Partner chce zrobić ze mnie zakonnice a sam ogląda inne kobiety. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Partner chce zrobić ze mnie zakonnice a sam ogląda inne kobiety.

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 139 ]

Temat: Partner chce zrobić ze mnie zakonnice a sam ogląda inne kobiety.

Witam. Mam pewien problem z partnerem. Myślę że wywoła to kontrowersje ale postaram się opisać moja sytuacje. Jesteśmy ze sobą dość krótko. Oboje mamy po 25 lat więc dziećmi nie jesteśmy. Ja jestem kobietą atrakcyjną, szanuje się i mam pewne zasady w życiu ale lubię pokazywać swoje ciało.  Mój partner ma na tym punkcie obsesję. Kiedy wstawię publicznie jakieś zdjęcie na którym widoczny jest większy kawałek ciała to partner się obraża i jest kłótnia.  Pyta się czy chce być tak jak inne dziewczyny wstawiając cycki do internetu. Ze to co najlepsze powinno być dla niego zostawione. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt ze mój partner lubi sobie pooglądać takie kobiety i dla niego nie jest to dziwne ani nie stwierdzi ze taka dziewczyna się nie szanuje. Wcześniej miał kilka partnerek, które o szacunku do siebie nic nie słyszały. Jakoś jemu to nie przeszkadzało. Mojego ciała nie może za bardzo nikt inny oglądac. Panowie co Wy z tym macie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Partner chce zrobić ze mnie zakonnice a sam ogląda inne kobiety.

to moze zapytaj na forum dla panów

3

Jedno słowo razi: partner.

4

Wielokropek napisał/a:

Jedno słowo razi: partner.

Rzeczywiście. Dobre sobie.

5

Nikt nie pomoże?  Jak mam z nim rozmawiać na takie tematy?  Czy to on ma rację ? Oczekuje pomocy.

6

Chcesz z nim rozmawiać? O czym? O tym, że Ciebie nie szanuje? A on o tym nie wie?

Zamiast planowanej rozmowy z nim, porozmawiaj sama z sobą, zadaj sobie pytanie i odpowiedz na nie: "Dlaczego jestem z człowiekiem, który mnie nie szanuje?"

7

Nie wiem, skąd u Ciebie ta potrzeba pokazywania się innym facetom, ale na miejscu Twojego chłopaka nie podobałoby mi się to.

Jest pewna różnica między świecieniem cyckami w internecie, a ubraniu bluzki z dekoltem do pracy, by ładnie i schludnie wyglądać. Intencja się różni.

Co do Twojego faceta, gapi się na inne, ale nie chce, by inni gapili się na Ciebie - zajeżdża tu hipokryzją.

Moim zdaniem oboje jesteście trochę dziwni. Po co z takim nastawieniem wchodzić w ogóle w związek?

8 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2016-10-06 10:18:38)

A co ze strojem kąpielowym? Czy w takim stroju również nie wolno Ci występować na plaży ,i ewentualnie wrzucać zdjęć z wakacji? big_smile

Ty się lepiej zastanów, co będzie następne czego Ci nie będzie wolno.

9

Pokaż te foty, zobaczy się w czym problem wink

10 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-10-06 11:03:03)

Przecież mowa jest tylko o tym, że facetowi nie pasuje, jak jego kobieta pokazuje ciało w internecie. Nie pisała nic o tym, że jej zabrania wychodzić w sukience, albo w stroju kąpielowym, więc błagam, nie dopowiadajcie sobie czegoś, czego przynajmniej na razie nie ma.

11

Nie wiemy jakie to zdjęcia ale na tą chwilę to raczej można powiedzieć, że mocno przesadza. Może nie czuje się pewnie przy tobie wiedząc, że ty wywołujesz u  wszystkich facetów którzy oglądają efekt - <wow> a on takiego samego nie wywołał by u większości kobiet swoimi fotkami? ^^
Dla mnie to by raczej nie stanowiło problemu, a niech ci tam lajkują i się ślinią ;D jak ci to pomaga w czymś hahaha pod warunkiem, że nie będziesz odpowiadać co najmniej w dziwny sposób na te niekiedy chamskie zaczepki oraz być może jakieś niemoralne propozycje big_smile

12

monikad napisał/a:

Nikt nie pomoże?  Jak mam z nim rozmawiać na takie tematy?  Czy to on ma rację ? Oczekuje pomocy.

Sprawa rozbija się o to, co u Was ważniejsze. Wasz związek, czy popularność w Sieci?
Znajdźcie odpowiedź na to pytanie.

13

Nie wiem, o jakie zdjęcia chodzi i co tak naprawdę Autorka i jej chłopak mają na myśli, jeśli chodzi o 'pokazywanie ciała', ale to właśnie w stroju kąpielowym można pokazać go w kulturalny sposób najwięcej tongue
Strzelałam tylko wink

14

SonyXperia napisał/a:

Nie wiem, o jakie zdjęcia chodzi i co tak naprawdę Autorka i jej chłopak mają na myśli, jeśli chodzi o 'pokazywanie ciała', ale to właśnie w stroju kąpielowym można pokazać go w kulturalny sposób najwięcej tongue
Strzelałam tylko wink

Ja tu bym raczej myślał o jakichś eleganckich dość krótkich kieckach gdzie widać też trochę biustu tongue, ewentualnie także ukazujące odsłonięte plecki tongue
W stroju kąpielowym to by chyba było za proste aby mieć o to wonty? big_smile

15

Wiec teraz kilka słów sprostowania. Prowadzę bloga i instagrama na temat ćwiczeń i zdrowego odżywiania się. Wstawiam zdjęcia swojego ciała na których widać moje osiągnięcia i ciężka prace. Nie są to zdjęcia wulgarne. W sieci jest pełno kobiet wstawiających tego typu fotki. Mój facet tak jak już mówiłam ma z tym problem ale żeby pooglądać zdjęcia innych dziewczyn nie widzi w tym nic złego. Problem niby banalny ale widzę ze jemu strasznie to przeszkadza bo wg niego ktoś taki już mniej się szanuje.skoro tak twierdzi to nie powinien się zachwycać zdjęciami innych.

16

Czyli wrzucasz swoje fotki w sportowym staniku i szortach/majtkach.
Masz prawo, a on ma prawo tego nie akceptować.
Nie każdy facet marzy o tym, by jego kobietę w majtkach oglądała cała Polska.

Znajdźcie kompromis, albo ten związek nie przetrwa.

17 Ostatnio edytowany przez On-WuWuA-83 (2016-10-06 13:03:08)

Tjaaa...
Właśnie przeglądam historie na gg i ostatnio pogaworzyłem sobie (kulturalnie) z taką młodą dziołchą około 25l przy okazji pewnego wydarzenia sportowego które też oglądała. Fotka w sportowym staniku i takich szortach/majtkach, ciało na prawdę "pierwyj sort" (brzuch <3)  tongue Pewnie też jakiegoś bloga prowadzi.
No nie wiem, ciężki temat dla faceta na pewno. Generalnie to z jednej strony jest się czym chwalić ^^ no a z drugiej taki facet może czuć, że w końcu może ktoś cię sprzątnąć z przed nosa hahaha tongue

18

On-WuWuA-83 napisał/a:

no a z drugiej taki facet może czuć, że w końcu może ktoś cię sprzątnąć z przed nosa hahaha tongue

I dla dobrego samopoczucia misia co poniektórzy uważają, że burka by się przydała, albo ciemna piwnica... Jakby to ubranie miało kogokolwiek powstrzymać, bądź skłonić do zdrady. Nie od ilości bawełny na ciele zależy wola człowieka. Czy będzie miała na sobie burkę, czy nie, to poczucia niepewności i niskiej samooceny partnera też nie zmieni.

19

Klio napisał/a:
On-WuWuA-83 napisał/a:

no a z drugiej taki facet może czuć, że w końcu może ktoś cię sprzątnąć z przed nosa hahaha tongue

I dla dobrego samopoczucia misia co poniektórzy uważają, że burka by się przydała, albo ciemna piwnica... Jakby to ubranie miało kogokolwiek powstrzymać, bądź skłonić do zdrady. Nie od ilości bawełny na ciele zależy wola człowieka. Czy będzie miała na sobie burkę, czy nie, to poczucia niepewności i niskiej samooceny partnera też nie zmieni.

To jest normalny strój, w którym się chodzi na siłownię bądź fitness - szorty i sportowy stanik.
tak jak i normalnym strojem jest bikini na plaży.
Klio dobrze mówi, bo to nie o strój chodzi, a o niskie poczucie wartości pana.
który na dodatek jeszcze ma podwójne standardy, bo sam na kobiety sobie lubi popatrzeć.

20 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2016-10-06 13:17:04)

monikad napisał/a:

Wiec teraz kilka słów sprostowania. Prowadzę bloga i instagrama na temat ćwiczeń i zdrowego odżywiania się. Wstawiam zdjęcia swojego ciała na których widać moje osiągnięcia i ciężka prace. Nie są to zdjęcia wulgarne. W sieci jest pełno kobiet wstawiających tego typu fotki. Mój facet tak jak już mówiłam ma z tym problem ale żeby pooglądać zdjęcia innych dziewczyn nie widzi w tym nic złego. Problem niby banalny ale widzę ze jemu strasznie to przeszkadza bo wg niego ktoś taki już mniej się szanuje.skoro tak twierdzi to nie powinien się zachwycać zdjęciami innych.

Niech się cieszy, że nie jesteś modelką i nie prezentujesz bielizny tongue Nie daj Boże takiej przezroczystej big_smile

Twój chłopak nie ma prawa zabraniać Ci wstawiania jakichkolwiek zdjęć.
W prostej drodze to, co teraz nie podoba sie Twojemu chłopakowi mogłoby doprowadzić do zaprzestania prowadzenia przez Ciebie tego bloga. Teraz nie podobają mu się zdjęcia, potem nie bedzie podobać mu sie treść, potem nie będą mu się podobac inne rzeczy. 
W szortach w lecie też nie możesz chodzić?

To nie o ciało ani nie o strój chodzi. Chłopak jest zaborczy.

21

_v_ napisał/a:

bo to nie o strój chodzi, a o niskie poczucie wartości pana.
który na dodatek jeszcze ma podwójne standardy, bo sam na kobiety sobie lubi popatrzeć.

I wszystko sprowadza się do moralności Kalego. Z Kalim żadnych kompromisów, bo kompromisy Kalego sprowadzają się do podporządkowania się Kalemu. W tym wypadku twarzowa burka, a z czasem ograniczenie w innych kwestiach, bo niskiego poczucia własnej wartości nie wyleczy tylko odpowiedni stosunek bawełny do masy ciała... z czasem lekarstwem będzie musiało sie stać również ograniczenie kontaktów towarzyskich, a potem to już z górki...

22

monikad napisał/a:

Rozumiem, że wcześniej miałaś opory, by przedstawić kontekst rzeczywisty umieszczania tych zdjęć w Internecie w związku z ewentualnością rozpoznania Twojej osoby (i owego zazdrośnika przy okazji).
Jednak, przemilczenie tego sprowokowało szereg hipotez, co u Was jest nie tak.
Czyli, większość pary poszła w gwizdek niepotrzebnie.

Trudno powiedzieć, o co chodzi Twojemu chłopakowi.
Może, po prostu ma dość Jane Fondy tęskniącej za "Barbarellą", Chojnackiej, czy jak jej tam i innych klonów Cindy? I chce mieć w domu kobietę, a nie mistrzynię fitness?
Rozumiem, że zarabiasz na tym, czyli robisz to dla Was obojga, Twoim zdaniem. A on, taki małostkowy.
Może przemyśl, co należałoby jeszcze napisać, byśmy nie wyszli na idiotów. Ponownie.
Proponuję najpierw odpowiedź, kto zaczął licytację, kto komu bardziej na złość zrobi?

23

To jest chyba tzw. kompleks dziwki i madonny. Ty masz być madonną, a inne to dziwki.

Dużo zależy też od tego, jakie faktycznie te zdjęcia są - czy są to zdjęcia, na których ładnie wyglądasz, ale ciałko widać, czy są to zdjęcia z założenia erotyczne. Jeśli erotyczne, to można go zrozumieć, ale jeśli to tylko ładne zdjęcia, to facet ma obsesję kontroli i ww. kompleks.

24

Excop napisał/a:

Może, po prostu ma dość Jane Fondy tęskniącej za "Barbarellą", Chojnackiej, czy jak jej tam i innych klonów Cindy? I chce mieć w domu kobietę, a nie mistrzynię fitness?

Może. Może zgodnie z tym „może” powinien wybrać sobie „kobietę w domu”, a nie „mistrzynię fitness” Wybrał mistrzynię fitness i próbuje z niej zrobić „kobietę w domu”. Jeżeli mistrzyni fitness się na to nie godzi, to „partner” stwierdza, że się nie szanuje. Partner niech spada na drzewo...

25

Klio napisał/a:
Excop napisał/a:

Może. Może zgodnie z tym „może” powinien wybrać sobie „kobietę w domu”, a nie „mistrzynię fitness” Wybrał mistrzynię fitness i próbuje z niej zrobić „kobietę w domu”. Jeżeli mistrzyni fitness się na to nie godzi, to „partner” stwierdza, że się nie szanuje. Partner niech spada na drzewo...

Klio, ja nie proponuję Autorce, by się podporządkowała zazdrośnikowi.
Chciała wiedzieć, dlaczego tak się dzieje. Podałem jedną z możliwości. Co ona sama z tym zrobi, to już kwestia jej decyzji, co dalej z ich związkiem. O ile mam rację. smile

26

Klio napisał/a:
On-WuWuA-83 napisał/a:

Dokładnie, wybrał sobie fitnesskę to niech teraz nie próbuje przerobić ją na swoją modłę, w dodatku używając marnych jakościowo środków.
Ja bym nie dał bym się przerobić na miejscu autorki. Kolo powinien popracować nad sobą.

27

Problem generalnie jest taki, że moje zdjęcia krytykuje. Pyta czy chce być jak te inne dziewczyny. Ale... nie ma nic przeciwko kiedy takie zdjęcie doda inna, nieznana kobieta. Wtedy bardzo mu się to podoba.
Kiedyś ktoś mi powiedział ze mężczyzna obejrzy się za wzywająco ubrana kobieta ale za żonę takiej nie wybierze.  Teraz widzę ze coś w tym było.

28

monikad napisał/a:

Kiedyś ktoś mi powiedział ze mężczyzna obejrzy się za wzywająco ubrana kobieta ale za żonę takiej nie wybierze.  Teraz widzę ze coś w tym było.

Szkoda mi kobiety, którą taki mężczyzna wybierze sobie na żonę. On też się za nią nie ogląda. Wybiera ją, bo wydaje mu się, że jest bezpieczną opcją. Kto nie potrafi myśleć używa stereotypów, które dają tylko pozór myślenia.

29 Ostatnio edytowany przez Gary (2016-10-06 16:10:37)

monikad napisał/a:

Ja jestem kobietą atrakcyjną,

Cudownie!

szanuje się i mam pewne zasady w życiu

Okej.

ale lubię pokazywać swoje ciało. Kiedy wstawię publicznie jakieś zdjęcie na którym widoczny jest większy kawałek ciała...

No i dobrze. Lubisz się czuć seksi, okej.

Mój partner ma na tym punkcie obsesję. Kiedy wstawię publicznie jakieś zdjęcie na którym widoczny jest większy kawałek ciała to partner się obraża i jest kłótnia.  Pyta się czy chce być tak jak inne dziewczyny wstawiając cycki do internetu. Ze to co najlepsze powinno być dla niego zostawione.

Masz następujące wyjścia:

1. stać się całkowitą niewolnicą tego zazdrośnika
2. zerwać
3. walczyć od samego poczatku o rozsądek w Waszym związku.

Ad1. -- Tego nie wiesz, ale być może jjuż to cuzjesz, że twoja wolność się kurczy, że to co dawniej było normalne staje się czymś zabronionym, karygodnym, wpędza Cię w poczucie winy, czujesz zagrożenie, musissz się bronić, budujesz cegiełka po cegiełce mur pomiędzy sobą a nim i ten mur was podzieli tak, że on Cię nie będzie znał. W ten sposób będziecie żyli w kłamstwie.

Punkt "3" to jest walka... jeśli będizesz ustępować choć na najmniejsze kroczki to znaczy, że przegrywasz, czyli jesteś w punkcie "1". Musisz wygrywać. NIE wolno Ci ustąpić ani na milimetr. Nie pozwól sobie mówić "o wystawianiu cycków" -- to brak szacunku. Dawaj temu ostre zwroty i blokady, aby zazdrośnik nie ważył się na dalsze ograniczenia.

W punkcie "1" nie możesz normalnie się zachowywać -- ciągle i ciągle postępuej twoje osaczanie.
W punkcie "3" też nie możesz się normalnie zachowywać, bo musisz dla siebie wywalczać normalność.
takie będzie z nim życie. Ale da się z tym żyć.

Panowie co Wy z tym macie?

Żal mi Ciebie. Żal mi kobiet, które albo nie mają seksu, albo są pod taką opresją jak Ty teraz jesteś.
Dlaczego żal? Bo nie wiesz jak Cię to może boleć za jakiś czas i jak wredna i paskudna i wyniszczająca jest zazdrość, jak Cię to wykrzywi, aż sama siebie nie będziesz poznawać.

Dawniej jak widziałem super atrakcyjną kobietę z mężczyzną, to myslałem, że im jest cudownie. Dzisiaj wiem, że najczęściej jest dokładnie na odwrót... a problemy są dwa -- brak seksu albo zazdrość.

30

Ja też nie rozumiem po co wrzucać do Internetu fotki z 'kawałkiem ciała'. Serio masz potrzebę prezentowania swojego ciała obcym ludziom? Co Ci to daje?
Ja rozumiem bikini na basenie, plaży czy coś, ale to fotki okolicznościowe. Tak samo jak zdjęcia z imprez tematycznych.
Tez uważam, że półnagie laski wrzucające fotki do sieci raczej mało szanują swoja intymność. Ale ich sprawa.

Co do faceta - nie dziwie mu się. To klasyczny przykład, że facet lubi pogapić się na obce gołe baby. Bo one są tylko do 'po...chuchania", ale własna dziewczyna golizną powinna świecić tylko przy nim, a tak powinna być jak święta czy zakonnica. Faceci już tak mają. Wiem, że to głupie, ale nic z tym nie zrobisz.

Jeśli jesteś panną, na który typ gapi się Twój facet, to albo on uszanuje, że Ty też lubisz się pokazywać, albo Ty uszanujesz, że ciało masz pokazywać tylko jemu, bo nie chce by inni oglądali Ciebie i traktowali jak pannę to "prze..dmuchania", albo znajdziecie kompromis.
Jak go znaleźć? Ciężko powiedzieć, musicie porozmawiać. Jak? Normalnie. Gadać chyba umiecie.

31

Do tej garści porad babuni z XIX w. dorzuć jeszcze katalog ubrań dla szanujących się, cobyśmy wszystkie mogły skorzystać z tych mądrości. Tytuł: Co powinna nosić kobieta z gliny tego sezonu, aby wpasować się w gusta mężczyzny i nie urazić jego wątłego ego...

32

Najlepiej pewnie wrzucać cycki do sieci. I mieć potem pretensje, że własny partner nie chce by inni faceci gapili się na jego partnerkę jak napalone króliki na marchew. Tym bardziej, że wie, że tak robią, bo sam tak robi.
Ale jak pisałam - każda kobieta robi jak chce. Ale sama zachwalać tego nie muszę. Jeśli Klio chcesz to popieraj to, masz prawo.
Mnie jednak nie dziwi, że facet nie chce by jego kobieta była w sieci kawałkiem mięsa.

Co nie znaczy, że jego zaborczość jest ideałem i darem niebios. Ale dopatrywanie się szowinizmu ze strony faceta i upatrywanie w tym jedynego problemu nie jest fair.

33

ale dziewczyna napisala, ze uprawia fitness.
i nie wrzuca cyckow tylko zdjecia w stroju do fitnessu.

jak do diaska ma pokazac wyrobione miesnie jesli nie wolno jej pokazac kawalka ciala?

chyba wlasnie o to w tym chodzi, zeby pokazac jak to ciało jest wyrzezbione cwiczeniami lub jak dziala dieta. burka sie tutaj nie sprawdzi.

dziewczyna nie robi nikomu krzywdy. a to ze lubi pokazywac ciało nad którym pracuje - co w tym zlego?

tutaj problem ma ewidentnie pan, którego poczucie wartosci siega bruku. a jednocześnie gapi sie na te mityczne cycki u innych kobiet.

34

monikad napisał/a:

Prowadzę bloga i instagrama na temat ćwiczeń i zdrowego odżywiania się. Wstawiam zdjęcia swojego ciała na których widać moje osiągnięcia i ciężka prace. Nie są to zdjęcia wulgarne.

Ruta napisał/a:

Najlepiej pewnie wrzucać cycki do sieci. I mieć potem pretensje, że własny partner nie chce by inni faceci gapili się na jego partnerkę jak napalone króliki na marchew. Tym bardziej, że wie, że tak robią, bo sam tak robi.

Najlepiej pewnie realizować swoje pasje i swój pomysł na życie bez oglądania się na ludzi, którzy mają inne pomysły. A już ludzi, którzy tak jak Ty robią karykaturę z tego co robi i próbują wywołać u niej poczucie winy i wstydu powinna olać ciekłym parabolicznym.
Chcesz być ograniczona, zgodnie z tym co sama uważasz i co uważasz, że mężczyźni uważają... Twoje prawo, ale zatrzymaj je dla siebie i nie dziel się nim tak szczodrze...

35 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-10-06 17:07:29)

Ruta napisał/a:

Ale jak pisałam - każda kobieta robi jak chce. Ale sama zachwalać tego nie muszę. Jeśli Klio chcesz to popieraj to, masz prawo.
Mnie jednak nie dziwi, że facet nie chce by jego kobieta była w sieci kawałkiem mięsa.

Co nie znaczy, że jego zaborczość jest ideałem i darem niebios. Ale dopatrywanie się szowinizmu ze strony faceta i upatrywanie w tym jedynego problemu nie jest fair.

A ja się zgadzam z tą wypowiedzią.

Klio, dlaczego nazywasz Rutę ograniczoną? Bo ma inne zdanie?

----
Autorko, nie dasz rady utrzymać tego związku. Musiałabyś zrezygnować z tego, co robisz, albo przekonać do tego partnera. Jednak on wprost Ci powiedział,  że nie szanuje takich kobiet i nie chce, by jego kobieta taka była.

Ja też nie bardzo popieram takie pokazywanie się w internecie. Są lepsze sposoby by udowodnić coś sobie i innym.

36

_v_ napisał/a:

ale dziewczyna napisala, ze uprawia fitness.
i nie wrzuca cyckow tylko zdjecia w stroju do fitnessu.

jak do diaska ma pokazac wyrobione miesnie jesli nie wolno jej pokazac kawalka ciala?

chyba wlasnie o to w tym chodzi, zeby pokazac jak to ciało jest wyrzezbione cwiczeniami lub jak dziala dieta. burka sie tutaj nie sprawdzi.

dziewczyna nie robi nikomu krzywdy. a to ze lubi pokazywac ciało nad którym pracuje - co w tym zlego?

tutaj problem ma ewidentnie pan, którego poczucie wartosci siega bruku. a jednocześnie gapi sie na te mityczne cycki u innych kobiet.

Strasznie dramatyzujecie.
Nikt chyba nie pisał o burce.
Mi się po prostu nie podoba negliż w sieci. I tyle. Nie namawiam Was to podzielania moich poglądów.

Nie nakazuję/zakazuję autorce tematu by tego nie robiła.
Jej sprawa.

Natomiast konflikt z partnerem sam z siebie nie zniknie. Musi z nim pogadać. A rady typu rzucanie go bo jest zaborczym facetem też chyba za wiele jej nie pomagają. Jemu ma prawo się nie podobać, że ona pokazuje swoje ciało w sieci. MA prawo i tyle. Czym innym jest jak komunikuje swoje negatywne podejście. Powinni o tym szczerze pogadać i znaleźć kompromis. I to fakt. I z tym chyba nikt się nie będzie kłócić?

Za dużo przewrażliwienia tu. Każdy ma prawo mieć inne zdanie. Warto o tym pamiętać w dyskusji na forum. I hiperbolizacja i dopowiadanie sobie argumentów nie ma najmniejszego sensu.

37 Ostatnio edytowany przez Klio (2016-10-06 17:07:18)

Cyngli napisał/a:

Dlatego:

Ruta napisał/a:

Co do faceta - nie dziwie mu się. To klasyczny przykład, że facet lubi pogapić się na obce gołe baby. Bo one są tylko do 'po...chuchania", ale własna dziewczyna golizną powinna świecić tylko przy nim, a tak powinna być jak święta czy zakonnica. Faceci już tak mają. Wiem, że to głupie, ale nic z tym nie zrobisz.

Jeśli jesteś panną, na który typ gapi się Twój facet, to albo on uszanuje, że Ty też lubisz się pokazywać, albo Ty uszanujesz, że ciało masz pokazywać tylko jemu, bo nie chce by inni oglądali Ciebie i traktowali jak pannę to "prze..dmuchania", albo znajdziecie kompromis.
Jak go znaleźć? Ciężko powiedzieć, musicie porozmawiać. Jak? Normalnie. Gadać chyba umiecie.

Wyobraża sobie co myślą mężczyźni i zgodnie z tym co sobie wyobraża, a co w większości jest stereotypem kształtuje swoje zachowanie i w te same ramy chce wpasować innych. Ograniczenie w sensie ram i upychania w nie wszystkich. Masz swoją ramę. Super! Jest Twoja. Tylko Twoja.

Niczego nie nakazuje, ale wydźwięk wypowiedzi jest jasny: masz się wstydzić! Masz się wpasować!

38

Klio napisał/a:
Cyngli napisał/a:

Dlatego:

Ruta napisał/a:

Wyobraża sobie co myślą mężczyźni i zgodnie z tym co sobie wyobraża, a co w większości jest stereotypem kształtuje swoje zachowanie i w te same ramy chce wpasować innych. Ograniczenie w sensie ram i upychania w nie wszystkich. Masz swoją ramę. Super! Jest Twoja. Tylko Twoja.

Niczego nie nakazuje, ale wydźwięk wypowiedzi jest jasny: masz się wstydzić! Masz się wpasować!

Moim zdaniem dramatyzujesz.
I niepotrzebnie obrażasz.

39

Cyngli napisał/a:

Cyngli napisał/a:

Zgadzam się w 100%

40

Klio napisał/a:
Cyngli napisał/a:

Dlatego:

Ruta napisał/a:

Hola hola!
I tu pisałam o dramatyzowaniu.
Gdzie ja pisałam, że on ma rację?
Napisałam tylko, że się mu nie dziwię. Znając jego podejście w tym temacie nie dziwi mnie, że nie życzy sobie by ona publikowała swoje zdjęcia. To typowe zachowanie dla takiej postawy i takich poglądów. Co miał zrobić? Skakać z radości? To nie było by logiczne zachowanie w jego sytuacji.

Jeśli dla Ciebie rozumienie czegoś = popieranie tego i przyznawanie temu racji, to jesteś w błędzie i pora zrewidować poglądy. Nic dziwnego, że potem przypisuje się ludziom coś czego nie twierdzili, jeśli nie umie się odróżnić tych dwóch podstawowych rzeczy.

41 Ostatnio edytowany przez Klio (2016-10-06 17:17:22)

Ruta napisał/a:

Napisałam tylko, że się mu nie dziwię. Znając jego podejście w tym temacie nie dziwi mnie, że nie życzy sobie by ona publikowała swoje zdjęcia. To typowe zachowanie dla takiej postawy i takich poglądów. Co miał zrobić? Skakać z radości? To nie było by logiczne zachowanie w jego sytuacji.

Oprócz tego napisałaś również:

Ruta napisał/a:

Twoje stanowisko (przynajmniej do niedawna wink ) to nie tylko nie dziwienie się, ale pełne zrozumienie, włącznie z popieraniem

42

Klio napisał/a:
Cyngli napisał/a:

Cyngli napisał/a:

Zgadzam się w 100%

To stwierdzenie faktu. I nikogo nie obraziłam.

43

Cyngli napisał/a:
Klio napisał/a:
Cyngli napisał/a:

Cyngli napisał/a:

Zgadzam się w 100%

To opinia wynikająca z Twojej ramy. Obraźliwa dla niej i zgodnie z tym co napisała o swoim blogu, opinia ta koło faktu nawet nie stała.

44 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-10-06 17:21:51)

Klio napisał/a:
Cyngli napisał/a:
Klio napisał/a:

Zgadzam się w 100%

To opinia wynikająca z Twojej ramy. Obraźliwa dla niej i zgodnie z tym co napisała o swoim blogu, opinia ta koło faktu nawet nie stała.

A jak wrzucasz zdjęcie na bloga, to kto je może zobaczyć? Każdy!
Nie ma w tym NIC obraźliwego. To stwierdzenie FAKTU.

45

Cyngli napisał/a:

Cyngli napisał/a:

Wybrałaś teraz wisienkę z całej wypowiedzi, która Ci pasuje... a gdzie reszta?

46 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-10-06 17:25:57)

Klio napisał/a:
Cyngli napisał/a:

Cyngli napisał/a:

Wybrałaś teraz wisienkę z całej wypowiedzi, która Ci pasuje... a gdzie reszta?

Jej facet nie marzy. Mój też nie marzy. I wielu innych. Gdzie tu obraza?
To również stwierdzenie FAKTU, na podstawie tego, co napisała Autorka oraz własnych spostrzeżeń.

47

Cyngli napisał/a:

big_smile
Nawet Ci pogrubiłam...
ale rozumiem, że nie chcemy wracać do tego co niewygodne. Nie musimy.

48 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-10-06 17:31:09)

Klio napisał/a:
Cyngli napisał/a:

big_smile
Nawet Ci pogrubiłam...

Ale ja już to wyjaśniłam.

Jak wrzucasz fotkę w stroju sportowym typu stanik i figi/szorty na blog, który jest w sieci, to udostępniasz zdjęcie swojego ciała,  w tym tyłka,  całemu światu,  bo dziś praktycznie każdy ma internet, więc i dojście do takiego bloga.

Coś jeszcze niejasne? Bo już się jaśniej nie da chyba.

Klio napisał/a:

Daruj sobie, ok? Wystarczyło opanować język i nie pisać ludziom, że są ograniczeni.

49

Klio napisał/a:
Ruta napisał/a:

Oprócz tego napisałaś również:

Ruta napisał/a:

Twoje stanowisko (przynajmniej do niedawna wink ) to nie tylko nie dziwienie się, ale pełne zrozumienie, włącznie z popieraniem

Może bardziej to wyartykułuję:
nie dziwi mnie jego zachowanie; bo faceci, z takim podejściem jak opisała autorka raczej w ten a nie inny sposób będą reagować
nie uważam, że narzucanie swojej woli autorce tematu przez jej faceta jest poprawne, a tym bardziej sugerowanie, że nie będzie jej szanować
sama nie popieram publikacji półnagich fotek przez kobiety w sieci,

Moim zdaniem najlepiej by było w takim konflikcie, gdyby para porozmawiała ze sobą o sprawie.
Analogicznie gdyby to mój facet/kobieta wrzucał/a półnagie zdjęcia, też bym nie chciała aby je wrzucał/a gdyby tona napalonych lasek/facetów miała się na niego/ją gapić. Jakoś by mi to przeszkadzało, bez względu na to z jakiego powodu te fotki tam by się nie znalazły.
Ale inną sprawą jest wyczucie tonu rozmowy. Trzeba taktu i szacunku do drugiego człowieka.

50

Między tym przekazem:

Cyngli napisał/a:

a tym jest zasadnicza różnica, z której osoba, która je napisała zdaje sobie doskonale sprawę.
wink

Cyngli napisał/a:

Jak wrzucasz fotkę w stroju sportowym typu stanik i figi/szorty na blog, który jest w sieci, to udostępniasz zdjęcie swojego ciała,  w tym tyłka,  całemu światu,  bo dziś praktycznie każdy ma internet, więc i dojście do takiego bloga.

Teraz skoro już dążysz do tego, że by kobieta-fitnesska się szanowała wink to powiedz mi jak ma podzielić się wynikami swojej pracy nie pokazując swojego ciała? Narysować na kartce te mięśnie? big_smile
Blog sportowy, gdzie w centrum znajduje się ciało i jego kształtowanie poprzez ćwiczenia ma to do siebie, że to ciało trzeba pokazać. Czy ten blog to hobby, czy źródło dochodu... nieważne. Ma prawo do nich i wywoływanie wstydu (bo ktoś ma inny sposób na życie i uważa go za jedyny słuszny również dla innych), manipulowanie, robienie karykatury z tego co robi, świadczy źle o osobach, które się do tego posuwają, a nie o niej. Tyle w temacie.

51

na basen tez mu nie pozwolisz pojsc? albo na plaze? przeciez tam ludzie sa prawie nadzy i sie gapia na innych.

tak to jest jak sie postrzega cialo tylko w kontekscie seksualnym.

a cialo to cialo. sam w sobie widok ciala nie jest erotyczny. jak widzę na basenie faceta w kapielowkach to nie mysle od razu o bzykaniu i nie rozbieram go w myslach do konca.

a faceci to sa ludzie,maja mozgi, rozumy. niech zaczna ich uzywac. a nie mysla fiutem, a potem mowia, ze nic nie mogli na to poradzic.

52 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-10-06 17:46:23)

Klio napisał/a:

Między tym przekazem:

Cyngli napisał/a:

a tym jest zasadnicza różnica, z której osoba, która je napisała zdaje sobie doskonale sprawę.
wink

Cyngli napisał/a:

Teraz skoro już dążysz do tego, że by kobieta-fitnesska się szanowała wink to powiedz mi jak ma podzielić się wynikami swojej pracy nie pokazując swojego ciała? Narysować na kartce te mięśnie? big_smile
Blog sportowy, gdzie w centrum znajduje się ciało i jego kształtowanie poprzez ćwiczenia ma to do siebie, że to ciało trzeba pokazać. Czy ten blog to hobby, czy źródło dochodu... nieważne. Ma prawo do nich i wywoływanie wstydu (bo ktoś ma inny sposób na życie i uważa go za jedyny słuszny również dla innych), manipulowanie, robienie karykatury z tego co robi, świadczy źle o osobach, które się do tego posuwają, a nie o niej. Tyle w temacie.

Ja jej się nie każę szanować, niech robi co zechce że swoim ciałem.
Po prostu jestem w stanie zrozumieć powody,  dla których jej facet tego nie akceptuje.

Napisałam wcześniej, że mają inne oczekiwania, albo osiągną kompromis, albo lepiej się rozstać.  I dalej to podtrzymuję.

_v_, do kobiet na plażach nic nie mam, bo plaża jest miejscem, gdzie się można rozebrać legalnie i bez problemu. Tak samo basen, czy spa.

53

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Każda przeczytałam kilka razy dokładnie. Te moje zdjęcia dotyczą progresu jaki osiągam. Ale wiecie co mnie boli?  Ze on lubi oglądać kiedy inna laska doda gdzieś tego typu fotkę. Wtedy nie rozpatruje tego w kategorii ze ona się nie szanuje. Z zaciekawieniem ogląda i się zachwyca.  Mnie to strasznie denerwuje. Kiedy ja coś takiego dodaje to jest wielkie oburzenie. Jak to rozwiązać?

54

Przezabawne jest to jak bardzo przewrotne jest prawo do posiadania.
Kobieta ma prawo posiadać chęć do publikowania swojego ciała w sieci.
Ale z jak wielkim problemem zderza się człowiek gdy wykorzystuje swoje prawo do posiadania własnego zdania i twierdzi, że nie popiera takiego wrzucania zdjęć do sieci. Wtedy to on jest zły albo jest hipokrytą albo obraża te bezbronne kobiety z sieci.
Nie zalatuje to Wam hipokryzją?

55 Ostatnio edytowany przez Klio (2016-10-06 17:51:12)

Cyngli napisał/a:

_v_, do kobiet na plażach nic nie mam, bo plaża jest miejscem, gdzie się można rozebrać legalnie i bez problemu. Tak samo basen, czy spa.

A w internecie blog sportowy, to już nielegalnie big_smile

monikad napisał/a:

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Każda przeczytałam kilka razy dokładnie. Te moje zdjęcia dotyczą progresu jaki osiągam. Ale wiecie co mnie boli?  Ze on lubi oglądać kiedy inna laska doda gdzieś tego typu fotkę. Wtedy nie rozpatruje tego w kategorii ze ona się nie szanuje. Z zaciekawieniem ogląda i się zachwyca.  Mnie to strasznie denerwuje. Kiedy ja coś takiego dodaje to jest wielkie oburzenie. Jak to rozwiązać?

Zgodnie z tym co Gary Ad. 1, 2, 3. Ty wybierasz które.

Ruta napisał/a:

Przezabawne jest to jak bardzo przewrotne jest prawo do posiadania.
Kobieta ma prawo posiadać chęć do publikowania swojego ciała w sieci.
Ale z jak wielkim problemem zderza się człowiek gdy wykorzystuje swoje prawo do posiadania własnego zdania i twierdzi, że nie popiera takiego wrzucania zdjęć do sieci. Wtedy to on jest zły albo jest hipokrytą albo obraża te bezbronne kobiety z sieci.
Nie zalatuje to Wam hipokryzją?

Jej chęć dotyczy jej ciała. Jego zdanie dotyczy jej ciała. Widzisz to? Rzeczywiście hipokryzja. A gdzie jej zdanie o jego ciele?

56 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-10-06 17:54:01)

monikad napisał/a:

To jest hipokryzja i tego się nie da rozwiązać.

Podam Ci taki przykład,  tylko absolutnie źle tego nie odbieraj, bo nie uważam Cię za dziwkę! - faceci lubią oglądać panny w filmach porno, bo ich to podnieca, ale żaden nie chciałby mieć aktorki porno za partnerkę. Jednym słowem, to, co akceptujemy u innych, w nas lub naszych partnerach może być nie do zaakceptowania. To głupie i niesprawiedliwe, ale tak jest.

Wyjść jest kilka.
1. Trwać dalej w tym układzie i kłócić się o to co jakiś czas.
2. Przekonać partnera, że to nic złego.
3. Dać się przekonać partnerowi, że to coś złego i zrezygnować z pozowania.
4. Wypracować kompromis.
5. Odejść i poszukać faceta, któremu to nie bedzie przeszkadzać.

Klio, masz nieznośną manierę dopisywania sobie różnych rzeczy.
Nie napisałam,  że prowadzenie bloga jest nielegalne.

57

Pokazywanie swoich fotek w necie z treningu nawet w takim mocno okrojonym stroju  to raczej nic w porównaniu do tego co robią niektóre młode laski poubierane w "gorące sypialniane stroje". A jest obecnie takich masa co sprzedają fotki i filmiki ^^
Autorka powinna znaleźć sobie takiego faceta aby nie suszył jej głowy o pierdoły: tongue

Ooo moze takiego
PunBB bbcode test

Aaaaaa tu dobre, jakoś nie słyszałem aby facet Chodakowskiej wyzywał ją publicznie od szmat i nie chciał się z nią pokazać na mieście bo wyskoczyła bez stanika tongue
PunBB bbcode test

58

On-WuWuA-83 napisał/a:

Pokazywanie swoich fotek w necie z treningu nawet w takim mocno okrojonym stroju  to raczej nic w porównaniu do tego co robią niektóre młode laski poubierane w "gorące sypialniane stroje". A jest obecnie takich masa co sprzedają fotki i filmiki ^^
Autorka powinna znaleźć sobie takiego faceta aby nie suszył jej głowy o pierdoły: tongue

Ooo moze takiego
PunBB bbcode test

Aaaaaa tu dobre, jakoś nie słyszałem aby facet Chodakowskiej wyzywał ją publicznie od szmat i nie chciał się z nią pokazać na mieście bo wyskoczyła bez stanika tongue
PunBB bbcode test

Może dlatego, że akceptuje to, co ona robi i jak widać wyżej,  również bierze udział w sesjach?

59 Ostatnio edytowany przez Ruta (2016-10-06 17:58:03)

Jej chęć dotyczy jej ciała. Jego zdanie dotyczy jej ciała. Widzisz to? Rzeczywiście hipokryzja. A gdzie jej zdanie o jego ciele?

Ale ja nie piszę o wyrażaniu zdania przez niego.
Tylko przeze mnie czy Cyngli.
Tak strasznie okej jest kiedy jakaś panna wrzuca swoje półnagie fotki.
Ale tak strasznie złe, kiedy to ja czy ktoś inny TYLKO POWIE, że nie popiera tego wrzucania fotek.
Tak strasznie tym obraża się innych. (To ironia.)

Sama nie wiem gdzie jest już granica wolności.

60

Ruta,nie hipokryzja.

przecież nikt go nie zmusza do wrzucania swoich zdjęć z siłowni - nie podoba Ci sie wrzucanie takich zdjęć - bie wrzucaj ich. proste jak budowa cepa

61

_v_ napisał/a:

Ruta,nie hipokryzja.

przecież nikt go nie zmusza do wrzucania swoich zdjęć z siłowni - nie podoba Ci sie wrzucanie takich zdjęć - bie wrzucaj ich. proste jak budowa cepa

No, ale kiedy ktoś powie, że mu się nie podoba wrzucanie takich fotek, to zarzuca się mu obrażanie innych.
Jedna wolność =/= drugiej.

62

Ruta napisał/a:

Ale tak strasznie złe, kiedy to ja czy ktoś inny TYLKO POWIE, że nie popiera tego wrzucania fotek.

Ruta nie odwracaj kota ogonem. Nie tylko powiedziałaś, że nie popierasz, ale nie poskąpiłaś również pogardliwej oceny i zaszufladkowania. Cytować mi się nie chce. Kto jest ciekawy sam sobie wyszuka.
Granica wolności przebiega właśnie tam gdzie swoim zdaniem krzywdzisz innych.

63 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-10-06 18:04:12)

Klio napisał/a:
Ruta napisał/a:

Ruta nie odwracaj kota ogonem. Nie tylko powiedziałaś, że nie popierasz, ale nie poskąpiłaś również pogardliwej oceny i zaszufladkowania. Cytować mi się nie chce. Kto jest ciekawy sam sobie wyszuka.
Granica wolności przebiega właśnie tam gdzie swoim zdaniem krzywdzisz innych.

A Ty zrobiłaś to samo, nazywając Rutę ograniczoną. To też było pogardliwe i szufladkowanie.
Będziemy się teraz licytować,  która zrobiła to pierwsza?

64

Cyngli napisał/a:

A Ty zrobiłaś to samo, nazywając Rutę ograniczoną. To też było pogardliwe i szufladkowanie.

Nie ma we mnie tolerancji dla braku tolerancji.

65 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-10-06 18:06:30)

Klio napisał/a:
Cyngli napisał/a:

Nie ma we mnie tolerancji dla braku tolerancji.

A wykazałaś tolerancję dla np. mojej opinii..?
Że coś mi się nie podoba, to nie znaczy, że tego nie toleruję...

Posty [ 1 do 65 z 139 ]

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Partner chce zrobić ze mnie zakonnice a sam ogląda inne kobiety.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024