"Łatwo przyszło, łatwo poszło" - proszę o opinię - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » "Łatwo przyszło, łatwo poszło" - proszę o opinię

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1 Ostatnio edytowany przez bodziochce (2017-01-04 20:28:13)

Temat: "Łatwo przyszło, łatwo poszło" - proszę o opinię

Cześć wszystkim.

Mam pytanie odnośnie słów faceta do kobiety "łatwo przyszło, łatwo poszło". W skrócie - gość do Was napisał, spotkaliście się kilka razy, potem się kłócicie, Wy się nie chcecie spotkać, on pisze/mówi Wam te słowa, a później znów do Was wypisuje o spotkanie.

Teraz mam pytanie do kobiet - jak wy byście zareagowały na słowa faceta, jakby do Was tak powiedział/napisał? Dałybyście mu kolejną szansę? Olałybyście go?

PS. Od razu zaznaczam, że ja nie powiedziałem takich słów do żadnej kobiety - kumpla siostra usłyszała takie słowa od jakiegoś gościa, z którym się spotkała kilka razy i ciekawi mnie, jak kobiety reagują na takie słowa.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: "Łatwo przyszło, łatwo poszło" - proszę o opinię

Ja bym takie slowa odebrala jako pozegnanie.Cos sie nie udalo.Bez zalu, bo zdobycz byla latwa, no i rozstanie, albo brak kontynuacji relacji nie bedzie bolalo.
Czy dalabym takiemu komus kolejna szanse ? Nie, bo on tej szansy nawet nie chce.Poszuka sobie innej, gdzie latwo przyjdzie.

3

Zraniona męska duma nakazuje nieco obrazić mnie jako kobietę, żeby poczuć się ze sobą lepiej, bo przecież nic nie jest jego winą. Ja lubię jasne sytuacje i zapytałabym co ma na myśli, poetą może zostać innym razem.

4

interlokutorka napisał/a:

Zraniona męska duma nakazuje nieco obrazić mnie jako kobietę, żeby poczuć się ze sobą lepiej, bo przecież nic nie jest jego winą. Ja lubię jasne sytuacje i zapytałabym co ma na myśli, poetą może zostać innym razem.

Faktycznie, to dość nieuprzejma wiadomość, dał do zrozumienia, że "łatwo przyszło", czyli nie musiał się wysilać, żeby się do niej zbliżyć, "łatwo poszło", żegna się bez żalu.
Tylko po co nadal się odzywa? Dziewczyna ma okazję, żeby go potraktować równie bezpardonowo, a następnie wyrzucić z grona znajomych.

5

Takie słowa, odczytane od owego ex powinny dezawuować malsymalnie poprzednie, hurra oczekiwania.
Jaką i komu tę szansę masz dawać, Autorko?
Chyba sobie, by odciąć się od gnojka.
Bo jemu i tak, "wsio rawno", czyż nie?

6

Excop napisał/a:

Jaką i komu tę szansę masz dawać, Autorko?

Jestem facetem. big_smile

Gość, który jej tak napisał ma 20 lat, więc jest jeszcze dzieciakiem. Nie wiem czy ona będzie się z nim spotykać, ale jakby mi ktoś powiedział takie słowa, to odebrałbym to jako znak, że ktoś mnie nie szanuje i uważa za bezwartościową osobę. Tym bardziej, że to powiedzenie odnosi się raczej do rzeczy.

7

Skoro już wiesz, ze to były słowa pożegnania, to zakręć się koło siostry kolegi... moze się uda. Taką masz cichą nadzieje-prawda?

8

tajemnicza75 napisał/a:

Skoro już wiesz, ze to były słowa pożegnania, to zakręć się koło siostry kolegi... moze się uda. Taką masz cichą nadzieje-prawda?

Nie, nie mam takiej nadziei, bo to jest moja dobra koleżanka. Pytam po prostu Was, kobiet, jak wy zareagowałybyście na słowa faceta, jakby Wam takie coś powiedział/napisał. Czy w pewien sposób by Was to zabolało, czy dalej byście po takich słowach chciały z nim kontynuować bliższą znajomość? Gdybym ją chciał, to nie musiałbym pisać na tym forum, a gdyby nawet, to nie nazwałbym tego tematu tak, jak nazwałem. smile

9

Odświeżam temat, proszę inne użytkowniczki o opinię. smile

10

Chłopak był w emocjach to plutł, co mu ślina na język przyniosła i pewnie nie do końca rozumie sens powiedzenia, którego użył.

Co do samego znaczenia:
Nie warto żałować rzeczy osiągniętych bez wysiłku.
Nie szanuje się tego co przyszło z łatwością.

Josz Ci to dobrze wyjaśniła.

11

Skoro jedynie prosisz o opinię... to sądzę, że byłby to dla mnie sygnał, że jestem za łatwa. Nie kontynuowałabym znajomości, bo chłopka mnie nie uszanował.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » "Łatwo przyszło, łatwo poszło" - proszę o opinię

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024