Co ostatnio oglądałaś ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Co ostatnio oglądałaś ?

Strony Poprzednia 1 21 22 23 24 25 30 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,431 do 1,495 z 1,921 ]

1,431

Odp: Co ostatnio oglądałaś ?

Everest - naprawdę dobry smile

Zobacz podobne tematy :

1,432

Ted 2 tongue. Nie każdy lubi tego typu komedia, ale mnie się podobało. Uśmiałam się smile.

1,433

Czas wojny smile

1,434 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-12-01 00:51:30)

Ostatnio obejrzałam parę filmów, wcześniej też i zapomniałam napisać, teraz piszę:

"Cudotwórczyni" - obejrzałam obie wersje z 1962 i 2000 roku. Obie na bardzo wysokim poziomie moim zdaniem, trochę bardziej tylko podobała mi się wersja z 1962 roku, czarno-biała. To niezwykła, poruszająca prawdziwa historia niewidomej i niesłyszącej Hellen Keller. Żyła ona od 1880 roku. Wcześniej nie słyszałam o niej, ale bardzo się cieszę, że dzięki takiemu filmowi mogłam się czegoś o niej dowiedzieć. To była niezwykła kobieta, aż ciężko uwierzyć, że ktoś nie słyszy i nie widzi i tak nauczy się komunikować z otoczeniem. To wtedy naprawdę trudne, ale dzięki inteligencji, determinacji swojej i nauczycielki, która sama była niedowidząca nauczyła się porozumiewać z otoczeniem. No bo wydaje się jak tu mówić, skoro się nie słyszy i jak coś napisać jak się nie widzi, jak zrozumieć o co chodzi osobom z otoczenia, skoro ich nie widzimy, nie słyszymy co mówią, nie widzimy znaków jakie, by mogli nam pokazać i nie słyszymy tego co mogli nas uczyć. Dlatego to tym bardziej godne podziwu i widać, że jednak nawet w takiej sytuacji można sobie dać radę. Nauczycielka nauczyła dziewczynkę znaków dotykając jej ręki, potem dając jej te przedmioty, aż w końcu za którymś razem ona zrozumiała smile Dzięki temu tak się nauczyła porozumiewać. Wiadomo, na początku nie rozumiała o co tu chodzi, ale z czasem tak. Z czasem nauczyła się podobno też nawet paru języków, ukończyła studia. To motywuje, że naprawdę i w bardzo trudnej sytuacji można sobie dać radę. Bohaterki bardzo dobrze zagrały, dialogi są niezwykle naturalne, wizualnie piękne wnętrza, stroje, sporo wzruszających momentów, a też takich, gdzie razem z dziewczynką czujemy smutek, gdy ona jeszcze nie umie komunikować się z otoczeniem. Świetnie zagrała dziewczynka z wersji z 2000 roku, niesamowite jak w wieku chyba około 7 lat ukazała emocje: frustrację, smutek, pokazała jak niemożność kontaktu z otoczeniem może powodować agresję. Świetnie zrobiony film. Wersję z 1962 roku oceniam na 9/10, a z 2000 roku na 8/10. Zachęcam do obejrzenia filmu, daje do myślenia, a potem zachęca, by dowiedzieć się więcej o tej dziewczynce, a potem kobiecie, inteligentnej i mimo przeciwności dążącej do zdobywania wiedzy. Dużo o niej czytałam. Wspaniały film i sama historia. Bardzo polecam.

"Klub dla wybrańców" (2014) - pokazano tutaj pewien klub, do którego należą młodzi mężczyźni w Wielkiej Brytanii, na Oksfordzie. Większość z nich albo i wszyscy tam to osoby z bogatych domów. Film na podstawie sztuki teatralnej, a taki klub istniał czy istnieje nadal podobno naprawdę i podobna sytuacja jak w filmie chyba miała miejsce, tak gdzieś czytałam. Jakby nie patrzeć to przerażające, dobrze widać w filmie jak pozbawieni zasad są Ci młodzi mężczyźni, brak im dobrego wychowania, tak jak pisał ktoś na filmweb to zwykłe łobuzy. Myślą, że dzięki pieniądzom mogą zrobić wszystko. Film jest ciekawie zrobiony i straszne jest to co oni w nim robią, patrzyłam na to i brzydziłam się ich zachowaniem, miałam ochotę coś im zrobić, myślę, że nie tylko ja. Mieli bardzo wysokie mniemanie o sobie i zero szacunku dla drugiego człowieka. Niestety jak widać czasem pieniądze i znajomości pozwalają takim osobom na omijanie prawa. Nie wiadomo czy dokładnie aż taka sytuacja miała tam miejsce jak na filmie, ale zdecydowanie z tego co czytałam coś złego też się stało. Film daje do myślenia. Mogliby jedynie rozwinąć bardziej wątek główny. Poza tym dobry film, moja ocena 7/10. Polecam.

"Pęknięcia" (2012)- bardzo ładna scenografia, stroje, wnętrza. Gra aktorów też świetna, ale tutaj najlepsze Eva Green i Juno Temple, tak myślę. Historia ciekawa, ale przedstawiona dobrze, jednak czegoś mi zabrakło, by film uznać za bardzo dobry. Eva Green wspaniała, ale za samo to jak czegoś brak, to nie mogę dać bardzo dobrej oceny. Brakowało mi może lepszego pokazania jej psychiki, byłoby ciekawie, może np jej przeszłości kawałek pokazać. No, ale poza tym świetna w swojej roli, przyciąga spojrzenie jak zawsze. Wspaniała aktorka, ma talent i do tego piękna. Bardzo dobra też muzyka, buduje klimat. Cała historia po prostu smutna, studium samotności, chęci kochania, a także pewnej choroby psychicznej, bo inaczej tego nazwać pewnie nie można. Myślę, że także o nakładaniu masek, stwarzaniu pozorów, o zazdrości, opowiadaniu fantazji, niespełnionych marzeniach, o dorastaniu lub też staniu w miejscu, o życiu w miejscu, które trzyma trochę pod kloszem, bo nie poznaje się dobrze prawdziwego życia. Panna G jest dla dziewczyn wręcz ideałem, wydaje im się wspaniała, fascynująca, nie znają jej wtedy tak dobrze, podziwiają ją. Widać jak łatwo stać się idolką nastolatek zwłaszcza w takim miejscu, trochę z daleka od świata, pozwalając im na więcej niż inne nauczycielki, udając inną niż się jest. Podoba mi się jaką przemianę przeszła w filmie Juno Temple, jak się zmieniła. Film daje do myślenia, ale zrealizowany dobrze, czegoś jak pisałam zabrakło, dlatego 7/10. Nie zmienia to faktu, że warto obejrzeć, świetne aktorstwo, klimat i historia dająca do myślenia dobrze pokazana, wizualnie bardzo ładny, cieszy oko.

1,435

Ja oglądam własnie serial Wet hot american summer, polecam jest świetny smile)

1,436

agusia587 napisał/a:

Ted 2 tongue. Nie każdy lubi tego typu komedia, ale mnie się podobało. Uśmiałam się smile.

Tez ostatnio ogladalem Teda 2. I Ted i Ted 2 sa swietne. Polecam kazdemu smile

1,437

Właśnie obejrzałam mój kolejny film Bolly i znów nie romans tongue Chociaż film o miłości wink
Warty każdej minuty oglądania.

1,438

Niedawno oglądałam "Co robimy w ukryciu" - bardzo przyjemna czarna komedia o wampirach, idealnie wpasowana w moje poczucie humoru

1,439 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-12-10 04:14:00)

"Tajemnica Aleksandry" (2003) - kiedyś już oglądałam, ale postanowiłam obejrzeć ponownie. Teraz też film bardzo mi się spodobał. Większość filmu jest dwóch aktorów, żona i mąż. Ona na nagraniu, on ogląda. A mimo tego świetny klimat, wciąga w tę psychologiczną grę między mężem i żoną. Dowiadujemy się paru rzeczy o ich małżeństwie. Ani on ani ona nie są czarno -białymi bohaterami, nie da się jednoznacznie moim zdaniem powiedzieć kto z nich zawinił bardziej. Powoli dowiadujemy się jaki plan ma jego żona i wtedy współczucie przechodzi bardziej w złość na nią, bo mimo wszystko jak dla mnie "kara" dla męża była zbyt surowa i tak jak żona nikt nie powinien według mnie postąpić. Są pewne granice i dzieci nie powinny być wykorzystywane w relacji między mężem i żoną w taki sposób. Tutaj Aleksandra moim zdaniem postąpiła egoistycznie nie myśląc o dobru dzieci. No, ale to już trzeba samemu obejrzeć. Widać też jak wiele można nie wiedzieć o swojej żonie lub odwrotnie, jak brak komunikacji i myślenie tylko o sobie może oddalać od siebie w małżeństwie. Do tego bardzo dobre aktorstwo, a film po prostu skłania do refleksji. Smutna końcówka. Bardzo dobry film, moja ocena 8/10. Polecam.

"Mały książę" (2015) - barwna animacja, z dobrze dobraną muzyką, inspirowana "Małym Księciem", ale nie jest to jego dokładna wersja. Większą część zajmuje historia dziewczynki, która spełnia ambicje mamy, zaś gdy poznaje starszego mężczyznę wiele się zmienia, widzi, że można się zaprzyjaźnić, otrzymać ciepło jakiego nie czuła. Dowiaduje się o Małym Księciu. Dalej fabuła idzie w kierunku, który wydawał mi się średni, bo jest to jakby dodanie czegoś do książki, jakby wymyślenie co mógłby robić Mały Książę, ale jednak mimo tego, że pomysł trochę zaskakujący, nieco dziwny, ale mimo wszystko ostatecznie uznaję, że dobrze im to wyszło. W animacji myślę, że najważniejszym przesłaniem jest oczywiście to co w Małym Księciu, że "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze widzi się niewidoczne dla oczu", a także to, że czasem trzeba dać komuś odejść, ale warto pamiętać, że zawsze może być w naszym sercu, a my dzięki poznaniu tej osoby możemy jakby kontynuować to czego nas nauczył czy nauczyła i wykorzystać to w swoim życiu. Nie zabrakło też wzruszających momentów. Bardzo dobra animacja, 8/10. Polecam.

"W głowie się nie mieści" (2015) - Dobra animacja i oryginalny pomysł na nią. Emocje dosyć dobrze ukazane, ładnie zrobione moim zdaniem. Dubbing całkiem ok. Dobrze zobrazowane, że jako dzieci większość czasu czujemy radość (jak żyjemy w dobrej rodzinie itd, bo wiadomo to też ma znaczenie) i ta emocja może wtedy przeważać. Możemy jeszcze nie zdawać sobie sprawy z problemów. W końcu jednak choćby z okresem dojrzewania jak Riley doświadczamy problemów i ciężko nam sobie z nimi poradzić. Nie wiemy tego jeszcze czasem. Wtedy można często czuć smutek, a radość nie może się "wybić". Wydaje nam się wtedy, że smutek jest straszną emocją. Jest bunt nastolatka itd i tutaj też jest to trochę pokazane. Inni czasem chcieliby byśmy znowu byli małym dzieckiem, a nie nastolatką, rodzice czasem nie poznają swoich dzieci. To trudny okres. Nieźle jest to pokazane. Dopiero z czasem człowiek zaczyna rozumieć, że wszystkie emocje są potrzebne. No i ogólnie animacja dobra, ale jednak tak całkiem to się nie zachwycam, bo mimo że same wnioski dobrze przedstawione, to fabuła czasem trochę monotonna, tak jakby chcieli to pokazać tak poprawnie, ale jednak tutaj jakiś jeszcze element, by się przydał. No i postacie Riley i jej rodziców dla mnie płaskie, a tego właśnie mi brakowało, takich ciekawszych osobowości. No bo owszem pokazali to co mieli pokazać, ale tak zbyt płasko, wnioski się wyciągnie, ale postaciom czegoś brakuje. Takie jest moje zdanie. Dlatego animacja po prostu dobra, no ale warto obejrzeć. Skłania do myślenia, to akurat tak. Moja ocena 7/10. Polecam.

1,440

"Ze wszystkich sił" (2013) - francuski film o niepełnosprawnym Julienie, który by zbliżyć się do ojca chce wziąć z nim udział w triathlonie. Film od początku mnie zainteresował, ważnym motywem filmu są właśnie relacje ojca i syna. Podobał mi się realizm, pokazanie, że nie zawsze te relacje są dobre i czasem właśnie bywa tak jak widzimy tutaj, że ojciec nie wie jak rozmawiać z synem, ma pewien żal, że jego dziecko nie może chodzić, sam nie wie może jak się odnaleźć w relacjach z nim, dlatego nie zajmował się nim wcześniej, odsuwał się. Jest matka, która bardzo mocno za to okazuje synowi uczucia, ale boi się o niego, brakuje mu pewnej swobody, jakiej potrzebuje każdy młody chłopak. Chłopak świetnie zagrał, nie wiem czy naprawdę jest niepełnosprawny, ale niezależnie od tego był świetny. Bardzo dobrze pokazał, że niepełnosprawni mają takie same potrzeby. W końcu okazuje się, że ma najwięcej determinacji, by coś zmienić. Zachęca ojca do triathlonu i pokazane jest w filmie jak wiele można osiągnąć, niezależnie od niepełnosprawności. Jego ojciec tak w ogóle wcześniej brał udział właśnie w takich zawodach, potem z tego zrezygnował, czuje się niespełniony. Sam obawiał się znowu po to sięgnąć. Czasem potrzebna jest czyjaś motywacja, jak tutaj syna, postaranie się i wiara w to, że się uda. Wszyscy aktorzy świetnie zagrali, są pełnowymiarowymi postaciami z zaletami i wadami. Do tego bardzo dobra muzyka, piękne krajobrazy, gdzie kręcili, ciężko oderwać wzrok, aż chciało się tam być. Sporo wzruszeń, do tego też zabawnych momentów, film motywuje i jest pouczający. Gdy o tym poczytałam, to są niepełnosprawni właśnie, którzy tak jak tutaj z ojcem biorą udział w triathlonie. Nie zdziwiło mnie to bardzo, bo wiem, że mają wiele determinacji i mogą też fajnie żyć. To także piękna opowieść o relacjach rodzinnych, które można odbudować. Wspaniały film, moja ocena 9/10. Zdecydowanie polecam.

1,441

Ja ostatnio oglądam serial Cesarzowa Ki, polecam.

1,442

Ostatnio wszystkie Terminatory po kolei wink Klasyka jest super, nowe części raczej obejrzeć i zapomnieć, chociaż starzejące się T800 jest całkiem słodki wink

1,443

Ms & mrs smith jest świetne !
Gra o tron - strasznie sie wciągnęłam.

1,444

1,445

1,446

Znowu Osadzony(1989) z Sylvestrem Stallone wink

1,447

Duke of burgundy, ładny, ale troszke się zawiodlam, a mój m nawet bardzije. Taki niestety nudnawy, mimo ładności, która i tak najlepiej wypda w zwiastunie. A i jeszcze Makbeta - Michael super!!!

1,448

Ja polecam "W imię króla ", film ma swoje lata ale jednak klimat ma świetny. No i oczywiście rola Stathama tongue Wiem, że dzisiaj będzie w TV PULS o 17:45. Akurat po wigilii mozna odpocząc, relaksją cisę przy dobrym filmie wink

1,449

"Idiokracja" - film zaczyna się trochę w stylu dokumentu czyli najpierw jedna para z bardzo wysokim IQ, która tłumaczy się dlaczego jeszcze nie jest to dobry moment na dzieci i druga para z bardzo niskim IQ, która już ma gromadkę dzieciaków, a dodatkowo facet swoje geny przekazał kochance.
Film bazuje na bardzo prostym, by nie powiedzieć prostackim humorze, ale potem zostaje takie uczucie, że te sceny są dziwnie znajome... z życia codziennego.

1,450

Ja lubię wszystkie filmy Burtona ale byłam raz w kinie na " wielkie oczy " czy coś takiego i wogole mi sie nie podobało ...
Ostatnio mam obsesje na punkcie gry o tron !!!! To tak strasznie wciąga !

1,451

Ostatnio oglądałam film "Niebo istnieje naprawdę" świetny film na podstawie prawdziwej historii chłopca, który był  w Niebie i wrócił. warto obejrzeć film jak i relacje jego oraz rodziny.

1,452

Seriale uwielbiam, ostatnio The Killing amerykanska wersja. I Asa Akira is Insatiable ale to dla doroslych ;-)

1,453

Eureke bo mam slabosc do Jack'a Cartera wink

1,454

Ostatnio tylko trochę "Big bang theory" ale posucha na ekranie się kończy, bo za tydzień idziemy na premierę "Nienawistnej ósemki" Tarantino. A potem też mam nadzieję, że będzie co oglądać. W lutym też wraca "walking dead". smile

1,455

Byłam na Gwiezdnych Wojnach. Sequel i Remake w jednym ale całkiem sympatyczny.

1,456

Kompletnie nie pojmuję tego fenomenu "Gwiezdnych Wojen". Osobiście nie jestem w stanie przez to cudo przebrnąć... Moja 11 letnia siostrzenica, która od kołyski jest wielką fanką tej serii filmów, wróciła z ostatniego seansu lekko podłamana. Jakoby jakiś dramat w tym "Przebudzeniu Mocy" następuje... wink Oczywiście dziecko tłumaczyło mi o co chodzi, ale jakoś mi się ta wiedza nie przyjęła... wink

1,457

Volver napisał/a:

Kompletnie nie pojmuję tego fenomenu "Gwiezdnych Wojen". Osobiście nie jestem w stanie przez to cudo przebrnąć... Moja 11 letnia siostrzenica, która od kołyski jest wielką fanką tej serii filmów, wróciła z ostatniego seansu lekko podłamana. Jakoby jakiś dramat w tym "Przebudzeniu Mocy" następuje... wink Oczywiście dziecko tłumaczyło mi o co chodzi, ale jakoś mi się ta wiedza nie przyjęła... wink

Oj szkoda ze Ci sie nie udaje...szczerze mowoac to ogladnij stara trylogie, epizody 4.5 i 6. A pozniej nowy ;-) to prosta historia o walce dobra ze zlem

1,458

Markizik napisał/a:

Ostatnio tylko trochę "Big bang theory" ale posucha na ekranie się kończy, bo za tydzień idziemy na premierę "Nienawistnej ósemki" Tarantino. A potem też mam nadzieję, że będzie co oglądać. W lutym też wraca "walking dead". smile

Na Tarantino nowego też czekam! Sam reżyser mowi ze film mu się udał big_smile
Ja ostatnio Star Warsy widziałam (8/10 wink) i taki zabawny film z Adamem Sandlerem który grał szewca, nie pamietam tytułu, ale przyjemny. Ja czekam z seriali na HOC

1,459

Pewnie skorzystam z paru Waszych rekomendacji, więc wypada też coś polecić.

W sumie niewiele ostatnio oglądałem, ale najbardziej utkwił mi w pamięci Young@heart (Młodzi duchem) - dokumentalny o pewnym chórze, z jednego z amerykańskich domów spokojnej starości. Kamera śledzi przygotowania do kolejnych występów i codzienne życie członków tego chóru i czasem ich rodzin.
Niesamowity, "słodko-gorzki" film, momentami chwyta za serce, momentami można się nieźle pośmiać :)

trailer
https://www.youtube.com/watch?v=CjnfoFg7i7g

1,460

Byliśmy na Listy do M, na drugiej części. Jestem pozytywnie zaskoczona, choć dłuuuugo się rozkręcał i zapowiadało się, że będzie to mega nuda.

1,461

ja ostatnio zafascynowalam sie gwiezdnymi wojnami i wciagnelam w to corki i męża
wiem ze ciężko w to uwierzyć ale majac 30 na karku pierwszy raz ogladalam w całości 1 i 2 część filmu
wczesniej wogóle mnie to nie interesowało

1,462

Bardzo ciekawy i z rozbudowaną fabułą jest Breaking bad. Bardzo pozytywnie mnie zaskoczył to jeden z najlepszych seriali jaki oglądałam smile

1,463 Ostatnio edytowany przez oczy Lwa (2016-01-15 00:09:58)

"BLIZNY PRZESZLOSCI" ciekawy film,polecam.

1,464 Ostatnio edytowany przez Naprędce (2016-01-15 21:11:26)

Podbijam "RZEŹ" Polańskiego. Oglądałem z otwartą gębą, świetne tempo, montaż i J.Foster pod koniec.
Przypomniało mi się moje bicie rekordów dzielnicy w kategorii "najdłuższa bezsensowna kłótnia na poziomie".

Ktoś tu pytał o filmy koreańskie- polecam "CHASER", choćby dla elementów azjatyckiej egzotyki.
Sensacyjny. Zmęczony życiem alfons wpada na trop seryjnego zabójcy, po tym jak zaczynają znikać jego podopiczne.

1,465

Naprędce napisał/a:

Podbijam "RZEŹNIĘ" Polańskiego. Oglądałem z otwartą gębą, świetne tempo, montaż i J.Foster pod koniec.
Przypomniało mi się moje bicie rekordów dzielnicy w kategorii "najdłuższa bezsensowna kłótnia na poziomie".

A nie masz na myśli filmu "Rzeź" ? Tak jakoś bardziej by mi pasowało... wink

1,466

Rzeczywiście, to pewnie efekt szoku po obejrzeniu ;)

1,467

Ostatnio przerabiałam ostatni sezon "Gry o tron" ciekawe co będzie dalej... Wybieram się do kina na "moje córki krowy". Widziała już któraś z Was? Jak wrażenia?

1,468

Miałam iść wczoraj na Moje córki krowy ale zwyciężyła Nienawistna Ósemka.Dziś także wygrali z krowami Ekscentrycy:)

1,469

gojko jakże niepocieszona Twymi wyborami jestem... wink Jakbyś już jednak na te córki krowy dotarła, to daj proszę znać jak wrażenia. Z jednej strony kusi mnie, żeby wybrać się na ten seans do kina...z drugiej, to tak już pieją nad tym filmem w TV, że zaczynam wątpić, czy warto...

1,470 Ostatnio edytowany przez Ludmiłaa (2016-01-17 15:10:36)

Właśnie się wybrałam na ,,Moje Córki Krowy'' i szczerze mówiąc to byłam nieco rozczarowana. Zwiastun zapowiadał dużo ciekawszy film.
W ogóle spodziewałam się, ze akcja będzie dużo bardziej dynamiczna, tajemnicza, kontrowersyjna, no nie wiem cokolwiek.
Taki trochę banalny.

1,471

Ludmiłaa... zastanawiam się właśnie, jak można było uczynić "dynamicznym" film o powolnym odchodzeniu bliskich i psychologicznych rozterkach najbliższego otoczenia z tym związanych ? wink Zarzut o  braku tajemniczości, też jest dla mnie jakby mało zrozumiały w tym kontekście...

1,472

gojka, jak wrażenia po "Nienawistnej ósemce"? smile Aż wstyd się przyznać, ale to pierwszy film QT, który obejrzałam i jestem zachwycona. big_smile I ta muzyka... mrrr

Volver, Ludmile chyba chodzi o to, że zwiastun zapowiadał więcej akcji. Już jakiś czas temu widziałam zwiastun właśnie (filmu jeszcze nie) i na jego podstawie powiedziałabym, że trochę się dzieje. Nie od dziś wiadomo, że zwiastuny to zazwyczaj zlepki najlepszych scen i po prostu wabik. Co do samego filmu się nie wypowiem. :>

1,473

Może tak być jak napisałaś daenerys smile Tylko, że ja ze zwiastunów wywnioskowałam, że to film raczej o emocjach i rozterkach... stąd brak ewidentnego dynamizmu jakoś by mnie nie zaskoczył wink

Kolegę, który jest wielbicielem talentu Tarantino wspomniany przez Ciebie film bardzo rozczarował. Wprawdzie nie padło hasło gniot ale, chyba niewiele brakowało smile Za to muzykę  również chwalił bardzo. Osobiście niestety fanką twórczości Quentina nie jestem, ale mnie w tym filmie chyba bardzo zainteresowałby zdjęcia...

1,474 Ostatnio edytowany przez Ludmiłaa (2016-01-17 16:15:15)

Volver napisał/a:

Ludmiłaa... zastanawiam się właśnie, jak można było uczynić "dynamicznym" film o powolnym odchodzeniu bliskich i psychologicznych rozterkach najbliższego otoczenia z tym związanych ? wink Zarzut o  braku tajemniczości, też jest dla mnie jakby mało zrozumiały w tym kontekście...

jak pisze daenerys  sądziłam, że będzie więcej akcji. Bo z założenia film był o  odchodzeniu bliskich, ale też relacji dwóch sióstr o skrajnie różnych charakterach, osobowościach, których choroba rodziców zmusiła do ,,dogadania się'' i spodziewałam się, że film w jakiś oryginalny sposób pokaże, że dwie skrajnie różne osoby potrafią się jednak dogadać. I tu się rozczarowałam.  Bo to co pokazano to jakieś słabe próby nawiązania kontaktu i pozory. A na końcówkę filmu, to nie wiem, jakby reżyser pomysłu już nie miał
Poza tym tym no jakoś ta rola Dziędziela jakoś do mnie nie przemawia. On ciągle wyzywa te córki w filmie: krowy, idiotki itd no jakieś takie to niesmaczne.

1,475

daenerys7 napisał/a:

gojka, jak wrażenia po "Nienawistnej ósemce"? smile Aż wstyd się przyznać, ale to pierwszy film QT, który obejrzałam i jestem zachwycona. big_smile I ta muzyka... mrrr

Volver, Ludmile chyba chodzi o to, że zwiastun zapowiadał więcej akcji. Już jakiś czas temu widziałam zwiastun właśnie (filmu jeszcze nie) i na jego podstawie powiedziałabym, że trochę się dzieje. Nie od dziś wiadomo, że zwiastuny to zazwyczaj zlepki najlepszych scen i po prostu wabik. Co do samego filmu się nie wypowiem. :>

Danaerys-film niezły,jednak parę dłużyzn bym wywaliła.I tak wersja "dla nas" jest krótsza niż amerykańska o 20 minut:) Film niezły,warty pójścia do kina.
Co do muzyki-nie potrafię wiele powiedzieć bo prawie jej nie słyszałam:).To znaczy tak fabuła mnie wciągnęła,że na muzykę nie zwróciłam uwagi.
Jeśli podobała Ci się Ósemka to MUSISZ obejrzeć DJango-no musisz smile
Chyba nie powiesz,że nie widziałaś Pulp Fiction czy Od Zmierzchu od Świtu??.Albo Urodzonych Morderców?? smile
Co do mojego kolejnego typu po DJango-po obejrzeniu rzeczonego MUSISZ sięgnąć po Bękarty Wojny.

1,476

Mam wrażenie, że Tarantino robi te filmy coraz słabsze. "Wściekłe psy" obok "Pulp Fiction" są jego największymi dziełami. Potem było już tylko gorzej. No i jego segment w "Czterech pokojach" wyszedł naprawdę fajnie, ratując ten film od kompletnej porażki. "Nienawistna ósemka" jest ok, na pewno ma u mnie wyższe notowania niż nudne "Bękarty wojny" i dłużące się "Django".  "Kill Bill" przemilczę bo nic dobrego powiedzieć nie mogę.

1,477

mglisty napisał/a:

Mam wrażenie, że Tarantino robi te filmy coraz słabsze. "Wściekłe psy" obok "Pulp Fiction" są jego największymi dziełami. Potem było już tylko gorzej. No i jego segment w "Czterech pokojach" wyszedł naprawdę fajnie, ratując ten film od kompletnej porażki. "Nienawistna ósemka" jest ok, na pewno ma u mnie wyższe notowania niż nudne "Bękarty wojny" i dłużące się "Django".  "Kill Bill" przemilczę bo nic dobrego powiedzieć nie mogę.

No widzisz.Danaerys-każdy ma inne zdanie.Najlepiej jak obejrzysz i sama ocenisz.
Akurat te dwa filmy:Bękarty Wojny i Django są dla mnie rewelacyjne.
Mglisty-co byś wywalił w Django,jakie to dłużyzny Cię zniechęciły?

1,478

The Revenant polecam

1,479

Apropo "sprawy żydowskiej" polecam spektakl TV "Opera Mydlana". Akcja toczy się na Węgrzech współcześnie i dotyczy odszkodowań dla rodzin żydowskich. Dośc niecodzienne podejście do tematu.
W rolach głównych Żmijewski i Stenka. Niezły duet- kto wie czy m.in dzięki temu nie zagrali później w "Nigdy w życiu".

1,480

Gojka102; Nie chodzi mi o konkretne sceny. Nie czułem się urzeczony jak w poprzednich produkcjach Quentina. Nawet Bękarty (choć uważam za jeden ze słabszych filmów Tarantino) miały kapitalny moment, czyli grę w karty. W Django wszystko wydawało mi się takie nijakie. Główny bohater, wtórne i dłużące się strzelaniny, czerstwe żarty. Jedynymi jasnymi punktami są gra Samuela L.Jacksona i zdjęcia. Nie uważam tych filmów za gnioty, co to, to nie. Uznałbym je za dobre produkcje, gdyby kręcił je ktoś inny. No, ale to Tarantino, więc jestem zawiedziony.

1,481 Ostatnio edytowany przez Iris7 (2016-01-26 14:39:00)

gojka102 napisał/a:
daenerys7 napisał/a:

Danaerys-film niezły,jednak parę dłużyzn bym wywaliła.I tak wersja "dla nas" jest krótsza niż amerykańska o 20 minut:) Film niezły,warty pójścia do kina.
Co do muzyki-nie potrafię wiele powiedzieć bo prawie jej nie słyszałam:).To znaczy tak fabuła mnie wciągnęła,że na muzykę nie zwróciłam uwagi.
Jeśli podobała Ci się Ósemka to MUSISZ obejrzeć DJango-no musisz smile
Chyba nie powiesz,że nie widziałaś Pulp Fiction czy Od Zmierzchu od Świtu??.Albo Urodzonych Morderców?? smile
Co do mojego kolejnego typu po DJango-po obejrzeniu rzeczonego MUSISZ sięgnąć po Bękarty Wojny.

Chyba powiem... big_smile Ale jeden już nadrobiłam - Pulp Fiction, dlatego poziom wstydu odrobinę zmalał. :>
"Django" może jutro, a może w następny weekend, bo jeszcze czeka "Marzyciel". smile

Jestem strasznie wyczulona na muzykę, a ta mnie po prostu wzięła. Rety, słucham tego na okrągło. yikes

1,482

Zaczęłam oglądać Życie Adeli – Rozdział 1 i 2. Przeważnie ogladam nagrane filmy jako seriale, chyba, że mnie wciąga i oglądam w całosci.
Ten zaczęłam i jeszcze nie mam zdania. Zapowiada się ciekawie.

1,483

Millennium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet (2009)
Millennium: Dziewczyna, która igrała z ogniem (2009)
13 grzechów (2014)

Taki zestaw ostatnio oglądałam, polecam skandynawskie oryginały Millennium amerykańskiej "Dziewczyny z tatuażem".

1,484

Ja właśnie jestem po obejrzeniu filmu "Zupełnie Nowy Testament"(2015) . wink Taka sobie komedia, śmieszna ale nie powaliła mnie na kolana wink Jednak z całą pewnością można obejrzeć.

1,485

Wczoraj oglądałam "Omen"-horror z 1976 roku.
Nie lubię i nie oglądam horrorów,widziałam jedynie "Dziecko Rosemary".
Film bardzo klimatyczny,no i z Gregorym Peckiem.
Klasyk filmów grozy.

1,486

O tak, Omen to klasyk. Cała seria jest ciekawa ale najlepsza zdecydowanie jedynka.

1,487

Metyl napisał/a:

O tak, Omen to klasyk. Cała seria jest ciekawa ale najlepsza zdecydowanie jedynka.

Nie uznaję jakichś tam Omenów 2,3,4,5,6 i nawet nie planuję oglądać tego smile

1,488

Ja oglądałam  ostatnio (oczywiście!) film indyjski (a nawet bollywoodzki), stary dość,  bo sprzed 10 lat. Rang De Basanti ("Kolor szafranu").

Film, choć w bollywoodzkiej obsadzie podejmuje zupełnie nie bollywoodzki temat bo jest o patriotyzmie smile

Film oczywiście polecam, raz, że jest po prostu dobry, dwa, że z muzyką Rahmana, a trzy, że można popatrzeć na młodego jeszcze Aamira Khana  big_smile

1,489

Ja właśnie jestem po seansie "Nienawistnej ósemki". smile Powiem tyle...Tarantino to wariat wink Ale ja i tak go lubię big_smile
Film jak to u Tarantino krwawy  i długi. Ale świetny! smile

1,490

Ja jestem bardziej serialowa smile ostatnio oglądałam nowy odcinek Z Archiwum X smile a z filmów to ostatnim jaki widziałam było Love Actually big_smile

1,491

I jak Archiwum, bo ja czekam aż będzie u nas... no i na Nienawistnej ósemce byłam a jakże. Zacny jak zawsze u QT ciekawa jestem jaka bylaby z tego sztuka teatralna?

1,492

Spotlight - nominowany do oskara. Świetny film. Trzyma w napieciu mimo że nie ma żadnych strzelanek, pościgów a jedynie ciężka praca dziennikarska. Oglada sie świetnie

1,493

Oglądam właśnie "Biuro zabójców". Brytyjski film z 1966 r. emitowany przez stację Paramount Channel
Komedia kryminalna, której akcja dzieje się w Europie przez okres kilku lat do wybuchu I wojny światowej.
Nie chodzi mi o intrygę,   grę aktorów, ale o scenografię.
Zauważyłem po prostu, że na wiszącej na ścianie gabinetu detektywa, lorda Bostwick'a (Telly Savalas) mapie Europy widnieje Polska w granicach z okresu międzywojennego. A akcja, przypominam, dzieje się w okresie, gdy Polski na mapach Europy nie było.
Ot,  ciekawostka. smile

1,494

Lśnienie - Stanleya Kubricka
Stary model horroru był naprawdę świetny - był klimat.
Brakuje mi tego we współczesnych głównie "horrorach" typu slasher. (choć perełki się zdarzą)

1,495 Ostatnio edytowany przez Excop (2016-02-03 19:58:14)

Lucyfer666 napisał/a:

Lśnienie - Stanleya Kubricka
Stary model horroru był naprawdę świetny - był klimat.
Brakuje mi tego we współczesnych głównie "horrorach" typu slasher. (choć perełki się zdarzą)

Horror oparty na tragicznych skutkach psychozy nie jest dla wszystkich. Zgadzam się, że horror obecnie utożsamiany jest z idiotycznymi powrotami do "Żywych trupów", piątków przypadających na 13 dzień miesiąca i popłuczyn po "Predatorze" i "8 - obcym pasażerze Nostromo". Oboje aktorów kreujących główne postaci w "Lśnieniu", niezawodny w rolach psychpatycznych nieszczęśników, Jack Nicholson i pani Shelly Duvall, znana głownie z drugoplanowych ról pokazali, czym jest groza .
Ta zwykła, spotykana codziennie. Jeśli nie u nas, to w tym samym czasie, gdzie indziej.

Posty [ 1,431 do 1,495 z 1,921 ]

Strony Poprzednia 1 21 22 23 24 25 30 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Co ostatnio oglądałaś ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024