Ludziska, mam taki problem, zamówiłem prezent dla mojej dziewczyny, taki gwiazdkowy. Niestety przesyłka do mnie nie dotrze do jutra, a musi być koniecznie do jutra z osobistych powodów. Dlatego muszę teraz szybko wykminić, co jej kupić i najlepiej jeszcze dziś pojechać. Jestem z nią 4 miesiące. Nie używa ona za bardzo kosmetyków, książki i kwiaty jej już kupowałem miesiąc temu na inna okazje, może jakiś perfum, tak do 150zł? to też zdążyłem zamówić tydzień temu, ale kurier inpost to jakaś porażka.
1 2016-12-15 17:58:26 Ostatnio edytowany przez Anonim198 (2016-12-15 18:02:05)
Nie doradzimy Ci jakie perfumy masz kupić ponieważ nie wiemy jaki zapach używa Twoja dziewczyna.
Możesz kupić srebrny łańcuszek z literką imienia albo serduszkiem, możesz kupić paczkę ładnie opakowaną z słodyczami ( są takie w supermarkecie), zestaw olejków czy soli do kąpieli, bransoletkę srebrną , wykupić kartę podarunkową do jakiegoś sklepu może być rossman, lub kupić bilety do kina. Wszystko to mieści się w granicach 150 zł ale czy nie uważasz ,że po 4 msc znajomości to trochę za duża kwota?
PS:Następnym razem zamawiaj wcześniej a nie będziesz mięć problemów z kurierem.Są święta i wszyscy zamawiają na raz mogą być opóźnienia.
3 2016-12-15 18:30:40 Ostatnio edytowany przez Anonim198 (2016-12-15 18:30:52)
Nie sądzę żeby była za duża kwota dla dorosłych, pracujących w mieście osób. Żadnych łańcuszków, bransoletek, takie coś to może po roku mógłbym dać, a nie po 4 miesiącach, teraz wydaje mi się to trochę zobowiązujące. Co do perfumów to gust mam dobry więc raczej bym trafił w dobry zapach ;D Karta podarunkowa też odpada, to podchodzi pod sponsoring na takim etapie znajomości. Do kina chodzimy dosyć często, bez żadnej okazji więc ten pomysł jest jeszcze gorszy.
Widać, że facet i o kupowaniu perfum nie masz pojęcia To, że tobie się zapach spodoba w sklepie na pasku papieru, nie znaczy, że tak samo ładnie będzie pachniał u dziewczyny na skórze, bo to jak się zapach nosi zależy od chemii i tego, jak zapach wchodzi w reakcję ze skórą. Dlatego jak się kupuje perfumy, to się najpierw je testuje na nadgarstu, żeby w praktyce sprawdzić czy zapach się "zgadza" z człowiekiem.
Moim zdaniem biżuteria wcale nie jest bardziej zobowiązująca niż perfumy - szczególnie taka dość neutralna typu bransoletka, kolczyki, naszyjnik - pierścionek faktycznie mógłby być ryzykowny Ale zrobisz jak Ty uważasz za słuszne, bo przecież prezent jest od Ciebie.
P.S. Ja się zawsze najbardziej cieszę, jak facet mi kupuje coś, co faktycznie jest mi potrzebne, bo od razu mi się robi ciepło na sercu jak widzę, że pamięta, o czym mu mówię, zwraca uwagę na moje potrzeby. Na urodziny dostałam np. komplet eleganckich, skórzanych futerałów na okulary (1 na przeciwsłoneczne i 1 na korekcyjne) i byłam zachwycona, bo z jednej strony były mi potrzebne, a z drugiej, jak kupowałabym sama, to pewnie kupiłabym jakieś zwyklejsze, bo to jednak potrzebny, ale gadżet i zwykle mi na takie rzeczy szkoda kasy. Teraz, jak korzystam (codziennie) to za każdym razem mi przyjemnie.
Także jak masz jeszcze chwilę, to może pokombinuj w tę stronę. Nie futerału na okulary, tylko czegoś indywidualnie dopasowanego do partnerki.
Pójdź tropem, który napisała koleżanka powyżej. Przypomnij sobie czym Twoja dziewczyna się interesowała. Może byliście gdzieś razem i pokazywała Ci coś w sklepie. Może jakaś reklama przed wspólnie oglądanym filmem.
Z perfumami bym uważał, bo to bardzo śliski temat. Jest tego od groma rodzajów, a kobiecie każdy z nich może zarówno podpasować jak i nie. Istnieje dość duże ryzyko, że prezent będzie nietrafiony.
Jeśli chodzi o biżuterię to już zależy od tego jak Twoja dziewczyna do tego podchodzi. Są kobiety, które w ogóle nie lubią takich prezentów, a łańcuszek z literką uznają za szczyt kiczu. Inne z kolei będą się rozpływać że to takieeeee miłe. My nie znamy Twojej kobiety i nie wiemy jaka jest.
Ja bym nic nie kupowała. Znacie się tak krótko, a już chcesz jej prezenty robić? I to dwa... Wytłumacz, że paczka nie dotarła, daj jak dotrze i tyle. Chyba się nic nie stanie.
kup jej seksowną bieliznę, będzie wtedy prezent dla niej z myślą o sobie
Ja bym na Twoim miejscu nic nie kupował. My mamy podobny staż do Was i na Mikołaja kupiliśmy sobie dosyć symboliczne prezenty w granicach 30-50 zł łącznie i na Święta będzie podobnie. Jak już zamówiłeś dosyć drogie perfumy to wystarczy. A spóźnienie jeśli jest normalna to zrozumie jak jej wytłumaczysz.