Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Hej, znacie enneagram? (wpiszcie w gogle, to od razu pojawi się strona). To taka zabawa psychologiczna, która określa typ twojego charakteru. Ja jestem 7w6 komik. A Wy?
no fajna rzecz-rozwiązałam test i wyszło że jestem 8w7-poza drobnymi rzeczami wszystko się zgadza-oczywiście nie problem opisać człowieka jak swoje cechy podaje się na tacy-ale takie właśnie są testy.
fajne he he 1w9
hmmm trochę prawdy jest tu...
Enneagram to wlasciwie jedyny tego rodzaju test (pomijajac testy psychologiczne, z ktorymi mialam do czynienia na studiach), ktory mi sie sprawdzil.
Również jestem 7w6 komik
w większości mi się ten opis sprawdza, choć nie do końca ![]()
8w7 no i jest w tym prawdy sporo :p
3w4
zgadza sie
"zdobywca indywidualista"
dobre ![]()
Wiecie co jest najśmieszniejsze? Pierwszy raz to rozwiązałam jakieś 5 lat temu i rozwiązuje to jakieś dwa razy w roku, bo mniej więcej tak często się na to natykam, i za każdym razem wychodzi mi co innego
I nie wierzę, że aż tak się zmieniam ![]()
niesamowity test....
to ja będę pierwsza której wynik brzmi: 7w8 ![]()
właściwie to brysia ma rację. odpowiadajac na te pytania wszystko podajemy na tacy
ale przecież po to są takie testy
i można się nad sobą chwilę zastanowić ![]()
.
Ostatnio edytowany przez Kennedy (2010-02-18 22:37:25)
Czwórka ze skrzydłem trzy: 4w3 - "Arystokrata"
Czwórka ze skrzydłem 3 może czasami wyglądać jak siódemka. Może być towarzyska i posiadać duże poczucie humoru. Chce być kreatywna i potrzebna światu. Posiada intuicję, jest ambitna, może mieć dużą wyobraźnię i być bardzo utalentowana. Niektóre ubierają się bardzo wyzywająco i kolorowo, aby wyróżnić się z tłumu.
Gdy 4w3 jest w stresie, często się zachowuje inaczej publicznie, a inaczej prywatnie. Może np. nie ujawniać publicznie, wśród znajomych, żadnych swoich uczuć, a następnie iść do domu i samemu bardzo przeżywać np. fakt życia w samotności. Może też np. być bardzo rozrywkowa i sumienna w pracy i jednocześnie być nieszczęśliwa prywatnie z powodów problemów miłosnych. Przywiązuje uwagę do tego jak wygląda, czuje się źle z powodu niedostatków urody. Stara się podkreślić poczucie wyjątkowości przez kontrowersyjny sposób ubierania się. Często okazuje zły gust. Chętnie przedstawia siebie innym jako osoba romantyczna. Jest zmienna w uczuciach. Gdy uzna, że jej partner jest zbyt nudny, często fantazjuje na temat czarujących i przebojowych nieznajomych. Cele stara się osiągać poprzez zazdrość, zemstę lub potrzebę dowiedzenia innym, że są w błędzie.
Mam 4w5- Włóczęga
W zasadzie to się zgadza. Brutalna rzeczywistość ![]()
4 w 3 i chyba zgadza sie wszystko;)
Ostatnio edytowany przez Amelia* (2009-07-03 23:07:23)
8w7 zgadza się ;] hehe
ciekawe ....nawet nie wiedziałam ze cos takiego jest ...hm 4w5 włóczęga -zgadza sie w trzech czwartych sporo tu prawdy
choc ja uwazam ze to sa takie ogólniki
zakładajac ze czytamy horoskop -dla wagi -tych wag jest kilka milonów ludzi czy wszystkie sa takie same ? ale znajdujemy czasem cos co do nas podpasuje -mysle z troche to dziąła na podobnej zasadzie
też jestem wagą i też wyszło mi 4w5. coś w tym wszystkim jest..
Typy co jakiś czas się zmieniają
kiedyś (jakiś rok temu) byłam 4w5, teraz jestem 6w5. Test jest wiarygodny, ponieważ zawiera dużo pytań, a opis typu jet dość ogólnikowy. Jednak polecam znacznie bardziej niż horoskopy ![]()
8 w 7 no i większość się zgadza ![]()
.niezależna napisał:
ciekawe ....nawet nie wiedziałam ze cos takiego jest ...hm 4w5 włóczęga -zgadza sie w trzech czwartych sporo tu prawdy
choc ja uwazam ze to sa takie ogólniki
zakładajac ze czytamy horoskop -dla wagi -tych wag jest kilka milonów ludzi czy wszystkie sa takie same ? ale znajdujemy czasem cos co do nas podpasuje -mysle z troche to dziąła na podobnej zasadzie
Opis jest tak dopasowany do odpowiedzi z testu, że prawie idealnie przedstawia nasz charakter lub większość się zgadza. Weszłam też na forum na stronie, na ktorej robiłam test i było tam wiele ciekawych uwag dla poszczególnych typów. Coś jednak w tym jest i to jest dla mnie bardziej wiarygodne niż horoskop.
też 4w3. ale że okazuję zły gust to mnie naprawdę zabolało :p
bożena i niezależna - ja też 4w5 ![]()
spodobało mi się o tym, że szybko się irytujemy, gdy musimy powtórzyć coś, co było dla nas trudne - samo wypowiedzenie tego po raz pierwszy jest trudne, a gdy trzeba jeszcze raz i jeszcze, bo druga osoba nie zrozumiała, to raaany! wtedy kilka oddechów i jedziemy dalej ![]()
ale nie jestem wagą, więc teoria o wagach, które są 4w5 upada. poza tym i tak nie wierzę w takie rzeczy. jak już wspomniały dziewczyny pytania są na tyle tendencyjne, że nie trudno odkryć po odpowiedzi, jaka to osoba. ale ta ideologia! ;] i że niby to jest nauka?
a w horoskopy tym bardziej nie wierzę!
Pozwolę sobie zabrać głos (mam nadzieje że w tym babińcu patrzycie jednak na facetów łaskawym okiem
)
Z tego co wiem enneagram nie jest oficjalnie uznawany przez znakomitą większość psychologów, jednak na podstawie własnych obserwacji (a tu ciekawostka - jestem "obserwatorem" własnie czyli 5w4) stwierdzam że całkiem dobrze się sprawdza. Pytanie tylko czy nie dlatego ze charakterystyka typów jest ściśle układana pod pytania z testu. No ale może rzeczywiście pod pewnymi względami można podciągnąć że wśród ludzi dominuje 9 głównych typów osobowości. Dla ciekawych polecam też bardziej uznawane przez psychologów testy MBTI ( z tego co pamietam tu z kolei panuje podzial na 16 typów). Osobiście uważam że naturę ludzką bardzo trudno jednoznacznie sklasyfikować za pomocą "matematycznych" narzędzi jakimi są testy, choć na pewno odpowiednio dobierając kryteria można tworzyć grupy ludzi o podobnych osobowościach, charakterach, emocjonalności, systemach wartości itp itd.
A jeśli chodzi o horoskopy - tu też byłbym ostrożny z wyrokowaniem że się nie sprawdzają. To akurat bardzo szeroki temat i bardzo różne są horoskopy. Jeśli chodzi o te "gazetowe" to oczywiście to tylko zabawa, natomiast jeśli chodzi o tzw. horoskopy natalne to z doświadczenie powiedziałbym ze niekiedy sprawdzają się z zaskakującą dokładnością... No ale tu już wchodzimy w obszar wiedzy tajemnej - czyli temat na osobny wątek.
Pozdrawiam forumowiczki
Ostatnio edytowany przez Andrzejas (2009-07-14 09:49:12)
1w2 i pasuje jak ulał. Powiem więcej, wszysctkie bliskie mi osoby za moją namową bawiły się enneagramem i ich wyniki patrząc obiektywnie naprawdę do nich pasują, zresztą same to potwierdzają. Enneagram to nie jakiś test wymyślony ostatnio, lecz metoda klasyfikacji z długim rodowodem. Nie należy go bagatelizować, zawsze można się czegoś ciekawego o sobie dowiedzieć. Polecam szczególnie parom - razem z dziewczyną sporo się o sobie dowiedzieliśmy dzięki tym testom.
Pozdrawiam!
Masakra:) Przed chwilą zrobiłam mam 7w8.Bliżej czuję sie bardziej 7 , wszystko sie zgadza. Zwykle jestem sceptyczna co do takich testów, ale czasem miło zaskoczona jak np tym razem
Ostatnio edytowany przez siss23 (2009-08-26 18:49:59)