Co ostatnio oglądałaś ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Co ostatnio oglądałaś ?

Strony Poprzednia 1 17 18 19 20 21 30 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,171 do 1,235 z 1,921 ]

1,171

Odp: Co ostatnio oglądałaś ?

dzisiaj obejrzany Sęp.... film z początku nudny po połowie filmu się rozkręca....

Zobacz podobne tematy :

1,172

A ja ostatnio oglądałam - "Sędzia"

Film ogólnie byłby bardzo dobry, ale zraziły mnie pewne kwestie w końcówce tego filmu, a także jego długośc(2:21 h)
Ale tak to bardzo ciekawa historia rodziny kręcąca się wokół ojca - sędziego i jego syna - prawnika. Animozje rodzinne i powrót do rodzinnego miasta sprawia, że zawsze dzieje się coś ciekawego. Nie wiem czy to, że film tak bardzo mi się podobał nie wynika z faktu, że lubię prawnicze filmy i te o powrotach do rodzinnych stron. Ale tak czy siak polecam.

1,173

Wczoraj oglądałam "Wielkie piękno". Trudny, w stylu Felliniego. Jak ktoś lubi takie filmy, to polecam. Ja lubię smile.

1,174

Ostatnio byłam w kinie na filmie pt."Fotograf" -produkcja polsko-rosyjska. Zachwalali w radio, to poszłam. W fotel mnie nie wbił (a ponoć tak właśnie działał na innych big_smile ) ale był OK.

1,175

dzis obejrzany "atlas chmur" piękny film przekazujący znana nam prawdę od lat :-)

1,176

"Komornik" (juz chyba 3 raz big_smile ) i Wilk z Wallstreet (2 raz).
Uwielbiam wracac do niektorych filmow, "Wiernego ogrodnika" ogladalam chyba z 7 razy big_smile

1,177

wredotka1 napisał/a:

dzis obejrzany "atlas chmur" piękny film przekazujący znana nam prawdę od lat :-)

O tak,genialny film, też lubię do niego wracać - ta muzyka <3

Ja ostatnio widziałam Hobbita - lepiej późno niż wcale. Film bardzo mi się podobał, idealne zakończenie trylogii oraz całej historii ekranizacji Tolkiena (choć może coś jeszcze zrobią, na co liczę wink )

1,178 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-01-21 19:34:59)

No ja ostatnio obejrzałam dwa filmy, oba z takiej innej beczki tym razem wink

W sobotę "Idę", czyli nasz polski film. To czarno-biały film, choć z 2013 roku, ciekawy zabieg, owszem. Z tego co czytałam Idę zagrała aktorka, dla której jest to debiut. Zagrała myślę nieźle, ale też trochę ciężko to ocenić, bo nie miała w sumie tak wiele tutaj do zagrania, przez większość filmu w sumie miała taką smutną twarz, ale też trochę bez emocji, wiele więc chyba nie można powiedzieć. W roli jej ciotki zagrała Agata Kulesza. No ona jest bardzo dobrą aktorką. Tutaj też myślę, że się wykazała. Niemniej film dla mnie co najwyżej niezły, warty obejrzenia, ale nagrody dla mnie trochę może jednak przesadzone. Może dostał je, bo porusza kwestię żydowską, a to teraz popularny temat, ale jak ciągle będą robić filmy o tym, to jednak trochę za dużo będzie, no na razie parę już mamy nowych o kwestiach żydowskich, więc myślę, że starczy, temat na razie już jest pokazany wystarczająco. Oczywiście ważny temat, niemniej myślę, że w filmie nie do końca dobrze pokazany. No albo film nie dla mnie tak naprawdę. Lubię też trudne filmy, ten jednak jest bardziej hm oszczędny, ale czasem dla mnie za bardzo, tak jakby na siłę przedłużane mocno niektóre sceny itp. Dialogów jest niewiele i moim zdaniem są akurat średnie. Do tego jak to często w polskich filmach dźwięk bardzo kiepski, ale tu to już wyjątkowo. Oglądałam z koleżanką i na prawie maksymalnie pogłoszonych głośnikach nadal średnio było słychać. Myślę też, że mimo że film miał być ambitny, to jest w nim parę banałów, np pod koniec filmu, czyli takie sceny po prostu, które mnie nie przekonały i myślę, że były zbyt banalne, nie pasowały do tego filmu, no tak mi się wydaje. Na plus myślę no gra aktorska Kuleszy, to, że film mimo wszystko trochę do refleksji mnie zmusił, dobre chyba ujęcia, muzyka. No, ale wady, które wymieniłam wyżej sprawiają, że jest dla mnie nawet niezły, ale się nie zachwycam. Moja ocena 6/10. Warto jednak obejrzeć myślę.

A dzisiaj z innej beczki obejrzałam "Zostań jeśli kochasz". Mnie film przypadł do gustu, wyciskacz łez, ale takie też lubię. Nie mówię, że stawiam je na równi z innymi filmami życiowymi, bo owszem melodramaty są też przesłodzone, ale to nie zmienia faktu, że je też lubię czasem obejrzeć, wzruszyć się na nich i uważam, że też przekazują ważne wartości jak najbardziej. Dlatego sporo melodramatów oglądałam i ten też jest dla mnie warty uwagi, uważam, że bardzo dobry. Owszem, niczym nie zaskakuje, jest schematyczny, niektórych może będzie nudzić, bo jest wiele wspomnień Mii, ale o to tu chodzi - dziewczyna jest zawieszona między życiem a śmiercią, więc normalne, że wspomina, zastanawia się nad swoim życiem. Może dla kogoś to i te wydarzenia w filmie były nudne, kwestia gustu, ale dla mnie nie. Owszem, były momenty, które mniej mi się podobały, ale całość na plus jak najbardziej.

Mimo schematyczności film jest moim zdaniem bardzo dobry w swoim gatunku, wzruszyłam się nieźle, oglądałam z zaciekawieniem i emocjami, nie do końca mi tylko pasowała gra aktorska Adama, choć było nieźle, to coś mi zgrzytało w jego postaci, sama nie wiem, ale poza tym ok. W prosty sposób moim zdaniem film pokazuje jak ciężko czasem podjąć pewne decyzje, jak wiele też zaczynamy rozumieć w obliczu straty bliskich. Podobała mi się w ogóle rodzina Mii, to jak byli przedstawieni, ich podejście do życia, to jak wcześniej uwielbiali muzykę, ale potrafili dla rodziny ją poświecić. Tzn poświęcenie to też może niefortunne słowo, bo film pokazuje, że jak coś robimy dla bliskich to nie jest to typowe poświęcenie, po prostu chcemy dla nich jak najlepiej i jak powiedział tata Mii zaczyna się nowa przygoda, nie mniej ciekawa itp. Oprócz tego oczywiście bardzo podobała mi się muzyka. Moja ocena 8/10 i w tej kategorii to będzie kolejny z moich ulubionych filmów. Bardzo go polecam ze swojej strony do zadumy, refleksji, popłakania sobie - ja popłakałam sobie równo.

Wprawdzie łatwo się wzruszam, ale no i tak myślę, że i tak wiele osób nawet zatwardziałych wzruszy wiele momentów w filmie. To melodramat, ale taki przekazujący moim zdaniem wiele ważnych wartości. Bardzo polecam. A ja na pewno teraz przeczytam książkę, na której podstawie jest ten film (odwrotna kolejność, ale trudno), a potem drugą część, bo podobno jest i dobrze, bo bardzo jestem ciekawa dalszych losów bohaterów i chętnie zatopię się teraz w świat książkowy, w tę powieść. Film mnie urzekł, z książką pewnie będzie podobnie, podobno jest to wierny przekaz jej akurat, więc tym bardziej smile

1,179

"47 roninów".
Wzruszyłam się - wątkiem o miłości, która rozdzielona przez śmierć daje obietnicę spełnienia w przyszłym życiu. Oooch. Któż by nie chciał takiego uczucia przeżyć...
Piękne sceny walki, animacje, czary, duchy i wiedźma plus wątek obyczajowo-kulturowy i melodramatyczny, ale coś się to wszystko razem kupy nie trzyma. Jakby czegoś brakowało. Jakiegoś pazura, mocnego uderzenia, wyrazistej postaci. A tu wszystkie takie nijakie. No ale jak to w hollywoodzkiej produkcji łezka musi popłynąć wink.

1,180

Wczoraj obejrzałam taki mniej znany film chyba "Aurore" (2005). Akcja dzieje się tak XIX wieku. Opowiada historię dziewczynki Autory maltretowanej przez macochę. Bardzo smutny, przerażający. Co najgorsze brał w tym udział też ojciec dziewczynki. Dobrze pokazane jak ludzie początkowo bali się cokolwiek zrobić, takie myślenie bardzo błędne jak to czasem i teraz ludziom towarzyszy, chociaż wiadomo trochę na pewno w tym temacie się zmieniło. Film tą przerażającą historią bardzo dobrze pokazuje, że nie możemy zamykać krzywdę jeśli widzimy krzywdę. W scenach krzywdzenia dziewczynki podobnie jak jej siostra w filmie zasłaniała oczy tak ja podobnie odwracałam się i nie mogłam wytrzymać cierpienia tej biednej dziewczynki. Jakim trzeba być potworem by tak robić. Nie mam w swoim otoczeniu krzywdzenia dziecka, tzn nie widziałam, ale jakbym wiedziała, to wiem i to od bardzo dawna wiem, że zgłosiłabym to jak najszybciej. Wtedy inne czasy, trochę myślenie inne, ale trochę pozostało, ja na pewno jednak nie byłabym bierna. Dużo też płakałam, bardzo smutny film, chyba tylko ktoś z kamienia nie okazałby emocji oglądając go. Nie da się go ocenić, to okropna historia, ale pod względem zrobienia oceniam go na 8/10. Oby więcej ludzi rozumiało, że nie można zamykać oczu na krzywdę, nie reagować, bo to jest też bardzo złe.

1,181 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-01-27 21:42:23)

Ostatnio oglądałam:

"Lektor" (2008)- film porusza kontrowersyjny temat np romansu nastolatka z dorosłą, dojrzałą kobietą i trochę obawiałam się czy nie będę mieć przez to pewnego niesmaku, ale nie. Film jest tak zrobiony, że mnie to wręcz nie raziło i z zaciekawieniem śledziłam ich losy. W końcu różne są koleje losu, a reżyser bardzo ciekawie przedstawił relacje dwójki tych ludzi. W kontekście całości jest to dla mnie wiarygodne, bo gdy poznajemy kim jest Hana, to ja w sumie wtedy zaczynam rozumieć czemu weszła z nim w romans. Była po części chyba kobietą, która nie rozumiała co jest dobre a co złe, dlatego tak mało było w niej refleksji po tym co zrobiła, a czego dowiadujemy się później. No bo później film porusza bardzo ważny temat, czego może lepiej nie zdradzę, bo warto obejrzeć, choć zdaję sobie też sprawę, że wiele osób już na pewno obejrzało ten film, a ja tak z opóźnieniem wink Cały film mnie zaciekawił, jest świetnie zrobiony, muzyka, dialogi, gra aktorska - to wszystko dla mnie łączy się w bardzo dobrą całość. To dobrze, że Kate Winslet za swoją postać otrzymała nagrody, jest bardzo wiarygodna.

Tak samo podziwiam grę nastoletniego Davida Krossa. Nie znałam wcześniej tego aktora, ale widzę, że film był jednym z jego pierwszych, miał 18 lat, a zagrał rewelacyjnie, a rolę miał jakby nie patrzeć trudną, bo romans z dużo starszą kobietą, musiał pokazać też całą paletę emocji. Jestem pod dużym wrażeniem. Film ani trochę mnie nie nudził, a ciekawił, nie mogłam się oderwać od niego, mogę to spokojnie powiedzieć. Oprócz tego wyzwolił we mnie sporo emocji, raz wzruszył, raz chciałam potrząsnąć bohaterami. No, ale emocji było wiele. Historia niby całościowo nie jest bardzo rozbudowana, ale dla mnie bardzo ciekawa. Ciekawie skonstruowana. Dobrze pokazane jaki Hana miała wpływ na dalsze życie Micheala i z jakim obciążeniem musiał się zmagać tyle lat. Może jedynie zmieniłabym coś w zakończeniu, ale poza tym wszystko bardzo mi się podobało. Jeden z najlepszych oglądanych ostatnio przeze mnie filmów. Na pewno przeczytam też książkę, na podstawie, której powstał. Film też nie moralizuje, ale też nie usprawiedliwia nikogo. Dlatego też jest taki świetny moim zdaniem, pozostawia pole do wielu własnych refleksji, które ja cały czas mam. Dla mnie film rewelacyjny, bardzo polecam, oceniam go spokojnie na 9/10. Zdecydowanie warty obejrzenia, będę go pamiętać bardzo długo. Niepotrzebnie obawiałam się kontrowersyjnej tematyki, bo film jest po prostu rewelacyjny. No, ale czasem tak mam, że jestem sceptycznie nastawiona, a potem bardzo miło się zaskoczę, tak jak teraz smile Polecam raz jeszcze.

"Cyberbully" (2015) - znalazłam w kategorii dramat, ale moim zdaniem ma sporo elementów thrillera. Trzyma w napięciu i przeraża tym, jak można dzięki technologii zniszczyć komuś życie. Pokazuje też jak wiele może haker, co nie jest raczej nieprawdopodobne, istnieją podobno takie programy, dzięki którym ktoś może zrobić to co widzimy na filmie. Trzeba uważać. Jak pisałam trzyma w napięciu, zaciekawia, czuć poczucie zagrożenia, chwilami tez byłam bliska wzruszenia się. Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że film jest wyjątkowo krótki - trwa godzinę, no i zakończenie jest dla mnie kiepskie, bo zmienia trochę konwencję filmu, na coś innego liczyłam i czegoś brakuje, trwa jak dla mnie za krótko po prostu. Dlatego niezły z plusem, ale lepiej jakby go rozbudowali, dlatego dałabym 6,5, ale może i dam 7, bo film naprawdę warty uwagi. Polecam smile Na filmweb nie widziałam go, chyba nie ma go jeszcze, ale na stronach online jak najbardziej i właśnie tak go oglądałam.

1,182

"Lektor" to genialny film. Powracam do niego co jakiś czas. Kate Winslet- genialna. Fabuła świetna. Chociaż o romans to tu właściwie tak pobocznie chodziło. Cała postać Hanny bardzo znamienna.

1,183

Ostatnio oglądałam film "Nigdy nie mów żegnaj", kilka razy się popłakałam, wzruszyła mnie ta historia. Muzyka OK. bardzo mi się podobała piosenka "Kabhi Alvida Naa Kehna". Aktorstwo świetne. Shah Rukh Khan to bardzo przystojny i utalentowany aktor. Dev Saran ma wszystko: wspaniałą karierę piłkarską i cudowną, kochającą go żonę. Maya właśnie ma wyjść za Rishiego, którego zna prawie całe swoje życie. Kocha go jak brata, a ten nie widzi poza nią bożego świata. Kiedy jednak Dev i Maya spotkają się, przeznaczenie nabierze ostatecznego kształtu, przynosząc całej czwórce wiele bólu.
Kilka lat później znów się spotkają. Maya nie znalazła szczęścia w ślubnym kompromisie. Nie potrafi odwzajemnić wielkiej miłości Rishiego. Im bardziej stara się to uczynić, tym mocniej się od niego odsuwa. Rishi czuje, że coś jest nie tak, lecz woli kryć się za rolą małego chłopca, niż spojrzeć prawdzie w oczy i przyznać, że jego miłość jest w tym związku osamotniona. Riya, żona Deva, robi zawrotną karierę. Pnie się po kolejnych stopniach kariery i tylko tam, w pracy może odnaleźć namiastkę szczęścia. W domu czeka ją chłód (jeśli będzie miała szczęście) lub ostentacyjna gburowatość Deva (jeśli akurat szczęścia zabraknie). Ten bowiem po wypadku, który przekreślił jego karierę i uczynił kaleką (w jego oczach), odtrącił miłość żony i zamknął się w cynicznej warowni, do której nie dopuszcza nikogo. Choć czasem czuje wyrzuty sumienia, jego dawna miłość do żony coraz bardziej przypomina odrazę balansującą na granicy jawnej wrogości.
I w tych okolicznościach Dev i Maya spotykają się. Początkowo zwierzają się sobie ze swoich smutków, z czasem poznają się coraz bliżej, a przyjaźń przemienia się w uczucie. Jednak to oni są zdradzającymi, a nie zdradzanymi i sumienie nie pozwoli im cieszyć się szczęściem. Nie można jednak w nieskończoność żyć iluzją.

1,184

Catwoman napisał/a:

"Lektor" to genialny film. Powracam do niego co jakiś czas. Kate Winslet- genialna. Fabuła świetna. Chociaż o romans to tu właściwie tak pobocznie chodziło. Cała postać Hanny bardzo znamienna.

To prawda, ja też na niego na pewno co jakiś czas powrócę smile Tak, fabuła świetnie, z jednej strony prosta, a z drugiej bardzo ciekawa i od filmu jak pisałam nie mogłam się oderwać, a aż tak nie zdarza mi się to ciągle smile Będzie teraz ten film jednym z moich ulubionych. Tak, wątek romansu, a tak naprawdę dużo kwestii ważniejszych i emocje kipią z ekranu. Tak, postać Hany ciekawa i coś czytałam, że luźno jest oparta na historii innej kobiety, ale nie pamiętam teraz nazwiska. No, ale że to tylko luźna inspiracja. Jak pisałam niedługo też na pewno przeczytam "Lektora" książkę smile

1,185

Oglądałam to Gone Girl, bardzo fajny film. No i Ben się aktorsko wyrabia smile

1,186

Ja rozpoczęłam właśnie przegląd oscarowych nominacji.  Obejrzałam ostatnio "Foxcatcher", "Grand Budapest Hotel", "Niezłomny", "Snajper".
Z całej czwórki, najbardziej przypadły mi do gustu dwa ostatnie.
Choć i komedia Grand Budapest hotel była świetna.
Foxcatcher też mi się podobał.
Ale tak prawdę mówiąc ciężko je porównywać ze sobą, bo każdy jest o czymś innym i co innego w nich było istotne. Filmy biograficzne moim zdaniem niemal zawsze są ciekawe i wciągające.
Tak czy siak, każdy z nich warto obejrzeć.

1,187

Ja od paru dni....codziennie nocami Zakochaną Jane.... ech

1,188

Wczorajszy wieczór spędziłam przy Still Alice .

Piękny, ukłon w stronę Julliane Moore za rolę pierwszoplanową, nie wiem jak na jej tle prezentują się inne kandydatki do Oscara, ale z pewnością mają wysoko postawioną poprzeczkę. Rozczarował trochę koniec, którego nie było tongue Jeszcze chociaż jedna scena by się przydała. Polecam. Mocne 8/10

Dzisiaj wieczór z Reese Witherspoon i The Wild wink Dam znać czy Reese jest zagrożeniem dla Moore w potyczce o Oscara smile

1,189

Snajper jest cholernie nudny i to jakaś kpina z kina wojennego. Leży i kwiczy pod chyba każdym względem.

1,190

Metyl napisał/a:

Snajper jest cholernie nudny i to jakaś kpina z kina wojennego. Leży i kwiczy pod chyba każdym względem.

Pewnie, że nie jest to żadne kino wojenne. Zgadzam się w zupełności. Jednak nie oceniłabym aż tak surowo tego filmu. Oglądało mi się go całkiem dobrze.
Oczywiście o gustach się nie dyskutuje jak to mówią. Każdy czego innego oczekuje od filmu i dlatego ilu widzów, tyle opinii.

1,191

Bubuś napisał/a:

Wczorajszy wieczór spędziłam przy Still Alice .

Piękny, ukłon w stronę Julliane Moore za rolę pierwszoplanową, nie wiem jak na jej tle prezentują się inne kandydatki do Oscara, ale z pewnością mają wysoko postawioną poprzeczkę. Rozczarował trochę koniec, którego nie było tongue Jeszcze chociaż jedna scena by się przydała. Polecam. Mocne 8/10

Dzisiaj wieczór z Reese Witherspoon i The Wild wink Dam znać czy Reese jest zagrożeniem dla Moore w potyczce o Oscara smile

Hehe Reese też w sumie niezła aktorka, ale chyba jednak do Juliane Moore się nie umywa smile

1,192

truskaweczka19 napisał/a:

Hehe Reese też w sumie niezła aktorka, ale chyba jednak do Juliane Moore się nie umywa smile

No jasne, że nie, ale Julianne ma tez wieksze doświadczenie wink
Ja byłam na ladies nght na polskim filmie z Kuną, Kuleszą, Gąsiorowską i Kulig - Warsaw by night - dobry komediodramat , raczej babski - o miłości, samotności, poszukiwaniu. 4 historie, jedno miasto, podobne uczucia mimo ogromych różnic wieku bohaterek.

1,193

Ja wczoraj byłam z mężem na Wkręconych 2 - powiem szczerze, że można się uśmiać. Zwykle chodzimy na filmy cięższe, bo najbardziej je cenimy, ale od czasu do czasu można sobie zrobić komediowy wieczór. Dziś planuję obejrzeć Wenus w futrze, bo znajomi mi polecali:)

1,194

Bezwstydny Mortdecai - polecam gorąco smile

1,195

serducho napisał/a:

Ja byłam na ladies nght na polskim filmie z Kuną, Kuleszą, Gąsiorowską i Kulig - Warsaw by night - dobry komediodramat , raczej babski - o miłości, samotności, poszukiwaniu. 4 historie, jedno miasto, podobne uczucia mimo ogromych różnic wieku bohaterek.

No ok rozumiem, racja smile

1,196

Margolinka warto isc na Foxcatcher?

Bubuś czy The Wild jest bardzo podobny do Into the Wild? Slyszalam ze to taka slabsza wersja.

1,197 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2015-02-01 20:04:00)

GetReal, według mnie warto. Nie jest co prawda filmem trzymającym w napięciu przez cały seans. Jednak daje do myślenia i moim zdaniem może się podobać.  Mi się podobał. Nawet muszę powiedzieć, że coraz bardziej lubię Channinga Tatum. Powoli zaczyna się "aktorsko rozkręcać".

1,198

serducho napisał/a:

planuje się na to wybrać w piątek:) jak wrażenia? Podobał Ci się? ciekawa historia?

1,199

Margolinka napisał/a:

Pewnie, że nie jest to żadne kino wojenne. Zgadzam się w zupełności. Jednak nie oceniłabym aż tak surowo tego filmu. Oglądało mi si go całkiem dobrze. Oczywiście o gustach się nie dyskutuje jak to mówią. Każdy czego innego oczekuje od filmu i dlatego ilu widzów, tyle opinii.

Mnie on strasznie wynudził. Ani to kino wojenne, ani to dramat a i od strony biograficznej jest taki sobie.

Jak ktoś szuka kina wojennego to się wynudzi, jak szuka scen snajperskich to też dostanie straszną bidę, historyjka jest tak nudna i tak dęta że aż zęby bolą. Bradley nie robi szału mówiąc delikatnie jak i cała reszta zresztą. Bohater jest płaski, sztuczny i miałki, patrzenie jak skromnymi gestami gęby kwituje jakieś 70-80% swoich reakcji jest w pewnym momencie irytujące i ma się głęboko gdzieś co się z nim stanie w tym całym bajzlu jaki widzimy na ekranie.

Coś tam można było z tego ugrać bo niektóre, bardzo nieliczne motywy cieszą ale w ogólnym rozrachunku jest to kolejna nędza w gatunku kina dramatyczno-amerykańsko-patetyczno-wojennego.

1,200 Ostatnio edytowany przez Ola Skubacz (2015-02-02 17:39:28)

Wczoraj przy okazji wolnej niedzieli oglądałam z moim tż Dracula Untold i był lepszy niż zakładałam ale do wersji z 92 się nie umywa. W dzisiejszych czasach filmy niestety nie mają klimatu jak kiedyś.

1,201

Margolinka napisał/a:

GetReal, według mnie warto. Nie jest co prawda filmem trzymającym w napięciu przez cały seans. Jednak daje do myślenia i moim zdaniem może się podobać.  Mi się podobał. Nawet muszę powiedzieć, że coraz bardziej lubię Channinga Tatum. Powoli zaczyna się "aktorsko rozkręcać".

Przyznam sie ze nie jestem fanka Channinga Tatum ale moze tak jak piszesz warto dac mu szanse smile))

1,202

Ostatnio ogladane przez  Nas pozycje:

Wikingowie Sezon 1 ( bajeczny serial  zakochałam się w nim )
Zimowa opowieść film z każdą minutą robi się ciekawszy
Odlot - dla mnie KLAPA
To nie jest kraj dla starych ludzi - Ciekawy film trzymający w napięciu

1,203 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2015-02-02 23:43:51)

GetReal napisał/a:

Przyznam sie ze nie jestem fanka Channinga Tatum ale moze tak jak piszesz warto dac mu szanse smile))

Ja nigdy nie byłam jego fanką i nadal nią nie jestem. Jednak muszę przyznać, że pomału wychodzi poza "przystojniaczka z romansideł dla nastolatek" wink
Bardzo fajną rolę zagrał w filmie "Magic Mike" (2012) (film poniekąd zainspirowany historią z życia Chaninnga) i "Stop loss" (2008). Obydwa polecam.

Wczoraj zaś obejrzałam "Boyhood"(2014). Na prawdę niezły film. Pomysł pokazania życia rodziny, która z biegiem lat zmienia się i dojrzewa był wręcz genialny. Świetnie to wyszło. Jedynie końcówka filmu mogła być trochę inna. Czułam lekki niedosyt. No ale nie będę przecież opowiadać co i jak. Warto samemu obejrzeć. Ogólna ocena, dobra.

Teraz przymierzam się do filmu "Wolny strzelec"(2014). W roli głównej Jake Gyllenhaal.
Po obejrzeniu twierdzę, że film jest dość mocny i wzbudza dużo emocji. Kierując się tymi emocjami, ma się ochotę wejść do filmu i przywalić głównemu bohaterowi. Aż strach pomyśleć, że takich ludzi jest więcej.

1,204

ancyk napisał/a:
serducho napisał/a:

planuje się na to wybrać w piątek:) jak wrażenia? Podobał Ci się? ciekawa historia?

Wrażenia - dużo, trochę mieszane - film dobry, sporo emocji, nie jest to na pewno love story wink A hisotrie raczje 4 niż jedna, które splataja się w jendym miejscu i w sumie tlyko to je łączy tak fizycznie, bo w warstiwe emocjonalnej dużo więcej - wychodzi jak to bez względu na wiek pragniemy miłości smile

1,205

Taką komedię z 2012 roku widziałam w tv ostatnio o nauczycielu, który aby pomóc uczniom postanowił spróbować sił w UFC.

1,206

Ostatnio oglądałam:

-"Find me" (2014) - tak jak ktoś napisał na filmweb, ujęłabym to tak też, że od biedy może być. Dlatego może 5/10 dam, naciągane, ale może być no na pewno więcej niż 4-5 nie dam. Wykonanie bardzo amatorskie, tutaj jest to bardzo widoczne, tutaj kiepsko, ale mimo tego nie oglądało mi się jeszcze tak najgorzej. No są gorsze, które powalają wręcz głupotą bohaterów. No tak, aktorstwo tutaj raczej słabe, no ale trudno tongue Jest parę ogranych owszem, ale ciekawych scen i one może nieco podwyższają ocenę. Wykonanie ducha w tym filmie chyba nie najgorsze. Film niczym nie zaskakuje, ale ujdzie jak nie ma nic innego do obejrzenia, a dawno nic innego nie znalazłam szczególnie, taki nieurodzaj na tym polu i trochę nie ma co oglądać z horrorów już, co miałam obejrzeć to obejrzałam, może oprócz niektórych, które nadrobię.

"Nie jesteś sobą" (2014) - film o kobiecie chorej na stwardnienie zanikowe boczne. No wiem, niedawno było o nim głośno, straszna choroba. Wiele osób widziałam porównuje do "Nietykalnych" i owszem, reżyser pewnie chciał zrobić podobny film, widać, jednak ja oceniam je jako dwa oddzielne filmy. "Nietykalni" są dla mnie lepsi, tam wszystko jest idealnie dla mnie dopracowane, więc dałam nawet maksymalną ocenę - 10/10, tutaj jest bardzo dobrze, ale do "Nietykalnych brakuje". No, ale tak czy siak jest bardzo dobrze i oceniam na 8/10. Film poruszający, widać, że z USA, więc czasem może zbyt ckliwy, ale jako całość dla mnie wyróżnia się wśród innych rodem z USA i jest bardzo godny uwagi. Poruszający obraz chorej kobiety, świetna rola Hilary Swank, Emmy Rosum (nie znałam wcześniej tej autorki) też bardzo dobra. Od tego filmu też nie mogłam się oderwać, łzy popłynęły mi pod koniec, ale wcześniej też bardzo mnie wzruszał. Jak to musi być ciężko być uzależnionym od pomocy innych, a przy tym widzimy tutaj niezrozumienie ze strony "przyjaciółek". Chociaż fakt, nikt z nas nie wie jak zachowa się w obliczu choroby bliskiej osoby. Film wzrusza, ale też krzepi. Bardzo dobry. Polecam.

1,207

GetReal napisał/a:

Bubuś czy The Wild jest bardzo podobny do Into the Wild? Slyszalam ze to taka slabsza wersja.

Niestety nie obejrzałam The Wild i w najbliższym czasie nie będe miała okazji, więc nie podpowiem jak to z tym podobieństwem jest wink

1,208

Ostatnio oglądałam:

"Nie jesteś sobą" (2014) - film o kobiecie chorej na stwardnienie zanikowe boczne. No wiem, niedawno było o nim głośno, straszna choroba. Wiele osób widziałam porównuje do "Nietykalnych" i owszem, reżyser pewnie chciał zrobić podobny film, widać, jednak ja oceniam je jako dwa oddzielne filmy. "Nietykalni" są dla mnie lepsi, tam wszystko jest idealnie dla mnie dopracowane, więc dałam nawet maksymalną ocenę - 10/10, tutaj jest bardzo dobrze, ale do "Nietykalnych brakuje". No, ale tak czy siak jest bardzo dobrze i oceniam na 8/10.

Mnie się podobał ale masz rację, Nietykalni lepsi o drobinę. Sam temat bardzo ciekawy i tragiczny. A będąc w temacie filmów, mnie bardzo podobał się film Still Alice. Łyknęłam od razu.

1,209

Ja dzisiaj oglądałam film pod tytułem "Teoria wszystkiego" (2014). To film biograficzny, opowiadający o życiu, małżeństwie i chorobie (stwardnienie zanikowe boczne) genialnego naukowca Stephena Hawkinga. Polecam wszystkim bo film jest naprawdę świetny. Pokazuje jak bezradny jest nawet geniusz w starciu z chorobą.

1,210

jowit napisał/a:

Ostatnio oglądałam:

"Nie jesteś sobą" (2014) - film o kobiecie chorej na stwardnienie zanikowe boczne. No wiem, niedawno było o nim głośno, straszna choroba. Wiele osób widziałam porównuje do "Nietykalnych" i owszem, reżyser pewnie chciał zrobić podobny film, widać, jednak ja oceniam je jako dwa oddzielne filmy. "Nietykalni" są dla mnie lepsi, tam wszystko jest idealnie dla mnie dopracowane, więc dałam nawet maksymalną ocenę - 10/10, tutaj jest bardzo dobrze, ale do "Nietykalnych brakuje". No, ale tak czy siak jest bardzo dobrze i oceniam na 8/10.

Mnie się podobał ale masz rację, Nietykalni lepsi o drobinę. Sam temat bardzo ciekawy i tragiczny. A będąc w temacie filmów, mnie bardzo podobał się film Still Alice. Łyknęłam od razu.

Tak, no mi też się bardzo podobał. A "Nietykalni" są dla mnie idealni, dlatego nieco lepsi. No, ale "Nie jesteś sobą" też bardzo dobre, dlatego 8/10 dałam. Zdecydowanie warto obejrzeć. A "Still Alice" też mam zamiar obejrzeć.

1,211

Margolinka napisał/a:

Ja dzisiaj oglądałam film pod tytułem "Teoria wszystkiego" (2014). To film biograficzny, opowiadający o życiu, małżeństwie i chorobie (stwardnienie zanikowe boczne) genialnego naukowca Stephena Hawkinga. Polecam wszystkim bo film jest naprawdę świetny. Pokazuje jak bezradny jest nawet geniusz w starciu z chorobą.

I jakie są Twoje wrażenia? Mnie film bardzo przypadł do gustu. Bałam się, że pójdę i zrobią z tej historii typowy wyciskacz łez, a główne postacie będę jednowymiarowe. Jednak moje obawy nie były słuszne. smile Odniosłam wrażenie, że w postać Jane "przyćmiła" Hawkinga. Ogólnie, bardzo podobało mi się ukazanie całej sytuacji i walka wewnętrzna bohaterów.

truskaweczko, też zamierzam obejrzeć "Still Alice". Podobno świetna główna rola. smile

1,212 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2015-02-07 22:28:50)

Daenerys7, myślę że obydwie postacie były zagrane niesamowicie. Zarówno Felicity Jones jak i Eddie Redmayne wykonali dobrą robotę. Ich role były na prawdę świetne. Film bardzo mi się podobał i twierdzę, że Oscar będzie jak nic. smile

W przyszłą środę idę natomiast do kina na "Jupiter: Intronizacja" (2014). Będzie tam grał zarówno Eddie Redmayer, jak i wspominany wcześniej przeze mnie Channing Tatum. Jestem bardzo ciekawa tego filmu. Myślę, że powinien mi się spodobać, bo sf to moje klimaty big_smile

1,213 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-02-09 12:05:36)

"Uprowadzona 2" - nawet ok, jednak wolę zdecydowanie inne filmy z Neesonem np "Non stop" który jest moim zdaniem rewelacyjny. Rozumiem, że w filmach akcji wiele rzeczy idzie gładko, ale tutaj dla mnie w "Uprowadzonej 2" czasem tego za dużo. Jedynkę chyba tez oglądałam, dlatego wzięłam się za część 2. No i Neeson jest świetny, uwielbiam go, ale mam wrażenie, że ta żona w filmie i córka są średnio dobrane, ta córka to taka płaczliwa w tej części, no trochę mnie irytowała, a czasem było zbyt cukierkowo właśnie. Poza tym tak idzie wszystko gładko, że brakowało mi trochę takiego napięcia co będzie dalej. No, ale poza tym oglądało się przyjemnie. No i sporo takich naciąganych, przesadzonych scen, gdzie ja to często akceptuję w filmach akcji, czasem nawet nie zauważam, ale tu były aż zbyt widoczne i trochę kłuły w oczy. Dlatego oglądało mi się nieźle, ale bez rewelacji. No pierwsza część lepsza była, ciekawsza dla mnie. Moja ocena 6/10.

"Respire" (2014) -nad tym filmem chciałabym się pochylić, sporo o nim myślę. Jest naprawdę intrygujący. Opowiada historię Charlie, która pewnego dnia poznaje nową koleżankę, która dołącza do jej klasy. Ich relacje są naprawdę ciekawe, intrygujące. Gra aktorska jest dobra, a film faktycznie jest kręcony trochę jak taki dokument jak ktoś napisał na filmweb. Widzimy jak spokojna dziewczyna zmienia się pod wpływem koleżanki. No i tę koleżankę, która manipuluje nią w pewien sposób. Co mnie dosyć zaskoczyło to zakończenie, bo spodziewałam się czegoś nieco odwrotnego, że tak ujmę, ale to dobrze, że zaskoczyło. Moim zdaniem w pewnym stopniu Charlie była ofiarą koleżanki, ale i koleżankę pod koniec możemy nieco zrozumieć. Film skłania do przemyśleń. Oszczędny w formie, ale ciekawy. Gdyby relacje były tak jeszcze bardziej zgłębione, to dałabym 8, a tak tutaj nieco zabrakło i dopiero potem dla mnie te relacje są pokazane "głębiej", wiarygodniej, ale poza tym to dobry, porządny, skłaniający do myślenia film, który zostanie w głowie. Moja ocena 7/10, więc tak czy siak film dobry, warty obejrzenia, polecam!

1,214

Ostatnio oglądałam Teorię Wszystkiego i gorąco polecam. Piękna wzruszająca historia o wielkim człowieku.

1,215

Wczoraj z koleżanką obejrzałam "Słowo na M". No przyjemna komedia romantyczna, nie jest przesadnie ckliwa, ma też trochę fajnych ironicznych, dosyć zabawnych tekstów. Znam też lepsze komedie romantyczne, ale ta myślę też plasuje się wysoko. Koleżance też się podobało. Radcliffe zagrał całkiem fajnie i wbrew obawom nie widziałam w nim czarodzieja, tylko tego Walace'a, którego grał Myślę więc, że chyba z niego całkiem dobry aktor. W "Kobiecie w czerni" np - horror też mi się nawet podobała jego rola, ale tutaj jeszcze lepiej chyba wypadł w takiej lekkiej komedii właśnie, pasował mi A Zoan Kazan urocza, ciężko uwierzyć, że ona ma 31 lat, dla mnie wygląda jak świeża dwudziestolatka, dałabym jej prędzej 22 czy 25. A nawet może 20 Urocza, śliczna. Film oglądało się lekko, przyjemnie, poprawia humor Moja ocena 7/10, polecam

Potem obejrzałam już sama horror "Starry eyes". Choć lepiej może można powiedzieć "horror psychologiczny", że tak to ujmę, bo więcej mamy pokazanej psychiki bohaterki i powolnej jej przemiany. Jest taki mroczny, psychodeliczny, pozornie się nic nie dzieje, tzn nic wielkiego, nie ma dużo akcji, powoli po prostu zmienia się psychika bohaterki, więc trzeba lubić takie filmy, ja lubię. Muzyka dobrze dobrana, główna bohaterka muszę powiedzieć, że bardzo dobra, nie ma chyba dużego doświadczenia, tzn niedużo filmów na koncie, a zagrała moim zdaniem bardzo dobrze, co widać moim zdaniem najbardziej pod koniec filmu. Chyba to też sprawiło, że pod koniec miałam trochę ciarki i mimo że nie raz oglądałam sceny gore, to tutaj były one pokazane tak, że lekko odwróciłam wzrok. Całkiem dobrze ukazali co dzieje się z psychiką bohaterki. Interpretacji filmu może być chyba kilka, taka najważniejsza chyba jedna, ale nad paroma się zastanawiam. Chociaż jakiś trudny film też to nie jest, ale po prostu parę rzeczy w nim jest ciekawych i nurtują. Film ma też swoje wady, ale myślę, że 7/10 mogę dać i mogę go polecić, jeśli lubicie tak jak ja filmy w tym stylu.

1,216

Miasto 44 - całkiem przyzwoity polski film.

1,217

Turystę-dramatyczny dramat.
Ale więcej napiszę później.

1,218

Ja właśnie obejrzałam "Cake" z Jennifer Aniston i, szczerze mówiąc, poczułam ulgę jak się skończył. Nie dlatego, że zły, bo film sam w sobie bardzo dobry, ale trudny i depresyjny. Na pewno nie nadaje się do obejrzenia we dwoje tongue

1,219

Wczoraj oglądałam "Love, Rosie" w domu na Internecie z chłopakiem. Tzn ta przewidywalność to mi jeszcze nie przeszkadza, ale miałam wrażenie, że zrealizować ten film mogliby sporo lepiej. Po prostu przy innych bardzo dobrych romansach wypada dla mnie gorzej. Nie czułam tej specyficznej atmosfery jaka czasem jest na romansach. Trochę też Ci aktorzy mi nie pasowali, tak jakby ta chemia między nimi nie była zbyt mocna, a to ważne, by aktorzy byli wiarygodni pod tym kątem. Niemniej cały film niezły, jest chwilami zabawny, nie nudzi jakoś, muzyka nawet dobrze dobrana, niczym się nie wyróżnia, mnie nie wzruszył, mimo że łatwo się wzruszam na takich filmach, ale widocznie tutaj w realizacji zabrakło. A trochę przesadzili też, że Rosie ciągle wyglądała tak młodo, nic ją nie postarzyli chyba, średnio to wyglądało jak była z córką nastoletnią. No jednak to się zwraca uwagę. Jestem praktycznie przekonana, że książka Ahern, na podstawie której powstał film jest sporo lepsza, lepiej napisana itp, a tutaj pewnie średnio zrealizowali. Myślę tak bo przeczytałam 2 książki Ahern i nimi akurat jestem zachwycona, bardzo mi się podobają. Dlatego na pewno wezmę się za książkę. A filmowi dam 6/10 - ogląda się bez bólu, ale we mnie nie wzbudził wielu emocji, jak często wzbudzają we mnie romanse, aktorzy dla mnie średnio coś do siebie pasowali, ma on przesłanie, sama fabuła ciekawa, ale czegoś zabrakło w realizacji. Jednak na obejrzenie w domu czemu nie, na seans w kinie nie trzeba jak dla mnie, bo moim zdaniem nie jest aż tak zachwycający, mimo że jak pisałam sama takie romanse lubię, to tu czegoś dla mnie brak.

1,220

Byłam wczoraj w kinie na Kingsman: Tajne służby

Niczego nadzwyczajnego się po tym nie spodziewałam ,nawet dobry film aby się wyluzować.

1,221

"The canal" (2014) - całkiem dobry thriller psychologiczny, motywy w nm występujące owszem już były, ale ciężko jednak uciec od pewnych schematów, a tak czy siak klimat uważam, że na wysokim poziomie. Oglądałam parę dni na raty, bo inaczej nie miałam jak akurat. Bardzo dobra gra aktorska głównego bohatera, realizacja też dobra. Nie straszy może, ale zaciekawia klimatem, fabuła. Moja ocena 7/10, polecam smile

1,222

Ostatnio oglądaliśmy filmy

spaleni słońcem, spaleni słońcem 2 oraz spaleni słońcem - Cytadela

Jeżeli ktoś lubi filmy Nikity Michalkowa to polecam

1,223

Polecam film The Philosophers który ostatnio oglądałam, bardzo fajne połączenie fantastyki z thrillerem z domieszkom innych gatunków filmowych.

1,224 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-02-25 10:09:31)

Oglądałam ostatnio "Iris" (2001) - dobry film, świetne aktorstwo, ale jednak nie dam chyba więcej niż 7/10, mimo że choroba była świetnie ukazana, aktorstwo jak piszę świetne i chylę czoła. Jednak nie do końca przekonał mnie ten film. Wiem, że to jest film biograficzny o pisarce, która zachorowała na Alzheimera i najpierw jej partner napisał o tym książkę, a potem ten film i rozumiem, że historia dlatego może taka, że pewne elementy są, pewne nie ma, bo wiadomo, że wszystkiego mógł nie chcieć pokazać, jednak no czegoś mi zabrakło, by film uznać za bardzo dobry. Wiadomo, jest wzruszający, ale jakoś nie do końca to oddali moim zdaniem i przerywniki, gdzie było pokazane wcześniejsze życie Iris takie, że było widać, że cieszyła się życiem, lubiła pływać np, ok, ale przy takim wracaniu do przeszłości, to osobiście spodziewałam się czegoś więcej, jakiejś głębszej refleksji, by te wspomnienia coś więcej pokazywały, a tutaj trochę mało tego dla mnie było. Jasne, to biografia, zwykłe życie czasem tak wygląda, ale czegoś jednak mi zabrakło. Niemniej jest to dobry film o dosyć trzeba przyznać ciekawej kobiecie i jej związku, który też no.. był inny od wszystkich można powiedzieć, a i tak przetrwał tyle lat. Ogólnie poza minusami dobry film, aktorstwo bardzo dobre - Judi Dench rewelacyjna, bardzo dobra Kate Winslet itp i na pewno wkrótce zobaczę z główną aktorką "Tajemnice Filomeny", tam pewnie też gra świetnie. Oczywiście film też w pewnej mierze pokazuje co choroba robi z człowiekiem, a jak szczególnie trudna może być tym bardziej dla osoby cieszącej się życiem, pisarki, dla której pisanie tak wiele znaczyło. To straszne, gdy choroby nie da się cofnąć, a ona sprawia, że nie rozpoznajemy powoli ludzi, przedmiotów, nie potrafimy odnaleźć się w świecie i dawne "ja" zostaje utracone. Wtedy bliscy cierpią razem z tą osobą, tutaj jej partner. Moja ocena 7/10, ogólnie warto obejrzeć. , Może bym mogła dać 7,5/10, a tak bez połówek właśnie 7/10, niemniej to dobra ocena, polecam.

1,225

wredotka1 napisał/a:

Ostatnio oglądaliśmy filmyhttp://www.netkobiety.pl/f42.html

spaleni słońcem, spaleni słońcem 2 oraz spaleni słońcem - Cytadela

Jeżeli ktoś lubi filmy Nikity Michalkowa to polecam

Przy całym moim praktycznie bezkrytycznym uwielbieniu dla Michałkowa, muszę obiektywnie stwierdzić, że... o ile "Spaleni słońcem" jest obrazem wybitnym ... o tyle kontynuacja tej historii w następnych częściach jest moim zdaniem wyraźnie słabsza wink W mojej ocenie te filmy zdecydowanie artystycznie się ze sobą kłócą i nie ma  chyba opcji, żeby jakiegoś widza zachwyciły wszystkie części...

1,226

gojka102 napisał/a:

Jakie wrażenia Gojko po seansie ? smile
Mnie film bardzo przypadł do gustu. Szczerze mówiąc jestem praktycznie przekonana, że po przeżyciu takiej historii jakiej doświadczyła główna bohaterka, nie umiałabym ponownie zaufać partnerowi...

1,227

Volver napisał/a:
gojka102 napisał/a:

Jakie wrażenia Gojko po seansie ? smile
Mnie film bardzo przypadł do gustu. Szczerze mówiąc jestem praktycznie przekonana, że po przeżyciu takiej historii jakiej doświadczyła główna bohaterka, nie umiałabym ponownie zaufać partnerowi...

Mnie trochę zmęczył.Ale może dlatego,że spodziewałam się czegoś innego.Poszłam na film za namową nauczyciela córki.Spotkałam go po feriach a on mówi,że był na Turyście i nawet wtedy myślał o nas:)- córka wysłała mu pozdrowienia z feryjnego wyjazdu na narty.
Widoki-owszem,klimat taki jak to na stoku.Najbardziej podobał mi się freeride i przyznam,że cały czas czekałam kiedy spadnie lawina-czy spowodują ją ci dwa jeżdżący na nartach czy może ich krzyki w górach...
A tu nic! Jedna scenka strasznie wyglądająca a potem przeżywka,odmienianie tego przez przypadki,osoby,jednym słowem międlenie do granic znudzenia.
Właściwie to nie wiem czy bym się przejęła gdyby mój facet tak zrobił.
Chyba bardziej bym się przejęła,że najpierw zaklina rzeczywistość a potem  jojczy jak to on siebie nienawidzi i smarka w piżamkę dziecka.

Dwie sceny mnie rozbawiły: kiedy feralny tatuś zostawia dzieci na stoku we mgle i próbuje ratować mamusię,która to następnie zeskakuje z rąk tatka i idzie po swoje narty:)- wykazał się chłopina i odkupił swe winy:)
oraz ta,która nam często się zdarza-gdy zasypiają wszyscy na jednym łóżku w bieliźnie termicznej bo nie dają rady się przebrać:)

1,228

Fakt międlenia trochę było... ale tylko do granic przyzwoitości wink
No, ale jak tu nie odmienić przez przypadki tego zdarzenia ( to takie kobiece wink ), skoro facet na wejściu popadł w kompletny stan wyparcia, bo nie potrafił udźwignąć ciężaru popełnionych czynów. Z drugiej strony nie ma to jak przy nowo poznanych ludziach zasypać męża lawiną wink zarzutów dotyczących jego postępowania. Film przepełniony jest absurdem ale moim zdaniem, to celowy zabieg reżysera.
Mnie się film podobał. Może dlatego, że  lubię skandynawską narrację smile

1,229

To w "Turyście" jest ta lawina (co sugeruje opis, że chyba prawdziwa lawina będzie) czy metaforyczne to jest tylko? Ja myślałam o obejrzeniu.

1,230 Ostatnio edytowany przez gojka102 (2015-02-26 09:42:31)

Volver-
może ja mało kobieca jestem w tych kwestiach,dlatego mnie znudził smile
Ja wiem,że absurd,te sprawy ale to jest absurd SZWEDZKI,który jest dla mnie męczący nieco.
Przypomnij sobie scenę kiedy wychodzą z walizkami z hotelu-dumni i bladzi-hurra udało się zażegnać kryzys w związku bo on udawał,że ją ratuje a ona udawała,że ją uratował smile
Jakie to proste,kurczę.

Tak,truskaweczko,lawina była prawdziwa ale nic się nikomu nie stało bo jak mówił jeden z bohaterów była "kontrolowana".

1,231

Ludzie, ja was proszę - zaznaczajcie w swoich wypowiedziach spoilery. wink

1,232

Po raz setny już chyba Blues Brothers. Mój ulubiony film "muzyczny" wink

1,233

gojka102 napisał/a:

Przypomnij sobie scenę kiedy wychodzą z walizkami z hotelu-dumni i bladzi-hurra udało się zażegnać kryzys w związku bo on udawał,że ją ratuje a ona udawała,że ją uratował smile
Jakie to proste,kurczę.

Oczywiście, że "proste" ale jednocześnie jakie "życiowe" wink 
Na tym forum praktycznie codziennie czytam historie osób, które w bardzo podobny sposób unikają weryfikacji z oczywistymi faktami... On udaje, że wciąż jest tak samo zaangażowany uczuciowo, ona natomiast udaje, że w owo zaangażowanie święcie wierzy, chociaż jego czyny ewidentnie temu przeczą. I tak farsa goni farsę byle tylko nie trzeba było zmieniać, tego w miarę wygodnego układu.  Żadne z tych dwojga już od dawna nawet nie myśli o potrzebie realizacji swoich autentycznych potrzeb...

Osobiście po seansie odniosłam wrażenie, że film prowokuje do pytań na wielu płaszczyznach. W tym o kondycję współczesnej rodziny również. W każdym razie ja polecam i daje mocne  7/10  wink

1,234 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-02-26 21:14:53)

Metyl napisał/a:

Ludzie, ja was proszę - zaznaczajcie w swoich wypowiedziach spoilery. wink

O które wypowiedzi chodzi? W sumie o ostatnim filmie się rozgadałam i może są jakieś spojlery, może potem zaznaczą. Choć jakieś rażące może nie, ale fakt, lepiej zaznaczyć, wcześniej nie pisałam tak o fabule dokładniej, a tu trochę tak i lepiej zaznaczyć.

1,235

Ja obejrzałam "Tajemnice lasu" - taki sobie, raczej niezbyt... Z musicali bardziej podobał mi się np Sweeney Todd wink

Posty [ 1,171 do 1,235 z 1,921 ]

Strony Poprzednia 1 17 18 19 20 21 30 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Co ostatnio oglądałaś ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024