Kaja77 napisał/a:Jesteś boska (...) naprawdę wielkim idiotą jest twój eks że zaryzykował dla tej swojej kici stratę wartościowej i mądrej kobiety
To musiało się stać, Kaja. Mam takie zdanie, że mężczyzna to powinien szukać właśnie mądrej, wartościowej, uczciwej, przyzwoitej, zaradnej kobiety, bo ona w jakiś sposób jednak o nim świadczy.
Ale nie zawsze to zdaje egzamin. Dlaczego?
Dlatego, że taką kobietę może mieć tylko mężczyzna, który jest taki jak ta kobieta. Musi być równowaga jeśli chodzi o cechy pomiędzy nimi.
Mój mąż czuł się przy mnie ... gorszy. Powiedział mi to. To jest człowiek o niskim poczuciu własnej wartości, dlatego pocieszenie znalazł w ramionach takiej, która jest moim całkowitym zaprzeczeniem. Bo on się czuje przy niej w końcu lepszy, w końcu dominuje.
Tak więc nie jest prawdą, że mężczyzna odchodzi do piękniejszej, zgrabniejszej i młodszej. Absolutnie.
Tamta mu pozwala zaspokoić potrzeby. Oprócz seksualnych są jeszcze te emocjonalne psychologiczne.
I see, zgadzam się z Tobą, mój eks też mi na odchodne powiedział, że ja jestem tak samodzielną osobą, że on nie czuł się mi zupełnie potrzebny. Więc znalazł kobietę, której daje się wykorzystywać.
I to mi zostało, po okresie poszukiwań w życiu po rozwodzie doszłam do wniosku, że facet z rozsądku , ot tak, żeby po prostu był, nie jest mi potrzebny, jego brak nie wpływa na moja samoocenę, podbudowaną zresztą opinią najbliższych osób, że świetnie sobie sama radzę. Może się jeszcze zakocham, może już nie jest mi to dane, ale nie przeraża mnie wizja jedynie tylko mojej szczoteczki do mycia zębów w łazience.