Witaj, AiR7. 
Zaryzykuję wypowiedź, iż dziś większość z nas miała trudny dzień. Zgodzicie się? 
AiR7 napisał/a:od jakiegoś czasu mam w sobie strasznie dużo złości na ex, jakoś nie mam pomysłu co z tym zrobić. (...) ta złość ciągle jest i nie chce sobie pójść. Mam dziś strasznego doła... i niby wszystko wiem, znam mechanizmy, przyglądam się swoim emocjom, pozwalam im przepłynąć, żeby móc poczuć się lepiej.
Ja pamiętam ten stan, złości i gniewu. AiR7, moja droga i wszyscy ugodzeni prosto w serce:
Wy musicie znaleźć jakiś ostrzejszy sposób na wyrażenie swoich emocji. A czas potem dodatkowo zrobi swoje.
Problem polega na tym, że ten "porządny",
który nie zdradził, "porządny" zostanie. Bo ma zakodowane, że rozstajemy się z klasą, "nie pokazujemy tego po sobie" i "musimy" być silni. A zdradzacz? Od samego początku ma wszystko w nosie. Jemu / Jej jest łatwiej, bo odchodzi do kogoś i nas zostawia często z bałaganem do posprzątania. Kto by się nie wkurzył w takiej sytuacji? Mniejsze rzeczy potrafią człowieka czasem długo "trzymać", a co dopiero historie ze zdradą i oszustwem w tle.
AiR, przemocy fizycznej nie doradzam, jestem jej ZDECYDOWANĄ przeciwniczką. Ale tak myślę, czytając to forum i historie pełne traumy poprzez zdradę, że naprawdę, raz wypadałoby takiego "niebieskiego ptaka" w pysk strzelić.
A wykrzyczeliście głośno Wasz ból? Zdradzaczowi prosto w twarz? Ja tak. I nie tylko jemu. I zrobiłam jeszcze kilka innych rzeczy. I ... pomogło.
Powiem tylko, że nie stała się nikomu krzywda. 
Proszę, napiszcie mi, jak odreagowaliście zdradę. Afirmacje, książki, forum, terapie pozwalają zrozumieć mechanizmy. Ale czytając nie odreagowujemy tak silnych emocji. Takie jest moje zdanie.
I jeszcze Wam wrzucę fachową "mądrość" z "Balsamu na duszę kobiety porzuconej":
Podobno kobietom najbardziej pomaga czas i przyjaciółki. Mężczyznom – nowa kobieta.
Oczywiście bywa, iż sama kwestionuję, co czytam w książkach
, ale mnie czas i Przyjaciółki właśnie najbardziej pomogły. Może tu nawet jakaś dyskusja się wywiąże na ten temat.
AiR7, proszę, piękna Cersei Lannister jednorazowo, ale intensywnie, daje w pysk * kłamcom i oszustom:

AiR7, jest Ci choć odrobinkę ... lepiej? 
*
AiR7 napisał/a:co podobno jest konieczne
Znikąd się takie stwierdzenia nie biorą ...
EDIT
AiR7 napisał/a:P.s Mag, "Przebudzenie"przeczytałam