Chore oczy i uszy - nieodwracalne zmiany a własne życie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chore oczy i uszy - nieodwracalne zmiany a własne życie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Chore oczy i uszy - nieodwracalne zmiany a własne życie

Cześć..pytanie raczej kieruję do mężczyzn. Czy oświadczylibyście się kobiecie, której grozi utrata wzroku i słuchu? Czy bylibyście w stanie iść przez życie z nią wiedząc, że nigdy nie da wam potomstwa.

Nie wiem co robić. Utknęłam w martwym punkcie. Chodzę do psychologa, ale ona mi wmawia, że na razie widzę i nie mam się tym przejmować. Plan B obmyślać mam dopiero wtedy kiedy będzie on potrzebny. Dzisiaj widzę, ale jutro już mogę nie widzieć. RP to ciężka choroba i nie chcę się z tym pogodzić, że mnie to spotkało.

Hurtowo kupuję książki, żeby móc je przeczytać póki jest jeszcze czas na ich przeczytanie.

Jeśli chodzi o randkowanie, to mam ciężki orzech do zgryzienia. Do tej pory każda randka skończyła się tym, że więcej kandydat się do mnie nie odezwał. Może uznali, że ich ignoruję a ja mam zawężone widzenie obwodowe. Nie widzę towarzysza, który idzie obok mnie. Nie widzę też własnych stóp ani brzegu łóżka. Zawsze się o nie potykam i zazwyczaj mam pełno siniaków w okolicach kolan.

Nie wiem czy mam im o tym mówić czy nie. Nie chcę żeby użalali się nade mną ani myśleli, że ja marudzę. Czy może mam sobie odpuścić w przyszłości zamążpójście i skupić się na książkach, bo i tak w miłości mi nigdy nic nie wyjdzie? Wiele już w życiu wycierpiałam i naprawdę mam już dosyć kiedy widzę, że tylko mi się nie udaje ułożyć sobie życia i zawsze odchodzę z kwitkiem.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Chore oczy i uszy - nieodwracalne zmiany a własne życie

A myslalas o tym, zeby poszukac mezczyzny, ktory ma podobne problemy co ty? Pewnie jest tez sporo mezczyzn, ktorzy borykaja sie z jakims problemem zdrowotnym i zastanawiaja, czy jakas kobieta ich zechce. Jak ktos nie jest idealnie zdrowy, to ma wiecej empatii dla innych i wiecej rozumie. Znajomy niedoslyszy i mial problem ze znalaezieniem partnerki, a za wszelka cene szukal "normalnej", ktora go zaakceptuje takim jaki jest. Kiedys sie go zapytalam, czy rozglada sie za jakas dziewczyna jak np w poczekalni u lekarza siedzi? Obrazil sie niestety i kontakt sie urwal. Po niecalych 2 latach odezwal sie, przeprosil ze sie glupio zachowal i ze oczekiwal od innych ze go zaakceptuja, a on nie byl gotowy na zaakceptowanie jakis wad zdrowotnych u kobiety. I faktycznie poznal dziewczyne, ktora na jedno ucho w ogole nie slyszy, a na drugie kiepsko. W tamtym roku bylam u nich na weselu smile

3

Odp: Chore oczy i uszy - nieodwracalne zmiany a własne życie

Autorko, nie możesz każdego nowego przemyślenia na temat stanu Twojego zdrowia i/lub relacji umieszczać w innym wątku. Kontynuuj któryś z poprzednich tematów i zapoznaj sie z regulaminem forum.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chore oczy i uszy - nieodwracalne zmiany a własne życie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024