Rozstałam się z mężczyzną którego kocham - jak się pozbierać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Rozstałam się z mężczyzną którego kocham - jak się pozbierać?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Rozstałam się z mężczyzną którego kocham - jak się pozbierać?

To była moja decyzja, którą podjęłam gdy on wielokrotnie zawiódł moje zaufanie. Teoretycznie powinno być mi łatwiej – ale tak nie jest – bo nadal go kocham, ale ten związek, a szczególnie ostatni okres był bardzo trudny – wiele razy przez niego płakałam. Byliśmy razem 2 lata.

Na początku było jak w bajce – znalazłam mężczyznę idealnego, który dosłownie nosił mnie na rękach, ale po pewnym czasie do związku wkradły się problemy, które nas przerosły.

Nie chce tu wymieniać wszystkich powodów, które mnie skłoniły do tej decyzji ale były poważne.

Wiem, że on też mnie kocha i bardzo przeżywa to rozstanie – smutne jest to że kochamy się a jednak nam nie wyszło.

Nie mogę się teraz pozbierać i znaleźć sobie miejsca, czuje smutek i pustkę – wszystko mi go przypomina. Często mam ochotę do niego zadzwonić albo pojechać i udać ze nigdy nie było rozstania, ale przypominam sobie ostatni czas naszego wspólnego życia i wiem, że nie dam rady.

Ostatnio bardzo często się kłóciliśmy, nie mogłam na niego liczyć, zawodził moje zaufanie. Po każdej takiej rozmowie on obiecywał poprawę, ale po chwili wszystko wracało do stanu poprzedniego. Wiele razy dawałam mu kolejne szansy. Jednak w pewnym momencie zdałam sobie sprawę że on się nie zmieni – dlatego odeszłam.

Nie byłam z nim szczęśliwa ale teraz czuje się jeszcze gorzej. Czasem myślę co lepsze – mieć miłość ale też czuć strach, czy nie mieć miłości i czuć jedynie samotność?

Nie wiem jak zmierzyć się z tą sytuacją – czy ktoś miał podobne doświadczenie? Rozstał się z partnerem którego kochał?

Wiem,  że z czasem będzie lepiej – przeżyłam kilka rozstań i wiem, że czas jest wtedy najlepszym sojusznikiem – ale tym razem jest inaczej. Bo mam już 35 lat i chciałabym mieć rodzinę i dzieci, a niestety szanse na to maleją z każdym miesiącem i rokiem.

Nie wyobrażam też sobie w tej chwili żadnego nowego związku, jest na to stanowczo za wcześnie.

Czasem zastanawiam się czy podjęłam słuszną decyzję.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rozstałam się z mężczyzną którego kocham - jak się pozbierać?

Jak się pozbierać?
Nie zbierając się, pozwalając sobie na przeżycie tych wszystkich uczuć, które się w Tobie kłębią, dając im ujście. Po śmierci, a przecież Twój związek umarł, następuje żałoba. Jej zaprzeczanie nie uczyni niczego dobrego, złego - sporo.

Daj sobie czas, czasowi też.

3

Skoro to Ty podjęłaś decyzję o rozstaniu i jesteś pewna że on Cię nadal kocha, to nie ma nic na przeszkodzie żebyście byli razem ponownie. Zastanów się jedynie czy jesteś gotowa na kolejne możliwe rozczarowania skoro "wielokrotnie" Cię zawiódł, ale też krytycznym okiem spójrz, czy aby na pewno w rzeczywistości robił Ci taką krzywdę za jaką to odbierałaś, bo często panny, które były "noszone na rękach" a facet był "idealny" byle bzdurę odbierają jako wielki zawód i robią awanturę. Od dawna nie jesteście razem, jesteś pewna, że on nikogo nie ma?

4

Nie jesteśmy razem od półtora miesiąca, z tego co wiem on nikogo nie ma.

A co takiego robił? Okłamywał mnie, nie mówił całej prawdy, ogólnie był bardzo skryty i nie potrafił otwarcie rozmawiać, całe dnie i noce spędzał w pracy kosztem swojego własnego zdrowia. Zdarzało sie ze nie wiedziałam gdzie jest i co robi bo nie było z nim kontaktu. Pracował nawet w weekendy, w ostatniej fazie naszego związku widywaliśmy sie sporadycznie.

Tłumaczył ze to wszystko przejściowa sytuacja że to się w koncu unormuje ze robi to przeciez dla nas zeby było wiecej pieniedzy (mimo ze ja wcale tego nie chciałam, wrecz przeciwnie - chciałam zeby miał czas na odpoczynek, na czas, który mozemy spedzić razem) ale było coraz gorzej. Po kłótniach obiecywał ze to zmieni ale nigdy nie zrobił nic w tym kierunku.

Taka sytacja utrzymywała sie jakiś rok, na koniec on był cały czas podenerwowany, zmeczony i nieobecny. Nawet podczas tych krótkich chwil razem miałam wrazenie ze jest duchem gdzie indziej.

Mam wrażenie że praca przysłoniła mu cały swiat.

5

Nie zawsze możemy byc i życ z tymi, których kochamy. Nie zawsze sie udaje w tym samym czasie chcieć podobnie i myślec o wspólnych celach. Trzeba patrzeć czy to ma sens. Czas bedzie upływał, powoli zaczniesz uczyć sie innego życia. Takie jest zycie.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Rozstałam się z mężczyzną którego kocham - jak się pozbierać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024