Toksyczny związek na odległość,duża różnica wieku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Toksyczny związek na odległość,duża różnica wieku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez Tamaraa (2016-11-12 04:02:48)

Temat: Toksyczny związek na odległość,duża różnica wieku

Witajcie Kochane,
Potrzebuję rady osób,dotkniętych tym samym problemem i również tych,które patrzą na to z boku i z dystansem.
Tak w skrócie...
Od ponad roku,jestem w związku z mężczyzną który jest odemnie starszy o 18 lat. Ja 26,a on 44.
On mieszka w Niemczech,ja w Łodzi(chce wrócić za rok)ale z powodu swoich zadłużeń,gdyż interes mu padł,musi tam jeszcze być.  Zaznaczam,że pojawiłam się w jego życiu,w dość ciężkim dla niego okresie,bo wiecie jak to jest,kiedy biznes się kręci i są pieniążki,są również kobietki,imprezki i koledzy. Gdy czar pryska,człowiek zostaje sam i jak na lekarstwo,ma ludzi do których może wyciągnąć dłoń. Mam w sobie mnóstwo empatii i staram się pomagać ludziom,jak tylko mogę. Los chciał,że zakochaliśmy się w sobie. Od początku związek był wielkim wyzwaniem,bo w końcu na odległość,rożnica wieku,choć dogadywaliśmy się,miewałam wrażenie,że jest despotą i chcę podporządkować sobię kobietę,jednak nie ze mną takie numery,później odliczanie do spotkania (widujemy się raz na miesiąc) przygotowania itp. Mój partner zapewnia mnie o swoich uczuciach,był w długich związkach,nie podejrzewam go o zdradę,ma już tyle lat,że chcę stały związek (nie miał ani żony,ani nie ma dzieci) tylko powiedzcie mi proszę,czy to ze mną jest coś nie tak? Jak można tworzyć ZWIĄZEK,odzywając się do swojej partnerki raz na jakiś czas,raz na dwa dni,być wiecznie zajętym pracą(pracuje na budowie) za każdym spotkaniem wygląda coraz gorzej,leci mu krew z nosa staje się coraz bardziej nerwowy i jest ciągle śpiacy i zmęczony. Skoro ja pomogłam mu przejść przez jego samotność,bo jest tam sam, jestem mu wierna,wszystko załatwiam,wspieram.....ale mam  równieżswoje zdanie do tego by decydować o wspólnej przyszłości (miesiąc temu mierzyłam rozmiar do pierścionka zaręczynowego) proszę,by ograniczył pracę,by poświecił NAM więcej czasu,by częściej się widywać,rozmawiać ze sobą o swoich problemach,to przez wszystko przechodzę sama i w dodatku jestem wiecznie obwiniana o swoje zachowanie. Jak facet mając młodą,inteligentą atrakcyjna babkę,woli harować jak wół,nie liczyć się z jej zdaniem i uważać,że wszystko jest ok i zwracać uwagę,na swoje potrzeby.

Miała któraś z Was lub ma,związek z egoistą i pracoholikiem...? Kocham go,ponieważ wiele mu dałam. Jestem osobą religijną i nie zostawię człowieka w potrzebie,bo mam potem wyrzuty sumienia,ale z drugiej strony nie jestem szczęśliwa w tym związku, czuje się wykorzystywana, Poświęciłam wiele czasu i byłam kiedy tego potrzebował,ale widzę że działa to tylko w jedną stronę. Przecież ja nie jestem jego opiekunką,tylko partnerką... Rozmowy nie pomagały... nic nie docierało, Facet dorosły,ale nie dojrzały.
Rozstaliśmy się wczoraj,prosił żebym nie odchodziła,jednak ja przestałam się już odzywać....ja mam już dość....
Jest mi strasznie przykro z tego powodu,że staram się być lojalnym człowiekiem,w ciągu roku człowiek zdąży się zakochać w drugiej połowie,ale moje zaufanie jest dosłownie zdeptane,jestem wykończona ciągłymi rozmowami i proszeniem się o uwagę...
Dodam,że leczyłam się na nerwice lękową i wyszłam z leków antydepresyjnych,pomimo olewki partnera na mój problem zdrowotny...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Toksyczny związek na odległość,duża różnica wieku

Po grzyba się męczysz? Serio pytam. Jeśli żyjesz z egoistą i pracoholikiem, to albo Ci to odpowiada i tkwisz dalej, albo dajesz sobie spokój i układasz życie inaczej. Tak, żeby było Ci dobrze. Życie jest jedno. Nie szkoda Ci czasu dla niego?

3 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-11-23 15:32:09)

a ten jego pracoholizm nie wynika z tego, ze ma dlugi i po prostu zapier*ala tak, bo nie ma wyjscia? Napisalas, ze wyglada coraz gorzej, zmeczony, spiacy, nerwowy, krew mu z nosa leci...  Jak tyra do upadlego, nie dosypia, nie dojada,  zzera go stres,  to nie dziwne, ze wyglada niczym zombi.
Praca na budowie jest ciezka i raczej nikt dla przyjemnosci tak nie zasuwa,  najczesciej z koniecznosci. Tobie sie moze wydaje, ze on woli pracowac, niz codziennie z Toba pisac czy telefonowac a on po przyjsciu z pracy moze pada na pysk ze zmeczenia?
Widzieliscie sie raptem kilkanascie razy, tak naprawde nie wiesz, jak wyglada jego rzeczywistosc, gdy jestes tutaj a on tam...

4

Jestem w podobnym związku na odległość z pracoholikiem i sama nie wiem co mam z tym zrobić. Chyba nadal się kochamy, ale kontakt jest coraz mniejszy. Rozumiem cię. Poczytaj sobie o pracoholiźmie to choroba która niszczy wszystko związki i rodziny. Mi rozsądek mówi że muszę to skończyć wiem to że to nie ma przyszłości bo to się nigdy nie zmieni wręcz będzie coraz gorzej coraz mniej czasu a ja coraz bardziej w to uwikłana. Naprawdę ciężki wybór gdy rozum podpowiada coś innego a serce coś innego. Ja w obecnej chwili staram się powoli wycofywać żeby z tego jk najmniej boleśnie wyjść bo tak od razu nie dam rady. Coraz mniej piszę dzwonię spotykam się choć nie do końca jest to mój wybór. Staram sie po prostu powoli sama wycofywać a on mi na to pozwala i nie wiem czy to przez pracę czy takie życie ale chyba innego wyboru nie mam. Dla pracoholika praca prędzej czy później będzie najważniejsza a ja tak nie chcę żyć.

''Każdy moment stracony na oglądanie się wstecz, zatrzymuje nas przed pójściem do przodu''

5

Bylem w związku na odległość przez rok ( 700km) i krótka pilka, albo kombinujemy by zamieszkać razem w ciagu miesiąca albo konczymy. Wszystkie za i przeciw kto sie ma przeprowadzić i jestesmy razem od dwóch lat. A jak chcesz jeszcze czekać to przeprowadzić sie tam na miesiąc i poznaj go jaki jest na godzien.

Tamaraa napisał/a:

Miała któraś z Was lub ma,związek z egoistą i pracoholikiem...? Kocham go,ponieważ wiele mu dałam. Jestem osobą religijną i nie zostawię człowieka w potrzebie,.

Kto tu jest egoistą? Kochasz go , bo dużo mu dałaś???? Żart? Jesteś z facetem na odległość, widzisz, że praca go wykańcza ale wiesz też, że musi spłacić długi. Zamiast go wspierać, narzekasz. Oczywiście, że nie jest fajnie być z kimś na odległość, więc może Ty jedź do niego? Jesteś młoda, na pewno znajdziesz pracę bez trudu. Będziecie razem, a Ty pomożesz mu dokładając się do życia.

Piszesz, że nie zostawisz a jednak odchodzisz....coś tu nie gra. Wydaje mi się, że to  Ty jesteś chwiejna emocjonalnie i Ty potrzebujesz pomocy.

7

Rzekomo (jak sama napisałaś) masz w sobie dużo empatii. Dlaczego więc nie rozumiesz, że facet ma 44 lata, ciężko pracuje przez co niedomaga w kwestii zdrowia i mimo chęci może nie mieć po prostu siły na jakiekolwiek rozmowy? Zgadzam się w tym miejscu z Adiaphorą.

Zaręczyny zaplanowałaś sama? Czy to jego prośba, abyś zmierzyła sobie palec? Mam wrażenie, że wywierasz na nim zbyt dużą presję.
On starszy mężczyzna, myślący racjonalnie. Odpowiedzialny za swoje życie, w tym przypadku długi, próbujący stawić im czoła. Ty- wymagająca romantyczka, oczekująca 110 % jego czasu i uwagi.
W jego przypadku chyba zrobiłaś mu przysługę, kończąc związek. Teraz będzie mógł skupić się na ważniejszych problemach, niż wybieranie pierścionka zaręczynowego.

Tobie też powinno zależeć na tym, aby problem długów został rozwiązany. W końcu planując z nim przyszłość, lepiej zacząć z czystym kontem, niż z długami na dzień dobry?

Mamy moc, by znaleźć wyjazd ze ślepej uliczki.
Na każdy szczyt dojść, tam gdzie dochodzą nieliczni.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Toksyczny związek na odległość,duża różnica wieku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2021