Co ostatnio oglądałaś ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Co ostatnio oglądałaś ?

Strony Poprzednia 1 4 5 6 7 8 30 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 326 do 390 z 1,921 ]

326 Ostatnio edytowany przez charlotte_harris (2012-08-05 11:15:14)

Odp: Co ostatnio oglądałaś ?

Trzy różne filmy - trzy różne zachwyty:

- "Mężczyźni wolą blondynki" - stare kino z klasą, zabawne, urocze, pięknie zagrane; chciałam sprawdzić, czy po kilkunastu latach od ostatniego mojego oglądnięcia ten film się broni - z ulgą stwierdzam, że tak smile

- "Karigurashi no Arrietty" - baśniowe anime o małych człowieczkach zwanych Pożyczalskimi - opowieść trzyma w napięciu i zachwyca animacją

- "Martha Marcy May Marlene" - doceniony na Sundance niskobudżetowy film o zagubionej w dzisiejszym świecie młodej dziewczynie (w tej roli fantastyczna Elizabeth Olsen), która próbuje odnaleźć sens życia przebywając w sekcie (chociaż sama nie wiem, czy to "zgromadzenie" naprawdę można nazwać sektą...); niepokojący, trochę dziwaczny film, na pewno zapadający w pamięć.

Byłam też na "Prometeuszu"... Byliście? Widzieliście? Jak wrażenia???

Zobacz podobne tematy :

327

"Święci z Bostonu"- nie taki nowy film, ale świetny. Jest jeszcze druga część ( podobno mniej zachwycająca, bardziej komediowa ) i maja nakręcać trzecia wink
Poza tym - "Kobieta w czerni "- trzyma w napieciu, więc był ok.
" Zaginiona " - mnie sie podobał, nieco inny od tych dzisiejszych amerykańskich thrillerów, również ok.
" John Carter " - nie tak reklamowany i nagłaśniany jak "Avatar", ale wcale od niego nie odbiegał- ciekawa fantastyka.
" The horseman " - australijski , o ojcu, który mści swoją zmarła córke - wstrząsający, dużo przemocy,ale także wzruszajacy.
" Południe - Północ " - z Szycem i Grochowską - świetny, uwielbiam ten film.
" Dziennik zakrapiany rumem "- ach ten Johnny, ale film nie powalał...

328

charlotte harris- też byłem na "Prometeuszu" i muszę przyznać że wyszedłem dość mocno rozczarowany. Po Ridleyu Scott'cie (trochę nie gramatycznie chyba) spodziewałem się dużo , dużo więcej. Niby film miał nam pokazać co było przed "Obcym" no i pokazał ale było to dość nudne, naciągane, przewidywalne i nie niosło w sobie zbyt dużych emocji. Jak dla mnie dość kiepski film s-f. Nawet efekty specjalne a oglądałem go w 3D nie były powalające. Szkoda czasu na niego.

329 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2012-08-06 00:34:09)

"Kac vegas"- miłe zaskoczenie, sporo dobrych scen, a niewiele moim zdaniem tych żałosnych (jak np ze striptizerką), akcja z tygrysem, teksty "grubaska", to było świetne według mnie smile Śmiałam się w wielu momentach. Dobra komedia, moim zdaniem.

330

Wczoraj oglądałam "Mój przyjaciel Hachiko". Cóż czytając opis filmu i komentarze spodziewałam się czegoś wartego uwagi. I muszę powiedzieć, że nie zawiodłam się! Film wspaniały ukazujący jak wielkim uczuciem może obdarzyć psiak. Powiem szczerze, że pół filmu przeryczałam, a rzadko mi się to zdarza. Tak więc z czystym sumieniem mogę polecić każdemu smile

331

Kac Vegas- jedna z tych komedii tak glupich, ze az smiecznych ;D Mnie rowniez sie podobal, jeszcze czeka mnie druga czesc, podobno identyczna fabula, tyle, ze tym razem kto inny jest panem mlodym, gdzie indziej akcja, a teksty tez powalajace wink
Z jedynki moja ulubiona scena,to z Tysonem wink polecam

332

bardzo podoba mi sie film ,, dear John - wciąż ja kocham'' taki na samotne wieczory przy lampce winka smile

a na poprawienie humorku komedia:,, fujary na tropie '' oraz ,, całkiem zabawna historia'' smile

333

"Pożyczony narzeczony"- film na podstawie rewelacyjnej wprost książki Emily Giffin pt."Coś pożyczonego" smile
Gdy ją czytałam, dokładnie tak wyobrażałam sobie te postacie,no, może za wyjątkiem Darcy, która w książce opisana jest jako boginka-w filmie Kate Hudson jakby w swej gorszej wersji:D..

334 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2012-08-07 17:16:29)

paulla777 napisał/a:

Kac Vegas- jedna z tych komedii tak glupich, ze az smiecznych ;D Mnie rowniez sie podobal, jeszcze czeka mnie druga czesc, podobno identyczna fabula, tyle, ze tym razem kto inny jest panem mlodym, gdzie indziej akcja, a teksty tez powalajace wink
Z jedynki moja ulubiona scena,to z Tysonem wink polecam

Obejrzałam już 2 część. Według mnie gorsza, już nie ma tych świetnych żartów, bardziej przypadła mi do gustu akcja w Las Vegas. Po prostu za dużo chyba kopiowali z jedynki, nie wnieśli nic nowego, a za drugim razem chciałam, by dodali coś nowego. Scena z Tysonem też mi się podobała, w 2 części też jest Tyson, ale moim zdaniem już nie taki zabawny jak w pierwszej, no i jest tylko przez chwilę.

Obejrzałam też film "Silent house" (2011). Podobny do "La casa muda", ale wolę ten drugi, moim zdaniem lepsza gra głównej bohaterki i więcej napięcia. No, ale obejrzeć można, ten film nie straszy wilkołakami czy innymi upiorami, lecz tym co może siedzieć w człowieku, gdy był skrzywdzony.

Zobaczyłam jeszcze film "Pocałunki"? (2007). Jest to film, gdzie spotyka się dwoje ludzi, a przez prawie cały film kobieta opowiada mężczyźnie pewną historię. Niektórych może znudzić, a mnie nawet się podobało, takie dość lekkie, z ciekawym klimatem i dobrymi dialogami. No i zakończenie nawet dobre.

335

Przemo77 - zgadzam się w pełni z Twoją opinią. Poza tym mnie jeszcze okrutnie irytowały idiotyzmy, których dałoby się ominąć i które nie wnoszą do filmu wiele (jak np. przesławna już własnoręcznie wykonana cesarka smile ). Po prostu bzdura goni bzdurę. Szkoda, bo smaka miałam gigantycznego, a dostałam SF klasy D (o ile taka jest...). Że tez taki reżyser wypuścił takiego gniota...

Wczoraj oglądałam "Take shelter". 99% filmu bardzo ciekawe i intrygujące. Ja z zainteresowaniem oglądałam to, jak postępująca choroba psychiczna bohatera pochłania go i niszczy całe jego życie. Ale zakończenie... Już mogliby sobie darować tę wieloznaczność, która tylko wprowadziła zamieszanie w moim małym rozumku wink

336

Witajcie,
Dla fanów Sandlera polecam "Anger Management"- dodatkowo Jack Nicholson i Hellen Hunt- Moim zdaniem 8/10
Z polskiego kina bodajże tegoroczny "Heniek"- świetne kino, ciekawa zakręcona fabuła i zaskakująca końcówka, żadnych celebrytów na ekranie 8/10
Ze starych z Di Caprio "Aviator"- moim zdaniem genialna rola Leo. 7/10
John Carter akcja, s/f- 6/10
"Single man" wymieniany wcześniej z Colinem Firthem 7/10
I oczywiście wcześniejsze "Jak zostać królem" 7/10
Z niszowych polskich z bodajże 2006r  "Rezerwat"  8/10
"Boisko dla bezdomnych"  8/10
Dla fanów lekkiej komedii/obyczajówki francuskiej "Jeszcze dalej niż północ" 6/10

337

"Skóra, w której żyje", hiszpański z Antonio Banderasem , oglądał ktoś ?
Wstrząsający, nie dowierzałam jak go oglądałam, ale świetny.. Polecam

338

Oglądałam:) Tak....gdyby to było kogoś innego niż Almodovara, byłam zszokowana, ale po obejrzeniu np."I twoją matkę też"-już nie jestem big_smile Po prostu Almodovar kojarzy mi się z niesamowitą abstrakcją big_smile

Sam film był....dziwny. Niektóre zdjęcia piękne, fakt, ale treśc.... hm....

339

To chyba jednak odpuszcze sobie dwojke Kac Vegas, po co tracic czas na cos praktycznie takiego samego, a w dodatku gorszego...
Catwoman - własnie duzo słyszałam o tym reżyserze, a nawet ktos mi mowil ogladajac ten film razem ze mna, ze spodziewal sie  , nie dość, ze wiele erotyki, to ciezkiego scenariuszu. Nigdy nie mialam okazji ogladnac innych jego filmow, ale ten strasznie mi sie spodobal. Tego typu produkcje sa ewidentnie dla mnie.

340

To polecam Ci "Drżące ciało"- nie dość że dziwny jak to wytwór Almodovara, to uśmiejesz się:)

Zdecydowaną muzą Pedra jest Penelope Cruz- co, oglądając jego filmy, zauważysz.

Jeśli lubisz takie "dziwne" filmy, to kolejny jaki mi się z tej kategorii przypomina to "Nie patrz w dół" ("No mires por abajo") ale kto inny jest reżyserem.

341 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2012-08-08 15:31:38)

paulla777 napisał/a:

"Skóra, w której żyje", hiszpański z Antonio Banderasem , oglądał ktoś ?
Wstrząsający, nie dowierzałam jak go oglądałam, ale świetny.. Polecam

Oglądałam, byłam zszokowana, ale nie podobał mi się aż tak bardzo, czegoś mi zabrakło,ciężko mi nawet określić czego. Zazwyczaj lubię filmy w tym klimacie, a ten mnie nie wciągnął.

Obejrzałam "A więc wojna"(2012) i to ten film przypadł mi do gustu. Dobra obsada, według mnie, parę śmiesznych momentów, podobała mi się rywalizacja tych facetów o kobietę, ich zakręcone pomysły, zakończenie też w porządku.

342

Almodavar potrafi zrobić film.  Oglądałem kilka jego dzieł i muszę przyznać że nie traci się czasu przy tych filmach.
"Drżące ciało" , "Kika", "Kobiety na skraju załamania nerwowego" , "Porozmawiaj z nią" ,"Wszystko o mojej matce" czy "Złe wychowanie" Kilku tytułów już nie pamiętam ale naprawdę warto poszukać.Tego najnowszego o którym pisałuście nie widziałem ale z pewnością nadrobie to niedługo wink

343

Catwoman- dziękuje za tytuły .
Przemo - koniecznie zobacz i z Twoich tytułów również skorzystam .

344

"Vertigo" Hitchcocka - niezaprzeczalnie klasyk kina; opowieść o naszych fobiach i do czego mogą doprowadzić oraz o tym, czym może skończyć się udawanie kogoś, kim się nie jest

Pod względem technicznym (zdjęcia, gra aktorska, muzyka) wszystko wypadło perfekcyjnie... Tylko że jakoś chemii między nami nie było. Dla mnie średnio.

345

"Kieł" - bardzo kontrowersyjny, olbrzymie zaskoczenie - chyba tylko w Europie i małych kinematografiach można kręcić tak odważne kino.
"Broken flowers" - Jim Jarmusch w świetnej formie. Daje czas aby polubić swoich bohaterów, długie i stateczne ujęcia . Podobno tylko dla wytrwałych - ja jestem flegmatykiem, więc prawie każdy film jest dla mnie "za szybki".

346

Ja ostatnio oglądałam z dziećmi wszystkie części Harrego Pottera. Nawet się wciągnęłam. ;-)

347

Ja ostatnio oglądałam nową część American Pie i szczerze mówiąc, podobało mi się smile Nie przepadam za takimi filmami, ale obejrzałam "dla zasady" i byłam mile zaskoczona wink

348

gosia_91 napisał/a:

"Kieł" - bardzo kontrowersyjny, olbrzymie zaskoczenie - chyba tylko w Europie i małych kinematografiach można kręcić tak odważne kino.
"Broken flowers" - Jim Jarmusch w świetnej formie. Daje czas aby polubić swoich bohaterów, długie i stateczne ujęcia . Podobno tylko dla wytrwałych - ja jestem flegmatykiem, więc prawie każdy film jest dla mnie "za szybki".

"Kła" też oglądałam, nie wiem czy pisałam tu o tym. Racja, odważne kino, chwilami miałam wrażenie, że niewykorzystany potencjał, ale skłania do refleksji i długich dyskusji.

349

"Mistrz tańca powraca" -paradokument o próbie powrotu na parkiet Slavika Kryklivego.
Pokazana relacja z partnerką, również życiową i dalsze wydarzenia...
Dobre kino...

350

"Czlowiek na krawedzi" (2012)- ciekawe,ciekawe. Spokojnie mozna ogladnac, wciąga wink
"Czarna smierc" - znalazl sie na 6 pozycji z 10ciu, na najlepsze horrory bodajze 2011roku,wdl. jakiegos magazynu. Z horrorem nie ma wiele wspolnego, ale ogladnac sie da.

351 Ostatnio edytowany przez charlotte_harris (2012-08-16 15:50:24)

Dwa hity:
"Z dystansu" - do bólu prawdziwy obraz dzisiejszego świata i tego, jak próbują się w nim odnaleźć młodzi ludzie; poza tym Adrien Brody jest po prostu genialnym aktorem i dla niego samego trzeba zobaczyć ten film

"Nietykalni" - dużo słyszałam, więc głupio było nie zobaczyć i mogę przyznać, że warty jest tego rozgłosu; naprawdę przeurocza historia przyjaźni przełamującej wiele granic (aż się gęba cieszy na samo wspomnienie seansu big_smile )

I jeden kit:
"Oświadczyny po irlandzku" - omg...OMG... O.M.G.!!!!! Jedna godzina i czterdzieści minut permanentnego kiczu... Ja odnalazłam wiele nawiązań do filmu "Ich noce", ale twórcom tego "filmidła" jest naprawdę daaaaaaaaaaleko do oryginału. O ludzie, totalna porażka (przepraszam fanów filmu, jeżeli uraziłam, ale to film wybitnie nie w moim guście...)

352

Mnie ostatnio wzięło na filmy Barei. Robię takie spotkania ze znajomymi trochę w retro stylu i puszczamy kolejny nieśmiertelny film komediowy tego mistrza gatunku :-) Dobra zabawa pełna humoru gwarantowana!
Może zastanowimy się nad przerzuceniem się na jakieś nowsze produkcje komediowe. Jest ich dość sporo, a na szczęście niektóre są na przyzwoitym poziomie.

353

Uwielbiam kino francuskie, a szczególnie komedie, które przeważnie są dużo bardziej wysublimowane, niż to co serwuje nam Fabryka snów. Nie twierdzę, że nie oglądam. Ostatnio oglądałam "Kobiety z 6. piętra". Jeżeli ktoś nie widział, to polecam big_smile. Czekam na wydanie "Nietykalnych" na dvd.
Polecam jeszcze kino naszych sąsiadów . Nie sugerujcie się powiedzeniem o czeskim filmie. Nasza kinematografia nie dorasta czeskiej do pięt.
Godne polecenia filmy,kóre ostatnio ogladałam (o dziwo amerykańskie) to- "500 dni milości", "Dziewczyna i chłopak. Wszystko na opak", Kocha, lubi, szanuje" i "Służące". to te, które ostatnio obejrzałam.

354

"Służące" uważam, za jeden z najważniejszych filmów jakie nakręcono. I najlepszych zarazem.

355

Najważniejszy, bo dotyka sprawy segregacji, która do tej pory jest solą w oku Ameryki.

356

Catwoman napisał/a:

"Pożyczony narzeczony"- film na podstawie rewelacyjnej wprost książki Emily Giffin pt."Coś pożyczonego" smile
Gdy ją czytałam, dokładnie tak wyobrażałam sobie te postacie,no, może za wyjątkiem Darcy, która w książce opisana jest jako boginka-w filmie Kate Hudson jakby w swej gorszej wersji:D..

racja!

"Kwiat Pustyni", "Biała Masajka" wink
ostatnio taka tematyka.

357 Ostatnio edytowany przez Jaga Baba07 (2012-08-17 00:17:58)

Jeszcze dwa tytuły warte polecenia- "Jeden dzień", "Niezwykły dzień panny Pettigrew".
Wakacje to jedyny czas, kiedy mogę nadrobić filmowe i książkowe zaległości, bo w roku akademickim nie mam czasu podłubać w nosie tongue.

358

Trzy kolory Kieślowskiego. Kiedyś bardziej mi się podobały, chyba się zrobiłam cyniczna:(

359 Ostatnio edytowany przez nat513 (2012-08-17 12:33:12)

dearly napisał/a:
Catwoman napisał/a:

racja!

"Kwiat Pustyni", "Biała Masajka" wink
ostatnio taka tematyka.

Nawet nie wiedziałam, że książka została z ekranizowana, może uda mi się obejrzeć po weekendzie. Jak robale nie zjedzą mnie do cna. smile

Ja aktualnie odkopałam wszystkie części "Planety Małp" i wreszcie oglądam w odpowiedniej kolejności smile

360

Dzisiaj w nocy oglądałam "Jeszcze dalej, niż północ". Dawno tak się nie uśmiałam, aż mamę obudziłam tongue. Czemu takich filmów jest tak mało?

361

dziś oglądnęłam "Zagubiona Walentynka" (2011) i jestem baaaaardzo zadowolona : uwielbiam komedie romantyczne jeśli mam kiepski humor big_smile a to jest prawdziwy wyciskacz łez smile
bardzo mi się podobało :0 i POLECAM jeśli ktoś lubi takie klimaty big_smile

362

Niedawno skonczylam całkiem nową produkcję- batle ship- bitwa o ziemię...
Dla fanów Transformersów, na pewno. Ogolnie film nie jest zły. Świetne efekty, Ciekawy pomysl Chocby wyglądu obcych, lekkie poczucie humoru w filmie, aleee ... Jeju, ten amerykański patos. Te żałosne scenki, teksty. To wszystko takie przewidywalne i nie wzruszające, a zapewno byc Mialo, niestety, za duzo filmów ogladalam, aby zachwycać sie kolejna produkcją zrobiona na jedno, amerykańskie kopyto. Dlaczego oni nie moge nas choć w jednym na sto filmów zaskoczyć czymś. Czlowiek oglądając go juz przewiduje przebieg wydarzeń, a tu nagle hops, a kuku, wydarzyło sie inaczej... Nie, to w europejskim kinie, po Amerykanach niczego wiecej spodziewać sie nie mozna, nie mozna  wymagać!
Wracając do filmu, najbardziej rozbawila mnie akcja ze starym okrętem, kiedy to juz On byl jedyną deska ratunku, ale mial 70lat, wiec nikt nie potrafił go prowadzić... Aaa, tu nagle starzy, emerytowani żołnierze, w zwolnionym tempie wchodza całą banda, oni tym sie zajmą.. Haha...
Rola Rihanny wcale nie byla zła. Mogla gorzej trafić jak na pierwszy film, grała w porzadku.
Pelno akcji, nudzić sie nie da, jeżeli ktos taki jak ja go ogląda- od razu nerwy, bo komercha nie zna granic. Oczywiscie happy end... smile
Jednym słowem, da sie ogladnac. Wrócić do niego? Jakby wyciąć banalne sceny, po kilku latach smile
Jutro przymierzam sie do hiszpankiego thrileru- Slodkich snów:) zobaczymy, ocenimy smile

363

'dom snów' , myślalam, że film postraszy, a ja się wzruszyłam! ;d

364

olcik napisał/a:

'dom snów' , myślalam, że film postraszy, a ja się wzruszyłam! ;d

Ogladalam. Dla mnie byl swietny i także wzruszający.
Troche pokrecony, ale ja uwielbiam takie filmy:)
No i wspaniała Rachel Weisz i Daniel Craig, obecnie sa para w realu:)

365

Paula777, oglądałam "Słodkich snów" smile Ciekawe czy Ci się spodoba, mnie bardzo się podobało, akcja jest powolna, ale główny bohater i jego zagrania dla mnie przerażające.

366

Ryzykantka z Rachel Weisz, odjęło mi mowę podczas oglądania ;/

367

Cashback - niezła komedyjka smile

368

paulla777 napisał/a:

Ogladalam. Dla mnie byl swietny i także wzruszający.
Troche pokrecony, ale ja uwielbiam takie filmy:)
No i wspaniała Rachel Weisz i Daniel Craig, obecnie sa para w realu:)

aaa, że są parą to nie wiedziałam smile spodziewałam się własnie czegoś "horrorowego" bardziej, ale nie narzekam, bo obejrzałam cały film z wielką chęcią smile a aktorzy, których wymieniłaś, jak dla mnie spisali się świetnie;)

369

Ja ostatnio zaczęłam oglądać serial "how i met your mother" i szczerze polecam wszystkim! Tak dobrego serialu dawno nie widziałam. Tylko uwaga: Wszystkie się wkręcicie, a tego jest 7 sezonów i wychodzi 8 tongue

370 Ostatnio edytowany przez Catwoman (2012-08-21 11:24:25)

Wkręcić się mozna bardzo powaznie w DEXTERA wink ....którego zaczełam namiętnie oglądać przez wakacje sezonami, teraz czekam na kolejny sezon.
Z emocji gryzę kanapę!-podczas oglądania.

371

Sezony w taki sposób to połknęłam Plotkarę i Pamiętniki Wampirów, jeden za drugim a to oznacza za dużo czasu wolnego big_smile

372

a ja już mam dość wszechobecnej mody na wampiry. Jedyne wampiry ,które kocham to te w filmie: "Wywiad z wampirem'  smile

373

Catwoman napisał/a:

Wkręcić się mozna bardzo powaznie w DEXTERA wink ....którego zaczełam namiętnie oglądać przez wakacje sezonami, teraz czekam na kolejny sezon.
Z emocji gryzę kanapę!-podczas oglądania.

Też się w Dextera wciągnęłam, obejrzałam chyba 3 sezony, praktycznie bez przerwy big_smile Ale zrobiłam sobie przerwę, bo jak zacznę oglądać to znowu tak będzie tongue

374

A ja kilka dni temu byłem z synem na  "Madagaskar 3" i musze przyznać że wcale się nie nudziłem a były momenty kiedy film był naprawdę efektowny i miło się to oglądało. Jak na bajkę można śmiało polecić. Idealna na seans z dzieckiem.

375

Przemo77 napisał/a:

A ja kilka dni temu byłem z synem na  "Madagaskar 3" i musze przyznać że wcale się nie nudziłem a były momenty kiedy film był naprawdę efektowny i miło się to oglądało. Jak na bajkę można śmiało polecić. Idealna na seans z dzieckiem.

cała seria Madagaskar jest spoko, ja z moim młodym też byliśmy a skoro już przy filmach dla brzdąców mowa to Piraci też są ok.

376

I, że Cię nie opuszczę, przyjemnie się oglądało

377

Mnie w tym filmie denerwuje ten tytuł- jest mylący. Bo jest książka (rewelacyjna) o tym tytule, autorstwa Elizabeth Gilbert, a o czymś zupełnie innym.
Ale to sa właśnie polskie tłumaczenia filmów..;)

378

"Trzy metry nad niebem" - naprawdę warty uwagi (książka również dobra) i jak zwykle na dramatach poryczałam się smile

379

Wczoraj zrobiłam sobie mały maraton filmowy w kinie z moim młodszym bratem :-) Obiecałam mu, że na koniec wakacji pójdziemy na takie długie posiedzenie w kinie. I najpierw była "Merinda Waleczna" - bardzo zabawna animacja. Następnie poszliśmy na nową komedię "Komisarz Blond". Film zdecydowanie także dla młodszych osób, bez wulgarnych żartów.

380

Nizniszczalni 2 smile bzdury ale popłakałam się ze śmiechu z niektórych tekstów
Widać, że dziadki mają do siebie dystans smile

381

"Bez litości"- brutalny film, ale wkręcił mi się... 4 facetów zgwałcilo piękną dziewczynę, potem ona ich ukarała za to wszystko..

382

"Madagaskar 3"- szczerze polecam, według mnie świetna rozrywka, i dla małych, i tych dużych. Dużo zabawnych momentów, dobra muzyka i wspaniałe efekty 3D smile

383

"Człowiek w ogniu" z Denzelem Washingtonem - bardzo mi się podobał, niby film akcji ale i łzy były smile.

384

" Słodkich snów" jeszczee nie dorwałam...ech
Natomiast ostatnio obejrzałam " Gniew tytanów"- nie mam pojecia dlaczego ludzie tak narzekają na niego, jak wdł. mnie jest duuużooo lepszy od poprzedniej części.
Wymieniony wyżej polski " Lęk wysokości", dobry, ściska za serce, sprowadza do refleksji.
" Martwa rzeka", to dobry przykład jak można zrobić nisko budżetowy, z pieciorgiem aktorów naprawdę świetny film. Film u krokodylu zabojcy, bohaterzy praktycznie przesiaduja wiekszość ekranizacji na drzewie, ale jest trzymający w napięciu, ma swój klimat- polecam wink
" Mroczne cienie" i boSSki Johnny - ciekawy i zabawny, jednak mnie nieco nużył momentami. ogólnie- do oglądnięcia wink

385

Kiedyś w telewizji oglądałam z serii na faktach "Oszukane serce" Super film bardzo mi się podobał.Chciałam go sobie obejrzeć jeszcze raz ale nigdzie nie mogę go znaleźć:/Czy ktoś może oglądał?

386

PAMIĘTNIK (2004)
Wzruszająca opowieść miłosna, dla każdego, na pochmurne popołudnie.
Pod koniec zaschło mi w gardle, ale nie płakałam!! smile
Polecam.

387

Rocket Queen napisał/a:

PAMIĘTNIK (2004)
Wzruszająca opowieść miłosna, dla każdego, na pochmurne popołudnie.
Pod koniec zaschło mi w gardle, ale nie płakałam!! smile
Polecam.

Tak super film wiele razy oglądałam i mega wzruszający.

388

Ja ostatnio oglądałam film "Aleja gówniarzy", polski film, szczególnie dla osób które pochodzą z Łodzi, bo jest on kręcony w tym mieście i pokazuje jego nocne życie, mi się podobał i polecam:)

389 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2012-09-08 21:16:34)

"Kret" (2010)- trochę zastanawiałam się czy iść na ten film. Seans w naszym mieście, ale lubię iść z kimś, a nie sama, a nie miałam akurat z kim. No, ale poszłam, darmowo, to warto skorzystać, tym bardziej, że od razu widać, że nie jest to film o niczym.

Nie żałuję  Film zrealizowany jest w sposób prosty, niczym film dokumentalny- nic dziwnego, podobno reżyser kręci też dokumenty. Ta prostota bardzo podoba mi się w tym przypadku. Film opowiada o sprawach, które są bliskie szczególnie pewnie pokoleniu, które pamięta czasy "Solidarności" czy SB. Mnie wtedy nie było, ale film poruszył mnie. Dochodzenie do prawdy o swoim ojcu, miłość do rodziny to niektóre z tematów, jakie porusza ten film. Może niczym nie zaskakuje (jeżeli chodzi o fabułę), ale dla mnie to dobry polski film.

Ostatnio oglądałam też "Niezniszczalnych 2". Nie przepadam za filmami akcji, lecz ten podobał mi się smile Dobra obsada, muzyka i akcje, dialogi sprawiły, że szybko minął mi czas, który poświęciłam na oglądanie tego filmu, aż za szybko smile

Co do "Mrocznych cieni"- ja też oglądałam. Według mnie dobry, żadne arcydzieło, ale pomysł, wykonanie raczej ok smile

390 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2012-09-09 17:22:40)

Obejrzałam też polecany w innym wątku film "Wożąc panią Daisy" (1989)- świetny, ciepły film o ludzkiej przyjaźni, życzliwości, o uprzedzeniach rasowych i nie tylko smile Aktorstwo też na wysokim poziomie.  Polecam smile

Posty [ 326 do 390 z 1,921 ]

Strony Poprzednia 1 4 5 6 7 8 30 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Co ostatnio oglądałaś ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024