Iceni napisał/a:Matkpboskoicorko... co mnie obchodzi jakis facet? Laska byla zakochana i podlozyla sie fa etowi po pijaku bez zabezpieczenia..
No szczyt odpowiedzialnosci powinnam jej pogratulowac.
Potem w dupie miala zdobycze wspolczesnej medycyny i nie chcialo sie kupic tabletki po.
Chwala jej za rozsadek bo to przeciez facet ma myslec za oboje! Bo ona swojego rozumu nie ma wiec lepiej do tej ciazy dopuscic a potem zwalic na niego!
Ona MOGLA zapobiec tej cholernej ciazy PO fakcie, ale tego nie zrobila.
TO jest jej wina i mam gdzies czy facet jest aniolwm czy dupkiem
To ONA ponosi konsekwencje wlasnej glupoty i na dodatek chce zwalic wime na faceta.
Ona MOGLA do tej ciazy nie dopuscic ze skutecznoscia okolo 98%.
(Zwlaszcza jezeli mieszkaja w kraju gdzie aborcja jest dozwolona, bo tam zwykle rozdaja tabletki po jak cukierki zeby wlasnie do niechcianych ciaz nie dochodzilo)
Ja mam w nosie jaki jest facet. Mnie przeraza nieodpowiedzialnosc dziewczyny, ktora po pijaku uprawia seks i , kur..., nie wie po co ludzie wymyslili tabletki PO.
(Bo ze po pijaku zapomniala o prezerwatywie to moge zrozumiec, ale te cholerna tabletke mogla wziac nawet 5 dni po! I tego NIE zrobila. Tego NIC nie usprawiedliwia
____
Wezcie sobie poczytajcie same siebie jak reagujecie na pytania (zreszta ja tez) "czy moge byc w ciazy?" .
Tradyzyjna odpowiedzia jest -jak nie wiesz jak sie zabezpieczyc to sie za ciaze nie bierz. Tej dziewczyny nikt nie zmusil do aborcji. Ta aborcja byla wynikiem jej ZANIEDBANIA a nie wina chlopaka.
Owszem, facet powinien pomyslec o zabezpieczeniu ale tez tego nie zrobil.
Ale ona NADAL mogla sie zabezpieczyc. Jezeli kobieta zachodzi w ciaze mimo mozliwosci zastosowania pigulki PO to jest wylacznie JEJ wina. Dopiero jezeli pigulka zawiedzie to sie robi wspolny problem.
Jestes taka wyzwolona, że aż glupia. Przepraszam, ale czytają to tez tacy młodzi jak autor a ty ich rozgrzeszasz i usprawiedliwiasz. Baba po 50 a tłucze takie farmazony jak Kukiz. Mogę mieć bana ale szlag mnie trafia jak widze takie teksty od kobiet w stosunku do młodych dziewczyn. Nie przecze, że dziewczyna głupiutka, ale czy ty zawsze Iceni postepowalas rozsądnie? A chłopaka rozumiesz bo młody! Chłopak tez musi się zabezpieczyć, bo to on jest płodny zawsze i w 100%. Żal, że kobiety szczególnie te starsze utopiłyby inne w łyżce wody, szczególnie te, który miały swój epizod w zyciu ze były kochankami. Taki feler od urodzenia, ze nie lubi innych kobiet.
Spoko mogę zostać zbanowana. Ale mam dość, tej dziwnej poprawności na forum.
Poza tym to chłopak ja przekonał do aborcji, ona się wachała. Jakis chłopczyk nie umiał utrzymać interesu w gaciach i teraz przez to cierpi dziewczyna. To, że nie mają tego dziecka to nawet lepiej, bo oboje sa niedojrzali. Ale na Boga do łóżka była dobra, bo cytuje ,,nawet ładna,, , ale już człowieka który cierpi chłopak w niej nie widzi. No pewnie, że lepiej isc na impreze, przelecieć nastepna panienkę niż zwyczajnie po ludzku porozmawiać z nią. Jak jest taki to dlaczego nie idzie do prostytutki, tez ładna i w razie czego nie będzie musiał się martwic o konsekwencje seksu. Albo nie się podda zabiegowi wazektomii. Może i ten przypadek cos chłopaka nauczy, ale jakim kosztem. Zachowal się chłopak gorzej niż swój tatuś, i jeden i drugi dał ciała na całego. Nie ważne, że mama wychowała całe zycie, starała się, ważniejsze okazały się geny tatusia. Jednak ktoś tych chłopaków wychowuje, i myslę ze kobiety takie jak Iceni. I nie ważne zdobycze medycyny, antykoncepcja itd., tylko podejście innych kobiet do siebie. Jak to Iceni mówi z pogarda o ,,solidarnosci jajników,,. Nie trzeba Pisu, nie trzeba kleru, wystarczy ze takie kobiety pogardzają innymi kobietami.
Nie usprawiedliwiam dziewczyny, jej zachowania, ani przed aborcją ani teraz po, ale ona woła o pomoc do tego chłopaka, a on chce o niej zapomnieć. Tak się jednak nie da. Wmawia się chłopakom i dziewczynom, ze aborcja to nic takiego a nie mowi się o jej konsekwencjach. I nie jest tak, ze chłopak pojdzie z nia na zabieg i koniec. Jeśli sobie nie radzi, to jego obowiązkiem jest pogadać z nia, zaprowadzić do psychologa. A Iceni taka madra, a nie podpowiedziała chłopakowi, który wie ze zle zrobil jak jej pomóc, bo by tu nie pisał o tym. Tylko go usprawiedliwia. Jezu...
Byłes już porozmawiać z dziewczyną, zaprowadziłeś ja do psychologa? Jestes za nia odpowiedzialny, obojętnie czy ja lubisz czy nie. Do łozka lubiles ja wystarczająco, to i teraz jej pomóż. To już nie jest impreza, zabawa, a prawdziwe zycie.
Powtarzam, ktoś wychowuje tych gnojków, co zostawiają kobiety w ciąży, zdradzają, wysyłają na zabieg a potem mają je gdzies. Takie kobiety jak Iceni. To nic, że jeszcze nie dawno pisala o takich facetach źle, to teraz chce zabłysnąć tym jaka jest wyzwolona i na czasie. A ja się nie godzę na takie czasy, bo i dawniej i dziś większość facetów jednak umie się zachować przyzwoicie. Ale niestety zasady wychowania wynosi się z domu rodzinnego, z otoczenia w jakim się wychowuje.
Iceni ona się nie podłożyła, oni OBOJE uprawiali seks bez zabezpieczenia i OBOJE są odpowiedzialni za ciaze, która była. On jest odpowiedzialny także, za możliwe konsekwencje aborcji u kobiety, zarówno TERAZ jak i w przyszłości. Seks to nie zabawa dla smarkaczy. To nie tylko przyjemność, ale i konsekwencje.
Masz córkę Iceni? Uczysz ją takiego podejścia, ze kobieta jest zawsze wszystkiemu winna. Jest róznica miedzy dziewczyno masz być rozsadna, a dziewczyno uważaj komu dajesz. To drugie jest wulgarne i uczy przedmiotowego podjescia do kobiet jako cos normalnego.
,,Zawsze warto być człowiekiem, lecz tak łatwo zejść na psy,, Ryszard Riedel.
I o ile mogę zrozumieć chłopaka w jakims tam sensie, ze nie rozumie bólu tej dziewczyny, tak nijak nie rozumie Iceni, która jest matką i kobietą. Ale co można się spodziewać po kims, kto bez skrupułów odbija innej kobiecie meża. Dlatego jak najdalej staram się być od takich kobiet, bo wiem ze mogą łatwo komuś wbić przysłowiowy nóź w plecy.
Dlaczego chłopak nie poddał się wazektomii, przecież jest odwracalna i nie musi się martwic ze jakas ,,pijana zakochana laska,, go ,,wrobi,, w dziecko.