Dzieci rok po roku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Dzieci rok po roku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Dzieci rok po roku

Witam! Szukam osób, które będą miały lub już mają dzieci rok po roku. Jestem mamą, moja córka ma zaledwie trzy miesiące, a ja znowu jestem w ciązy. Nie planowaliśmy tego, zabezpieczaliśmy się, ale najwidoczniej coś nie zadziałało. Nie potrafię jeszcze się z tego cieszyć, boje się że sobie nie poradzę. Na dodatek mieszkamy kątem u moich teściów. Opowiedzcie, czy naprawdę jest aż tak ciężko?

Zobacz podobne tematy :
Odp: Dzieci rok po roku

Ja mam big_smile jest trochę ciężko, ale bez przesady, rok minie, zanim się obejrzysz, a potem dla odmiany jest łatwiej, bo razem się bawią smile

3

Ta jedna rzecz mnie pociesza, że maluszki będą się razem bawić i wtedy będzie już łatwiej smile

Pomyśl o mamach bliźniaków, mają jeszcze gorzej wink

Po około roku jest okres, kiedy jest łatwiej, bo się próbują razem bawić, a Ty będziesz miała chwilę oddechu - a potem po paru latach - tak dla odmiany, będą się kłócić i bić big_smile moje mają prawie 6 i 5 big_smile i nie mówię tego, żeby Cię przestraszyć, tylko rozśmieszyć big_smile
Spokojnie. Mieszkasz u teściów, więc pewnie pomogą z początku. Najgorzej się przestawić. Ale wszystko jest do ogarnięcia przecież smile

5

U mnie jest różnica 4lat i szczerze żałuję tak dużej różnicy wieku.

6

Masz rację, bliźniaki to prawdziwe wyzwanie smile

Najbardziej przeraża mnie ten pierwszy rok - dwoje małych dzieci i całkiem różne potrzeby. Ale miło słyszeć coś pozytywnego, nawet jeżeli jest to wizja ciągłych kłótni i bójek big_smile

7

U mojej przyjaciółki jest bardzo podobnie. Dzieci teraz żyją jak bliźniaki. Myślę, że bez problemu sobie poradzisz.

8

Ja mam dzieci rok po roku smile I powiem ci szczerze, pierwszy rok był przegwizdany, a potem coraz lepiej smile

Najważniejsze, żebyś się nie stresowała. Dzieci są różne; u mnie np syn był aniołkiem, a córka diabłem wcielonym. I pewnie, gdybym to córkę miała pierwszą, w ogóle bym się zastanowiła nad rodzeństwem dla niej tongue
Przez pierwszy rok jest ciężko, bo dzieci nie wchodzą ze sobą w interakcje; co najwyżej starszy robi krzywdę młodszemu. Potem będzie ci coraz łatwiej, bo dzieci będą bardziej rozumne. Dużym plusem jest to, że młodsze będzie się uczyć od starszego

Nie zgodzę się ze stwierdzeniem, ze mamy bliźniaków mają gorzej; moim zdaniem mają lepiej smile Mają dzieci na tym samym etapie rozwojowym, więc jest to łatwiej ogarnąć. Oczywiście, że pracy jest dwa razy więcej, ale dzieci w tym samym czasie robią porównywalne rzeczy. Dla mnie to jednak wyznacznik ułatwienia smile

Kasjanaa napisał/a:

Nie zgodzę się ze stwierdzeniem, ze mamy bliźniaków mają gorzej; moim zdaniem mają lepiej smile Mają dzieci na tym samym etapie rozwojowym, więc jest to łatwiej ogarnąć. Oczywiście, że pracy jest dwa razy więcej, ale dzieci w tym samym czasie robią porównywalne rzeczy. Dla mnie to jednak wyznacznik ułatwienia smile

To było powiedziane z przymrużeniem oka w celu odstresowana Autorki smile
A moja ciocia do dzisiaj twierdzi, że to, że bliźniaki robią porównywalne rzeczy, to żadne ułatwienie, bo weź wykąp np. dwoje dzieci naraz - nie, kąpiesz jedno, drugie wrzeszczy, kąpiesz drugie, pierwsze chce jeść itp big_smile No, ale jakoś ciocia też ogarnęła i ma już wnuki, więc wszystko się da big_smile

10

Hej. Jak rozpoznałas ciążę? Też urodziłam 3 miesiące temu i coś w środku nie daje mi spokoju pomimo tego, że współżylam przed syn porodem a 4 tygodnie po odważyłam się tylko na wzajemną masturbację...

11

Witam!
Ja dopiero jestem w pierwszej ciąży, ale z uwagi na wiek myślę, że jeżeli zdrowie pozwoli to będę chciała mieć jak najszybciej kolejne dziecko :-) Mam znajomych którzy mają dzieci rok po roku i dali i dają sobie świetnie radę. Na pewno i Wam się wszystko uda. Będzie dobrze.
P.S. słyszałam, że po jednej  ciąży bardzo szybko można zajść w kolejną. smile
Powodzenia! Życzę zdrówka!

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Dzieci rok po roku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024