy nim jestem cholernie szczęśliwa. Proszę o pomoc. Co mam robić? Proszę pytać w razie potrzeby. Nie wiem, co robić. Chce go..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Głupia Miłość?

Błagam pomóż cie sad

3

Zadaj sobie, może abstrakcyjne teraz dla Ciebie pytanie - a co jeśli będziesz chciała własne dzieci?

4

Z nim też mogę mieć własne dzieci. On również tego chce.

5

Jesteś młodziutka. Czy jesteś w stanie żyć przez ileś lat bez wspólnych rodzinnych świąt, z niewielkim kontaktem z własną matką? Teraz jesteś zakochana i widzisz wszystko przez różowe okulary. Z tym człowiekiem nie będziesz mogła budować wszystkiego od początku - on ma swoje, gigantyczne zobowiązania, także finansowe. Dasz radę tak przez ileś lat żyć za niewielkie pieniądze, bo on ma alimenty?

6

w tym rzecz ze nie chce tracic kontaktu z mama. chce zeby ona jakos to zrozumiala. moze i nie zbuduje niczego od poczatku. ale wiem ze bede mogla liczyc na niego. i z alimentami mam nadzieje nie bedzie problemu bo chce zeby dzieciaki zostaly przy nim. matka sie nimi nie zajmie. wiem o tym.

7

mala-czarna00 napisał/a:

w tym rzecz ze nie chce tracic kontaktu z mama. chce zeby ona jakos to zrozumiala.

Mama może nigdy nie zrozumieć. Co wtedy?

8

nie wiem co wtedy. bedzie mi przykro. chce mojego szczescia to czemu nie uszanuje tego ze przy nim jestem szczesliwa.

9

mala-czarna00 napisał/a:

nie wiem co wtedy. bedzie mi przykro. chce mojego szczescia to czemu nie uszanuje tego ze przy nim jestem szczesliwa.

Bo sądzi, że Twoje szczęście jest gdzieś indziej. Proste. I nie pytam się jak się będziesz czuła, tylko co zrobisz.

10

A dlaczego on się z żoną rozstał, wiesz?

11

ale jezeli on daje mi szczescie to gdzie indziej mam go szukac? nie wiem co zrobie. chce byc z nim i bede. chciaz chce sprobowac. warto czasami zaryzykowac. a potem co? mam zalowac decyzji ze nie sprobowalam, a moze bylo warto. jezeli nie wyjdzie. to coz. zycie ma sie jedno. a ja chce jego

12

wiem dlaczego się rozstają. i cieszy mnie to ze w końcu podjął taka decyzje.

13

mala-czarna00 napisał/a:

ale jezeli on daje mi szczescie to gdzie indziej mam go szukac?

Nie jednemu psu burek. Jakie Twoja mama stawia mu zarzuty?

mala-czarna00 napisał/a:

nie wiem co zrobie.

Sugeruję się zastanowić PRZED podjęciem decyzji.

14

mojej mamie glownie chodzi o wiek i dzieci...
caly czas mysle nad tym wszystkim. zalezy mi na rodzinie. ale na nim rowniez. i nie zrezygnuje z niego.

15

Może poproś ją, żeby konkretnie Ci wytłumaczyła o co jej chodzi. Jakie widzi możliwe przeszkody czy zagrożenia. Nie zrezygnujesz z niego, więc licz się z tym, że będziesz musiała zrezygnować z rodziny.

16

mala-czarna00 napisał/a:

wiem dlaczego się rozstają. i cieszy mnie to ze w końcu podjął taka decyzje.

To rozstał się czy się rozstają dopiero?

17

wiem tyle.
po 1 jestem za mloda a on za stary
po 2 on ma dzieci
po 3 moge go zostawic bo jestem mloda
po 4 jak wyobrazam sobie z nim zycie
dzieci slub i wg
zawsze slysze mloda glupia niewiedzaca czego chce od zycia twoje siostry takie nie byly
zawsze mnie z nimi porownuje a mnie to boli bo nie kazdy jest taki sam

18

sa w trakcie rozwodu...

19 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-02-08 00:44:18)

mala-czarna00 napisał/a:

sa w trakcie rozwodu...

A jakiś dowód na to masz? A jego żona wie w ogóle, że w trakcie rozwodu są?

20

duzo mam dowodow...

21 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-02-08 00:46:30)

mala-czarna00 napisał/a:

duzo mam dowodow...

Np. jakich? Że on powiedział? Gdzie np. są dzieci, jak Wy się spotykacie?

22

mala-czarna00 napisał/a:

wiem tyle.
po 1 jestem za mloda a on za stary
po 2 on ma dzieci
po 3 moge go zostawic bo jestem mloda
po 4 jak wyobrazam sobie z nim zycie
dzieci slub i wg
zawsze slysze mloda glupia niewiedzaca czego chce od zycia twoje siostry takie nie byly
zawsze mnie z nimi porownuje a mnie to boli bo nie kazdy jest taki sam

Czyli nic nie wiesz. Zapytaj i porozmawiaj.

23

Np. jakich? Że on powiedział?
przy mnie nie raz rozmawial z adwokatem. widzialam papiery

24

chce z nia porozmawiac ale nie wiem jak zaczac boje sie

25 Ostatnio edytowany przez allama (2017-02-08 00:52:17)

mala-czarna00 napisał/a:

chce z nia porozmawiac ale nie wiem jak zaczac boje sie

Najprościej zaczyna się od początku. Mi przynajmniej.
Chcesz być macochą wychowującą dwójkę bąbli a nie umiesz zacząć rozmowy?To jak ogarniesz ten kawałek tortu?

26

ona wie ze ja z nim mam kontakt. wie ze sie zakochalam ale nie przyjmuje to do wiadomosci. ale boje sie z nia jeszcze raz rozmawiac o nim

27

nie chce byc macocha. nie zastapie im matki. chce po prostu pomoc przy wychowywaniu ich

28

A ile te dzieci mają lat? I skąd pewność, że po rozwodzie będą z ojcem?

29

mala-czarna00 napisał/a:

nie chce byc macocha. nie zastapie im matki. chce po prostu pomoc przy wychowywaniu ich

Żona ojca to macocha. Tak się ukuło mówić. Jeśli dzieci będą z nim, Ty będziesz z nim to na Tobie też będzie spoczywał ciężar wychowywani dzieci. Ile maja lat? Co lubią? Ugotujesz im codziennie obiadki i przygotujesz do szkoły?

30

jeden ma 7 drugi 8. tu pewnosci nie mam. ale licze ze beda z nim , poniewaz wiem jaka jest i boje sie ze jak beda przy nije to te dzieciaki trafia do domu dziecka. ona nie bardzo umie sie nimi zajmowac.

31

mala-czarna00 napisał/a:

je wiem jaka jest i boje sie ze jak beda przy nije to te dzieciaki trafia do domu dziecka. ona nie bardzo umie sie nimi zajmowac.

Ale skąd to wiesz, znasz ją?

32

ile lat to juz napisalam. jeszcze nie wiem co lubia. jeszcze mam czas zeby ich poznac. tak obiad ugotuje. ale tez oczywiscie bede pracowac. na rozne zmiany. i przygotuje do szkoly.

33

santapietruszka napisał/a:

A ile te dzieci mają lat? I skąd pewność, że po rozwodzie będą z ojcem?

Ależ Pietruszko, załóżmy na potrzeby dyskusji, że będą. Mnie zaiste interesuje jak autorka sobie wyobraża ten raj na ziemi z dwójką brzdąców w wieku wczesnoszkolnym big_smile

34

znam ja . i wiem ze lubi pic......

35

mala-czarna00 napisał/a:

ile lat to juz napisalam. jeszcze nie wiem co lubia. jeszcze mam czas zeby ich poznac. tak obiad ugotuje. ale tez oczywiscie bede pracowac. na rozne zmiany. i przygotuje do szkoly.

I masz w tym doświadczenie, więc wiesz, że ogarniesz na swojej głowie dwójkę chłopców, którzy mogą Cię nie tolerować i tłumaczyć tacie, że jesteś głupia jak but? Co Twój zrobi postawiony przed takim wyborem?

36

wiem ze latwo nie bedzie. ale wiem ze oboje sobie z tym poradzimy. dzieciaki sa urocze. wiem ze beda dorastac i bedzie buntowniczy wiek. sama przez niego tez przechodzilam

37

licze sie z tym ze moga mnie nie zaakceptowac. i bedzie wtedy trudniej. ale wiem tez ze on bedzie z nimi o tym rozmawial i bedzie robil wszytsko by mnie zaakceptowali.

38

allama napisał/a:

Mnie zaiste interesuje jak autorka sobie wyobraża ten raj na ziemi z dwójką brzdąców w wieku wczesnoszkolnym big_smile

mala-czarna00 napisał/a:

obiad ugotuje. ale tez oczywiscie bede pracowac. na rozne zmiany. i przygotuje do szkoly.

No tak sobie wyobraża. Autorko, a Ty wiesz, że wychowanie dzieci to nie tylko ugotowanie im obiadu? To troszczenie się o ich przyszłość i robienie wszystkiego w tym kierunku, żebym im było w życiu dobrze. To właśnie to, co robi Twoja Mama.

39

wiem ze wychowanie to nie tylko obiad. to pomaganie w lekcjach wspolna zabawa. rozmowa. i bede pomagala sie im rozwijac. bede sie starala zeby niczego im nie zabraklo

40

A dzieci powiedzą, że nie ma bata i ta obca baba ma się wyprowadzić już i teraz.
Przypominam, że z rodziną będziesz pokłócona na śmierć i nie będziesz miała się gdzie wyprowadzić.
Nie mówiąc już o braku wykształcenia, bo Twój facet nie będzie utrzymywał 3 osób.

Twoje widzenie świata jest, niestety, słabo osadzone w rzeczywistości. Ergo - albo jesteś trollem, albo Twój chłop pragnie otworzyć żlobek (jego prawo).
Odpowiadając na Twoje pytanie - tak, można stworzyć taki związek, niemniej koszty są ogromne a Ty nawet nie zastanowiłaś się przez sekundę jakie.

41

allama napisał/a:

Ergo - albo jesteś trollem, albo Twój chłop pragnie otworzyć żlobek (jego prawo).

Nie wiem, czemu, ale na trolla stawiam. Chyba, że jeszcze się przekonam...

42

przepraszam bardzo. wyksztacenie bede miala.
pracuje juz . kokosow nie zarabiam ale daje rade zawsze swoj grosz mam.
wiem ze dzieci sa dla niego wazne ale wiem ze nie pozwoli tez aby dzieci decydowaly o jego zyciu i szczesciu.
wiem ze nie bedzie latwo. wiem ze nie wiem duzo rzeczy. ale chce sprobowac. jezeli dam rade. bede z nim. jezeli odpadne zrozumiem ze nie bylo to dla mnie.
chce sprobowac czy jest cos  w tym zlego? wyobrazam sobie ze bedzie ciezko. ba wiem o tym. ale jednak chce zaryzykowac sprobowac. i nie poddawac sie za szybko.  sad

43

mala-czarna00 napisał/a:

przepraszam bardzo. wyksztacenie bede miala.

Jakie?
I jedno zapamiętaj - ojciec zawsze jest ojcem najpierw. Potem bywa mężem/kochankiem itp (sukinsynów wyłączam). Z dziećmi nie wygrasz w życiu.

44

technik mechaniki. takie bede miala wyksztacenie.
ale wiem ze o mnie tez bedzie walczyl. zreszta juz to robi. wiem ze dzieci sa na miejscu pierwszym ale on tez ze mnie tak szybko nie zrezygnuje

45

Ponawiam pytanie - kiedy się spotykacie, to z kim są jego dzieci?

46

spotykamy sie ogolnie rzadko bo prosze go by zajal sie dziecmi. ale jak juz cos. to czasami w samochodzie siedzimy i jezdzimy bez celu rozmawiajac. czasami pojdziemy gdzies na herbate. czasami na spacer. wtedy dzieci sa albo z jego mama albo z byla. a czasami siedze u niego w domu z nim jego mama i chlopakami. i nie ma z tym problemu

47 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-02-08 01:39:40)

mala-czarna00 napisał/a:

Hej. Jestem tu nowa, ale to mało ważne. Chce się doradzić was w pewnej kwestii. Ponad rok temu zaczełam znajomość z dużo starszym mężczyzna. Mam lat 18. W tym roku skończę 19. On ma lat 32. Wiem ze brzmi to głupio, ale prawda jest taka, że oboje się w sobie zakochaliśmy. Miałam przez 3 lata chłopaka. Zerwałam z nim dla niego. Chce z nim spróbować. Uwielbiam jego towarzystwo. Wiem, że jest w stosunku do mnie szczery. Wiem, że nie chce mnie tylko wykorzystać. Wiem, że darzy mnie prawdziwym uczuciem. Nie jest nam łatwo. On ma dwójkę uroczych dzieciaków, rozstał się z żona. Najgorsze jest to, że moja mama tego nie rozumie. Chodzi jej o dzieci i o wiek. Mówi, że chce szczęścia dla swoich dzieci, to czemu nie rozumie, że przy nim jestem cholernie szczęśliwa. Proszę o pomoc. Co mam robić? Proszę pytać w razie potrzeby. Nie wiem, co robić. Chce go..

mala-czarna00 napisał/a:

spotykamy sie ogolnie rzadko bo prosze go by zajal sie dziecmi. ale jak juz cos. to czasami w samochodzie siedzimy i jezdzimy bez celu rozmawiajac. czasami pojdziemy gdzies na herbate. czasami na spacer. wtedy dzieci sa albo z jego mama albo z byla. a czasami siedze u niego w domu z nim jego mama i chlopakami. i nie ma z tym problemu

Wcześniej umiałaś wstawiać znaki interpunkcyjne, teraz już nie? O znakach diakrytycznych i składni to już nie wspomnę...

48

wiesz. znaki i pisownia i reszta teraz ma najmniej do tego. ale zreszta....

49

O jak miło. Technik mechanik. Fajnie, przypomnisz blondynce jaka jest różnica pomiędzy v8 a 8v?

50

allama napisał/a:

O jak miło. Technik mechanik. Fajnie, przypomnisz blondynce jaka jest różnica pomiędzy v8 a 8v?

alez z mila checia. V8 jest to silnik widlasty o 8 cylindrach, a 8V jest to silnik osmiozaworowy ..

51

mala-czarna00 napisał/a:
allama napisał/a:

alez z mila checia. V8 jest to silnik widlasty o 8 cylindrach, a 8V jest to silnik osmiozaworowy ..

Ale czym się różnią? big_smile

52

ulozeniem. i tym ze v8 to cylinder a 8v to zwykly zawor.

53

mala-czarna00 napisał/a:

ulozeniem. i tym ze v8 to cylinder a 8v to zwykly zawor.

Tak dokladnie to V8, to osmiocylindrowy silnik  z cylindrami w ukladzie przypominajacym litere V, a 8V to silnik ktory ma w sumie osiem zaworow.

54

Jak dla mnie troll, i nie chodzi mi o mojego przedmówcę wink

55

ZnakZapytania7 napisał/a:

A niechby i troll, ale na damskim forum temat V8 i 8V to jest rarytas. big_smile

56

troll napisał/a:
ZnakZapytania7 napisał/a:

A niechby i troll, ale na damskim forum temat V8 i 8V to jest rarytas. big_smile

Jak 8V, czyli 4 cylindry po 2 zawory na cylinder są w układzie V, to wtedy mamy V4 8V...

57

Wy tu gadu gadu a ja nadal zastanawiam się dlaczego cylinder od zaworu różni się ułożeniem   tongue

drogi trollu - zgodnie z moja wiedzą do V8 lecz 8v, nie spotkałam skrótu od valve pisanego z dużej litery.

58 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-02-08 23:13:14)

allama napisał/a:

Wy tu gadu gadu a ja nadal zastanawiam się dlaczego cylinder od zaworu różni się ułożeniem   tongue

No jak to? Jak ułożysz, tak będzie tongue

drogi trollu - zgodnie z moja wiedzą do V8 lecz 8v, nie spotkałam skrótu od valve pisanego z dużej litery.

Szczerze mówiąc, to ja z techniki jestem laik i w ogóle nie zwróciłam na to nigdy uwagi. Poważnie? To ja całe życie piszę z bykiem, dobrze, że to nie moja branża i nie używam za często, bo bym siary narobiła big_smile
Ale to w sumie logiczne, żeby się z woltami nie mieszało wink

59

8V to raczej 8 volt. Jest pewna różnica pomiędzy V6 24v 12V a V6 12v 24V... tym drugim można spawac wink
Branża takowoz nie moja ale lubię wiedzieć czym jeżdżę wink

60

allama napisał/a:

Niekoniecznie rozni sie ulozeniem. Moga byc rownolegle do cylindra, lub lekko skosnie. Kwestia fantazji konstruktorow.

allama napisał/a:

Moze i prawda. Nie jestem mechanikiem, jesli juz to amatorem smile.
Za to przy okazji dyskusji o silnikach lezka splynela mi z oka jak wspomnialem na odglos rasowego V8. To tak jak szesciocylindrowy bokser w motocyklu. Albo dwucylindrowa V-ka w Harley'u. Nie ma faceta ktory nie obejrzy sie za taka slicznotka tongue

61

Ba... tych zaworów może nie być w ogóle.

Co do dźwięku silnika - zgadzam się z Tobą trollu w 100%. Choć ja nie facet, to fauke uslysze  z kilometra smile Mam dramatyczną słabość do ich dźwięku, do sposobu w jaki oddają moment i do klasy pracy tych silników.

Posty [ 61 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024