Czy konstytucja RP zostanie zmieniona? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Czy konstytucja RP zostanie zmieniona?

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 216 z 216 ]

196

Odp: Czy konstytucja RP zostanie zmieniona?
Snake napisał/a:

Słabsi i głupsi po prostu giną...

Co można obserwować, w oparciu o europejskich socjalistów i innej maści pluszowych lewaków.

Chociaż z kornikiem to nie jest tak do końca... w jedną stronę, bo np.: masz różnej maści ptaki, które potrzebują dziupli do lęgów. Jak nie ma kornika, to nie ma łatwych do "obróbki" drzew i populacja spada. Czyli "gospodarka leśna" wykańcza określone gatunki ptaków.

Zobacz podobne tematy :

197

Dziwię się, że w ogóle wam się chce ze Snake dyskutować. Przecież ten człowiek ma głowę totalnie wypraną przez pisie media. Kaczyński powie "Puszcza Białowieska niepotrzebna, zaorać, nawieźć piasku i zrobić giga kuwetę dla kota" - Snake będzie klaskał. Jak PiS zacznie konkurentów politycznych traktować wg wzorca putinowskiego, do którego zdąża - Snake będzie klaskał. Tacy ludzie byli zawsze i zawsze byli podporami najobrzydliwszych dyktatur. Ale rozmowy z nimi sensu nie mają...

198

Ho, ho, ho, a które to są pisie media? Bo wiesz, mnie na wsi reżimowa telewizja nie odbiera, jeno tefałeny. Od pierwszego numeru z przed circa 30 lat dzień zaczynam od Michnikowej gadzinówki lol No i całkiem, całkiem lubię sobie poczytać Wajraka i Nurię. Co nie znaczy, że nie poszukam sobie miejsca, gdzie leśnicy wypowiadają się incognito i nie poczytam co mają do powiedzenia. Mieszkam zaś sobie na wsi rządzonej od lat przez peeselowską dynastię. Dziwnym trafem co drugi urzędnik czy samorządowy pracownik nosi to samo nazwisko co wójt tongue Pracuję w mieście od lat rządzonym przez Platformę. Owszem, ogólnie patrząc z perspektywy zwykłego mieszkańca nie rządzi źle. Niestety jak się jest trochę bardziej w środku, to się już wie kto dostanie, a kto nie dostanie. Kto będzie blokowany ile się da i dlaczego. A biedny, szeregowy urzędas dostał zadanie aby ci rzucać kłody pod nogi i co ma ci powiedzieć? Większość moich znajomych, to wieloletni wyborcy PO. Jak ja smile Niektórzy na dodatek czynni działacze struktur partyjnych. Siedzisz z nimi przy piwku i słyszysz jakie to rzadkie g.... No ale moi drodzy, przecież sami się zdecydowaliście w tym rzadkim g.... taplać, nie? Podobnie z racji relacji towarzysko - rodzinnych miałem dostęp do informacji z zaplecza takiej partyjki jak SLD albo modna organizacja kobieca czy też może nawet feministyczna. Ubaw po pachy choć niektórzy mogliby to raczej określać jako gnój po pachy...
No ale przez lata słyszałem - ciszej nad tą trumną! Bo PiS przyjdzie! No i przyszedł. Dla mnie śmierdzi podobnie ale przeca różne są gusty. Niektórym nawet własny smród już tak nie śmierdzi...

199

EeeTam napisał/a:

Dziwię się, że w ogóle wam się chce ze Snake dyskutować. Przecież ten człowiek ma głowę totalnie wypraną przez pisie media. Kaczyński powie "Puszcza Białowieska niepotrzebna, zaorać, nawieźć piasku i zrobić giga kuwetę dla kota" - Snake będzie klaskał. Jak PiS zacznie konkurentów politycznych traktować wg wzorca putinowskiego, do którego zdąża - Snake będzie klaskał. Tacy ludzie byli zawsze i zawsze byli podporami najobrzydliwszych dyktatur. Ale rozmowy z nimi sensu nie mają...

Mnie się odechciało z nim dyskutować. Pisowska propaganda, którą on stosuje to jedno, ale, że niemal każdą odpowiedź zaczyna od wyśmiania oponenta to drugie.

200

Faktycznie sobie daruj jeśli nie potrafisz rozróżnić odnoszenia się do kwestii przez kogoś prezentowanych i do tego samego kogoś. To jest zresztą objaw związany ze zjawiskiem zacietrzewienia w swoich przekonaniach i traktowaniu ich na zasadzie wyznaniowej. Jeśli ktoś podważa w to co ty wierzysz, to znaczy wróg, czyli w tym przypadku pisior czy jak tam wolisz. Usłyszysz, przeczytasz coś co ci pasuje albo pochodzi ze źródła, które ci pasuje i traktujesz to jako prawdę objawioną. A ja dla przykładu przeczytałem w prasie 2 tygodnie temu o swojej robocie. Konkretnie mojej. W artykule 2/3 treści to kłamstwa, a 1/3 która jakoś tam ma potwierdzenie w faktach zostało odpowiednio zmanipulowane pod zamówioną tezę. Wolne media ha, ha... W zeszłym roku to samo. Inna sprawa, kilka gazet i portali trąbiło, afera, a takie bzdury pisali, że aż człowiek w głowę zachodzi jak oni to wymyślają. No ale potem jedna z drugim to czytają i łaaaał….!

201 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2018-08-23 15:05:19)

Snake napisał/a:

Faktycznie sobie daruj jeśli nie potrafisz rozróżnić odnoszenia się do kwestii przez kogoś prezentowanych i do tego samego kogoś. To jest zresztą objaw związany ze zjawiskiem zacietrzewienia w swoich przekonaniach i traktowaniu ich na zasadzie wyznaniowej. Jeśli ktoś podważa w to co ty wierzysz, to znaczy wróg, czyli w tym przypadku pisior czy jak tam wolisz. Usłyszysz, przeczytasz coś co ci pasuje albo pochodzi ze źródła, które ci pasuje i traktujesz to jako prawdę objawioną. A ja dla przykładu przeczytałem w prasie 2 tygodnie temu o swojej robocie. Konkretnie mojej. W artykule 2/3 treści to kłamstwa, a 1/3 która jakoś tam ma potwierdzenie w faktach zostało odpowiednio zmanipulowane pod zamówioną tezę. Wolne media ha, ha... W zeszłym roku to samo. Inna sprawa, kilka gazet i portali trąbiło, afera, a takie bzdury pisali, że aż człowiek w głowę zachodzi jak oni to wymyślają. No ale potem jedna z drugim to czytają i łaaaał….!

Bo może Ty Snake zbyt osobiście, a co za tym idzie zbyt emocjonalnie podchodzisz do tematu? Przez to zbyt zawzięcie zwalczasz poglądy inne niż Twoje własne. Jak chociażby z ekologami, których sam tu przywołałeś, bo masz złe doświadczenia. A faktem jest, że przez tysiąclecia lasy same sobie radziły z kornikiem, jeszcze ze 100 lat temu, gdy pojawił się kornik, to ludzie nie ruszali z siekierami do puszczy, to „nowoczesny wynalazek”.  Był las nie było nas będzie las nie będzie nas, ale nie za rządów pis.
Mnie się po Twoich prześmiewczych tonach odechciało pisania o tym, w jaki sposób postępuje się z korą przy usuwaniu kornika a czego nie czyniono przy wycince puszczy. To wskazuje, że kornika dawno tam nie było albo że walka z nim to tylko przykrywka dla interesów.

202 Ostatnio edytowany przez Snake (2018-08-23 15:19:26)

Puszcza Białowieska nie jest monolitem. Są w niej fragmenty lasu pierwotnego ale są wielkie połacie, gdzie człowiek przez wieki mocno ingerował. Teraz zresztą też leśnicy prowadzą nasadzenia w kierunku przywrócenia pierwotnej różnorodności. Tak więc od wieków człowiek tam ingerował. Skoro się to teraz nie podoba, to ja jestem dokładnie za tym żeby leśnicy z Puszczy się całkiem wynieśli. Ze wszystkimi działaniami i konsekwencjami tego. Na granicach rezerwatu powbijać tabliczki z ostrzeżeniem, że na jego teren wchodzi się na własne ryzyko. Dobrze by też było wzdłuż granicy z lasami poza obszarem chronionym zrobić przesiekę tak 100 metrowej szerokości jako pas ochronny lasów gospodarczych. A rezerwat niech sobie radzi sam. Tak uważam.

203

Snake napisał/a:

Tak uważam.

Masz moje poparcie ;-)

204 Ostatnio edytowany przez Olinka (2018-08-23 23:38:22)

wilczysko napisał/a:

Ale nie ma się co podniecać. Z wielu źródeł słyszałem, że te fregaty są i tak lepsze od tego czym dysponuje nasza MW. Nikt tu nie wymyśla żadnych banialuków. Najwyżej jest niedoinformowany. Jaki to Amerykanie pancernik wyciągają do aktywnej służby ?? Bo z tego co ja słyszałem to ostatni raz to było w czasie I Wojny z Irakiem. Od tego czasu pancerników już Amerykanie nie używają. To też banialuk ??

Zastąpili je lotniskowcami. Po zatopieniu największego pancernika w służbie Japonii. Po przerwaniu projektu niszczycieli DDG-1000 tj. Zumwalt, jest rozważane przywrócenie do służby pancerników typ Iowa.

MagdaLena1111 napisał/a:
Snake napisał/a:

PiS dobrze rozgrywa społeczne resentymenty

To nie rozgrywanie resentymentów, ale zwykły populizm, który żeruje na prostych ludziach, bo tylko oni łykają proste kłamstwa. Bo przecież ochrona puszczy polega na jej wycince.

Znasz się na leśnictwie?
Słyszałaś gdzieś o tym?
[nieregulaminowy link]

albo tym?
[nieregulaminowy link]

205

Amerykanie to bardzo pragmatyczny naród. jeśli widzą, że coś się może przydać, to będą na to łożyć pieniądze. I tak, skreślone ze stanu floty pancerniki będąc okrętami muzealnymi mają przyznane przez Kongres fundusze na ich konserwację utrzymującą w stanie używalności wszystkie elementy jak też wprowadzono zakaz wprowadzania jakichkolwiek modyfikacji naruszających zdolności bojowe okrętów. No i tak sobie stoją jako muzea...
Trzon sił strategicznego lotnictwa USA stanowią bombowce B-52 mające tak już po ok. 50-60 lat. Planowane jest ich użycie do 2045 r., a więc będą służyć ok. 90 lat smile Pustynie Arizony są pełne setek, a może tysięcy samolotów, które stoją sobie zmagazynowane "na wszelki wypadek". Jednocześnie bez skrupułów pozbywają się tego co uważają, że już potrzebne nie będzie. Tak było z legendarnymi samolotami F-14, rozsławionymi przez film Top Gun. Po prostu skończyła się zimna wojna i w końcu uznano, że rola F-14 się skończyła. Albowiem wbrew takim filmom jak Top Gun nie zbudowano samolotów F-14 żeby efektownie uganiały się za małymi myśliwcami wroga. Myśliwiec F-14 zbudowano jako element systemu obronnego zespołu lotniskowców, gdzie jednym jego członem był myśliwiec F-14, a drugim pocisk rakietowy dalekiego zasięgu Phoenix. Ten system miał zabezpieczać lotniskowce przed atakiem radzieckich bombowców przy pomocy ciężkich rakiet przeciwokrętowych. Skończył się Związek Radziecki i w końcu uznano, że nie ma już takiego zagrożenia dla lotniskowców, do których potrzebne są myśliwce F-14. Piękne, w pełni sprawne ale też drogie w eksploatacji. Pragmatycznie więc zdecydowano o ich wycofaniu i zastąpieniu przez F-18 Hornet. Jednocześnie, ponieważ jeszcze z czasów z przed rewolucji w Iranie w państwie tym pojawiły się kupione w USA F-14 zdecydowano, że aby uniemożliwić ewentualne irańskie, nielegalne próby pozyskania części z wycofanych amerykańskich F-14, wszystkie one zostały skrupulatnie zniszczone do cna. Tak pragmatyczni Amerykanie potraktowali jedną ze swoich legendarnych konstrukcji. W locie można je już podziwiać tylko w barwach irańskich.

206

Oczywiście rozumiem, że tytułowe zagadnienie jest szerokie, wpływa na nie szereg czynników i choćby dlatego można je rozpatrywać w różnych ujęciach, ale biorąc pod uwagę, że już za bardzo popłynęliście, proszę, aby jednak powrócić do głównego zagadnienia.
Jednocześnie przypominam, że zgodnie z regulaminem off top stanowi naruszenie zasad, podobnie jak wklejanie linków do obcych stron internetowych, a te również kilkukrotnie się tu pojawiły.
Z pozdrowieniami, Olinka

207 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2018-09-18 01:03:56)

Nie chce mi się własnymi słowami, więc posłużę się cytatem:

Mleko zostało rozlane!
Polski KRS jako pierwszy w historii został zawieszony w roli członka Europejskiej Sieci Rad Sądownictwa. Zawieszony decyzją najwybitniejszych prawników z ponad 20 europejskich państw stosunkiem głosów 100 do 6. To jest milowy krok do nieuznawania polskich wyroków na terenie UE. Jutro miliony ludzi na świecie przeczyta w gazetach, że polski wymiar sprawiedliwości został całkowicie upolityczniony i nie ma już nic wspólnego z europejskim. Wstyd i hańba, hańba i wstyd, bo tu i teraz jest dewastowany dorobek wielu pokoleń Polaków - przez grupkę ludzi, która tymczasowo zarządza krajem nad Wisłą. Trzeci rok z rzędu wszyscy przecierają oczy ze zdumienia jakim cudem jeden z największych beneficjentów upadku Muru Berlińskiego buduje wokół siebie jakiś murek, izolując się tym samym od świata zachodniego. Skandaliczne wyczyny obozu władzy, które od dawna nie mają nic wspólnego z demokracją doprowadziły do wykluczenia z bardzo prestiżowej organizacji, a to dopiero preludium tego co czeka Polaków, wszak rachunek za trzyletnie dokonania towarzyszy z Nowogrodzkiej spadnie na 38 milionów Polaków! Nie boimy się słów, dlatego działania partii, którą ktoś żartobliwie nazwał ”prawo i sprawiedliwość” można w sposób ewidentny zakwalifikować jako działania wbrew polskiej racji stanu i wybitnie antyeuropejskie! Dziś włodarze z Nowogrodzkiej doprowadzili do wykluczenia z ESRS, jutro stawką może być nasza przyszłość w unijnej strukturze. Naturalnie telewizja partyjna za chwil kilka napocznie narracje pt. ”Polacy nic się nie stało” zgodnie z dewizą, iż nikt nam nie wmówi że białe jest białe, a czarne jest czarne. Owszem stało się, dlatego nie od dziś apelujemy o pobudkę w związku z dramatyczną pozycją Polski w UE, bo żarty skończyły się dawno temu!

źródło: Pulse of Europe - Polska

Mnie pozostaje się pod tym tylko podpisać. Niestety, bo to co się dzieje jest smutne, porażające, przygnębiające. Oczywiście zaraz znajdą się tacy, którzy idąc w retorykę PiS-u stwierdzą, że nasza demokracja ma się dobrze, a głosy, że wracamy do czasów PRL-u są tylko opozycyjną propagandą, dlatego niedowiarkom i zaślepionym rzekomym dobrobytem chciałam zwrócić uwagę na wytłuszczenie tekstu - taką opinię wydali ci, którzy się na tym naprawdę znają, a nie tacy, którym wydaje się, że się znają. Z drugiej strony myślę sobie, że chyba łatwiej żyje się w niewiedzy. 

P.S.
Tak na marginesie - nie wiem czy wiecie, ale w naszym 'wolnym' państwie prokuratorowi Prokuratury Generalnej w stanie spoczynku Wojciechowi Sadrakule grożą sankcje dyscyplinarne, bo (uwaga!) ośmielił się w ramach "Tygodnia Konstytucji" prowadzić zajęcia dla młodzieży przybliżające znaczenie i treść ustawy zasadniczej. Tak ma wyglądać nasz ustrój? Serio? Kary dla prawników za uczenie o Konstytucji?
Swoją drogą wychodzi na to, że 'Konstytucja RP" powoli robi się pozycją zakazaną, zwłaszcza, że na samo jej brzmienie władza dostaje gęsiej skórki.
I nie wiem jak Wam, ale mi w takim kraju, gdzie za nic ma się wartości, zdecydowanie nie jest dobrze.

208

Priscilla napisał/a:

Mleko zostało rozlane!
Polski KRS jako pierwszy w historii został zawieszony w roli członka Europejskiej Sieci Rad Sądownictwa. Zawieszony decyzją najwybitniejszych prawników z ponad 20 europejskich państw stosunkiem głosów 100 do 6. To jest milowy krok do nieuznawania polskich wyroków na terenie UE. Jutro miliony ludzi na świecie przeczyta w gazetach, że polski wymiar sprawiedliwości został całkowicie upolityczniony i nie ma już nic wspólnego z europejskim. Wstyd i hańba, hańba i wstyd, bo tu i teraz jest dewastowany dorobek wielu pokoleń Polaków - przez grupkę ludzi, która tymczasowo zarządza krajem nad Wisłą. Trzeci rok z rzędu wszyscy przecierają oczy ze zdumienia jakim cudem jeden z największych beneficjentów upadku Muru Berlińskiego buduje wokół siebie jakiś murek, izolując się tym samym od świata zachodniego. Skandaliczne wyczyny obozu władzy, które od dawna nie mają nic wspólnego z demokracją doprowadziły do wykluczenia z bardzo prestiżowej organizacji, a to dopiero preludium tego co czeka Polaków, wszak rachunek za trzyletnie dokonania towarzyszy z Nowogrodzkiej spadnie na 38 milionów Polaków! Nie boimy się słów, dlatego działania partii, którą ktoś żartobliwie nazwał ”prawo i sprawiedliwość” można w sposób ewidentny zakwalifikować jako działania wbrew polskiej racji stanu i wybitnie antyeuropejskie! Dziś włodarze z Nowogrodzkiej doprowadzili do wykluczenia z ESRS, jutro stawką może być nasza przyszłość w unijnej strukturze. Naturalnie telewizja partyjna za chwil kilka napocznie narracje pt. ”Polacy nic się nie stało” zgodnie z dewizą, iż nikt nam nie wmówi że białe jest białe, a czarne jest czarne. Owszem stało się, dlatego nie od dziś apelujemy o pobudkę w związku z dramatyczną pozycją Polski w UE, bo żarty skończyły się dawno temu!

Mnie pozostaje się pod tym tylko podpisać. Niestety, bo to co się dzieje jest smutne, porażające, przygnębiające. Oczywiście zaraz znajdą się tacy, którzy idąc w retorykę PiS-u stwierdzą, że nasza demokracja ma się dobrze, a głosy, że wracamy do czasów PRL-u są tylko opozycyjną propagandą, dlatego niedowiarkom i zaślepionym rzekomym dobrobytem chciałam zwrócić uwagę na wytłuszczenie tekstu - taką opinię wydali ci, którzy się na tym naprawdę znają, a nie tacy, którym wydaje się, że się znają. Z drugiej strony myślę sobie, że chyba łatwiej żyje się w niewiedzy. 

P.S.
Tak na marginesie - nie wiem czy wiecie, ale w naszym 'wolnym' państwie prokuratorowi Prokuratury Generalnej w stanie spoczynku Wojciechowi Sadrakule grożą sankcje dyscyplinarne, bo (uwaga!) ośmielił się w ramach "Tygodnia Konstytucji" prowadzić zajęcia dla młodzieży przybliżające znaczenie i treść ustawy zasadniczej. Tak ma wyglądać nasz ustrój? Serio? Kary dla prawników za uczenie o Konstytucji?
Swoją drogą wychodzi na to, że 'Konstytucja RP" powoli robi się pozycją zakazaną, zwłaszcza, że na samo jej brzmienie władza dostaje gęsiej skórki.
I nie wiem jak Wam, ale mi w takim kraju, gdzie za nic ma się wartości, zdecydowanie nie jest dobrze.

No to teraz jeszcze zdobądź informacje, czym się zajmuje to gremium i czy na przykład takie Niemcy mają tam swoich przedstawicieli czy też nie...

209

Priscilla napisał/a:

Ma to co najmniej dwie konsekwencje. Pierwsza, pewnie ogólnie pozytywna - tysiące Polaków, w tym obrońców KRS w ogóle dowiedziało się w czasie tej awantury, że coś takiego jak KRS istnieje wink Druga, dwuznaczna - im więcej takich kroków różnych takich instytucji, Junckerów, Timmermansów itd. tym bardziej partii rządzącej słupek popularności rośnie. Taka już natura Polaków smile Więc w zależności od sympatii politycznych cieszyć się lub martwić. Rządzący w obliczu wyborów samorządowych, a już niedługo parlamentarnych zapewne się nie martwią...
Co do nieuznawania wyroków polskich sądów. Cóż, niedawno Niemiecki Federalny Trybunał Sprawiedliwości uznał, że telewizja ZDF nie musi stosować się do wyroku polskiego sądu, a nawet niemieckiego sądu, który nieopatrznie uznał racje polskiego powoda. Nieopatrznie, bo pewnie sąd w Koblencji zasiadł i rozpatrzył sprawę niezawiśle i merytorycznie więc trzeba było tą niefrasobliwość sądu w Koblencji naprawić wyżej wink

Priscilla napisał/a:

Takie plusy i minusy bycia prokuratorem, nawet w stanie spoczynku. W prokuraturze obowiązuje podległość hierarchiczna, stosunek służbowy i takie tam. Nawet w stanie spoczynku. Jeśli się to komuś nie podoba, może przestać być prokuratorem w spoczynku ale to ha, ha oznacza brak fajnej kasy wpływającej do końca życia na konto. Trzeba by zakasać rękawy i do roboty jakiejś pójść, adwokatem zostać czy radcą.

210

Priscilla napisał/a:

Mleko zostało rozlane!

P.S.

Dobra koniunktura się już wkrótce skończy, a jak ludzie trzepnie po kieszeniach to dopiero wtedy zaczną trzeźwieć. Choć i tak nie wszyscy. Tylko, że wtedy w myśl zasady "chleba i igrzysk" PiS będzie musiał wymyślić jakieś "igrzyska", żeby odwrócić uwagę od problemów gospodarczych. Strach pomyśleć na co mogą wpaść. A gadanie, że demokracja ma się dobrze ? Demokracja to pojęcie dość szerokie big_smile W PRL-u też niby była demokracja, przecież oprócz PZPR były jeszcze ZSL i SD. I wybory przecież były. Na Białorusi i w Rosji też jest przecież demokracja i widać jak to wygląda. Na Węgrzech też już taka demokracja, że... opozycja nie ma w nich żadnych szans. Kaczyńskiemu marzy się dokładnie właśnie taki model ustrojowy, czyli wieczna przewodnia rola PiS z fasadową opozycją.

211

Być może się zawali choć co prawda miało się już zawalić najpóźniej po roku rządów PiS, a tu jak na złość jeszcze się nie wali. Nawet rozumiem tych co z utęsknieniem czekają aż się zacznie walić, bo wtedy wreszcie będzie być może można dowalić PiS.

212

Konstytucja na pewno wymaga zmian, ale nie za tej ekipy rządzącej. Patrząc na jej dotychczasowe osiagniecie nowy projekt zostałby napisany na kolanie we dwa dni i przepchniety choćby nie wiem co. Inna sprawa, że jeżeli konstytucja potrzebuje jakiś zmian, to wywalenie z niej koscioła katolickiego (zostawiając tylko zapis o swobodzie wyznania) i innego zapisu odnośnie rodziny. A tego PiS nie zrobi.

213

Norqa napisał/a:

[...] i innego zapisu odnośnie rodziny.

Tzn.???

214

Norqa napisał/a:

Konstytucja na pewno wymaga zmian, ale nie za tej ekipy rządzącej. Patrząc na jej dotychczasowe osiagniecie nowy projekt zostałby napisany na kolanie we dwa dni i przepchniety choćby nie wiem co. Inna sprawa, że jeżeli konstytucja potrzebuje jakiś zmian, to wywalenie z niej koscioła katolickiego (zostawiając tylko zapis o swobodzie wyznania) i innego zapisu odnośnie rodziny. A tego PiS nie zrobi.

No właśnie. Jaki to miałby być ten inny zapis o rodzinie ? Bardzo mnie to ciekawi. wink

215

Zapewne, że wg konstytucji rodzinę, małżeństwo tworzy mężczyzna i kobieta.

216

Snake napisał/a:

Zapewne, że wg konstytucji rodzinę, małżeństwo tworzy mężczyzna i kobieta.

No i co w tym złego ? Co tu niby zmieniać ? I na co konkretnie ?

Posty [ 196 do 216 z 216 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Czy konstytucja RP zostanie zmieniona?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024