Poradnik dla mężczyzn "jak znaleźć odpowiednią kobietę?" - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Poradnik dla mężczyzn "jak znaleźć odpowiednią kobietę?"

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 82 z 82 ]

66

Odp: Poradnik dla mężczyzn "jak znaleźć odpowiednią kobietę?"
X77 napisał/a:

Prawda jest taka, że dla większości z was taki pewny siebie, manipulatorski cynik was pociąga, bo jest taki nieprzewidywalny, dostarcza wam emocji i nie jest "nudny". A to że zarzekacie się, że jest inaczej to świadczy tylko o waszej... hipokryzji, dość dziwnej, której nie jestem w stanie sobie wytłumaczyć. Tak samo jak wasza głupota polegająca na jakiejś głupiej wierze w to, że zdołacie go sobie zmienić big_smile

Cóż... pewnych rzeczy nigdy nie będę w stanie zrozumieć....
Jednakże bardziej ufam swoim oczom i uszom, niż czyimś słowom.

Dziękuję pięknie za nieprzewidywalność. Mnie tam się marzy ponudzić troszeczkę smile
A swoją drogą, czy między dwoma biegunami: łajdactwem a nudziarstwem nie można pomieścić innych możliwości? Dlaczego spokojny i odpowiedzialny ma oznaczać nudziarza i odwrotnie - dlaczego porządny nie może być spontaniczny i energiczny?
Ja tam cenię spokój i wcale on nie oznacza dla mnie nudy ani braku odrobiny szaleństwa.

I jeszcze jedno: nie pojmuję jak można kochać kogoś, kto krzywdzi. We mnie narastała nienawiść.

Zobacz podobne tematy :

67

Nie ma co się roztkliwiać nad Autorem, że go jakaś zimna suka skrzywdziła i teraz odreagowuje. Bo idąc tym tokiem myślenia, ta wredna jołda była właśnie taka, bo ją wcześniej przećwiczył jakiś dupek i też odreagowywała. A poprzedni był dupkiem, bo zanim spotkał jeszcze-nie-wredną-jołdę, to trafił na roszczeniową jędzę i nabawił się traumy. I tak można sobie w koło macieju. I co z tego? Każdy odpowiada za własne wybory. Można toksyczny związek skończyć i następnym razem wybrać mądrzej.

68

Ruda, przybij piątkę smile

69

Przybijam smile

70

Piegowata'76 napisał/a:

I jeszcze jedno: nie pojmuję jak można kochać kogoś, kto krzywdzi. We mnie narastała nienawiść.

O dokładnie tak! Też tego nie pojmuję!

Ja np. nie chcę dopuszczać do tego żeby tak daleko się to rozwinęło żebym poczuła nienawiść. Jeden raz do tego dopuściłam niestety daaaaaawno temu i więcej tak nie zrobiłam już i ucinam szybko. Naprawdę lepiej się rozstać z kimś gdy jeszcze się kocha lub przynajmniej ma resztki tych dobrych uczuć i szacunek do siebie wzajemnie.

zyfika napisał/a:

Mądra się zorientuje prędzej czy później i go kopnie w tyłek. I znów będzie żal - jaka wredna i zimna

No co Ty big_smile wtedy będzie jaka głupia i ten że księciu o wartości miliona nie ma co sobie głowy zawracać jakąś cizią, która nie doceniła cóż za samca miała u boku!

Każdy z nas przeżył jakieś rozczarowania, ale na litość Boską nie ma co popadać w paranoję i mścić się czynem i słowem na każdym/ każdej przedstawicielu/ przedstawicielce płci. Dla mnie to wyladowywanie swoich frustracji, nieumiejętność poradzenia sobie z emocjami, popadanie ze skrajności w skrajność.
Mi by było szkoda czasu na takie gierki, nie chciałoby mi się. A jak czytam, że facet pod żadnym pozorem ma się nie odzywać tylko krótko przed spotkaniem i grać bardzo zajętego i pochłoniętego sobą i swoim życiem, a w rzeczywistości umierał by na kanapie z nudów to no śmiech mnie ogarnia smile później okaże się że taki ogier ni to zajęć ni to ciekawy nie jest i za co winić później taką dziewczynę jak się na pięcie odwróci mimo, że zda wszystkie egzaminy? No za co. Za to że Wielki groźny niedźwiedź okazał się biednym misiem który w efekcie wymaga troski i miłości?

Do autora. Grunt to być zadowolonym z życia. Nie uzależniając od tego czy jakaś odpowiednia na horyzoncie jest czy jej nie ma. Żyć przede wszystkim dla Siebie a nie udawać i udowadniać. Nie grać. Jak masz dosyć, kobieta Ci nie odpowiada- podziękować ale takie podchody??? Na co to komu potrzebne jest? Masz ochotę i czas to się odezwij, nie masz - to się nie odzywaj, ale jakieś głupie tworzenie zasad to już śmiech na sali.

72 Ostatnio edytowany przez annakomnena7 (2016-04-27 09:39:55)

bohseonkelz32.1917 napisał/a:

Mnie też ciekawi co robi poradnik dla mężczyzn na forum kobiecym smile

Wynurzenia żywcem wyciągnięte ze stron dla nlp-owskich tzw. "uwo". To tacy goście, którym się w kontaktach d-m nie wiedzie, i płacą kupę kasy swoim guru od uwodzenia, a tamci ich faszerują takimi bzdurami. Na forach dla kobiet, albo portalach randkowych i matrymonialnych urządzają sobie ćwiczenia praktyczne. Gdzieś czytałam opinię, że najbardziej "koszą"na matrymonialnych, bo tam są same naiwne babki, które łatwo oszukać. I proszę mi tu nie opowiadać o "złych uwo" i "dobrych uwo", bo szambo pozostaje szambem nawet jak wleje się do niego beczkę perfum.

73

A może raczej taki gość potem trafia na kobietę swojego pokroju, która z kolei stosuje na nim tricki rodem z "Mężczyźni kochają zołzy". Tzn. książka ogólnie spoko, jak chodzi o to, aby mieć swoje życie, taka jedna mądra porada z niej, a reszta to tandetna manipulacja i szanujący się facet zareaguje na te "sposoby" tak samo, jak szanująca się kobieta na powyższe.
No ale w sumie to i to dobrze, bo jak się mają ludzie dobierać, jak nie wedle podobieństw.

74

Desperacja, desperacja, desperacja.... Erotoman gawędziarz, gada, gada, ale nie wie o co chodzi... Pisze o związku, a kompletnie nie rozumie jak w nim być. Pisze poradnik, a nie potrafi żadnej dziewczyny sobą zainteresować. Frustrat, straszny typ smile I co takie indywiduum robi na kobiecym forum? smile Znałam kiedyś takiego mężczyznę, który z góry zakładał, że każdy związek się rozpada, wszystkiemu winne są kobiety, a on jest najmądrzejszy i niesamowitym znawcą teamów damsko-męskich. Przypuszczam, że nadal jest sam i jakoś  tak ten "poradnik" do jego sposobu myślenia mi pasuje. Jacyś mentalni bracia bliźniacy chyba smile

75

pankoneser napisał/a:

tych tak zwanych zimnych s*k. Zycze kazdemu facetowi, zeby spotkal chociaz jedna taka w swoim zyciu, to mu da porzadna lekcje, CZEGO NIE CHCE. I wtedy byc moze trafi na ta 'lepsza polowkie'.

Brak związku przyczynowo-skutkowego pomiędzy. Spotkałem sporo tych tak zwanych "zimnych s#k" i widziałem jak aportują na skinienie palcem. To nie kwestia kogo spotykasz tylko kim jesteś i z czego jesteś zbudowany.

76

Ola_la napisał/a:

Piszesz:
,,Miałem do czynienia z każdym typem kobiety i doskonale wiem, że pewne dziewczyny się olewa na wstępie..,,

I tu robisz błąd bo być może przegapiłeś miłość swojego życia już na samym wstępie.

Może ta kobieta zadzwoniła 5 minut po wskazanej uprzednio porze albo chciała się spotkać na 3,5 godz., a nie tylko na 3? Nie trzymała się zasad, które pan na wstępie ustalił, więc adios!

77

Autor pisząc ten poradnik pokazał ze jest top desperatem na tym forum big_smile
Szacun za odwagę smile

78

Skąd się tacy produkują yikes

79

Piegowata'76 napisał/a:

Dziękuję pięknie za nieprzewidywalność. Mnie tam się marzy ponudzić troszeczkę smile
A swoją drogą, czy między dwoma biegunami: łajdactwem a nudziarstwem nie można pomieścić innych możliwości? Dlaczego spokojny i odpowiedzialny ma oznaczać nudziarza i odwrotnie - dlaczego porządny nie może być spontaniczny i energiczny?
Ja tam cenię spokój i wcale on nie oznacza dla mnie nudy ani braku odrobiny szaleństwa.

Piszę o  tym od miesięcy. Piszę, że zarówno łajdacy, chamy i przesadnie pewni siebie, jak i totalni nudziarze i fajtłapy to margines. Większość ludzi to połączenie różnych cech. Ale nie dociera. Zawsze jest to 0-1. Prawdopodobnie więc trafiliśmy na ten właśnie margines.

80

1. A mnie się bardzo spodobał ten post wink Autor mi przypomniał, że są również tacy wrażliwi mężczyźni, którzy borykają się podobnymi problemami co kobiety, jednak po "męsku". big_smile
2. Oczywiście doradzam na wstępie autorowi pracę nad poczuciem własnej wartości!
3. Następnie polecam rozejrzeć się za wybranką serca. Ja myślę że tej jedynej jeszcze nie poznałeś, więc się dobrze przygotuj, patrz punkt 2!!!

81

Jednym słowem masakra!
Po kilkunastu zdaniach po prostu sraciłam ochote na czytanie dalej....tekst odpychający , napisany w aroganckim tonie....a to już pierwszy i najważniejszy znak żeby takiego faceta omijać szerokim łukiem. Ale trzeba przyznać że ciekawy target przyciągnie koleś przestrzegający kolejne punkty pożal się Boże " poradnika" coś w stylu " ciągnie swój do swego " big_smile..i znowu będzie płacz czyli część 2 poradnika ..".co robie nie tak?" wink

82

A imię jego Legion, bo jest ich wielu... big_smile

Ostatnio z moją "Królową Śniegu" dyskutowaliśmy przy winie o takich poradnikach...
I doszliśmy do wniosku że taki stek szkodliwych bzdur powstał właśnie dlatego że ktoś dostał kiedyś w kość a potem stworzył nowy katechizm oraz zwerbował wyznawców... big_smile
Doszliśmy nawet do wniosku że podobny kompleks mieli panowie w brunatnych koszulach 75 lat temu... big_smile

A tak poważnie : MATKO S CÓRKO... a zęby bolą...

Posty [ 66 do 82 z 82 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Poradnik dla mężczyzn "jak znaleźć odpowiednią kobietę?"

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024