moje cudowne życie po rozwodzie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » moje cudowne życie po rozwodzie

Strony Poprzednia 1 135 136 137 138 139 232 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8,841 do 8,905 z 15,029 ]

8,841 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2017-09-08 15:15:43)

Odp: moje cudowne życie po rozwodzie
Piegowata'76 napisał/a:

Uuuuch, Alika... smile
Sprzątałam niedawno u jednej 80-kilkuletniej babci. Te wszystkie figurki, flakoniki, dzbanuszki i kryształy na szydełkowych serwetkach... Byłam cała w stresie, że coś przewrócę i rozbiję. A ile roboty ze zmywaniem tego i praniem będzie przed świętami na przykład, ile przekładania przy zwykłym ścieraniu kurzu. Brrrr!
Z całym szacunkiem dla babci i jej upodobań - mnie byłoby szkoda życia na taki kram.

Rozumiem, tez tak mam teraz, (taka robota)ale i tak jest ok w przeciwieństwie do tego co miałam w ostatnim moim miejscu, tylko ja tam nie sprzątałam ale do dziś mam,nocne zwidy jak sobie przypomnę te okropne siedzące lalki na kanapach hmm okropieństwo tongue  i niebieski kolor ścian i obić tongue

Zobacz podobne tematy :

8,842 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2017-09-08 15:19:38)

I krakowianki na telewizorach smile
Nie przepadam za "durnostojkami", choć do niektórych ma się sentyment.
U mnie w szafie wiszą krawaty mojego Taty. (ś.p.). Nigdy ich nie wyrzucę.

8,843

P.S. Niebieski kolor kocham, ale pomalowanie kiedyś ścian na niezapominajkowy przez gospodarza wynajmowanego mieszkania okazało się kiepskim pomysłem. Do tego brązowe meble i wyszło "co bądź" (jak mawiają na Podkarpaciu).

8,844

=Piegowata'76]I krakowianki na telewizorach smile
Nie przepadam za "durnostojkami", choć do niektórych ma się sentyment.
U mnie w szafie wiszą krawaty mojego Taty. (ś.p.). Nigdy ich nie wyrzucę.

W tym przypadku co opisywałam , nie krakowianki, tylko lalki porcelanowe, podobno bardzo drogie teraz tongue

Tylko za dużo ich było, ale to był taki ,,konik'' mojej byłej  PDP w De  wink

8,845

Piegowata'76 napisał/a:

P.S. Niebieski kolor kocham, ale pomalowanie kiedyś ścian na niezapominajkowy przez gospodarza wynajmowanego mieszkania okazało się kiepskim pomysłem. Do tego brązowe meble i wyszło "co bądź" (jak mawiają na Podkarpaciu).

ja jakoś nie lubię niebieskiego koloru na scianach,jakoś tak mam hmm
co innego np tshirt ,spodnie, spódnica,  tak jak najbardziej ale ściany obicia mebli bleee !!!

8,846

Ja lubię wnętrza z mnóstwem światła, wpadającego słońca i w ciepłych, pogodnych barwach. Niebieski jakoś się nie sprawdził, choć w garderobie (tzn. w stroju) go uwielbiam.
Mam za to teraz radosną zieloną kuchnię i bardzo ją lubię.
Hehehe, a w pokoju czerwono niczym w burdelu, za przeproszeniem big_smile

Nie zmieniam niczego, nie chce mi się, bo i tak pewnie tu długo miejsca nie zagrzeję.

8,847 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2017-09-08 15:49:40)

Alika, wracając do "niedzisiejszego" seksu - wolnoć Tomku w swoim domku, ale dla mnie oddawać się obcemu to jak z gołym tyłkiem po ulicy paradować.
Sorry, ja nie jestem dla wszystkich.
Ja do łóżka chcę bez tremy i wątpliwości.

8,848

Piegowata'76 napisał/a:

Alika, wracając do "niedzisiejszego" seksu - wolnoć Tomku w swoim domku, ale dla mnie oddawać się obcemu to jak z gołym tyłkiem po ulicy paradować.
Sorry, ja nie jestem dla wszystkich.
Ja do łóżka chcę bez tremy i wątpliwości.

Własnie, i tyle w temacie  smile
Dodam tylko ,że szkoda marnować życia i czasu dla,, wątpliwości i tremy''  jak to ujęłaś smile

Zmykam teraz , mój (wolny) czas dobiegł końca smile
Zajrzę wieczorem, narka smile

8,849

Piegowata, zapewniam Ciebie, że tacy porządni faceci istnieją smile Sam znam takich... Ostatnio 2 z nich znalazło sobie partnerki ponownie bo też nie chcieli być sami smile
Ali, nie sądzę, że tacy faceci się jakoś kryją - faceci raczej też nie próbują na siłę, nie oszukujmy się, jeśli facet nie jest nastawiony na 'podboje' to też szuka osoby odpowiedniej i nie jest łatwo.
Kaja.. moje rolety smile

https://image.ibb.co/jDsOMv/rol.jpg

8,850

Piegowata'76 napisał/a:
I_see_beyond napisał/a:

...Piegowatej, o której myślę czasami jak o "Poetce codzienności" na forum. smile

A dzięki, dzięki, że mnie tak miło utytułowałaś

Tak JA Cię odbieram po wpisach.

Jest piękna pogoda... Zmykam!

Piegowata'76 napisał/a:

Nie wiem, czym to jest spowodowane, ale odnoszę wrażenie, że w naszym wieku nie ma już mężczyzn zainteresowanych prawdziwym związkiem. Ja natomiast przelotnymi przygodami absolutnie nie zamierzam sobie zawracać głowy. Potrzebuję oswajania się, poznawania, stopniowego pogłębiania relacji. Chcę zacząć od spotkań w kawiarni i spacerów po parku, od trzymania się za ręce i nieśmiałego przytulania. W opinii niektórych facetów jestem niedzisiejszą cnotką lub infantylną pensjonarką.
No, to w takim razie rzeknę nie po pensjonarsku: pier...ę takie relacje, w których nie mogę być sobą.

Piegowata, też chciałbym w taki sposób rozpoczynać związek smile Oparty na zaufaniu, szacunku i empatii. Rozmarzyłem się psychologicznie...
Kaju, w tym roku płonęła w różnych miejscach cała Dalmacja. 120 strażaków plus wojsko walczyło z żywiołem. Nad moją głową codziennie (kilka razy) przelatywały helikopter i samolot rozpoznawczy. W chorwackich stacjach radiowych szeroko komentowano na bieżąco sytuację. Spędzałem urlop w Slatine położonym na wyspie Ciovo, 7 km od Trogiru (Tragurionu).
RH 72 w czasie wakacji wymyśliłem pewien cykl poetycki. Wspaniale jest układać rymy nad brzegiem Adriatyku!

Opowieść miłosna 1

Szedłem ulicą
Słońce grzało
Nagle coś się zmieniło,
Lecz co to było?
Czerwona sukienka
Twarz subtelna
Otulona wrażliwością
Spojrzenie życzliwe
Oczy dwie niezapominajki
Czarodziejskie włosy
Rozpuszczone do ramion
Ślicznie ułożone
Łagodnością wyzwolone
To byłaś Ty
Miłości moja wieczna
Tak długo Cię szukałem.

8,852

Wielbicielu , witaj po przerwie. Już wczoraj zauważyłam, że wróciłeś.

Adriatyku absolutnie Ci zazdroszczę. smile

8,853

Witajcie popołudniowo, Witaj Wielbicielu smile

Znów jest poezja w naszym zakątku. smile

Miałam okazję podziwiać w czasie urlopu roślinność śródziemnomorską. Zakochałam się w tych pięknych kwiatach i palmach. Kompleks hotelowy, w którym mieszkałam był w stylu takich tradycyjnych białych domów typowych dla tamtejszej architektury i położonych w rozległym i przepięknym ogrodzie. który z pewnością wymagał wielu lat nawadniania i pracy.

8,854 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2017-09-08 18:16:27)

Piotrze podoba mi się styl w jakim planujesz urządzić mieszkanie, uważam, że dla faceta to strzał w 10, w ogóle to jestem zaskoczona, że faceci tak poważnie podchodzą do tych spraw, ale to chyba kolejny dowód na to, że w zasadzie różnice między płciami są niewielkie. smile

Moje marzenia biegną jednak w kierunku domu, który opisała Piegowata. To było wzruszające. Mam nadzieję, że nawet jeśli tutaj nie zdążę spełnić tego marzenia, to będzie ono na mnie czekało po drugiej stronie.

Piegowata zostawiam dla Ciebie mój ukochany wiersz. smile

Kochasz ty dom, rodzinny dom,
Co w letnią noc, skroś srebrnej mgły,
Szumem swych lip wtórzy twym snom,
A ciszą swą koi twe łzy?

Kochasz ty dom, ten stary dach,
Co prawi baśń o dawnych dniach,
Omszałych wrót rodzinny próg,
Co wita cię z cierniowych dróg?

Kochasz ty dom, rzeźwiącą woń
Skoszonych traw i płowych zbóż,
Wilgotnych olch i dzikich róż,
Co głogom kwiat wplatają w skroń?

Kochasz ty dom, ten ciemny bór,
Co szumów swych potężny śpiew
I duchów jęk, i wichrów chór
Przelewa w twą kipiącą krew?

Kochasz ty dom, rodzinny dom,
Co wpośród burz, w zwątpienia dnie,
Gdy w duszę ci uderzy grom,
Wspomnieniem swym ocala cię?

O jeśli kochasz, jeśli chcesz
Żyć pod tym dachem, chleb jeść zbóż,
Sercem ojczystych progów strzeż,
Serce w ojczystych ścianach złóż!...

8,855 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2017-09-08 18:37:28)

Kaja, co do pościeli to ja kupiłam bardzo ładne komplety przez Internet, był dużo większy wybór niż w sklepach. Wybrałam dwa nowoczesne, jeden z delikatnym motywem wieży Eiffla w kolorach biały- jasno-szary - róż, drugi z motywem Nowy York, kremowy z brązem i akcentem czerwieni, a trzeci kwiatowo-paskowy. big_smile Wszystkie mi się podobają. Kupiłam z polskiej firmy, bardzo dobrej jakości.

Dobór odpowiedniej przysłony do okien to nie jest łatwa sprawa. Ja mam rolety dzień-noc, sprawdzają się, jednak zmniejszają widoczność przestrzeni za oknem. Można by rozważyć jeszcze rolety rzymskie.

8,856

Jeśli ktoś mnie rozliczy kiedyś z tego, co napisaliście tutaj o dekoracjach, to ... po raz kolejny nie zdam testu.
W kwestii mieszkaniowej powiem tylko tak:

Jeszcze NIE WIEM, gdzie się ostatecznie znajdę.
Ale ... mnie to  W CHWILI OBECNEJ naprawdę nie spędza snu z powiek.
Większy stres miałam wcześniej, spowodowane to było SKUMULOWANIEM SIĘ EMOCJI.

Teraz mam "lajt". smile

8,857

Odniosę się krótko do jednej z poruszanych tu kwestii, które dziś rano przykuły moją uwagę.

Mysti wspomniała o reakcji, jaką wywołują u niej w/w życzenia.

Przedstawię moją perspektywę: kiedy byłam młodsza, spinałam się życzeniami. Różnymi, bo i różne obszary w moim życiu szwankowały.
Teraz od znajomych, którzy znają moją sytuację, też często słyszę i życzenia i ZAPEWNIENIA, że "na pewno sobie kogoś znajdę". smile

Uśmiecham się teraz, bo:
1. ja nikogo nie szukam, co najwyżej mogę POZWOLIĆ zostać odnalezioną,
2. widzę te życzenia jako NATURALNĄ reakcję osób, które wiedzą, co mnie spotkało. To jest z ich strony często przejaw prawdziwej życzliwości. A i oni mają poczucie, że musi być na tym świecie "sprawiedliwość".

Ważne są INTENCJE.
I te, wysnuwam śmiały wniosek, odczytuję bardzo dobrze.

Nie zdążyłam się tymi życzeniami jeszcze "zmęczyć", co też chciałabym zaznaczyć.

Mam nadzieję, że kwestię ODBIORU wypowiedzi, prawa do wyrażania swoich POGLĄDÓW tutaj BEZ zaryzykowania obrażenia się na "realną osobę" mamy już omówioną. Napisałam to, a również kilka innych wcześniejszych postów tutaj, bo odnosiłam czasami takie wrażenie, jakby ... musiała tu na wątku panować PEŁNA ZGODA we wszystkim, jakby czasami czuć było "strach", żeby coś swobodnie napisać. To BEZ SENSU moim zdaniem. Mam nadzieję, że moje posty nie są odbierane tutaj w sposób autorytarny, BTW. wink

8,858 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2017-09-08 20:10:16)

=[rh72]
Ali, nie sądzę, że tacy faceci się jakoś kryją - faceci raczej też nie próbują na siłę, nie oszukujmy się, jeśli facet nie jest nastawiony na 'podboje' to też szuka osoby odpowiedniej i nie jest łatwo.

Mam nadzieję,że jest tak jak piszesz, bo inaczej już całkowicie bym zwątpiła w ten męski świat i męskie myslenie smile wink

Edit: jednak jestem prawdziwa blondi big_smile tongue  ja się nigdy nie nauczę cytować tongue

8,859 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2017-09-08 20:04:42)

Mam nerwa , telewizja polska netowa  mi się zacina , maskara sad
Co ja będę oglądała ??? hmm

Ps Witaj Wielbicielu, miło ,że o nas nie zapomniałeś smile
Jak wrażenia po urlopie ??

8,860 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2017-09-08 20:06:19)

,,Dobór odpowiedniej przysłony do okien to nie jest łatwa sprawa. Ja mam rolety dzień-noc, sprawdzają się, jednak zmniejszają widoczność przestrzeni za oknem. Można by rozważyć jeszcze rolety rzymskie.''

Lili, masz rację, ale np w moim przypadku,(mieszkanie w bloku) wis-a-wis  drugi blok to rolety dzień-noc bardzo się sprawdzają smile

8,861 Ostatnio edytowany przez kaja77 (2017-09-08 20:12:41)

Dobry wieczór smile
młodzi na imprezie to i ja mam wolny wieczór i pełny dostęp do kompa, więc z miłą chęcią spędzę go z Wami smile

Dziewczyny popełniłam dzisiaj parę zakupów. Kupiłam pościel (Alika smile 160x200 z dwiema poduszkami), ale nie wiem, nie wiem, czy nie za smutna, na zdjęciu ma bardziej ciepłe kolory, a w realu jest bardziej zimna i beżowa niż kremowa. Droga też nie była w porównaniu z tymi, które mi wpadły w oko (ta 110 zeta a tamte hm... 700 zeta). Wzorzysta - ale stonowana o taka:
http://media3.tchibo-content.de/newmedia/art_img/MAIN_HD-IMPORTED/ae51e06879dab077/.jpg

a do kompletu to wink
http://media2.tchibo-content.de/newmedia/art_img/MAIN_ALT_HD_1-IMPORTED/51a726af05eea9e6/figi-brazylijskie-magic-cut-2-pary.jpg
lubicie tego typu?

8,862

kaja77 napisał/a:

Dobry wieczór smile
młodzi na imprezie to i ja mam wolny wieczór i pełny dostęp do kompa, więc z miła chęcią spędzę go z Wami smile

Dziewczyny popełniłam dzisiaj parę zakupów. Kupiłam pościel (Alika smile 160x200 z dwiema poduszkami), ale nie wiem, nie wiem, czy nie za smutna, na zdjęciu ma bardziej ciepłe kolory, a w realu jest bardziej zimna i beżowa niż kremowa. Droga też nie była w porównaniu z tymi, które mi wpadły w oko (ta 110 zeta a tamte hm... 700 zeta). Wzorzysta - ale stonowana o taka:
http://media3.tchibo-content.de/newmedia/art_img/MAIN_HD-IMPORTED/ae51e06879dab077/.jpg

a do kompletu to wink
http://media2.tchibo-content.de/newmedia/art_img/MAIN_ALT_HD_1-IMPORTED/51a726af05eea9e6/figi-brazylijskie-magic-cut-2-pary.jpg
lubicie tego typu?

nooo spoko , ta pościel, najwazniejsze,że Tobie się podoba smile

hahah Kaju, ja wlasnie wczoraj tez , sobie kupiłam 2-pak/ białe i czarne bardzo podobne wink
Tylko się  troszkę różnią koronką od tych Twoich smile wiecej jest bawełny ciut tongue

Ja bardzo lubie, zawsze się dziwiłam , jak te młode dziewczyny chodzą w stringach , dla mnie to jakies nieporozumienie, ale ja to starej daty jestem tongue  big_smile

8,863 Ostatnio edytowany przez kaja77 (2017-09-08 20:19:15)

alika40+ napisał/a:

,,Dobór odpowiedniej przysłony do okien to nie jest łatwa sprawa. Ja mam rolety dzień-noc, sprawdzają się, jednak zmniejszają widoczność przestrzeni za oknem. Można by rozważyć jeszcze rolety rzymskie.''

Lili, masz rację, ale np w moim przypadku,(mieszkanie w bloku) wis-a-wis  drugi blok to rolety dzień-noc bardzo się sprawdzają smile

Dokładnie - mi rzymskie rolety najbardziej się podobają, ale okno w okno się nie sprawdzają ach..

Rh72 - dziękuję za foto smile noooo są dość wzorzyste smile Ale jakim zdjęciem Ci się zrewanżuję hm...

Ali ha ha dobre big_smile te gatki co razem sobie kupiłyśmy.
No pościel sama nie wiem .... czy mi się podoba ....
Stringi - mam trochę, ale tez nie przepadam - ale nie wywalam bo fajne mam- może się przydadzą tongue

8,864

alika40+ napisał/a:
kaja77 napisał/a:

Dobry wieczór smile
młodzi na imprezie to i ja mam wolny wieczór i pełny dostęp do kompa, więc z miła chęcią spędzę go z Wami smile

a do kompletu to wink
lubicie tego typu?

nooo spoko , ta pościel, najwazniejsze,że Tobie się podoba smile

hahah Kaju, ja wlasnie wczoraj tez , sobie kupiłam 2-pak/ białe i czarne bardzo podobne wink
Tylko się  troszkę różnią koronką od tych Twoich smile wiecej jest bawełny ciut tongue

Ja bardzo lubie, zawsze się dziwiłam , jak te młode dziewczyny chodzą w stringach , dla mnie to jakies nieporozumienie, ale ja to starej daty jestem tongue  big_smile

Ps ja tez jako dodatek do bezrękawnika wczoraj kupiłam tongue

8,865 Ostatnio edytowany przez kaja77 (2017-09-08 20:24:38)

alika40+ napisał/a:

Ha ha więc Ty wskakuj w bęzrękawnik do gatek a Ja w gatkach hooop w pościel big_smile

Alika no właśnie o takie rolety mi chodziło tzw. dzień - noc, ale jak je czyścić ?

8,866

alika40+ napisał/a:

Edit: jednak jestem prawdziwa blondi big_smile tongue  ja się nigdy nie nauczę cytować tongue

A się i tak pogubiłem... Ty blondi, Lilly ruda, Kaja nie pamiętam ale nie ruda a I_see też pisała o fryzjerze ale pewnie o samochodzie bym zapamiętał big_smile A nie fryzurze... któraś Pani była chyba platyną... BOŻE! Nie karaj mnie tak... poddaję się sad

8,867

kaja77 napisał/a:

lubicie tego typu?

Acha, acha, acha! tongue

8,868

kaja77 napisał/a:

Rh72 - dziękuję za foto smile noooo są dość wzorzyste smile Ale jakim zdjęciem Ci się zrewanżuję hm...

Acha, acha, acha! big_smile

8,869 Ostatnio edytowany przez kaja77 (2017-09-08 20:32:19)

Kurde byłam blondynką, wczoraj wyszłam platynką, a dzisiaj cholera one są lekko niebieskie big_smile masakra w poniedziałek do roboty - przez bramki nie przejdę tongue

Ale fajnie nawet big_smile bo samochód mam niebieski big_smile tzw. kolor saphire big_smile to zapamiętasz big_smile

8,870

Lilka787 napisał/a:

Ja też cieszę się, że to jest facet, bo jakoś panowie przeważnie dobrze mnie traktują. Nie wiem czy bym potrafiła zaufać w równym stopniu kobiecie.

Ja się pod tym wyekstraktowanym ( wink ) fragmentem dotyczącym wprawdzie Twojego psychologa w 100% podpiszę. Mam dobre relacje z kobietami, tak myślę, ale ostatecznie jestem lepiej traktowana przez mężczyzn (z wyjątkiem tych, którzy mnie ostatecznie porzucają, ale nie o tym mowa).

Jak myślisz, dlaczego tak jest? Moje pytanie ma charakter OGÓLNY.
Ciekawią mnie Twoje przemyślenia.

W wolnej chwili napiszę swoje na ten temat, a nie chciałabym, aby ktoś się sugerował moim wcześniejszym wpisem.

Ja z tym postem jak Filip z konopii w środku "bitwy na poduszki", ( wink ), ale chciałam, aby puścić go w chwili, kiedy akurat mogę zajrzeć na wątek.

Bawcie się dobrze. smile tongue

8,871

rh72 napisał/a:
kaja77 napisał/a:

lubicie tego typu?

Acha, acha, acha! tongue

Acha - no to trza nosić wink na te polowania do lasu tongue na te Jelenie big_smile

8,872

kaja77 napisał/a:
alika40+ napisał/a:

Ha ha więc Ty wskakuj w bęzrękawnik do gatek a Ja w gatkach hooop w pościel big_smile

Alika no właśnie o takie rolety mi chodziło tzw. dzień - noc, ale jak je czyścić ?

normalnie , woda i plynem i gabką smile

8,873

Aaa i kupiłam sobie dwa szale jeden ze sztucznego jedwabiu a drugi och... ach... z prawdziwego jedwabiu big_smile Co prawda do płaszcza czy kurtki za nobliwe może, ale do... czegoś tam boskie big_smile

8,874 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2017-09-08 20:59:40)

O jakie cudeńka się pojawiły. tongue Wtulę więc i ja swoje 3 grosze. Tyłeczek w takich majteczkach wygląda obłędnie. tongue

A z przyziemnych spraw, to rolet dzień-noc się nie czyści, jedynie wymienia, a nie są to sprawy tanie. Proszę pamiętać, że ciemne kolory zabiorą sporo światła, ja mam białe i jasno-kremowe. Są OK.

Kaja, ta pościel mi się podoba, a jak dorzucisz bladoróżową poduszeczkę to będzie troszkę weselsza.

Czekaj czekaj, jedwabne szale. tongue musisz je jakoś wykorzystać, co by się nie zmarnowały. big_smile

8,875 Ostatnio edytowany przez kaja77 (2017-09-08 21:01:41)

Mówimy o takich?

http://www.fart-bydgoszcz.pl/img/oferta/rolety-zaluzje-fart-bydgoszcz-rolety-dzien-i-noc-03.jpg

http://zaluzje.sklep.pl/galeria/zdjecia/360/rolety%20w%20kaetach%20duo3%20-%20popup.jpg

8,876

rh72 napisał/a:

Mieszamy, mieszamy... smile Singielstwo, związek, małżeństwo tongue nowy związek <> ponowne zamążpójcie... A tak dla jasności aby się nie zapędzić. Obecnie wybierasz singielstwo z, nazywam to, opcją otwarcia na kogoś w życiu... To nie jest 'czyste' singielstwo bo Twoja decyzja nie jest 'czysta', że lepiej być samemu ale raczej lepiej być samemu niż w niesatysfakcjonującym związku. Aby dobrze napisać, nie oznacza to chęci bezwzględnego bycia samą (i to nie ma nic wspólnego znowu z twierdzeniem, że tylko krowa nie zmienia poglądów). smile  Co daje Ci niestety też opcję czasami refleksji nad tym singlowaniem...

Kiedyś opisałam to dokładniej, nie chciałam się powtarzać.
Miałam na myśli sformalizowanie związku, na to nie mam parcia.
Chciałabym mieć kogoś stałego, niekoniecznie musi to być mąż, może być partner/przyjaciel.
I nie musi to być ktoś na już, na "gwałt, bo otoczenie uważa,że osoba bez pary jest jakaś wybrakowana.

Dlatego Mag, irytują mnie czasem te życzenia szybkiego znalezienia drugiej połówki.

Szybko drugą połówkę mogę znaleźć na półce w monopolowym

8,877

alika40+ napisał/a:

zawsze się dziwiłam , jak te młode dziewczyny chodzą w stringach , dla mnie to jakies nieporozumienie, ale ja to starej daty jestem tongue  big_smile

Cha cha cha! Ja stara bab(k)a jestem, a tylko stringi noszę big_smile big_smile big_smile

8,878

Mysti, zajrzałam tak na szybko, bo mi się Twój post wyświetlił jako ostatni w "Aktywnych tematach".

Wszystko rozumiem. smile

Mystique71 napisał/a:

Kiedyś opisałam to dokładniej, nie chciałam się powtarzać. (...)
Dlatego Mag, irytują mnie czasem te życzenia szybkiego znalezienia drugiej połówki.

Za ten tekst o połówce z monopolowego,
Mogę Ci się ... oświadczyć. smile wink big_smile
Nawet na kolanach.

Love it!

8,879 Ostatnio edytowany przez kaja77 (2017-09-08 21:11:49)

Mystique71 napisał/a:

Dobre ha ha big_smile że też nie ma ikonki ludzika pokładającego się ze śmiechu i uderzającego łapką obok siebie ha ha big_smile

http://demotywatory.pl//uploads/201301/1359046310_bdw2cr_600.jpg
albo
http://demotywatory.pl/uploads/201102/1297068632_by_alewis8_600.jpg

8,880 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2017-09-08 21:11:51)

kaja77 napisał/a:

Kurde byłam blondynką, wczoraj wyszłam platynką, a dzisiaj cholera one są lekko niebieskie big_smile masakra w poniedziałek do roboty - przez bramki nie przejdę tongue

hahahha, to sobie urlop przedłużysz , jak bramka Ciebie nie przepuści big_smile  smile

edit: hip, hip , hura  jednak az taką blondi to nie jestem , udało mi się zacytować big_smile  tongue

8,881

Mystique71 napisał/a:
alika40+ napisał/a:

zawsze się dziwiłam , jak te młode dziewczyny chodzą w stringach , dla mnie to jakies nieporozumienie, ale ja to starej daty jestem tongue  big_smile

Cha cha cha! Ja stara bab(k)a jestem, a tylko stringi noszę big_smile big_smile big_smile

oh mein Gott  !!!!!  nie wiedziałam big_smile

8,882 Ostatnio edytowany przez kaja77 (2017-09-08 21:17:58)

alika40+ napisał/a:
Mystique71 napisał/a:
alika40+ napisał/a:

Czyli co - po 30 stce - brazylijki, po 40-stce tylko stringi, a po 50 to co tylko już gołą d.. big_smile

8,883

Lilka787 napisał/a:

Czekaj czekaj, jedwabne szale. tongue musisz je jakoś wykorzystać, co by się nie zmarnowały. big_smile

Tylko do czego - do czego ?????? big_smile

8,884

Mag, właśnie o to samo zapytał mnie pan psycholog. Ja odpowiedziałam, że dla kobiet jestem konkurencją. Dlatego niektóre źle mnie traktują, bo postrzegają mnie jak zagrożenie. Oczywiście nie jest to zjawisko powszechne, w pracy jedynie jedna koleżanka od początku mnie nie zaakceptowała, z powyższych powodów. W kontaktach biznesowych obecność kobiet zredukowałam do minimum, po prostu im nie ufam, dałam się na początku, kiedy nie miałam jeszcze doświadczenia, wykiwać dwa razy, ale to by było na tyle. Jeśli chodzi o lekarzy to panowie są zdecydowanie bardziej łagodni i wyrozumiali, przez panie doktorki zostałam niekiedy brutalnie potraktowana. Moja szwagierka szczerze mnie nienawidzi, od zawsze wszystkiego mi zazdrości, wykształcenia, pozycji społecznej, urody, figury, tego, że dobrze sobie radzę, nienawidzi mnie za to, że szczerze kocham Boga i akceptuje Jego przykazania, za to że kocham męża i jestem mu wierna. Nawet mój mąż ostatnio stwierdził, że ludzi to czasem w oczy kole, że się kochamy i okazujemy to sobie poprzez drobne gesty i czułość. A ja przez te wszystkie lata byłam dla niej dobra, nawet jednym słowem czy gestem nie zrobiłam jej przykrości. A mój psycholog mówi, że to był błąd, to że pozwoliłam się gnębić. Ale czara się przelała, zresztą wiesz, mówiłam Ci o tym. Dla niej, tak jak i dla mojej matki, nie ma już miejsca w moim sercu. Ciężko i przez wiele lat na to zapracowały. Nawet moja matka zazdrości mi tego co mam, a męża w szczególności. A ja tego tyle lat nie mogłam pojąć. A mężczyźni nie mają mi po prostu czego zazdrościć. Jestem miła i otwarta, więc odpowiadają podobnie. Czasem tylko któryś pomyśli sobie za wiele, kiedy widzi mój uśmiech, a to tylko uśmiech przyjaźni do świata. smile
Jeśli chodzi o moich dyrektorów to już zarówno panowie, jak i panie zawsze dobrze mnie traktowali.
I to by było na tyle moich doświadczeń z kobietami i mężczyznami. smile

8,885

Kaja te rolety to właśnie takie.

A szalki, no to...przydadzą się jak będziesz Al'ego wiązać do drzewa. big_smile

A co do stringów, to owszem mam, bo mąż lubi, więc zakładam tylko do łóżka.  big_smile

8,886

rh72 napisał/a:
kaja77 napisał/a:

P.S. Rh72 - foto z butelką Danielsa wcale nie musi być poddane fotoszopowi tongue

Yyyyy... tongue Och! big_smile Więcej, więcej... Danielsa! lol

Proszę bardzo tongue

https://e.allegroimg.com/s400/01d093/0ab07904411fb2699573441fe14e

8,887

kaja77 napisał/a:

Mówimy o takich?

http://www.fart-bydgoszcz.pl/img/oferta/rolety-zaluzje-fart-bydgoszcz-rolety-dzien-i-noc-03.jpg

http://zaluzje.sklep.pl/galeria/zdjecia/360/rolety%20w%20kaetach%20duo3%20-%20popup.jpg

Tak, o takich smile

powtarzam jeszcze raz , ostatni , mam w pokoju juz pare lat ok 4 i je czysciłam plynem i gabką i nic im się nie stało, zapewniam:)  i jak cos to zapraszam do wglądu( najwcześniej w listopadzie jak wrocę )  smile

8,888

=kaja77]Mówimy o takich?

Tak, o takich smile

powtarzam jeszcze raz , ostatni , mam w pokoju juz pare lat ok 4 i je czysciłam płynem i gabką i nic im się nie stało, zapewniam:)  i jak cos to zapraszam do wglądu( najwcześniej w listopadzie jak wrocę )  smile

8,889 Ostatnio edytowany przez kaja77 (2017-09-08 21:34:57)

Lilka787 napisał/a:

A no tak to już wiem po co je kupiłam big_smile ale czemu od razu dwa w taki sam wzór jeden niebieski drugi malinowy?

edith. Już wiem bo On duży jest - jeden mógłby nie starczyć smile

8,890 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2017-09-08 21:33:48)

Ali dobrze, że napisałaś o czyszczeniu rolet. Mnie się ostatnio nie udało, to znaczy przetarłam za bardzo. big_smile Ale jednak można jak widać. smile

8,891

Kaja niebieskim zwiążesz Al'ego, a malinowy założysz na biodra, co by jakieś piórka mieć. smile

8,892

Lilka787 napisał/a:

Ali dobrze, że napisałaś o czyszczeniu rolet. Mnie się ostatnio nie udało, to znaczy przetarłam za bardzo. big_smile Ale jednak można jak widać. smile

mozna, tylko nie mozna wyżymać big_smile  smile

8,893

kaja77 napisał/a:
Lilka787 napisał/a:

A no tak to już wiem po co je kupiłam big_smile ale czemu od razu dwa w taki sam wzór jeden niebieski drugi malinowy?

hahahha, jak duzy ????? wink

8,894

Lilka787 napisał/a:

Kaja niebieskim zwiążesz Al'ego, a malinowy założysz na biodra, co by jakieś piórka mieć. smile

Acha acha - pamiętać o "tych" piórkach big_smile

8,895

Lilka787 napisał/a:

Mag, właśnie o to samo zapytał mnie pan psycholog. Ja odpowiedziałam, że dla kobiet jestem konkurencją. Dlatego niektóre źle mnie traktują, bo postrzegają mnie jak zagrożenie. (...)ludzi to czasem w oczy kole, że (...)A ja przez te wszystkie lata byłam dla XXX dobra, nawet jednym słowem czy gestem nie zrobiłam XX przykrości.

Lily, dziękuję Ci za ten post. smile

W zasadzie to nie będę już pisać mojego. Oznaczałoby to powielenie treści. Wyciągnęłam z tego posta esencję, a przykłady ... można po prostu zmienić. Sedno jednak pozostaje takie samo.

Nikt nie potrafi z zazdrości i zawiści dokopać innej kobiecie ... jak inna kobieta.

Smutny wniosek, ale prawdziwy. Ale nie rozwijajmy go w weekendowy wieczór.
Proszę! smile

8,896

Jak duży to polecam, mój mąż też jest duży i sobie chwalę. tongue
Jest do kogo się przytulić i na kim się położyć. big_smile
Ale Ty to sobie możesz powybierać, bo do Twojej drobnej sylwetki to w zasadzie każdy będzie pasował. smile

8,897

alika40+ napisał/a:
kaja77 napisał/a:
Lilka787 napisał/a:

No właśnie Rh72 jak duży ? Wzrost, waga, kolor oczu i znak zodiaku proszę a i rozmiar buta też....

8,898

kaja77 napisał/a:
alika40+ napisał/a:
Mystique71 napisał/a:

Czyli co - po 30 stce - brazylijki, po 40-stce tylko stringi, a po 50 to co tylko już gołą d.. big_smile

nie wiem  sad ale na to wygląda big_smile smile

8,899

rh72 napisał/a:

I_see też pisała o fryzjerze ale pewnie o samochodzie bym zapamiętał big_smile

Mam podejrzenie, że ... już zapamiętałeś. wink big_smile

8,900

kaja77 napisał/a:
alika40+ napisał/a:
kaja77 napisał/a:

No właśnie Rh72 jak duży ? Wzrost, waga, kolor oczu i znak zodiaku proszę a i rozmiar buta też....

Tyszzzzzzzz sie podpisuję pod tą petycją tongue  wink

8,901

Lilka787 napisał/a:

Jak duży to polecam, mój mąż też jest duży i sobie chwalę. tongue
Jest do kogo się przytulić i na kim się położyć. big_smile
Ale Ty to sobie możesz powybierać, bo do Twojej drobnej sylwetki to w zasadzie każdy będzie pasował. smile

Ciii ... szybciej Pietruszka mnie realnie zeżre niż ja się wirtualnie do Ala przytulę wink

8,902

Kaju, widzisz jaka ta Lili jest , tak nas dręczy i meczy az zal do....e ściska wink

Szczęściara i tyle smile fajnego ma męża fakt smile

8,903 Ostatnio edytowany przez kaja77 (2017-09-08 21:54:39)

alika40+ napisał/a:

Kaju, widzisz jaka ta Lili jest , tak nas dręczy i meczy az zal do....e ściska wink

Nooo fakt chlip chlip, ale my z gołą d... możemy se po chałupie latać big_smile

A duże i szybkie to najlepiej samochody tongue

8,904

a mnie dalej tnie telewizje , ludziska pomocy, czy ktos wie coś i dlaczego ????

8,905 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2017-09-08 21:53:27)

kaja77 napisał/a:
alika40+ napisał/a:

Nooo fakt chlip chlip, ale my z gołą d... możemy se po chałupie latać big_smile

A duże i szybkie to najlepiej samochody tongue

Hymm , ja teraz to nie mogę tak se latać, w robocie jestem tongue  big_smile

A samochody mnie nie rajcują, niestety tongue  jakoś tak mam  wink

Posty [ 8,841 do 8,905 z 15,029 ]

Strony Poprzednia 1 135 136 137 138 139 232 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » moje cudowne życie po rozwodzie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024