świerzb - leczenie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » świerzb - leczenie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: świerzb - leczenie

pomocy, chyba zaraziłam się świerzbem. swędzi mnie całe ciało, pojawiła się wysypka...
czy któraś z was może miała z tym do czynienia? Czym się leczyć? Zapisałam się już do lekarza ale oczywiście muszę czekać trochę na wizytę bo jakżeby inaczej

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: świerzb - leczenie

Świerzb jest zakaźny. Idź normalnie do rejestracji i powiedz, że podejrzewasz go u siebie, a od razu Cię przyjmą.

3

a czy jest coś bez recepty na to choróbsko?

4

A skąd w ogóle wiesz że to świerzb?

5

Infectoscab na recepte, poza tym pranie wszystkiego, najlepiej spakuj w worki foliowe rzeczy dawno nie noszone, wystaw na balkon i zalozysz je po kuracji, tak samo posciel itp.

6

Jeśli to swierzb to leczyć trzeba wszystkie osoby z którymi się mieszka i te,które mogły się zarazić. Kiedys tez myslalam,ze to mam, jednak okazało sie,ze to cos innego.

7

Pod koniec roku męczyłam się z tym cholerstwem. Nie wiem co Ci lekarz przepisał, ale ja sie leczyłam bez recepty novoscabinem korzystając z porady farmaceuty (do lekarza mi było nie po drodze wink) szarym mydłem i wspomagająco przeciwalergicznymi. po miesiącu był spokój.

8

To paskudstwo jest tak samo zaraźliwe jak owsiki. Nikomu nie życzę. Jak kogoś dopadną (bo, np. jest mamą małych dzieci, w wieku przedszkolnym) to od razu lećcie do apteki po Pyrantelum. Tak ja przy wszach, higiena to podstawa, i pamiętajmy o innych!

9

Idź do lekarza i powiedz, ze podejrzewasz u siebie świerzb to tak jak dziewczyny piszą przyjmą Cie od razu. Tylko teraz taka kwestia jak wygląda ta wysypka u Ciebie? Świerzb objawia się pojawiającymi i za chwile znikającymi bąblami - tak jakby komar Cię ugryzł. Przeważnie wysypka pojawia się na dłoniach, udach, brzuchu stopniowo rozprzestrzeniając się na całe ciało.Na dłoniach i palcach widać go najlepiej bo pasożyt drąży sobie takie korytarzyki pod skórą przez co tworzą się takie punkty przypominające blazy. Masz coś takiego?
Lekarz pewnie przepisze Ci specjalny płyn oraz maść na bazie siarki , którym trzeba smarować nie tylko miejsca chorobowe ale całe ciało bo cholerstwo będzie uciekać po organizmie przed działaniem leku. Do tego obowiązkowo leczenie zapobiegawcze reszty członków rodziny. Pościele, ubrania wszystko z czym miałaś styczność najlepiej wygotować albo wyprać w najwyższej temperaturze do worków i dwa tygodnie nie ruszać. Mniejsze rzeczy można dać do zamrażalnika wtedy pasożyt tez ginie.
Ach no i najlepiej nie wychodzić nigdzie bez potrzeby aby kogoś nie zarazić. Moje dziecko załapało w zeszłym roku nawet nie wiem skąd- dermatolog powiedział, że równie dobrze w autobusie czy tramwaju mógł po kimś chorym usiąść lub chwycić się rurki.Dziada tępiliśmy 4 miesiące hmm

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » świerzb - leczenie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024