Co ostatnio oglądałaś ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Co ostatnio oglądałaś ?

Strony Poprzednia 1 25 26 27 28 29 30 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,691 do 1,755 z 1,921 ]

1,691

Odp: Co ostatnio oglądałaś ?

oglądał ktoś ostatnio fajny film,godny polecenia??

Zobacz podobne tematy :

1,692

"Sala samobójców. Hejter". Polecam. Robi wrażenie.

1,693

Nelly92 napisał/a:

Midsommar
The Witch

Serial:
Lambs of God
The Victim

1,694

TOGO.
Dla wszystkich, którzy kochają psy i ich wielkie serca❤️ Piękny film o historii, która wydarzyła się naprawdę, polecam!

Trailer: https://youtu.be/IUOiouEIf2k

https://fwcdn.pl/fpo/89/58/838958/7906933.3.jpg

1,695

Nelly92 napisał/a:

Terapia sercowa - miły film.

1,696

Vilena napisał/a:

TOGO.
Dla wszystkich, którzy kochają psy i ich wielkie serca❤️ Piękny film o historii, która wydarzyła się na prawdę, polecam!

Trailer: https://youtu.be/IUOiouEIf2k

https://fwcdn.pl/fpo/89/58/838958/7906933.3.jpg

Zachęcona- zobaczyłam. Bardzo ładny film.

1,697

Widzialam trailer. Nie ogladam wiecej.
Film gloryfikuje przemysl wyscigowy i "turystyczny" z udzialem psow.
Psy wykorzystywane sa w nieludzkich warunkach. Sa miedzynarodowe protesty w sprawie wyscigow, w tym Iditarod. Ale to co sie dzieje w czasie wyscigow to jeszcze nie najgorsze- przeciez tam sa media i turysci. Farmy hodujace te psy to gole pole, na ktorym do slupkow na lancuchach sa przywiazane psy- a wlasciwie suki hodowlane. Dozywotnio- jedyna droga to na tamten swiat. Za ochrone maja plastikowe beczki. W upale czy mrozie.  Niepotrzebne- stare, nie rokujace, nie dosc dobre szczenieta sa zabijane a ich miesem karmione sa inne. Przeciez karma kosztuje.
Wszedzie gdzie na zwierzetach sie zarabia zwierzeta cierpia. Slonie wozace turystow, lewki karmione w "sanktuariach" z butelki, tygrysy w swiatyniach.
Psy pociagowe to tez biznes, a kazdy film napedza mode- i nastepnych turystow.
Nie zamieszczam linkow- bo nie wolno. Ale kazdy sobie wyszuka.

1,698

Chciałbym jeszcze raz obejrzeć "Kompanię Braci".
Świetny serial z doskonale oddanymi scenami batalistycznymi. Oraz wilgocią zalegającą transzeje...

1,699

Oglądałam "Pewnego razu w..Hollywood", "Przemytnika" z Clintem Eastwoodem, Maleficent 2, "Anioł" film Argentyńsko - Hiszpański. Spodziewałam się jednak lepszego filmu (tym bardziej związanego z Polańskim i Tate) po Tarantino. "Przemytnik" jest świetny bardzo polecam. Maleficent 2 dobry dla całej rodziny, fajne efekty specjalne i obsada. Natomiast "Anioł" to bardzo dobry film sens.-dram.. Co do horrorów to polecam dwie części "To".

1,700

Obecnie oglądam „Chirurgów”, od samego początku.
To chyba mój ulubiony serial. Odświeżam go sobie co jakiś czas.

1,701 Ostatnio edytowany przez Królica (2020-07-26 16:51:24)

"Pewnego razu na dzikim zachodzie" i "Znachor". Oba filmy mi się podobały. Pierwszy urzekł mnie m.in. zachwycającą muzyką, a drugi frapującą historią która może wydawać się mało prawdopodobna, ale dla mnie, osoby którą spotkało coś o takim samym stopniu prawdopodobieństwa nawet nie jest.

1,702

Serial Dark na Netfliksie. Uwielbiam takie smaczki związane z podróżami w czasie ujęte w realnym świecie (niby sci-fy, ale więcej w tym z thrillera). Polecam.
A z bardziej przyziemnych to After Life od Ricky Gerveisa to obowiązkowa pozycja osób posiadających Netflix.

1,703 Ostatnio edytowany przez adiafora (2020-07-30 00:35:53)

dzisiaj się odmóżdzyłam komedią romantyczną Brzydka prawda. Na Katherine Heigl miło się patrzy, ale mi bardziej w oko wpadł Gerard Butler. Fajne ciacho big_smile

1,704

'Stalker' Tarkowskiego i dwa filmy Lynch'a - 'Mulholland Drive' i 'Twin Peaks: Ogniu krocz za mną'. Wspaniałe kino.

1,705

„Krwawa Hrabina” piekny film na faktach.

1,706

Ostatnio obejrzałam filmy takie jak "Gwiezdny pył" z Claire Danes, "Dom nad jeziorem" z Sandrą Bullock, "Włoskie wakacje" z Liamem Neesonem,"Czworo dzieci i coś" z Matthew Goode, "Głupi i głupszy" z Jim Carrey  i Jeff Daniels. Wszystkie filmy mi się bardzo spodobały.

1,707

V jak Vendetta.

1,708

Nadzieja

Co przyniesie jutro

Lighthouse

1,709

The Boys is in the Band. Polecam bardzo, Zachary Quinto jak zwykle świetnie wciela się w nietuzinkową postać.

1,710

"Grzech" (2019) film o artystycznej udręce Michała Anioła... nakręcony we Włoszech przez Andrieja Konczałowskiego. Film jest biografią rzeźbiarza, jednak chyba nietypową , bo w mojej ocenie opowiedzianą w nieco odmienny sposób, niż to zwykle w przypadku biografii bywa. Na mnie film ten zrobił spore wrażenie. Jest pięknie sfotografowany. Niewątpliwie nie jest to obraz dla każdego, ale jak ktoś lubi takie artystyczne klimaty i nieśpieszną akcję, to sądzę, że rozczarowany nie będzie... wink

1,711

Volver napisał/a:

"Grzech" (2019) film o artystycznej udręce Michała Anioła... nakręcony we Włoszech przez Andrieja Konczałowskiego. Film jest biografią rzeźbiarza, jednak chyba nietypową , bo w mojej ocenie opowiedzianą w nieco odmienny sposób, niż to zwykle w przypadku biografii bywa. Na mnie film ten zrobił spore wrażenie. Jest pięknie sfotografowany. Niewątpliwie nie jest to obraz dla każdego, ale jak ktoś lubi takie artystyczne klimaty i nieśpieszną akcję, to sądzę, że rozczarowany nie będzie... wink

Nie mam pewności, ale ten film, to ekranizacja "Udręki i ekstazy",Irvinga Stone'a.
Sprawdzę, czy autora podałem poprawnie, bo dawno, choć kilkakrotnie za to czytałem.

1,712 Ostatnio edytowany przez Volver (2020-10-25 01:29:25)

Książkę o której wspominasz czytałam raz, wieki temu, więc oprócz ogólnego wrażenia jaki na mnie wywarła niewiele z niej pamiętam wink ale film raczej ekranizacją książki nie jest. Nie wiem z jakich konkretnie źródeł Konczałowski korzystał współtworząc scenariusz, ale z wywiadów, które miałam okazję wysłuchać dość jasno wynika, że reżyser sporo czytał nie tylko na temat samego rzeźbiarza, ale również zgłębiał historię Medyceuszy oraz innych wielkich rodów ówczesnej Florencji i ich rywalizację. Nie pamiętam, żeby podczas tych wywiadów padł tytuł wspomnianej wyżej książki jako inspiracji, ale...
Tak, czy inaczej zapewne jakieś podobieństwa pomiędzy ową książką, a filmem będą... wink

1,713

Piękny film "My dwie". Bardzo Polecam.
Niżej recenzja Tomasza Raczka i zwiastun

1,714

Węgierski serial na HBO GO "Terapia". Jak kogoś trochę interesuje psychologia i ludzkie problemy, to jest całkiem interesujący. Bardzo zżyłam się z bohaterami i ich problemami, łącznie z problemami terapeuty omawianymi u superwizora.

1,715

Faktycznie niezły serial, który jest jedną z kilkunastu międzynarodowych wersji izraelskiego serialu Be-tipul. Polski odpowiednik tego serialu to "Bez tajemnic". Oglądałam kilka "wersji", ale mnie akurat najbardziej podobała się wersja polska w dodatku trzeci sezon. Świetna obsada w tym trzecim sezonie u nas...
Generalnie zarys wątków w tych serialach jest niby ten sam, ale poszczególne produkcje nieco modyfikują scenariusz przez co w poszczególnych krajach widzowie oglądają niby ten sam serial, a jednak jakby inny... wink

1,716

Volver, no właśnie czytalam, że jest wiele wersji i kilka chce sprawdzić, ale że jest też polska to mi umknęło. Jak skończę sezon, to ogarnę polską wersję, dzięki! smile

1,717

Gambit królowej, świetny serial

1,718

Palacz zwłok. Czechosłowacki z 1968. Klimatyczny, polecam.

1,719 Ostatnio edytowany przez nika05 (2020-11-17 11:48:06)

niedawno oglądałam takie filmy: "Grinch: Świąt nie będzie", Ella zaklęta, Mój przyjaciel Hachiko, Trędowata, "Syn prezydenta", Shrek forever", "Galimatias czyli kogel mogel 2", "Wakacje mojego życia". Polecam.

1,720

R_ita napisał/a:

Przejrzałem stronę tego filmu na Filmwebie, zaciekawił mnie smile Ma może więcej tego typu klimatów do polecenia? Mam na myśli głównie filmy psychologiczne, najlepiej z lat 50-80, niekoniecznie tylko czechosłowackie, inne też chętnie przygarnę wink

1,721

localhost napisał/a:
R_ita napisał/a:

Przejrzałem stronę tego filmu na Filmwebie, zaciekawił mnie smile Ma może więcej tego typu klimatów do polecenia? Mam na myśli głównie filmy psychologiczne, najlepiej z lat 50-80, niekoniecznie tylko czechosłowackie, inne też chętnie przygarnę wink

Co do Palacza Zwłok- jak przeczytałam na filmweb "Palacz..." jest urzeczywistnioną fantazją szaleńca, który każde świństwo i każdy przeskok w myśleniu potrafi bezboleśnie włączyć w łagodny obraz samego siebie. Szaleństwo Karla to ultra-konformizm, który pozwoli mu siłą woli zamienić krew w we własnych żyłach na niemiecką, a zabijanie postrzegać w kategoriach ratowania duszy. Nawet ulubioną lekturę o filozofii Tybetu Karl potrafi bezboleśnie włączyć w nauki faszyzmu. to od razu wiedziałam, że muszę go obejrzeć. Oglądałam łącznie 4 razy i za każdym razem zupełnie inaczej interpretowałam.

Co do twojego pytania- gdzieś powinnam mieć zakopaną listę filmów psychologicznych z okresu, który wskazałeś- mnie głównie interesowało wtedy kino francuskie i właśnie naszych sąsiadów, także jak znajdę to podeślę. Pamiętam, że wpadło tam też kilka dobrych, norweskich- a samo kino norweskie było dla mnie bardzo ciekawe.  Także dam znać.

1,722

R_ita napisał/a:

Co do Palacza Zwłok- jak przeczytałam na filmweb (...) to od razu wiedziałam, że muszę go obejrzeć. Oglądałam łącznie 4 razy i za każdym razem zupełnie inaczej interpretowałam.

Zachęciłaś mnie do reszty smile

R_ita napisał/a:

Co do twojego pytania- gdzieś powinnam mieć zakopaną listę filmów psychologicznych z okresu, który wskazałeś- mnie głównie interesowało wtedy kino francuskie i właśnie naszych sąsiadów, także jak znajdę to podeślę. Pamiętam, że wpadło tam też kilka dobrych, norweskich- a samo kino norweskie było dla mnie bardzo ciekawe.  Także dam znać.

Będę wdzięczny smile Z polskich obejrzałem zdecydowaną większość, dlatego chętnie pooglądam coś z zagranicy wink

1,723

Polski serial "Król" genialny jak dotąd

1,724

"Dzieci kukurydzy", ciekawy, ale szału nie było. Świetnie dobrani młodzi aktorzy odtwarzający rolę dzieciaków, zwłaszcza Isaaca, w pewnym momencie rzeczywiście się bałam, gdy ten chłopak przemawiał big_smile

1,725

Filmy, które ostatnio obejrzałam: Święty Mikołaj z 34 ulicy, Dirty dancing, Kevin sam w domu,
Gdzie jest Nemo, Miłość na gwiazdkę, Poszukiwany, poszukiwana, Tylko ty, Holiday,
Dziadek do orzechów i cztery królestwa, Pingwiny z Madagaskaru, Królewna Śnieżka i Łowca,
Charlie i Fabryka Czekolady.

1,726

Expanse, nowa seria. Znaczy pierwsze 4 odcinki nowej serii, tyle dotychczas wyszło. Niewiele jest serii SF które są tak dobrze przemyślane pod kątem logiki świata, wydarzeń i ich konsekwencji, plus uwzględniają zarówno prawa fizyki/biologii jak i socjopolityki. Książki oczywiście lepsze, ale serial też ok. Jedna z najlepszych serii SF ostatnich lat.

1,727

Machnęłam całe "Berlińskie psy" na Netflixie (10 odc). Dwa pierwsze odcinki beznadziejne, ale potem akcja się rozkręca a ostatni odcinek to w ogóle na plus (policja odważa się i wjeżdża do no-go). Zresztą serial chyba zbiera dobre opinie. Na plus, że tak naprawdę żadna postać nie jest czarno biała, większość jest fajnie poprowadzona. A sam motyw serialu to prowadzone śledztwo przez komisarza byłego neonazistę któremu przydzielają do śledztwa komisarza Turka, walka dwóch klanów- na czele jednego stoi Libańczyk, drugiego chyba Albańczyk, a we wszystko wplecione historie rodzinne, korupcja na różnych szczeblach, poprawność polityczna i walka na tle rasowym itd. Także akcja wartka.

1,728

słodki koniec dnia z Jandą i Kasią Smutniak.
Gambit ogladałam dobrze zrobiony, ale polecam Ukrytą Grę a propos tematów szachowych- film z Billem Pullmanem i Robertem Więckiewiczem.

1,729

Ostatnio obejrzałam takie filmy: Mikołaj i spółka, Nie wierzcie bliźniaczkom, Jumanji, Jak rozpętałem II wojnę światową, Córka prezydenta.

1,730

Wczoraj oglądam i bardzo polecam film

„Sama przeciw wszystkim”
(2016)naprawdę świetny film.

1,731

anime "Hataraku Saibou Black ", coś w stylu "Było sobie życie". W trakcie oglądania człowiek ma wyrzuty sumienia, że źle traktuje swoje ciało i przez niego czerwone krwinki tak bardzo sie męczą smile.

1,732

Dzisiaj oglądałam piękną bajkę: "Piękna i Bestia".

1,733 Ostatnio edytowany przez Panna z Kapeluszem (2021-02-03 09:51:39)

Dokument(chodź ludzie są pewnie podstawieni/odtwarzają rozmowy tych kobiet)
„Oczy Diabła”/na yotube,
o polskich matkach które sprzedają swoje dzieci/niemowlęcia
na organy, albo do zagranicznych burdeli.

Potwory.

1,734

Przyznaje, że byłam sceptycznie nastawiona z racji twórcy (ach, te uprzedzenia) i zarzucania, że dopuszczono się tanich filmowych chwytów celem wzbudzania sensacji,  ale po przeczytaniu wypowiedzi działaczki z Fundacji Czas Wolności, która zajmuje się pomocą ofiarom handlu ludźmi, że nie uważa, aby produkcja była przerysowana albo robiona na siłę, bo zna temat i dokument go całkiem dobrze oddaje- chyba się jednak skuszę.

1,735 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2021-02-05 16:03:04)

Oglądałam parę lat temu film (dokument) o bezdomnych dzieciach żyjących w kanałach pod ulicami Moskwy. To był taki szok dla mnie, że do dziś chyba niczego podobnego nie widziałam. Filmów Vegi już od jakiegoś czasu z założenia nie oglądam, bo są po prostu tak słabe, że aż śmieszne. Naprawdę szkoda, bo facet potrafi robić dobre filmy, ale poszedł w komercję. Kto oglądał ten ostatni jego film? Można wierzyć, że nie jest naciągany?

1,736 Ostatnio edytowany przez Panna z Kapeluszem (2021-02-05 17:20:27)

R_ita napisał/a:

Przyznaje, że byłam sceptycznie nastawiona z racji twórcy (ach, te uprzedzenia) i zarzucania, że dopuszczono się tanich filmowych chwytów celem wzbudzania sensacji,  ale po przeczytaniu wypowiedzi działaczki z Fundacji Czas Wolności, która zajmuje się pomocą ofiarom handlu ludźmi, że nie uważa, aby produkcja była przerysowana albo robiona na siłę, bo zna temat i dokument go całkiem dobrze oddaje- chyba się jednak skuszę.

Nie przepadałam za filmami P.Vegi, obejrzałam parę jego filmów,
bardzo słabe kino, bez głębi,
nie podobają mi się,
że tak ujmę „zbyt częste używania brzydkich słów”
Często te same twarze/ci sami aktorzy.

Ale ten film na faktach - „Oczy diabła”
chodź pewnie ci sprawcy to aktorzy odtwarzający zdobyte informacje na ten temat - sprzedaży dzieci,
sprzedaży organów.

Niestety handel dziećmi, kobietami, człowieka organami istnieje.
Musi to ktoś kupować,
być chętny na kupno
(dziecka, kobiety, organów człowieka).

Bardzo dobrze że mocno „głośno”
poruszył ten temat,
Powinno więcej się mówić
o sprzedaży dzieci!
Sprzedaży kobiet!/Człowieka!
Powinno powstawać więcej filmów
o tej tematyce.
Ludzie trochę szerzej otworzą oczy,
chodź troszkę zrozumieją,
chodź nigdy nie zrozumieją
co czuło to dziecko sprzedane, nad którym się znęcano, robiono mu ogromną niewyobrażalną krzywdę, nic niewinny maluch, tak bardzo musiało cierpieć...
Nigdy nie zrozumieją do końca co czuła
„ta kobieta sprzedana“ gdy zamknięto ją, stosowano wobec niej przemoc, zmuszano ją do seksu z facetami za darmo,
bo ktoś ją kupił jak jakiś  „towar”
i musiała być już jak jego własność,
żeby na niego pracowała.

To nie była kobieta która samowolnie spotykała się z mężczyznami z którymi chciała, kiedy chciała, gdzie chciała
i miała za to pieniądze.
Ona była zmuszana, gwałcona, karana jak się sprzeciwiała/bicie, bez praw,
i nie dostała za to centa, bo ktoś ją kupił.
Jeżeli będzie miała dużo szczęścia to może jej się udać uciec z tego piekła.

I to mogło spotkać każdego z Nas,
Twoją matkę, Twoja siostrę, Twoje dziecko...

1,737 Ostatnio edytowany przez R_ita (2021-02-05 17:22:28)

Panna z Kapeluszem napisał/a:
R_ita napisał/a:

Nie przepadałam za filmami P.Vegi, obejrzałam parę jego filmów,
bardzo słabe kino, bez głębi,
nie podobają mi się,
że tak ujmę „zbyt częste używania brzydkich słów”
Często te same twarze/ci sami aktorzy.

Ale ten film na faktach - „Oczy diabła”
chodź pewnie ci sprawcy to aktorzy odtwarzający zdobyte informacje na ten temat - sprzedaży dzieci,
sprzedaży organów.

Niestety handel dziećmi, kobietami, człowieka organami istnieje.
Musi to ktoś kupować,
być chętny na kupno
(dziecka, kobiety, organów człowieka).

Bardzo dobrze że mocno „głośno”
poruszył ten temat,
Powinno więcej się mówić
o sprzedaży dzieci!
Sprzedaży kobiet!/Człowieka!
Powinno powstawać więcej filmów
o tej tematyce.
Ludzie trochę szerzej otworzą oczy,
chodź troszkę zrozumieją,
chodź nigdy nie zrozumieją
co czuło to dziecko sprzedane, nad którym się znęcano, robiono mu ogromną niewyobrażalną krzywdę, nic niewinny maluch, tak bardzo musiało cierpieć...
Nigdy nie zrozumieją do końca co czuła
„ta kobieta sprzedana“ gdy zamknięto ją, stosowano wobec niej przemoc, zmuszano ją do seksu z facetami za darmo,
bo ktoś ją kupił jak jakiś  „towar”
i musiała być już jak jego własność,
żeby na niego pracowała.

To nie była kobieta która samowolnie spotykała się z mężczyznami z którymi chciała, kiedy chciała, gdzie chciała
i miała za to pieniądze.
Ona była zmuszana, gwałcona, karana jak się sprzeciwiała/bicie, bez praw,
i nie dostała za to centa, bo ktoś ją kupił.

I to mogło spotkać każdego z Nas,
Twoją matkę, Twoja siostrę, Twoje dziecko...

Szacuje się, że nawet około 80% osób świadczących usługi seksualne i niewolniczą pracę na świecie (kobiety, dzieci, mężczyźni też) pracuje pod presją tzn. jest stosowany wobec nich szereg instrumentów przymuszających do tego, nie muszą to być porwania i przetrzymywania w burdelach, są to też sytuację kiedy filmowano np. kobiety w sytuacjach intymnych z mężczyznami którzy je w sobie rozkochiwali, głównie z biednych krajów a potem grozi się im, że otrzyma te materiały rodzina albo zrobi się krzywdę im dzieciom. Takie zachowania też wpisują się w owe instrumenty. Co do szacunków nt. pracy seksualnej i niewolniczej pracy to świadczy ją około 120 tys. osób z polskim paszportem, ale to tylko szacunki. Oczywiście problem jest duży i należy o nim mówić... ale wiesz, że ludziom lepiej żyje się w ładnym i kolorowym świecie i nie chcemy widzieć co tak naprawdę nas otacza.

1,738 Ostatnio edytowany przez Panna z Kapeluszem (2021-02-05 18:56:20)

Niestety takie przypadki również są.

„ ale wiesz, że ludziom lepiej żyje się w ładnym i kolorowym świecie i nie chcemy widzieć co tak naprawdę nas otacza.”

Niestety ludziom często nie chce się wiedzieć kogoś krzywdy, smutku,
może czasami coś poczują,
ale nie chce im się „więcej widzieć, czuć”
Niektórym się nawet nie chce rozumieć problemu, bo po co...
„Ważne ze ja mam dobrze”
Bo tak wygodniej, bezpieczniej,
i ich bezpośrednio nie dotyczy.

Tym filmem P.Vega bardzo pozytywnie zaskoczył, oby dalej szedł w tym kierunku,
i nie robił filmów typu wcześniejszych.
Jeżeli chodzi o handel kobietami, dziećmi,
to z najbardziej znanych filmów polecam,

-„Trade - Willkommen in Amerika”(Handel)

„"Trade" zainspirowany artykułem
w magazynie "The New York Times", opowiada o 13-letniej meksykańskiej dziewczynce i młodej polskiej kobiecie
(w tej roli Bachleda-Curuś), porwanych przez handlarzy żywym towarem
i sprzedanych
w Stanach Zjednoczonych”
- To historia z ludzką twarzą, opowiedziana bez sensacyjności - powiedział Kline podczas konferencji prasowej przed premierą.
- Ten film chwyta za gardło, podnosi alarm i niepokoi”

-„Eden”
-„Stado”

1,739 Ostatnio edytowany przez R_ita (2021-02-05 22:21:49)

Salomonka napisał/a:

Oglądałam parę lat temu film (dokument) o bezdomnych dzieciach żyjących w kanałach pod ulicami Moskwy. To był taki szok dla mnie, że do dziś chyba niczego podobnego nie widziałam. Filmów Vegi już od jakiegoś czasu z założenia nie oglądam, bo są po prostu tak słabe, że aż śmieszne. Naprawdę szkoda, bo facet potrafi robić dobre filmy, ale poszedł w komercję. Kto oglądał ten ostatni jego film? Można wierzyć, że nie jest naciągany?

Ja nie oglądałam, bo jednak mam awersję do Pana, ale obejrzałam ten dokument o którym pisała Panna z Kapeluszem i powiem Ci Salomonko, że nawet jeśli akcja była ustawką to chyba przedstawił zaplecze procederu dość rzetelnie. Opieram się nie tylko na słowach tej działaczki z fundacji Czas Wolności, ale zerknęłam na dwa zagraniczne raporty na ten temat i spore pokrycie jest. Więc trzeba docenić choć chęć zwrócenia na temat uwagi.
Nie wiem tylko co miało na celu wmieszanie w to religii- kto ateista, co satanizm, co islam, a co katolickie. No ale pewnie dla przyciągnięcia uwagi i hałasu.

Panno z Kapeluszem, zerknę na podrzucone tytuły, bo totalnie moje klimaty jeśli chodzi o tematykę, ale nie w twórczości filmowej.

1,740 Ostatnio edytowany przez Panna z Kapeluszem (2021-02-10 22:39:50)

Dziś po raz któryś oglądałam film
„Dalida skazana na miłość”
film na faktach.
Polecam.

-„Pretty Women, „Niemoralna propozycja”
Po raz dziesiąty, albo i więcej, lubię wracać do tych filmów.

1,741

ostatnio fajny serial o przyjaciółkach Firefly Lane.
Jak ktoś nie widział polskich filmów: Różyczka, Rewers, Demon to bardzo polecam.
a rzeczy lżejszych a też udanych: 7 rzeczy których nie wiecie o facetach,  Jak sie pozbyć Cellultu..
i doskonały w swojej kategorii : serial Służby specjalne.

1,742

"Wykopaliska" na Netflixie.
Spokojny film z pięknymi zdjęciami.

1,743 Ostatnio edytowany przez złodziej zapalniczek (2021-02-12 19:58:31)

"Człowiek z Ziemi" (2007) trochę dziwny na początku ale mega ciekawy
na cda jest
jeszcze bym zobaczył chętnie raz jeszcze "kompania braci" ale nie mogę w necie znaleść

1,744

Ostatnim filmem jaki obejrzałem był "Ukamienowanie Sorai M." z 2008 roku reżyserii Cyrus Nowrasteha produkcji amerykańskiej. Smutny film opowiadający o kobiecie niesłusznie skazanej na karę śmierci poprzez ukamienowanie. Historia pokazana w filmie jest autentyczna.

1,745

Misinx napisał/a:

"Wykopaliska" na Netflixie.
Spokojny film z pięknymi zdjęciami.

Zobaczyłam. Ładny film. Ralph Fiennes trochę się postarzał, ale dalej dobrze się go ogląda.

,, Nowiny że świata"- całkiem ok

1,746

Parasaite, ciekawy film i polecam. Teraz ogladam serial Sabrina na Netflixie big_smile

1,747

Dokument „Obietnica dzieciństwa”

„Kiedy latem 1997 roku para Amerykanów zgłosiła się do Domu Dziecka w Szklarskiej Porębie, aby adoptować znajdujące się tam rodzeństwo, wydawało się, że na tych pięcioro dzieci czeka w USA wielka szansa na szczęśliwe dzieciństwo. Powstał wówczas film dokumentalny "Tata, I love you", który dostał wiele nagród na festiwalach filmowych. Po kilku latach zrealizowano drugą część filmu pt. "Dom nad Missisipi", który przedstawiał narastające problemy w tej nowej rodzinie. Autorzy filmu wrócili do tej historii, chcieli zobaczyć, jak potoczyły się losy rodzeństwa. Historia tej adopcji i losy przywiezionych do USA dzieci okazały się tragiczne. Poniżane, bite, bardzo szybko porozdzielane przez adopcyjnych rodziców dzieci straciły ze sobą kontakt. Autorzy doprowadzają do spotkania rodzeństwa, jest to bardzo wzruszające, ale zarazem dramatyczne przeżycie dla wszystkich. Film porusza problem nieodpowiedzialnej adopcji dzieci”

1,748

Nicole Kidman, jako żona i matka w ponurej rezydencji obsługiwanej przez dziwną służbę.
Nie pamiętam, czy wspominałem o tym filmie, ale to horror najwyższej klasy. Bez strumieni krwi czy innych siekier i pił motorowych.
Kidman wspięła się na wyżyny. Moim zdaniem, jej najlepsza rola.

1,749 Ostatnio edytowany przez nika05 (2021-04-06 20:38:15)

Ostatnio oglądałam w telewizji filmy: "Za jakie grzechy, dobry Boże", "Miłość jest wszystkim", "Całe szczęście", "Mary Poppins powraca", "Zaplątani", "Toy story 4", "Podatek od miłości" i "Król lew".

1,750

Ostatnio oglądałam filmy takie jak: "Harry Potter i Insygnia Śmierci", "Kopciuszek: Bucik na miarę", "Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu", "La la Land", wszystkie mi się podobały.

1,751

Oglądałem Savage'a przez ostatni dzień. Ciekawy nowy serial o nastoletnich dziewczynach, jak Lost.

1,752

Excop napisał/a:

Nicole Kidman, jako żona i matka w ponurej rezydencji obsługiwanej przez dziwną służbę.
Nie pamiętam, czy wspominałem o tym filmie, ale to horror najwyższej klasy. Bez strumieni krwi czy innych siekier i pił motorowych.
Kidman wspięła się na wyżyny. Moim zdaniem, jej najlepsza rola.

Pewnie masz na myśli film pt."Inni". Bardzo mi się podobał.

Ja ostatnio oglądałam i bardzo polecam film, pt." Czego nauczyła mnie ośmiornica". Piękny.

1,753

Stary Film Lowca Androidow ;-)

Scena koncowa ;-)

{151353}{151413}Dziwne uczucie, żyć w strachu, co?
{151477}{151532}Tak właśnie wygląda życie niewolnika.
{152970}{153035}Widziałem rzeczy,
{153041}{153113}którym wy ludzie nie dalibyście wiary.

{153580}{153665}Wszystkie te chwile zagubią się...
{153716}{153753}z czasem...
{153806}{153867}tak jak łzy...
{153940}{153982}na deszczu.
{154075}{154133}Czas umrzeć.

{155721}{155775}Stanął pan na wysokości zadania.
{155928}{155975}Misja skończona, no nie?
{156036}{156065}To koniec.
{156601}{156657}Szkoda, że musi umrzeć.
{156700}{156749}Ale czy ktoś z nas przeżyje ?

1,754

Kilka filmów Jurija  Bykowa. Najpierw był  ,,Dureń"-
zachwycił  najpierw  muzyką, potem już całością . Dalej był  ,,Major" ,,Fabryka". Ciekawe,  rosyjskie kino. Jeszcze ,,Zyć" chcę  oglądnąć ale nie mogę  nigdzie znaleźć.

1,755

cedry_pod_śniegiem napisał/a:

Kilka filmów Jurija  Bykowa. Najpierw był  ,,Dureń"-
zachwycił  najpierw  muzyką, potem już całością . Dalej był  ,,Major" ,,Fabryka". Ciekawe,  rosyjskie kino. Jeszcze ,,Zyć" chcę  oglądnąć ale nie mogę  nigdzie znaleźć.

Jakże przyjemnie przeczytać takie tytuły jako te polecane smile.
Osobiście film "Żyć" obejrzałam kilka lat temu na Youtube, ale w oryginale. Na pewno film wart obejrzenia.

Posty [ 1,691 do 1,755 z 1,921 ]

Strony Poprzednia 1 25 26 27 28 29 30 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Co ostatnio oglądałaś ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024