Czasowy brak sensu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Czasowy brak sensu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Czasowy brak sensu

Chyba zwyczajnie potrzebuje się wygadać komuś bezstronnemu dlatego tu.

Tak naprawdę nie wiem od czego zacząć. Już chyba pogodziłam się z tym że straciłam zarówno kumpla jak i faceta na którym mi zależało i stąd chyba się zaczęły moje rozterki czy jak inaczej to nazwać. Mam dwadzieścia kilka lat ktoś powie żebym dała spokój bo całe życie przede mną ja to wiem  ale czy to nie jest ten moment w którym wszystko powinno zacząc się układać ? Począwszy od pracy skończywszy na związkach. Praca spoko ale ewidentnie tymczasowa nie wiąże z nią dalekiej przyszłości, kończę szkołę ( studium ) wydaje mi sie że całkiem sensowny kierunek. Ale kompletnie nie wiem co mam dalej robić. Może jestem naiwna ale wierze w miłość choc z drugiej strony bardzo boję się rozczarowania a co jeśli przez własny lęk nie uda mi się nigdy niczego poważnego stworzyć ?

Gubię się w tym wszystkim.
Poradzicie mi coś ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czasowy brak sensu
kobieta w świecie napisał/a:

Chyba zwyczajnie potrzebuje się wygadać komuś bezstronnemu dlatego tu.

Tak naprawdę nie wiem od czego zacząć. Już chyba pogodziłam się z tym że straciłam zarówno kumpla jak i faceta na którym mi zależało i stąd chyba się zaczęły moje rozterki czy jak inaczej to nazwać. Mam dwadzieścia kilka lat ktoś powie żebym dała spokój bo całe życie przede mną ja to wiem  ale czy to nie jest ten moment w którym wszystko powinno zacząc się układać ? Począwszy od pracy skończywszy na związkach. Praca spoko ale ewidentnie tymczasowa nie wiąże z nią dalekiej przyszłości, kończę szkołę ( studium ) wydaje mi sie że całkiem sensowny kierunek. Ale kompletnie nie wiem co mam dalej robić. Może jestem naiwna ale wierze w miłość choc z drugiej strony bardzo boję się rozczarowania a co jeśli przez własny lęk nie uda mi się nigdy niczego poważnego stworzyć ?

Gubię się w tym wszystkim.
Poradzicie mi coś ?

Moja droga! Porownanie moze nie jest w kobiecym guscie, ale coz kobieta nie jestem. Zobacz ilu ludzi codziennie traci zycie i zdrowie na drogach. Ale czy to ma byc powodem zeby nigdy nie wsiasc do samochodu? A jak pojechac w tyle pieknych miejsc ktore sa o godzine jazdy albo dwa dni marszu?

Milosc bywa okrutna jak trafisz na niewlasciwego czlowieka. Dlatego zanim wejdziesz w zwiazek warto sobie spisac rzeczy na ktore sie nie godzisz w zwiazku. Zanim zawladnie toba uczucie wyznacz sobie minimum ktor MUSI spelnic twoj chlopak. Zapisz je abys miala jasny odnosnik. To pozwoli uniknac pozwolenia na kompromisy ktore sa ponizej twojej godnosci.
Ale warto pozwolic tym odmiencom dac szanse. Sa na swiecie miliony, moze miliardy udanych malzenstw, zwiazkow w ktorych zarowno kobieta jak i mezczyzna czuja sie wspaniale. Ja ze swoja zona jestem prawie trzydziesci lat. Jak jej nie ma to chodze niewyspany, bo zadne lozko nie jest dosc wygodne. Jak z nia nie porozmawiam czuje sie jakbym tego dnia nie przezyl. Bez niej moje zycie byloby jak papier toaletowy dlugie, szare i do d..y.
Nie wolno rezygnowac z milosci, tyle ze jesli sie jej boisz, jesli myslisz ze moze cie spotkac krzywda, wiedz ze w tej grze wygrana to zloty gral. To jest taka nagroda ktorej nie potrafisz sobie nawet wyobrazic. I nawet jak nie wszyscy wygrywaja. Nawet jesli przegrasz, to dla tego co mozna bylo wygrac, warto zaryzykowac.

Mimo wszystko bardzo trudno tak na to patrzeć

4

A co z ludźmi, którzy zaczynają żyć i wiedzieć czego tak naprawdę chcą "dopiero", gdy ich wiek to 40+? Stracili czas? Powinni dać sobie spokój? Nie. Nie ograniczaj się tak wiekiem i nie wmawiaj sobie, co już "powinnaś" mieć, co "powinno" się wydarzać. Poza tym, gdy słucha się historii różnych ludzi, to naprawdę rzadko wszystko dzieje się według jakiegoś schematu, który powoli odchodzi w niepamięć. Czasy są inne. Życie jest inne.

Strach przed niepowodzeniem można opanować, tylko nie mieszaj wszystkiego w jednym worku, bo to ewidentnie robisz. Sprecyzuj swój problem, nie mów też, że wszystko jest "źle". No i nie wmawiaj sobie, że tylko Ty taka beznadziejna jesteś, że wszyscy już mają wszystko "ustawione", tylko nie Ty.

Jeszcze masz czas aby kogoś poznać. Należy poczekać, często relacje tworzą się przypadkiem. Na razie skup się na pracy, spróbuj znaleźć taką pracę, która da tobie poczucie satysfakcji.

6

nic nie planuj, żyj tu i teraz, ciesz sie żeś zdrowa i jest w miarę okej wink reszta sama się ułoży

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Czasowy brak sensu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024