Moja miesiączka się zatrzymała? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Moja miesiączka się zatrzymała?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Moja miesiączka się zatrzymała?

Kilka dni temu tj. w czwartek zaczęłam swoje pierwsze opakowanie tabletek antykoncepcyjnych.
W czwartek okres był normalny cały dzień, z reguły  pierwsze 2-3 dni miesiączki to jakieś "morze czerwone".
W czwartek pierwszy dzień miesiączki wiadomo pierwsza tabletka, przyjęłam ją o 21.
Następnego dnia okres tak jakby był skąpszy, no ale nie przejęłam się tym zbytnio bo przecież tak bywa. Pod wieczór, zauważyłam jednak, że nie ma nic, tak jakby okresu nie miałam, nic mnie też nie bolało jak to zwykle bywa, dalej tłumaczyłam sobie że to nic. Normalnie przyjęłam tabletkę.
Trzeci dzień a okresu nie ma.
Mija dzień 4, a okresu dalej brak....
Powiesz szczerzę, że teraz już zaczynam się martwić, że coś mi się "popsuło".
Czy to jest normalne? Też tak macie? Czy tek okres się jakoś unormuję? Będzie zawsze tak jak był? (u mnie to koniec miesiąca)
7 dni odstawienia to nie okres, więc gdzie mój zniknął?
Nie jest możliwe, że się skończył bo moje miesiączki trwają czasem nawet do 8 dni

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Moja miesiączka się zatrzymała?

Oczywiście, że okres mógł się skończyć, a to, że zwykle trwa 8 dni ma niewielkie znaczenie - tabletki antykoncepcyjne bardzo dużo tu potrafią zmienić. W ulotce nie ma nic na ten temat?

3

ruda102 napisał/a:

Oczywiście, że okres mógł się skończyć, a to, że zwykle trwa 8 dni ma niewielkie znaczenie - tabletki antykoncepcyjne bardzo dużo tu potrafią zmienić. W ulotce nie ma nic na ten temat?

No właśnie niestety nic nie ma, mój ginekolog też nic nie wspomniał, że miesiączka może zniknąć..
No jakoś nie moge uwierzyć w to, że skończyła się po jednym dniu, bo ja tak nigdy nie miałam. Rozumiem, że różnie bywa z okresem tym bardziej jeżeli jest nieregularny, ale z takim czymś nie spotkałam się jeszcze nigdy...
W ogóle jakoś mało precyzyjnie wytłumaczyła mi ginekolog "o co w tym biega" Powiedziała w sumie tylko ze pierwszy dzien miesiaczki to pierwsza tabletka po 21 dniach 7 dni odstawienia gdzie może wystąpić plamienie ktore nie jest okresem, i po 7 dniach zacząć nowe opakowanie bez względu na to czy miesiączka się pojawi czy nie..
No a ja dalej zostałam z tym zielona

4

8 dni krwawienia mialas zwykle?
To akurat nie jest prawidlowe tabsy moga pomoc uregulowac twoje hormony i nie ma w tym nic dziwnego, ze okres sie zatrzymal. Niektorym kobietom podczas stosowania antykoncepcji hormonalnej okres w ogole sie zatrzymuje

5

Iceni napisał/a:

8 dni krwawienia mialas zwykle?
To akurat nie jest prawidlowe tabsy moga pomoc uregulowac twoje hormony i nie ma w tym nic dziwnego, ze okres sie zatrzymal. Niektorym kobietom podczas stosowania antykoncepcji hormonalnej okres w ogole sie zatrzymuje

Dla mnie to jednak dziwne, że ten okres się zatrzymał.. bo jednak był i przez jeden dzień że tak kolokwialnie powiem na pewno nie wyleciał cały.. Okres jednak dla kobiety odgrywa ważną role, oczyszcza itp jestem jednak przyzwyczajona do tego że pojawia się w każdym miesiącu i nic mi go nie zatrzymuje, czuje się z tym nieswojo...

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Moja miesiączka się zatrzymała?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024