moje cudowne życie po rozwodzie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » moje cudowne życie po rozwodzie

Strony Poprzednia 1 30 31 32 33 34 232 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2,016 do 2,080 z 15,029 ]

2,016

Odp: moje cudowne życie po rozwodzie
I_see_beyond napisał/a:
Mystique71 napisał/a:

Czy pisałam już, że Cię uwielbiam?

Mysti, Ty jesteś mój typ Dziewczyny! big_smile Podobnie jak ja podejmujesz wszystkie wirtualne wyzwania! A życiowe zapewne też. smile

Mag---Ciebie też uwielbiam smile

A teraz... :

http://i1.ryjbuk.pl/77c3e61051d936f6dfbdd5a2536e4f5468333619

Zobacz podobne tematy :

2,017

Dziś ode mnie na dobranoc :

2,018

Dzień dobry się z Wami

http://pobierak.jeja.pl/images/e/2/f/70952_nie-lubie-kawy-ale.jpg

2,019 Ostatnio edytowany przez kaja77 (2016-09-12 09:10:15)

Witam Wszystkich smile
a mi się dzisiaj chce płakać sad

2,020

kaja77 napisał/a:

a mi się dzisiaj chce płakać sad

Nie pytam, nie wyciągam...po prostu:

http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_NM56JSGpsebXCv5l6CUkcmsCISP01nRM,w400.jpg

2,021 Ostatnio edytowany przez kaja77 (2016-09-12 09:40:50)

Dziękuję smile Mysti

2,022

Chyba mi zaczyna brakować ciepła drugiego człowieka sad bo przylepa byłam sad a młody już za duży na mizianie sad ech

2,023

Dzień dobry smile

Kaju  przytulaski smile

http://b4.pinger.pl/eb9f5488c4cf7eb99e1b9553087f18c3/przytulanie_to_najlepsza_forma_20.jpg

Może troszkę pomoże ??  smile

Miłego  dnia Wszystkim życzę  !!!!!  smile

ps  10 dni ....... i nocy  smile

2,024

Alika :* dziękuję

2,025

Każde pojawienie się jego w moim życiu rozwala mnie na kawałki choćby nie wiem jak mocno już bym się nie pozbierała sad

Beznadziejny przypadek jestem sad

2,026

kaja77 - nie beznadziejny tylko wymagający więcej czasu.

2,027 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2016-09-12 21:38:27)

Witajcie w mojej krótkiej przerwie w pracy. Zdążę tylko wrzucić kilka imagów. Temat przewodni dzisiejszego dnia: siła . Spodobały mi się te teksty, które poddaję Waszej indywidualnej refleksji:

http://www.mysli.com.pl/uploads/cites/text/10/0485.jpg

http://img8.demotywatoryfb.pl//uploads/201002/1266234832_by_Fredziak_600.jpg

http://m.natemat.pl/4a09dac06c74c631eaa8cd28d6e37ff2,640,0,0,0.jpg

http://szafunia.pl/img/2013/12/21171.jpg

PS Kaju, ten gorszy moment minie. smile Piotr Introwertyk ma rację. Zrób dla siebie dziś jedną miłą drobną rzecz.. Nie zastąpi dotyku drugiego człowieka, ale troszkę poprawi nastrój.

Kaja, a czy Ty myślałaś o poszukaniu takiego fachowego wsparcia psychologicznego? Są osoby, którym to pomaga.

Biorąc pod uwagę to, co napisałaś w ostatnim poście po raz kolejny dochodzę do wniosku, iż technika "zero kontaktu" jest skuteczna. Ja kontakt z małżem ograniczyłam do niezbędnego minimum (w tej chwili ... UWAGA! to 3-4 smsy na 3 miesiące). Tych spraw wspólnych mamy na szczęście coraz mniej, po ostatniej "akcji" małża wyartykułowałam mu wyraźnie, że nie chcę go widzieć. On wie, że ja w kwestiach zasadniczych nie żartuję.

Nie łączy nas, oprócz wspólnych zobowiązań finansowych, w tej chwili nic. Ja się wypaliłam emocjonalnie. Nie czuję do niego już nic. Nie widujemy się wcale, bo i po co mi z nim utrzymywać kontakt? Miało być kulturalnie. I cały czas było, do ubiegłego miesiąca. Ten Twój małż i ex Gelwiry mogą sobie podać ręce. Wszyscy totalnie popłynęli. Nie dość, że odchodzą w taki sposób, wybierając najbardziej tchórzliwy sposób jakim jest krętactwo i upokorzenie drugiego człowieka, to jeszcze, jakby na to nie patrzeć, zranionej przez siebie osobie w dalszym ciągu uprzykrzają życie.

Dla mnie jest to kolejny argument na to, że ja i mój jeszcze_formalnie_małż naprawdę nie mamy już nic wspólnego.

W kwestii wspólnych dzieci już się wypowiadałam - jeśli one się pojawiły w małżeństwie, Wasze kontakty z ich ojcem/matką są nieuniknione. Dobrze, żeby były poprawne i z czasem takie się staną, ale trudno zachować spokój, jeśli mąż / żona ciągle robi "akcje", jakby mało było tego całego bałaganu, którego narobili poprzez zdradę.

Dlatego ja nie mogę się doczekać finalizacji moich spraw formalnie. Małż zafundował mi ostatnio przykrą niespodziankę, ale ja już ten problem rozwiązuję w realu.

Potem zakup wymarzonego mieszkania, z daleka od niego, abyśmy niepotrzebnie na siebie nie wpadali i ... krzyż na drogę,a dla mnie Szczęśliwej drogi już czas ! smile

Zaznaczam w tym miejscu, nie noszę nienawiści w sercu do męża. Był czas trudnych, intensywnych emocji, gniewu, ale to wszystko się skończyło. Ja mu przebaczyłam na poziomie własnego serca, aby siebie nie zadręczać dalej - wystarczy tej udręki. Ale utrzymywać kontaktów z nim nie chcę. Po prostu. Będzie mi łatwiej zaczynać prawdziwe, nowe życie.

2,028 Ostatnio edytowany przez kaja77 (2016-09-12 13:21:53)

Piotrze taką mam nadzieję sad ale nadzieja ma pewną definicję sad
Mag mnie czeka podział majątku a to będzie koszmarne bo on nie daruje mi żadnego najmniejszego drobiazgu już to zapowiedział mimo że to ja byłam tą zarabiająca sad
Zero kontaktu jest nierealne - pracujemy w jednym kotle sad

2,029

A tak napiszę z innej beczki
czy nie zauważyłyście dziewczyny (to konkretnie do kobiet bo panowie są inaczej postrzegani samotny to atrakcyjny dla "szczęśliwych mężatek") jak się zmienia grono znajomych (nie przyjaciół) samotnych kobiet ?
moje grono znajomych z którymi spędzaliśmy dużo czasu jako para gwałtownie się kurczy sad
samotna atrakcyjna kobieta (oczywiście moja atrakcyjność jest pojęciem bardzo subiektywnym ale nie straszę wink wręcz stety albo niestety wyglądam lepiej niż przed rozwodem - za co pewnie powinnam przepraszać) ale po prostu mam czas tylko dla siebie) jakoś tak nie jest już mile widziana w szerszym gronie moich zamężnych koleżanek sad
przestałam być zapraszana na imieniny na wspólne wyjazdy czy ostatniego sylwestra a przecież jestem tą samą osobą i umiem się bawić i nigdy żadnego męża po kątach nie obracałam sad
czy to tylko ja to zaobserwowałam ?

2,030 Ostatnio edytowany przez kaja77 (2016-09-12 13:27:44)

Dziewczyny a to co mnie już totalnie rozwala to propozycje w pracy tego tegez hm.....  bo przecież co mi zależy przecież jestem sama sad
też się z tym spotkałyście ?

2,031 Ostatnio edytowany przez kaja77 (2016-09-12 14:11:38)

Mag ja też bym chciała zmienić mieszkanie w ogóle wszystko chciałabym zmienić nawet talerze i filiżanki

2,032

kaja77 napisał/a:

A tak napiszę z innej beczki
czy nie zauważyłyście dziewczyny (to konkretnie do kobiet bo panowie są inaczej postrzegani samotny to atrakcyjny dla "szczęśliwych mężatek") jak się zmienia grono znajomych (nie przyjaciół) samotnych kobiet ?
moje grono znajomych z którymi spędzaliśmy dużo czasu jako para gwałtownie się kurczy sad
samotna atrakcyjna kobieta (oczywiście moja atrakcyjność jest pojęciem bardzo subiektywnym ale nie straszę wink wręcz stety albo niestety wyglądam lepiej niż przed rozwodem - za co pewnie powinnam przepraszać) ale po prostu mam czas tylko dla siebie) jakoś tak nie jest już mile widziana w szerszym gronie moich zamężnych koleżanek sad
przestałam być zapraszana na imieniny na wspólne wyjazdy czy ostatniego sylwestra a przecież jestem tą samą osobą i umiem się bawić i nigdy żadnego męża po kątach nie obracałam sad
czy to tylko ja to zaobserwowałam ?

Kaju, rozumiem o czym piszesz , przechodzilam to lata temu.
Takie ,,niby przyjaciółki''  miałam, tez wtedy nie rozumiałam ich zachowania.
To sa,, anty znajomi, ''  Nie sa prawdziwymi przyjaciółmi bo Tobie nie wierza , obawiaja sie o swoich mezow.
Ty jestes dla nich zagrożeniem, niestety taka jest prawda.
Olej takich znajomych , bo sa nie warci Twojej  przyjaźni smile
Nie przejmuj sie, koniec  kropka smile

2,033 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2016-09-12 14:37:05)

Kaju, odniosę się po kolei: takie typki jak Twój mąż czerpią niezrozumiałą dla mnie satysfakcję z gnębienia innych ludzi. Popatrz, to kolejny argument za tym, że dobrze się stało, że się jednak rozstajecie. Pisałaś o swoim "ideale" jako m.in. szczodrym. Już rozumiem dlaczego. Słuchaj, przy rozwodach emocji jest co niemiara, ale Twój mąż może sobie wykrzykiwać co chce, zastraszać Cię, jak chce, grozić, że nawet zabierze Ci stary, poplamiony i spleśniały materac z piwnicy, zedrze Ci farbę ze ścian, whatever. Może tak robić. Ale przy podziale majątku decyduje o wszystkim prawo. Akurat to przerabiam, więc wiem o czym mówię. Potraktuj te zachowania jako kolejny argument za słusznością Waszego rozejścia się.

Jeśli pracujecie razem - to szczerze współczuję, Kaja. sad Czyli na siebie "wpadacie". To niedobrze.

To nie Kanada, gdzie pracę w swoim zawodzie można dostać od ręki albo i lepszą. To jest Polska i pracę się tutaj szanuje. Ale nie mówię, że niemożliwe jest jej zmienienie. Czasem u jednych dzieje się kilka radykalnych zmian na raz (ja tak mam), czasem jakieś zmiany u kogoś pojawiają się jedna po drugiej. Może też być tak, że czas zrobi swoje i naprawdę zobojętniejesz na to wszystko. I może być tak, że kogoś fajnego poznasz i tym bardziej przestanie Cię obchodzić, co wyprawia małżonek i czy się spotykacie w branży. smile Nie pamiętam tylko, czy ta kochanica to też klasyczny biurowy romans? Jeśli tak, to rozumiem, że Ci bardzo ciężko.

Ta czwarta opcja jest najprzyjemniejsza, tylko tutaj też musi zadziałać czas. Wszyscy wiemy, jak działają tzw. związki-plasterki. Uważam, że trzeba odczekać swoje, dać się wypalić złym emocjom, pozwolić sobie na stanie się najpierw dla siebie fajnym, atrakcyjnym człowiekiem, a dopiero potem "brać się" za związki.

Ja w roli plastra się zdecydowanie nie widzę. I szybko zakończyłabym taką relację.

W kwestii atrakcyjności dla płci przeciwnej - zauważyłam większe zainteresowanie. Oczywiście kwestia mojej urody też jest względna - wiecie, jednemu podoba się "Dziewczyna bez zęba na przedzie", inny nie toleruje kobiet nie spełniających kanonów urody, dajmy na to, Angeliny Jolie. wink Ja wiem i widzę, że wyglądam lepiej niż rok temu. Sama. I potwierdzają to znajomi. To jest ten spokój i wewnętrzna harmonia, moje dobre samopoczucie, które może się innym wydać pociągające.

W moim przypadku randki na chwilę obecną nie wchodzą w grę. Pisałam o tym. Mogę się umówić na niezobowiązujące spotkanie, aby sobie pogadać, co robię, głównie z koleżankami i Przyjaciółkami. Z mężczyznami nigdy nie umawiałam się sama, no bo, głupia ja, taka wierna Penelopa byłam. Przecież jeszcze niedawno mieszkał ze mną mąż, a ja taka zakochana, no to jak się z "kolegą" na kawę umówić. wink

Grono moich znajomych i Przyjaciół nie skurczyło się. Jesteśmy "na dobre i na złe". Natomiast grono wspólnych znajomych tak. I to chyba jest naturalne. Koledzy mojego męża może i tam swoje myślą o jego "akcji" baczniej przyglądając się jednocześnie swojej "połowicy", może solidaryzują się z nim myśląc po cichu: Sam bym tak zrobił. Nie wiem. Nie siedzę w ich głowach i powiem szczerze, mało mnie to obchodzi. Część osób z tego wspólnego grona czuje się "niezręcznie". Ja nie zabiegam o te znajomości. Życie je naturalnie weryfikuje.

Natomiast poszerza się regularnie krąg moich znajomych i Przyjaciół, co mnie bardzo cieszy, bo ja uwielbiam poznawać nowych Ludzi. smile

A co do tego, że nie jesteś mile widziana w gronie zamężnych koleżanek. To teraz Ci pojadę: co to za "koleżanki"? ...

Ja mam zamężne koleżanki, które mnie bardzo wspierały w mojej udręce. Same proponowały pomoc własnych mężów. smile Nie ukrywam, że z takiej zamierzam skorzystać. Chodzi o takie "męskie prace", których nie jestem w stanie sama zrobić, bo naprawdę nie na wszystkim się znam to po pierwsze, a po drugie, ... nie pozwalają mi na to moje warunki fizyczne. Jeśli ktoś proponuje mi pomoc, ja jej nie odrzucam. Jestem wdzięczna. Płacę za niektóre rzeczy fachowcom, wiadomo, ale jeśli ktoś chce mi zaoferować swoją pomoc, to ją przyjmuję. To nie jest oznaka słabości.

Natomiast nie stawiam Dziewczyn w niezręcznej sytuacji - nie zamierzam spotykać się z ich mężami sama. Nie stwarzam tego typu warunków. Mówię tak, Adam* zamontuje mi alarm, a my, Ewo, wypijemy sobie razem kawę na tarasie i przygotujemy dla nas wszystkich wspólną kolację. I zawsze tak było. Jeśli czegoś potrzebuję od żonatego faceta, zawsze pytam przez żonę.

Ja nigdy nie wiem, co tam się u kogo w małżeństwie dzieje, a moje koleżanki bardzo lubię. Nie chciałabym stwarzać jakiejś takiej dwuznacznej sytuacji. Tak to rozwiązuję.

Natomiast w temacie tych zamężnych, zazdrosnych. wink Tak, są takie co tego "swojego" jak na smyczy trzymać będą, żeby z tą nie zamienił słowa, z tamtą nie zatańczył na jakiejś imprezie ... To dość szeroki temat. wink Może go kiedyś na wątku rozwiniemy. Tak więc, Kaju, jeśli lepiej wyglądasz, dla niektórych koleżanek możesz stanowić potencjalne "zagrożenie".

*Na potrzeby odpowiedzi imiona zmienione. smile

2,034

Dzięki Mag :*
Ja w roli plastra też się nie widzę smile
Na faceta ciśnienia nie mam jeszcze liżę rany sad i nie wiadomo jak długo jeszcze lizać będę sad
na razie chcę poznać samą siebie i siebie najpierw pokochać tak jak piszesz smile
Ja kotła nie zmienię za długo pracowałam na to co teraz mam tutaj sad
Jego kochanica to nie biurowy romans ale poznał dzięki pracy to Pani 10 lat starsza ode mnie sad i o jedno zero miesięcznie na koncie bogatsza ;(
Jeśli chodzi o życie w realu to jak na razie nie mam gdzie ludzi poznawać chociaż moja praca polega min. też na kontaktach z wieloma osobami smile
Fakt mężczyzn unikam sad

2,035 Ostatnio edytowany przez kaja77 (2016-09-12 14:56:34)

Jak już w moim temacie rozwala też mnie na łopatki dopytywanie takich koleżanek, czy już z kimś jestem, czy z kimś się spotykam, a nawet czy się już zakochałam, a przecież ja dopiero się rozstałam po tylu latach bycia z tym jednym jedynym na całe życie sad

2,036 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2016-09-12 15:17:35)

kaja77 napisał/a:

Dzięki Mag :*
Ja w roli plastra też się nie widzę smile
Na faceta ciśnienia nie mam jeszcze liżę rany sad i nie wiadomo jak długo jeszcze lizać będę sad
na razie chcę poznać samą siebie i siebie najpierw pokochać tak jak piszesz smile
Ja kotła nie zmienię za długo pracowałam na to co teraz mam tutaj sad (

Nie ma sprawy. smile I to jest dobra strategia na chwilę obecną, Kaja. Ja tak to widzę. Takie zagrania jak zdrada obniżają samoocenę. Nie wiadomo też, jak z tą miłością własną było przed. Jeśli człowiek nie ma w sobie miłości, nie będzie mógł podzielić się nią z innymi. No bo jak? ...

I ja też uważam, iż nic na siłę i zbyt szybko. Na komentarze koleżanek spuściłabym kurtynę milczenia. Co to w ogóle za pytania? To tylko świadczy o poziomie tych "koleżanek". Ja bym nigdy w życiu nie zadała komuś takiego pytania. To jest w ogóle wywieranie presji na kogoś. Jednak rozumiem, że takie wścibstwo może wyprowadzić z równowagi. Musisz sobie po prostu opracować jakiś fajny tekst na potrzeby takich sytuacji. Czasem ostrzejszy, nie bój się tego. Niestety, do niektórych trzeba przemówić ich własnym językiem. wink

Jeśli pracowałaś na to wszystko długo, dobrze się czujesz z tym co robisz, to oczywiście nie zostawiaj tego.

Daj sobie czas, Kaja, naprawdę. I dla tego potencjalnego faceta też będzie lepiej, jak najpierw zajmiesz się sobą. Więcej mu wtedy będziesz mogła zaoferować. Takie jest moje zdanie. smile

I błagam Was wszystkich, którzy nie jesteście w związkach: nie myślcie nigdy przenigdy o sobie, że coś z Wami jest nie tak.

Nie mam misji życiowej, czasem boję się ludzi, którzy je mają, wink ale jeśli mam pozostawić jakiś promil swoich przemyśleń w tym wirtualnym wszechświecie, to niech będzie takowe, że wszyscy jesteście wyjątkowi, wartościowi i ważni. Bo ... jesteście. Po prostu. smile

2,037

I_see_beyond napisał/a:

Nie mam misji życiowej, czasem boję się ludzi, którzy je mają, wink ale jeśli mam pozostawić jakiś promil swoich przemyśleń w tym wirtualnym wszechświecie, to niech będzie takowe, że wszyscy jesteście wyjątkowi, wartościowi i ważni. Bo ... jesteście. Po prostu. smile

I za to Cię kocham smile

2,038

kaja77 napisał/a:
I_see_beyond napisał/a:

I za to Cię kocham smile

Wszyscy Cię kochamy smile

2,039 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2016-09-12 15:28:04)

kaja77 napisał/a:

I za to Cię kocham smile

Dziękuję! smile

EDIT

kaja77 napisał/a:

Wszyscy Cię kochamy smile

Kolejny dowód na to, że warto rozstać się z kimś, kto zdradza. wink

Miłego popołudnia Wszystkim życzę! smile

2,040 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-09-12 16:32:37)

Witam Was promiennie jak zawsze smile

A Kaję przytulam bardzo mocno.

http://4.bp.blogspot.com/-801lSvAeCiw/UtpnDsMVlMI/AAAAAAAADPw/DyIzPeeOCEI/s1600/large+(50).gif

Kaju ja myślę, że potrzeba nie tylko czasu, ale i sposobu na Twoje zobojętnienie wobec męża.

Moim zdaniem BARDZO ważne jest pogodzenie się z tym co się stało, uzmysłowienie, że absolutnie nie masz wpływu na to by to zmienić.

Można oddzielić się emocjonalnie, ale jest to cholernie trudne. Trzeba wiedzieć JAK to zrobić. Jak najmniej kontaktu to na pewno, ale to nie wystarczy. Kiedy musisz rozmawiać przekazujesz tylko suche komunikaty oraz nie słuchasz jego paplaniny, w ogóle nie pozwalasz mu mówić nie na temat. Słuchasz i mówisz tylko tyle ile musisz. Z czasem osiągniesz taki poziom że zapomnisz o jego istnieniu i będziesz sobie przypominać tylko wtedy gdy go zobaczysz. Jest Ci żal straconych lat, ale przekuj to w sukces, postaw na siebie, a efekty przerosną Twoje oczekiwania, a co do finansów walcz o nie prawnie na tyle ile to możliwe, ale emocjonalnie się w to nie angażuj. W stylu robię wszystko co do mnie należy - ale godzę się z tym co będzie.

I jeszcze jedno, żadnego rozmyślania nad nim, co pomyślał, co zrobił, a dlaczego, a jak potoczą się jego losy - wszystkie te myśli usuwasz z głowy kiedy cię nachodzą, a do reszty podchodzisz na chłodno.

ZAPOMNIENIE oto najlepsza kara dla niego i jednocześnie wolność dla Ciebie.

Pamiętam taką scenę z filmu o Lancelocie, pozbyli się wiedźmy poprzez zapomnienie o niej - i ja tę scenę wcieliłam w życie i powiem Ci, że to działa smile

I wiesz co Kaja, jeśli tego dokonasz będziesz z siebie bardzo dumna, że kolejny raz dałaś radę życiu smile

2,041

Witam.

Dzisiaj niech moim komentarzem będą słowa pewnego Łukasza.

Ty i ja mieliśmy słońce rwać,
osiodłać czas, dogonić wiatr,
otworzyć bramy w światło dnia. (x2)

Dlaczego nie ma bajek o tym, że pary się rozstają
Polują, sieci tkają, głodni jak samotny pająk,
jak owad w pajęczynie, trwają i miotają,
z miłości się zjadają, oszukują - znowu szukają.

Jak mechanik tryby badają, przymierzają,
gdy trybi razem grają, lata bieżniki ścierają
tarcze się boksują, skrzypią, zacinają
gdzie do tych wałków oliwę sprzedają.

Ludzie mają w sobie klucze i tajemne zamki.
Każdy związek otwiera w nas nowe klamki,
więc te zmiany to nauczek wartościowe ułamki.
Żadne pieniądze nie kupią Ci Twej lustrzanki.
Jesteśmy jak płozy, pełnia szczęścia to sanki
- samotność bywa trądem jak autostradowe bramki.
- samotność jak surfing w listopadzie bez pianki

otworzyć bramy w światło dnia.

I tylko Ty i ja, mieliśmy słońce nam brać i tak by zabrakło dnia,
by w tango pod niebem gwiazd wykraść wioliny jak Vivaldi palisandrem
nocy w nas i tańczyć z nimi jak pijani transem, gdy księżyc to bas.

Nie skończymy tej bajki, poczuj jak i ja spadnę w antracyt,
w linii prostopadłej i w pojedynkę dopadnę dwu znaczeń,
by spać na materacu, gdy skończyły się baśnie mydlane,
odkryjmy kłamstw płaszcze, biel prawdy chłodnawe.

Zaśpiewa nam kołysankę, przykryje na dobranoc kołdrami,
pod nimi alabaster czekający na farby jaskrawe,
co zrobimy z pędzlami, zapytania znakami owiane
dlatego nie ma bajek, gdzie nie wszystko się udaje.

2,042

Lilka787 napisał/a:

I jeszcze jedno, żadnego rozmyślania nad nim, co pomyślał, co zrobił, a dlaczego, a jak potoczą się jego losy(...)

I wiesz co Kaja, jeśli tego dokonasz będziesz z siebie bardzo dumna, że kolejny raz dałaś radę życiu smile

Witaj, Mój Promyczku! smile Jest tak, jak Lilka pisze.

Myślenia o moim mężu też nie wyłączyłam tak od razu. Najgorsze były noce.

Ale da się. Zdarzają mi się bezsenne noce, ale coraz rzadziej z powodu myślenia o małżu i "kici".

A ostatnie zdanie Lilki można zadedykować szerszemu gronu. smile

2,043

Facet_z_wąsem napisał/a:

Bardzo dobrze postawione pytanie. wink No i cały tekst oraz brzmienie są dobre. Bajek nie ma, jest za to forum i my. wink

Facet_z_wąsem napisał/a:

Ten fragment - "I szczególnie like it". Ja to widzę tak: wyciągamy w pewnym momencie właściwe wnioski płynące z kolejnej lekcji życiowej*. I jak to po zrobieniu analizy - wdrażamy wnioski w życie. wink

* Czasem mnie dopada myśl, że ja to mam rozpisany cykl takich trudnych tematów na całe życie. wink

Ale tak jak Lilka napisała, kolejny raz je odrabiam i ... czasem dostaję niezłą ocenę. Na pewno docenia się wysiłek uczennicy włożony w wykonanie zadania. wink

Mystique, a ja uwielbiam Ciebie.
Zajrzyj na swoją pocztę smile

2,045 Ostatnio edytowany przez Astral Shadow (2016-09-12 20:12:50)

witam zacne grono. Ostatnio nie mam weny na pisanie w wątku. U mnie nic nowego, cały czas ta sama monotonia. W weeken miałem odwiedziny wuja , i internetu nie miałe co było straszne hehehe

no  i nutka dla was ta piosenka kojarzy mi się z  dziewczyną z którą chodziłem  w liceum. Dobrze tekst pasuje wink

2,046

Cześć, Astral! Widzisz, założony przez Ciebie wątek ładnie się kręci. Nadrabiaj zaległości i wracaj do nas. Pisz, co u Ciebie na co dzień. Przecież my tu też nie opisujemy codziennie wypraw na Madagaskar. big_smile

W tym cudownym życiu szukamy przede wszystkim normalności.

Astral Shadow napisał/a:

ta piosenka kojarzy mi się z  dziewczyną z którą chodziłem  w liceum. Dobrze tekst pasuje ;

Pewnie, że dobrze pasuje. Hi hi! To ja też wieczorem sięgnę po licealne Wspomnienie. Ta piosenka Niemena autentycznie kojarzy mi się z moją maturalną BIG LOVE, tym "jedynym i na całe życie". wink

Zagrali to na mojej studniówce. Wtedy ten uroczy student prawa nieco mocniej mnie przytulił, a potem ... pisał mi piękne listy*. I zobaczył we mnie Kobietę Swojego Życia. I żenić się chciał!

Treść tej korespondencji* ujawniam w utworze poniżej:

Mimozami jesień się zaczyna,
Złotawa, krucha i miła,
To ty, to ty jesteś ta dziewczyna,
Która do mnie na ulicę wychodziła.

Od twoich listów pachniało w sieni,
Gdym wracał zdyszany ze szkoły,
A po ulicach w lekkiej jesieni
Fruwały za mną jasne anioły.

Mimozami zwiędłość przypomina
Nieśmiertelnik żółty - październik,
To ty, to ty, moja jedyna,
Przychodziłaś wieczorem do cukierni.

Z przemodlenia, z przeomdlenia, senny,
W parku płakałem szeptanymi słowy,
Młodzik z chmurek prześwitywał jesienny,
Od mimozy złotej - majowy.

Ach, czułymi, przemiłymi snami
Zasypiałem z nim gasnącym o poranku,
W snach dawnymi bawiąc się wiosnami,
Jak tą złotą, jak tą wonną wiązanką.

Ech! big_smile

2,047

No własnie też za takiego romantyka jak niemen śpiewa sie,  mam choć jeśli już jestem romantycznie zaspokojony to potem wracam na ścieżkę zarabiania, oszczędzania i realizowania planów dom, samochód dzieci. A właściwie tak było dotychczas - mam nadzieję, że odmieni sie w przyszłości , co ja mówie - już sie powoli odmienia. Tak w końcu musi być choćhistoria będzie już nieco krótsza  :

2,048 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2016-09-12 21:35:45)

Piotrze Introwertyku, w zasadzie nic o Tobie nie wiem, ale to nie ma znaczenia. To wspaniale, że dołączyłeś do naszego tematu! W życiu musi być i romantyzm i pragmatyzm. Nie może zabraknąć ani jednego, ani drugiego. A wszystko we właściwych proporcjach. Zdroworozsądkowych.

Piotr Introwertyk napisał/a:

już sie powoli odmienia. Tak w końcu musi być

I to jest cudowny wpis na wątku o "Cudownym życiu". smile

Ja z tych, co tak łatwo się nie wzruszają, ale po obejrzeniu tego video, które Piotr Introwertyk wstawił, to zakręciła mi się taka łezka dobrodziejka w oku, bo ... zobaczyłam kogoś kogo znam w rzeczywistości. A to podziękowanie na końcu albumu ze zdjęciami? ... Przepiękne!

EDIT

A ja chcę tak: wink

2,049

Witam wieczornie ale wole już dalej Was tylko podczytywać bo własnie wróciłam z ..... uwaga 90 tych urodzin mojej wspaniałej babci ..... i jestem osobściie po jednej całej na łepka butelce wina .... kurcze nawet nie wiem gdzie ja mam te emotikony .... no ale paszcza mi sie uśmiecha od ucha do ucha .... jakoś fajnie tak ... no babcia wnuczkę upiła.. ładnie no tak tu usmiech ... no nie ma tych emotikonek

2,050 Ostatnio edytowany przez kaja77 (2016-09-12 21:47:03)

Facet_z_wąsem napisał/a:

Witam.

Dzisiaj niech moim komentarzem będą słowa pewnego Łukasza.

otworzyć bramy w światło dnia. (x2)

Polują, sieci tkają, głodni jak samotny pająk,
jak owad w pajęczynie, trwają i miotają,
z miłości się zjadają, oszukują - znowu szukają.

Jak mechanik tryby badają, przymierzają,
gdy trybi razem grają, lata bieżniki ścierają
tarcze się boksują, skrzypią, zacinają
gdzie do tych wałków oliwę sprzedają.

Żadne pieniądze nie kupią Ci Twej lustrzanki.
- samotność bywa trądem jak autostradowe bramki.
- samotność jak surfing w listopadzie bez pianki

otworzyć bramy w światło dnia.

I tylko Ty i ja, mieliśmy słońce nam brać i tak by zabrakło dnia,
by w tango pod niebem gwiazd wykraść wioliny jak Vivaldi palisandrem
nocy w nas i tańczyć z nimi jak pijani transem, gdy księżyc to bas.

Nie skończymy tej bajki, poczuj jak i ja spadnę w antracyt,
w linii prostopadłej i w pojedynkę dopadnę dwu znaczeń,
by spać na materacu, gdy skończyły się baśnie mydlane,
odkryjmy kłamstw płaszcze, biel prawdy chłodnawe.

Zaśpiewa nam kołysankę, przykryje na dobranoc kołdrami,
pod nimi alabaster czekający na farby jaskrawe,
co zrobimy z pędzlami, zapytania znakami owiane
dlatego nie ma bajek, gdzie nie wszystko się udaje.

Chris ty w strunę mą uderzasz celnie .... no nie ma emotikonek ... pochowały się czy co ... bo tu buziak

2,051 Ostatnio edytowany przez Piotr Introwertyk (2016-09-12 21:49:50)

Carry on - niełatwe to jest - już czwarty rok leci , ja z tych co wolno mi idzie. Ale wy dodajecie nieco otuchy - szczególnie niespożyta przywódczyni tego wątku smile

*dżizas Kaja77 nie cytuj całych wypowiedzi -tyle tylko coby się zorientować , no chyba że winko cię zamracza smile *

2,052

Kaju, big_smile Są takie Babcie! Sama znam kilka! Specjalnie przyznany tytuł dla Twojej - Super Babcia!

https://soxo.pl/pol_pl_Super-babcia-Skarpety-damskie-SOXO-okazjonalne-13339_2.jpg

PS Słuchajcie, ja mam jeszcze po uszy roboty. Ale wirtualnie piję za zdrowie Babci Kaji!

Zdrówko!

http://emotikona.pl/emotikony/pic/0drinks.gif

2,053

otworzyć bramy w światło dnia

skąd ja to znam ....

2,054 Ostatnio edytowany przez kaja77 (2016-09-12 21:58:04)

Kochani moi moja babcia to nie taka staruszka to prawdziwa dama taka na wymarciu ostatnio chodzimy razem po cukierenkach itp naszego wielkiego miasta w życiu tyle się z moim eks nie nachodziłam po knajpkach co z moją babcia teraz bo łasuszek z niej kochany i piękna kobita a geny iście ... nikt jej nie da 90 a ja w nią a ja w nią tzn staram się bo do pięt jej nie dorastam a i za psychoterapeutę robi od kilku miesięcy co wieczór telefonicznie jak to ja wspaniała i silna aż w końcu mój mózg się zaprogramuje ... oby jak najszybciej a i co wieczór modlitwę za mnie zmawia aby mi rozum wróciło i tu oko.... i chyba działa tu  ... uśmiech

2,055

I_see_beyond napisał/a:

To ja też wieczorem sięgnę po licealne Wspomnienie. Ta piosenka Niemena autentycznie kojarzy mi się z moją maturalną BIG LOVE, tym "jedynym i na całe życie". wink

Oj echhh.... lol

A ja dziś dostałem kolejny nóż w serce i

ale do jutra się pozbieram

2,056

Wężyku ty nasz o kto Ci tak serce poranił ?

2,057

o znalazłam smile wink

2,058

Piotr Introwertyk napisał/a:

Carry on - niełatwe to jest - już czwarty rok leci , ja z tych co wolno mi idzie. Ale wy dodajecie nieco otuchy - szczególnie niespożyta przywódczyni tego wątku smile

smile Piotrze Introwertyku, jest takie angielskie powiedzenie slowly but surely, a więc powoli, aczkolwiek skutecznie. To innymi słowy wschodnia filozofia kai zen, którą mam u siebie w awatarze.

Poza tym, Panowie, Panie lubią tańczyć też tzw. wolne kawałki. Wspominałam mój studniówkowy taniec, który stał się początkiem przepięknej, młodzieńczej, nietrwałej wprawdzie, ale pierwszej miłości.

Teraz w zasadzie świat próbuje zwolnić - mam na myśli wszelkie ruchy slow. Slow life, slow movement, slow food ... I to nie takie głupie, powiem Wam. Nieliczni mogą sobie na to w tej chwili tak naprawdę pozwolić, ale zwolenników przybywa z dnia na dzień.

Ja też jestem za. Jak mówi stare przysłowie: Jak się człowiek śpieszy, to się diabeł cieszy. Więc chyba jesteśmy wszyscy na właściwej ścieżce? wink

Kaju, gratuluję Ci Babci. Takiej pisanej przez duże B! smile

Ja to z tych, co jak widzą, że coś tam się poluzowało, to wie, do czego służy np. śrubokręt. Tatuś mnie nauczył. wink

Dla wszystkich ze złamanymi sercami, proszę, zestaw narzędzi:

http://www.senior.pl/8222-Plaster-8221-na-serce-po-zawale-wkrotce-dostepny_img518d7250362ae.jpg

Dobrej, spokojnej nocy Wszystkim życzę! smile Ja muszę się wylogować - dziś jeszcze muszę dokończyć pracę. hmm

2,059

I_see_beyond napisał/a:

Ja to z tych, co jak widzą, że coś tam się poluzowało, to wie, do czego służy np. śrubokręt. Tatuś mnie nauczył. wink

Dla wszystkich ze złamanymi sercami, proszę, zestaw narzędzi:

http://www.senior.pl/8222-Plaster-8221-na-serce-po-zawale-wkrotce-dostepny_img518d7250362ae.jpg

I tego mi Mag było trzeba smile wrzucam do torebki wink

2,060

no to jeszcze ja na dobranoc szczególnie tym którym potrzeba- musicie to znać

2,061

A tak dla ścisłości jedna butelka wina na łepka z moją babcią polega na tym że babcia jeden kieliszek a ja resztę wink żeby nie było smile

2,062

Piotrze, aż musiałam się zalogować, choć dziś czasu brakuje.
Wstawiłeś wspaniałe przesłanie smile
Ja już to potrafię i to "już" dla mnie brzmi dumnie. Świat jest piękny gdy kochasz smile
Dziękuję smile

A nasza Kaja baluje aż w głowie wiruje. I dobrze, od czasu do czasu trzeba się zabawić smile

2,063

kaja77 napisał/a:

Wężyku ty nasz o kto Ci tak serce poranił ?

Nic z tych rzeczy wink na tą okoliczność jestem dobrze zabezpieczony...
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/31616/600pap_bitwa_pod_grunwaldem.jpeg

ale zdarza się, że można się potknąć...
http://static.prsa.pl/images/c6d41f8f-61c0-4b03-92e2-753af181cf3b.jpg

nic to, na dobranoc

2,064

Snake napisał/a:

Ciebie też uwielbiam smile
Dzięki za przypomnienie. Dawno ich nie słuchałam.

Kurczę ... otrzymałam dziś resztę moich zdjęć, tych...wiecie..no wink
I powiem Wam dziewczyny- warto sobie coś takiego zafundować. Bardzo budujące wink

Na dobranoc dla Was....smutne, ale piękne:

2,065

Dzięki Wam przypomniałam sobie że istnieje muzyka i ludzie i nie tylko smile
nie uwierzycie że pierwsze miesiące po tym ..... nawet telewizora nie włączałam i komputera sad tylko jak robot chodziłam do pracy z uśmiechem przyklejonym do twarzy a po powrocie do domu byłam w zawieszeniu sad ale to było  kiedyś smile

2,066

Mysti jakie te wiecie no ??????

2,067

kaja77 napisał/a:

Takie profesjonalne,"artystyczne" , w tym i takie, gdzie coś więcej można pokazać wink

2,068

Snake napisał/a:

http://static.prsa.pl/images/c6d41f8f-61c0-4b03-92e2-753af181cf3b.jpg

No takim rycerzem to bym się dziś wieczorem zaopiekowała wink
zawsze miałam słabość do zbroi wink

na dzisiaj mi więc wystarczy adieu :*

2,069

Mystique71 napisał/a:
kaja77 napisał/a:

Takie profesjonalne,"artystyczne" , w tym i takie, gdzie coś więcej można pokazać wink

Mysti ja właśnie chciałabym zobaczyć wink, choć jedno, oczywiście, że może być takie grzeczne.

2,070

Lilka787 napisał/a:

Mysti ja właśnie chciałabym zobaczyć wink, choć jedno, oczywiście, że może być takie grzeczne.

Pochwalę się, jak będzie ku temu okazja wink

Dzień dobry się z Wami

Jakiej kawy potrzebujecie?

http://pobierak.jeja.pl/images/c/6/6/102429_kawa-wplywa-pozytywnie-na-sen.jpg

Ale.....uwaga

http://fifek.pl/upload/images/medium/2014/09/nic_tak_nie_pobudza_z_rana_2014-09-02_23-11-49.jpg

2,071 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2016-09-13 08:53:10)

Dzień dobry smile

Piotrze Introwertyku, wstawiona przez Ciebie Mała Anielska Lekcja Miłości to jest a MUST SEE dla wszystkich, bez względu na płeć i wiek. Wstawiaj nam więcej video na wątek. Zaryzykuję, że mnie wyleją z roboty za oglądanie YouTube'ów w godzinach pracy. big_smile Najwyżej otworzę swój własny business. wink

Snake, Twoja żelazna postawa wobec życia jest mi nieobca. smile

Mystique71 napisał/a:

I powiem Wam dziewczyny- warto sobie coś takiego zafundować. Bardzo budujące wink

Ja lubię różne wyzwania. smile Mysti, ja się tu kilka razy obnażyłam w internecie. Taaak ... To zawsze było moje marzenie. big_smile Moje "foty" można oglądać na tym wątku. Cykl zdjęć Z Blondynką. wink

A taką sesję to ja sobie zafunduję ze swoim osobistym fotografem, w moim osobistym, przytulnym buduarze. big_smile

http://www.kobiecyelk.pl/wp-content/uploads/2015/03/fotograf.jpg

Bojnour, Kaja. Comment ça va?

I witam z promiennym uśmiechem wszystkich, którzy jeszcze do nas dzisiaj zawitają. smile

Mysti, dziś z czystym sumieniem zamawiam małą kawę. Poproszę w takim kubku:

http://koszuleczka.pl/301-large_default/kubek-mala-mi-codziennie-budze-sie-piekniejsza.jpg

2,072

I_see_beyond napisał/a:

Mysti, dziś z czystym sumieniem zamawiam małą kawę. Poproszę w takim kubku:

http://koszuleczka.pl/301-large_default/kubek-mala-mi-codziennie-budze-sie-piekniejsza.jpg

Nie ma sprawy, sama często korzystam z tych kubków wink

http://www.pakamera.pl/uplimg_add/i1/1/549/kubki-i-czajniki-12176873_8293184549.jpg

A do kawy zamiast ciasteczka

2,073

I_see_beyond napisał/a:

Bojnour, Kaja. Comment ça va?

Mag smile

Bonjour!

Merci, je vais bien

Ça me fait plaisir de te voir

i wystarczy bo mój francuski dalej ogranicza się do ślimaków i żabich udek ;p

2,074

Mysti smile ty szalona ty nasza smile zazdroszczę takiej sesji smile
że moja babcia sobie takiej nie zrobiła miałaby co teraz nam pokazywać smile

To ja poproszę tę dużą kawkę już drugą dzisiaj smile

Po winie to ja spać nie mogę sad
przynajmniej po takiej kulturalnej ilości lekkiego australijskiego Moscato
żeby nie było ja jeszcze potem wyszorowałam chałupę po pieczeniu ciasta przez młodego dla babci smile
także nie było ze mną aż tak źle tylko ekran kompa był taki bardziej różowy wink

2,075 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2016-09-13 11:44:11)

Dzień dobry  smile

Przysiadam się do Waszej kawki smile  tylko ja w takim kubku tongue
http://koszuleczka.pl/196-thickbox_default/kubek-z-nadrukiem-nie-jestem-wredna-jestem-ruda-a-kolor-zobowiazuje.jpg

Miłego  dnia Milusińscy !!!!!!

ps. 9 dni......i  nocy   wink

2,076 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2016-09-13 11:48:09)

Kaju,  mówisz i masz  tongue

Proszę kubeczek , kawę sobie sama zapodaj  tongue  wink
http://koszuleczka.pl/204-large_default/kubek-z-nadrukiem-niby-nie-ma-idealow-a-jednak-jestem.jpg

smile   wink

2,077

A ja dziś mam ochotę zaśpiewać tak: tongue

2,078

Facet_z_wąsem napisał/a:

A ja dziś mam ochotę zaśpiewać tak: tongue

Jaka tu ciiiiiiiiisza.... Czyżby wszyscy wzięli sobie ten utwór do serca?

2,079 Ostatnio edytowany przez Facet_z_wąsem (2016-09-13 17:51:36)

Mystique71 napisał/a:

Ten utwór ma konkretną adresatkę wink i ... nie jest to żadna z odwiedzających ten wątek wink

2,080

Facet_z_wąsem napisał/a:
Mystique71 napisał/a:

Ten utwór ma konkretną adresatkę wink i ... nie jest to żadna z odwiedzających ten wątek wink

Ufffff

http://img.interia.pl/kartki/nimg/ka96179.jpg

Posty [ 2,016 do 2,080 z 15,029 ]

Strony Poprzednia 1 30 31 32 33 34 232 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » moje cudowne życie po rozwodzie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024