"Excision" (2012) - sama nie wiem czy polecić czy nie, mnie osobiście średnio się podobał. Myślę, że można nazwać go surrealistycznym horrorem, pod tym względem może komuś się spodoba. Z drugiej strony jak tak wczuć się, to ten film ma sporo z dramatu i pod tym kątem jest ciekawym, ale sny Pauliny mi wszystko psuły (nie będę spojlerować oczywiście jakie). Zakończenie jednak mnie zmiażdżyło, mocne moim zdaniem. Także, jak dla mnie, ogółem przeciętnie, ale można obejrzeć.
"Ruby sparks" (2012)- to jest za to taka komedia romantyczna-fantasy. Fabuła ciekawa, ale mam wrażenie, że zmarnowano potencjał. Aktorzy trochę drętwi jak dla mnie i mało wyraziści, niewiele takich zabawnych scen, a te romantyczne uważam za nie tak dobre jak w innych komediach romantycznych. Także dla mnie średnio. Można jednak obejrzeć i przemyśleć parę spraw, bo pewne treści jednak ten film niesie.
"Chained" (2012)- dość powolna akcja w tym thrillerze, ale jak dla mnie to sprawia, że postacie są lepiej zarysowane pod kątem psychologicznym. Fabuła nie odkrywcza, ale ciekawa. Najgorsze, że podobne historie dzieją się naprawdę. Zakończenia bardzo dobre!
"La cara oculta"- jestem bardzo pozytywnie zaskoczona Historia (jak dla mnie) zaczynała się przeciętnie, jak wiele innych filmów, ale z czasem wpadłam i nie mogłam na ani chwilę się oderwać . Postacie według mnie są interesujące, wielowymiarowe, nie ma jednego "winnego".Interesująca jest też w tym filmie taka warstwa czysto psychologiczno/socjologiczna. Zakończenie też bardzo dobre, choć pozostawiło u mnie pewien niedosyt i powiedziałam sobie wtedy "To już koniec? No nie".
Parę filmów, bo dawno tu nie pisałam
.Pewnie coś jeszcze oglądałam przez ten czas, ale ciężko wymienić wszystko, nie zawsze pamiętam, więc mogłam o czymś zapomnieć
.