Witam mam leczony kanałowo ząb, wizyty już ciągną się przez miesiąc. Po zatruciu zęba ból miał sie utrzymywać tylko 2 dni, niestety bolał już tydzień i ból się nasilał więc poszłam do dentysty. Dentysta zostawił ząb otwarty na kilka dni, jak ręką odjął, nic nie czułam żadnego bólu. Po kilku dniach po założeniu opatrunku znowu ból silny nie do opisania, znowu trzeba było wyjąć opatrunek i zostawić otwarty. Dentysta zdecydował żeby leczenie kanałowe doprowadzić do końca. Jednak - jest w ogóle sens ? Wczoraj miałam założony znowu opatrunek i ból nie do wytrzymania po kilku godzinach, noc nieprzespana. Wizyta dopiero w poniedziałek. Ktoś miał leczony ząb kanałowo ? Przecież tak utrzymujący się ból nie jest w normie..
Miałem ostatnio leczony ząb kanałowo. Nic kompletnie nie bolał. Ale tu chyba nie ma reguły. Faktycznie u Ciebie trwa to chyba trochę za długo. Może nie ma sensu się tak męczyć i lepiej go usunąć ?
Dosyć niepokojące jest to, co opisujesz. Nowoczesne metody kanałowego leczenia zębów nie wymagają długotrwałego zatruwania kanału. Wszystko odbywa się na jednej wizycie plus druga na odbudowę zęba, czyli wypełnienie.
Miesiąc temu miałam dosyć poważny zabieg na trzonowcu, który przedtem wymagał przeleczenia kanałów i skończyło się to na dwóch wizytach, czyli w sumie zamknęło w ciągu tygodnia. Można było jeszcze szybciej, ale endodonta zdecydował, że zanim ząb zamknie, to chce go jeszcze chwilę poobserwować.
Dla pewności proponowałabym konsultację u innego specjalisty.
Dosyć niepokojące jest to, co opisujesz. Nowoczesne metody kanałowego leczenia zębów nie wymagają długotrwałego zatruwania kanału. Wszystko odbywa się na jednej wizycie plus druga na odbudowę zęba, czyli wypełnienie.
Miesiąc temu miałam dosyć poważny zabieg na trzonowcu, który przedtem wymagał przeleczenia kanałów i skończyło się to na dwóch wizytach, czyli w sumie zamknęło w ciągu tygodnia. Można było jeszcze szybciej, ale endodonta zdecydował, że zanim ząb zamknie, to chce go jeszcze chwilę poobserwować.
Dla pewności proponowałabym konsultację u innego specjalisty.
U mnie obyło się na 3 wizytach, ale miałem leczone dwa zęby jednocześnie, w tym jeden właśnie kanałowo.
Myślę podobnie jak Olinka, że przydałaby Ci się konsultacja u innego dentysty.