Co ostatnio oglądałaś ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Co ostatnio oglądałaś ?

Strony Poprzednia 1 16 17 18 19 20 30 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,106 do 1,170 z 1,921 ]

1,106

Odp: Co ostatnio oglądałaś ?
ApoteozaPrawdy napisał/a:

Wczoraj obejrzałam "Open Grave". Na filmwebie oceniłam jako niezły (6).
Jestem dość wymagającym widzem, więc ta szóstka może być dla niektórych nawet jak siódemka.
Znajdą się tacy, co ocenią go na mniej, ale o gustach podobno się nie dyskutuje.

A mogłabyś przybliżyć, co ci się  najbardziej w nim spodobało?

Zobacz podobne tematy :

1,107

Summerka napisał/a:

Jestem dość wymagającym widzem, więc ta szóstka może być dla niektórych nawet jak siódemka.
Znajdą się tacy, co ocenią go na mniej, ale o gustach podobno się nie dyskutuje.

Chyba to, że długo nie wiedziałam, o co tam dokładnie chodziło i kim byli ci ludzie (oni sami też przez większość filmu nie pamiętali). Nie był mdły i przewidywalny. Nawet trzymał w napięciu, ale raczej w takim umiarkowanym. ;D

1,108

Fajny film...

1,109

Summerka napisał/a:
truskaweczka19 napisał/a:
Summerka napisał/a:

Też byłam na "Zaginionej  dziewczynie". Nie żałuję.

Ja czytałam książkę - film jest na podstawie książki właśnie. Bardzo mi się podobała, postać Anny i Nicka mistrzowskie dla mnie, świetna pod kątem psychologicznym, ciekawa bardzo. A co więcej napisałabyś o filmie? Na pewno obejrzę smile

Właśnie nie czytałam  książki. Jestem pewna, że  jest lepsza niż film. Anna ukazana jest jako żona, która  nie da się oszukiwać przez męża. Dla niego dopuściła się nawet zbrodni, bo go  kocha. Początek  niezły. Zakończenie,  jak dla mnie, mało prawdopodobne. Dobrze ukazane są żarłoczne media polujące na sensację. Postacie filmowe wyraziście  zarysowane i kreacje aktorskie udane,no może za wyjątkiem Nicka, który, moim zdaniem, miejscami nie był wiarygodny.   Gdyby dopracowano szczegóły filmowe, byłoby jeszcze lepiej.W ogóle bohaterka  nasunęła mi na myśl współczesną, niedawną  królową  polskich  tabloidów.

Ok, dzięki za Twoją opinię smile Moja przyjaciółka oglądała, też bardzo zadowolona i teraz dopiero weźmie się za książkę, bo chce przeczytać. Bardzo polecam. Tak, możliwe, że zakończenie mało realne (na pewno jest takie jak w książce), ale cóż, ciarki przeszły mi przy tym zakończeniu. Dobrze pokazane do czego czasem zdolny jest człowiek, co go się o to nie podejrzewa, bo nosi maskę i inni nie znają jego prawdziwej twarzy.

1,110

U mnie mało ambitnie ostatnio - "X-Men:Przeszłość, która nadejdzie". Ogólnie podobało mi się nawet.

1,111

Summerka napisał/a:

Chyba to, że długo nie wiedziałam, o co tam dokładnie chodziło i kim byli ci ludzie (oni sami też przez większość filmu nie pamiętali). Nie był mdły i przewidywalny. Nawet trzymał w napięciu, ale raczej w takim umiarkowanym. ;D

Dziękuję za odp. Uśmiecham się, czytając ten opis. Czyli taki  typu  zabili go i uciekł?

Obejrzałam ostatnio "Służby specjalne".  Nie można się na nim nudzić.

1,112

Mariatta napisał/a:

U mnie mało ambitnie ostatnio - "X-Men:Przeszłość, która nadejdzie". Ogólnie podobało mi się nawet.

Czemu mało ambitnie? Bo efektowny? Bo na bazie komiksu?

Ja, jesli już tu trafiłem to polecam jedno dzieło z adaptacyjno-komiksowej branży:
"Dredd 3D" z Carlem Urbanem w roli tytułowej. Nie patrzcie, że to na podstawie komiksu, czy że wygląda na nadziany efektami. Fakt, jest ich trochę, ale film sam w sobie niszczy klimatem i banalnie prostą konstrukcją fabuły. Spoilerów nie będzie, ale jeśli ktoś lubi twarde, ponure kino policyjne w sosie z s-f do smaku to polecam. Zaznaczam, że film zebrał bardzo dobre recenzje wśród branżowych krytyków, a to się rzadko zdarza.

1,113 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2014-11-12 19:36:14)

Ja również nie sądzę aby kino miało być mało ambitne, tylko i wyłącznie z racji tego, że na bazie komiksu i w stylu fantasy bądz s-f. Liczy się przecież jakość filmu, to w jaki sposób został zrealizowany, gra aktorska i niejednokrotnie całkiem ambitne przesłanie. Nawet w takich "bajkach".

Ja tym razem oglądałam jednak coś inbnego niż s-f wink
Były to dwa filmy, dwa dramaty. Pierwszy z nich, to "Sierpień w hrabstwie Osage"(2013). To bardzo zagmatwane losy pewnej rodziny, gdzie niedomówienia i niewypowiedziane żale wśród wszystkich jej członków, z czasem przybierały coraz bardziej na sile, do dnia samobójczej śmierci ojca. Kiedy to wszystko się "wylało"...  Krótko mówiąc, dobry film z dobrą obsadą.

"Granice miłości"(2008), to drugi z filmów. Opowiada również o rodzinie, a właściwie dwóch. Losy ich splatają się ze sobą w pokrętny sposób. Doprowadza to do ich tragedii, która ma też swoje dalsze skutki. Tutaj trzeba bardzo pilnować się aby nie zgubić fabuły. Jednak film jest całkiem ciekawy, podobał mi się. Obsada również świetna, Charlize Theron, Kim Basinger, Jennifer Lawrence.

Przypomniało mi się, że i s-f również było ostatnio wink
"Więzień labiryntu"2014. Bardzo fajny film, opowiadający losy młodych ludzi "wysłanych" w miejsce z którego nie ma wyjścia. Od wolności dzieli ich labirynt, w którym czycha niebezpieczeństwo. Do chwili przybycia na miejsce chłopaka o imieniu Thomas, wszystko stało w miejscu. Dopiero on sprawił, że coś drgnęło...
Będzie ponoć druga część, nie mogę się doczekać. smile

1,114

"Rozstanie" irański dramat w reżyserii Asghar Farhadi. Bardzo dobry film - dawno nie widziałam filmu pozornie o prostej fabule - małżeństwo decyduje się na rozwód, więc każde z nich próbuje samodzielnie żyć, facet zatrudnia opiekunkę do chorego ojca. Z tych prostych wydarzeń tworzy się bardzo skomplikowana historii, wiele moralnych dylematów. Warto zobaczyć!

1,115

Ja oglądałam ostatnio Fight Club big_smile

1,116

"Grupa Wschód" - chyba tylko dla Ellen Page wytrwałem do mniej więcej połowy tego filmu

1,117

Gwiazd naszych wina.

1,118

interstellar!!!! Must watch! Naprawdę rewelacyjny i wbrew pozorom wcale nie o kosmosie. Bardziej o uczuciach emocjach i miłości

1,119

Labirynt, super, super, super film!!!

1,120

selinakyle17 napisał/a:

interstellar!!!! Must watch! Naprawdę rewelacyjny i wbrew pozorom wcale nie o kosmosie. Bardziej o uczuciach emocjach i miłości

Dokładnie tak ;-) Świetny film. Christopher Nolan znów nakręcił wspaniały film.
Polecam

1,121 Ostatnio edytowany przez Przemo77 (2014-11-22 23:06:23)

"Życie Adeli. Rozdział I i II" - mocny , rewelacyjny ,emocjonalny, ekscytujący. Kino przez duże "K"
PS. I sceny lesbijskiej miłości które trudno opisać. Francuskie kino znów pokazało swoją klasę.

1,122

Wczoraj oglądałam The Possession of Michael King z tego roku.

Całkiem niezły choć czegoś mu brakuje smile

1,123

Ostatnio zarywam wieczory oglądając Grę o Tron. Mega wciągający serial, wręcz uzależnia :-p

1,124

magdamkot napisał/a:

Labirynt, super, super, super film!!!

Ten z Davidem Bowie? tongue

Widziałam "Predestination" ostatnio, mocna rzecz wink

1,125

Boyhood smile

Opowiada o kilkunastu latach życia pewnej rodziny. Już sam fakt, że film był kręcony przez 10 lat sprawia, że warto się nim zainteresować. Fajnie widać jak wszyscy aktorzy się zmieniają wraz z upływem czasu. Może sama historia za bardzo nie jest pociągająca ale ogląda się przyjemnie. Tylko jeden minus trwa blisko 3 godziny

1,126

Domzdrowie napisał/a:

Boyhood smile

Opowiada o kilkunastu latach życia pewnej rodziny. Już sam fakt, że film był kręcony przez 10 lat sprawia, że warto się nim zainteresować. Fajnie widać jak wszyscy aktorzy się zmieniają wraz z upływem czasu. Może sama historia za bardzo nie jest pociągająca ale ogląda się przyjemnie. Tylko jeden minus trwa blisko 3 godziny

Dramat i to w dodatku prawie trzy godzinny ... baaardzo nie moje klimaty smile

Przyznam za to że fakt iż film był kręcony przez 10 lat bardzo mnie ciekawi.

1,127 Ostatnio edytowany przez KarolinaMak (2014-12-05 19:30:01)

Ja polecam Interstellara mega film jeden z lepszych tego roku

trzymajcie link jak by ktos chcial
twojefilmy.info/interstellar-2014pl/

1,128

Ola Skubacz - no mnie też to odstraszało, ale wysoka średnia na filmwebie i te lata kręcenia zachęciły.

1,129

Need for speed widziałam wczoraj. Taki luźny film na niedziele jak ja to nazywam. Zważając że to film na podstawie gry komputerowej, to mógł być wiele gorszy.

W planie na dziś mam The Maze Runner (Więzień labiryntu). Ten labirynt wygląda świetnie! smile

1,130

The Maze Runner fajny, zwłaszcza że ja nie czytałam książki. Nastawiałam się na coś gorszego smile

1,131

FuckinPrinsess napisał/a:

Ja ostatnio oglądałam genialny (choć nie najlepszy) film Tima Burtona -Sweeney Tood
Jak to u Burtona nieszczęścia , emo itp ale atutem tego filmu był moim zdaniem młodziutki i pięknie śpiewający Jamie Campbell Bower . Bardzo lubie takie postacie a i akor w moim typie.
Zakończenie mnie troche rozczarowało bo jakby takie troche nie dokończone.

Oglądała któraś z Was ?

Ja akurat co do filmów Burtona uwielbiam Edwarda Nożycorękiego ! Film na którym zadżyło mi sie rozpłakać wink

Wszystkie filmy Burtona, w których gra zwykle Deep, są warte obejrzenia. smile

1,132 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2014-12-10 02:28:33)

Trochę nie wchodziłam, problemy z komputerem. Przez ten ponad miesiąc może nie obejrzałam tak dużo, ale obejrzałam tak:
- w kinie film "Udając gliniarzy" -> bardzo dobra komedia, wcześniej myślałam, że będzie sporo gorsza po czytaniu komentarzy, a jednak mnie bardzo przypadła do gustu smile Fajna fabuła, zabawne postaci i wiele śmiesznych sytuacji, że śmiałam się do rozpuku, reszta sali tak samo. Teksty też jak dla mnie świetne smile Pod koniec film może miał tendencję zniżkową, ale i tak jak dla mnie jest jedną ze śmieszniejszych z tych nowych komedii, prosta komedia, taka do pośmiania się, bardzo fajnie zrobiona dla mnie. Dawno się tak nie pośmiałam. Od początku do końca rewelacyjnie się oglądało. Moja ocena to 9/10, myślałam nad 8, ale jednak 9 smile Baaardzo polecam smile

- "Królowie lata -> oglądałam w domu kultury. To taki film o dorastaniu, buncie, ale trochę inaczej pokazanym. Nastolatkowie tutaj nie bardzo dogadują się z rodzicami, jeden traktowany jest jak dziecko, drugi po prostu po śmierci matki nie dogaduje się z ojcem, trzeci trochę na doczepkę nie wiadomo (;)). Jest to mimo tematu lekki film, chwilami można się nieźle pośmiać zwłaszcza z postaci Biaggio (to ten trzeci chłopak), sporo zabawnych scen i tekstów jest z jego udziałem big_smile Jest też pierwsze młodzieńcze uczucie. No i klimat lasu, przyrody, wolności jaką wtedy odczuwają chłopcy. Fajnie widać, że w sumie bunt nastolatków nie musi mieć złego wydźwięku i nie musi kończyć się czymś złym. Aktorzy są dosyć ok, cała fabuła też ciekawie dosyć poprowadzona. Film lekki, ale tutaj też skłania do pewnych refleksji. Dobry film moim zdaniem, moja ocena 7/10.

- "W lepszym świecie" - .duński dramat. Obejrzałam już parę duńskich filmów na pokazach w domu kultury i ten też w domu kultury. Kolejny duński film, który bardzo mi się podoba. Mniej znani mi aktorzy, ale świetni. Film w prosty sposób opowiada o bardzo wielu problemach np. o dręczeniu słabszego w szkole, o bólu po śmierci matki, o trudnych relacjach z ojcem. Porusza, pobudza do refleksji. Bohaterowie filmu stykają się z dylematami moralnymi, czują złość, chcą się zemścić. Inni z nich chcą postępować, żyć jak w tytule w lepszym świecie, ale film zadaje pytanie: czy to możliwe? Jednym słowem ten film daje bardzo dużo do myślenia, można by o nim myślę rozmawiać bardzo długo. Ja z niego wyniosłam wiele i wiem, że to jeden z tych co pozostanie w mojej pamięci. Pokazuje też jakie mogą być konsekwencje pewnych działań, wzrusza. Ponadto zdjęcia są piękne, krajobrazy, to taki miły dodatek, do fabuły, która jest bardzo ciekawa i wartościowa. Bardzo mi się ten film podobał i na pewno obejrzę inne tej reżyserki i inne duńskie też, bo bardzo mi się podobają. Są w sumie podobne chyba do skandynawskich, które też przypadły mi do gustu. Moja ocena 8/10, bardzo dobry film, zdecydowanie polecam do obejrzenia, przemyśleń. Warto obejrzeć!

- "Babcia Gandzia" -> ten film też obejrzałam w domu kultury. Francuska komedia - przyznaję, że to zadziałało na mnie pozytywnie, bo lubię francuskie komedie smile "Udając gliniarzy" jest rodem z USA i takie też lubię, ale francuskie tak samo bardzo bardzo lubię. Ich humor też mi się podoba. Tutaj mamy ciekawą fabułę, może lepiej za dużo nie zdradzać (:D), fajnie wymyślili smile Aktorka grająca Paulette, czyli tytułową Babcię początkowo irytuje (no i tak ma być, taka postać specjalnie), potem w jej życiu zachodzą zmiany. A scen zabawnych też jest sporo, gdzie można nieźle się zaśmiać wink Same sytuacje, fabuła już wywołują śmieszność, pomysł świetny. Realizacja też bardzo dobra, ogląda się przyjemnie, nie ma ani chwili nudy jak dla mnie smile Zakończenie też wywołuje uśmiech na twarzy big_smile Pomysłowa babcia tongue Nie piszę więcej, by za dużo nie zdradzać, niby komedia, ale po co napisać zbyt wiele. Po prostu warto obejrzeć, porządna francuska komedia, zabawne sytuacje, ciekawe postaci, które też zachowują się zabawnie. Można się pośmiać, odprężyć, film zrealizowany sprawnie smile Muzyka też dobrze dobrana moim zdaniem smile Polecam, bardzo dobra komedia, moja ocena 8/10. A w telewizji z francuskich komedii przypomniałam sobie "Jeszcze dalej niż Północ" ostatnio, które bardzo lubię wink

1,133

SmartGuy napisał/a:

Ostatnio zarywam wieczory oglądając Grę o Tron. Mega wciągający serial, wręcz uzależnia :-p

o matko pamiętam te zarwane noce przez ten (i nie tylko ten) serial. moj D. mnie zarazil miloscią do fantastyki, a teraz mam wrażenie ze jestem większą fanką niż on sam big_smile ostanio oglądałam Thora no i odliczam dni do premiery ostaniej czesci Hobbita;)

1,134

Ja obejrzałam Mgły avalonu - stary film fantasy, no i powtórkę Hobbita cz1. w TV leciało kilak dni temu. Teraz czekam na 3 część wiadomo.

1,135

Xwoman napisał/a:

Ja obejrzałam Mgły avalonu - stary film fantasy, no i powtórkę Hobbita cz1. w TV leciało kilak dni temu. Teraz czekam na 3 część wiadomo.

ooo widzisz i przegapilam:/ ale zastanwiam się czy nie wybrac sie na maraton Hobbita. poodbno jest sporo wczesniej niz premiera, no i można sobie poprzypominać wszystko;)

1,136

Więzień labiryntu, chroń nas ode złego.

1,137

Koniusia napisał/a:

Więzień labiryntu, chroń nas ode złego.

No i jak wrażenia? smile

Ja obejrzałam "Klątwę Jessabele". Przypadł mi nawet do gustu Straszyć nie straszy, ale klimat jest jak dla mnie niezły, zwłaszcza, gdy główna bohaterka ogląda kasety z nagraniami matki. Jest otoczka tajemnicy. Owszem, potem nie jest to może już tak klimatyczne, ale nadal na niezłym moim zdaniem poziomie. Gra aktorska ok, nie jest jakaś drętwa moim zdaniem, więc też dobrze mi się oglądało. Zdjęcia, w ogóle ujęcia dobre. Schematów tu też nie brakuje, ale mnie nie raziły. Zakończenie dobre, choć widziałam już w innym horrorze Kto oglądał, to pewnie domyśla się w jakim. Ogólnie niezły film w kierunku dobrego dla mnie, daję 7 z minusem na 10 Polecam.

1,138

Witam. Musze wam koniecznie, ale to koniecznie polecic niesamowita polska komedie "Jak sie pozbyc celulitu". Oglondalam ten film z 50razy i chetnie obejrze kolejne 50 big_smile. Swietna akcja, super teksty... Trzy przyjaciolki tropia seryjnego morderce, ktory przerabia kobiety na kremy smile

1,139

"Tylko kochankowie przeżyją"  - jakże magiczny jest ten film!

1,140

"Polowanie" - emocje i rozmyślenia po filmie gwarantowane

1,141

szalonakrysia napisał/a:

"Tylko kochankowie przeżyją"  - jakże magiczny jest ten film!

nie przepadam za jarmuschem... ten film tez specjalnie nie przypadł mi do gustu. teraz czaje sie na "pania z przedszkola" i "hobbita" ostaniego. wink

1,142

Na Hobbicie pierwszej części usnęłam:)

1,143

"Candy" - wartościowy film, jasne, dość dobrze pokazuje jak narkotyki potrafią zniszczyć życie, relacje, gra aktorska jest bardzo dobra, dobra muzyka. Niemniej spodziewałam się trochę więcej, że film wywoła trochę więcej emocji we mnie, a dla mnie był aż nazbyt spokojny, mimo oczywiście pewnych mocniejszych scen. Całość po prostu wydawała mi się taka uładzona. Wolę "Requeim dla snu", oglądałam dawno i może jest aż przesadzony, ale lepiej do mnie trafia i bardzo mi się podobał. Tutaj jest nieźle, ale jednak czegoś brak. Moja ocena 6/10.

1,144

Freak show wink

1,145

Oba po raz drugi - "Ghost in the shell" i "Labirynt fauna". Przy czym ten drugi za pierwszym razem mi się nie podobał, teraz lepsze wrażenie zrobił.

1,146

Obejrzałam wczoraj "Anabelle", a właściwie zaczęłam go z 3 dni temu,  ale wtedy nie miałam go jak dokończyć. Zaczyna się dosyć ciekawie, lalka dla mnie nieźle zrobiona, ale dla mnie niestety cały film do bólu przeciętny. Wiecie, oglądam dużo horrorów, ale nie mam też wielkich wymagań, nie oczekiwałam wcale wiele. No, ale tutaj i trochę dłużyło mi się chwilami i nie czułam ani najmniejszego napięcia praktycznie ani klimatu choćby (co też jest fajnie jak horror ma chociaż klimat, to już wiele dla mnie, a tutaj dla mnie tego za specjalnie nie było). Poza tym sceny to kalki z innych horrorów i gdy ogólnie nie czepiam się jak coś jest schematyczne, co już było, bo to rozumiem, to tu tego było tak dużo, że naprawdę uważam, że ogląda się po prostu średnio. Prawie same schematy i gdyby był klimat, to by zdecydowanie to ratował, a uważam, że nie ma. Duża część filmu  to sceny z życia pary oczekującej na dziecko, a gdy coś się dzieje, to jest to takie przeciętne dla mnie. Była może jakaś scena czy dwie co dla mnie nie były złe, nawet ok, ale poza tym większość no.. średnia. A to taka historia, że można by nakręcić tysiąc razy lepszy film, także jak dla mnie szkoda.  Aktorzy też dla mnie nie do końca przekonujący. Także średnio, dla mnie 5/10, można sobie darować, jeśli bym miała powiedzieć czy warto.

1,147

Ostatnio oglądałam dwie pierwsze części Hobbita, bo wciąż czekam by pójść na trzecią do kina. Mogę powiedzieć, że film przypadł mi do gustu, jakkolwiek książka już niekoniecznie. Jakoś Jackson umiejętnie pozbawił Hobbita tego prostego, bajkowego wątku, serwując nam film owszem, baśniowy, ale już nie dziecinny. Chwała mu za to smile

Ktoś z Forumowiczów już też widział Bitwę Pięciu Armii?

1,148

Whiplash - fantastyczny film! smile

1,149

Ale jazda! (Interstate 60), film pełen absurdów, który w lekki sposób pokazuje prawdę o naszym życiu smile

1,150

KatCa napisał/a:

Whiplash - fantastyczny film! smile

Oj, już nie mogę się doczekać!!! Zarezerwowałam sobie bilet na przyszły tydzień, gdy wrócę do Warszawy... tak w ogóle to teraz w styczniu co weekend będziemy mieli oscarowe premiery (wiem, że nominacji jeszcze nie ma, ale można je łatwo przewidzieć wink)

pierwszy Whiplash, potem Foxcatcher, kolejny weekend Gra tajemnic, następnie Birdman, by zakończyć na Teorii wszystkiego ;D jak ja kocham okres przedoscarowy w kinach big_smile

Co do mnie, to w kinie byłam parę dni temu na Hobbicie (może być, co prawda sama bitwa nie dorównuje ani jednej z LOTR, ale można sobie zobaczyć, tym bardziej, że nie ma co liczyć na Silmarillion w wersji kinowej... za to byłoby miło gdyby HBO sypnęło groszem i zrobili z tego serial, ale po tym co Jackson zaprezentował w Hobbitach, nie wydaje mi się, żebym chciała to zobaczyć)

W domowych pieleszach sięgnęłam niedawno po starsze filmy mojego ulubieńca Alexandra Payne'a i tak mogę z czystym sumieniem polecić Schmidta z 2002 roku z Jackiem Nicholsonem... Bezdroża z 2004 też dobre, ale spośród wszystkich jego filmów, jakie miałam okazję zobaczyć oceniam je najsłabiej, choć powtarzam: to też dobry film smile

1,151

No bylismy w kinie na Hobbicie i jestem pod dużym wrażeniem smile bardzo mi się podobała 3 część.
Chyba najbardziej z wszystkich części wink i bitwa, meeega

1,152

rebeli napisał/a:

No bylismy w kinie na Hobbicie i jestem pod dużym wrażeniem smile bardzo mi się podobała 3 część.

Mi się druga podobała bardziej od pierwszej, a trzecia od drugiej smile
Co jedna to lepsza muszę przyznać. Bitwa pięciu armii najbardziej morczna, ale i najbardziej wciągająca, warto wybrać 3 d przy tym tytule.

1,153

Ja ostatnio oglądałam dramat "Wróg" (2013). W roli głównej Jake Gyllenhaal. Film wciągnął mnie niesamowicie, musze jednak przyznać że wolno się rozkręca i co mniej "odporni" mogą nie wytrzymać wink Krótko mówiąc, wciągający ale nie dla każdego. Trzeba lubić "psychologiczne rozkminy" wink Dodam jeszcze jedno. Jak pod koniec stwierdzicie, że nie macie pojęcia "o co kaman", to nie martwcie się. Ponoć większość oglądających ma takie wrażenie (co mnie wcale nie dziwi) i najlepiej najpierw przeczytać książkę. Ja przyznam się, że nie mogłam zasnąć, tak mnie końcówka zbiła z tropu big_smile Aż weszłam na filmweba aby przeczytać dyskusje o tym filmie. Dopiero wtedy wszystko stało się jasne smile

1,154

Ja wczoraj oglądałam "Pani z przedszkola". Jakby skreślić  słowo "jakiej" z hasła na plakacie "komedia jakiej nie było" to w pełni można oddać moje odczucia smile - komedii nie było sad

1,155

Więzień Labirynu i Lucy oglądalam  oraz Twój na zawsze Polecam każdy z tych trzech filmów

1,156

Jeszcze przed Nowym Rokiem w święta obejrzałam animację "Artur ratuje Gwiazdkę". Bardzo przypadła mi do gustu smile Idealna na święta i nie tylko, świetni bohaterowie moim zdaniem, trochę niezłych gagów też się jak dla mnie znalazło. Oprócz tego prosta, ale ciekawa fabuła, dobrze zrealizowana, bardzo przyjemnie mi się oglądało. Postacie nie są też można powiedzieć czarno- białe, mają swoje słabości, a święty Mikołaj nie jest przesłodzony jak to bywa, że zawsze dobry i wspaniały, bez skazy, wiecie pewnie o co chodzi. Z wiary w św. Mikołaja wyrosłam jako dziecko, ale na takie animacje moim zdaniem nie będzie się za starym, dla mnie to taka świetna bajka zarówno i dla dzieci, i dla dorosłych smile Ciepła, pozytywna, ale taka nieprzesłodzona mimo wszystko dla mnie, bardzo dobra moim zdaniem. Moja ocena 8/10, polecam, ja pewnie obejrzę ją jeszcze nie raz, bardzo fajna smile

W Sylwestra z chłopakiem zaś obejrzałam "Głupi i głupszy bardziej", czyli nowa część "Głupiego i głupszego". No i tak, pierwsza część, już dość stara, wiadomo podobała mi się bardzo, ta jednak mniej. Są dobre sceny, zabawne momenty, jednak całość aż tak mnie nie powaliła, mniej ciekawa i jednak mniej zabawna tak całościowo. Niemniej dla fanów tego duetu warto obejrzeć i nie żałuję, że obejrzałam, 1 część dla mnie lepsza, ale ta ogólnie nawet niezła też. Jednak śmiechu dla mnie już trochę mniej. Moja ocena 6/10.

W Nowy Rok już obejrzałam komedię też z 2014 roku - "Sąsiedzi". No i spodziewałam się właśnie i tu prostego, ale bardzo zabawnego humoru. Tymczasem komedia nie za bardzo spełniła moje oczekiwania, żarty dla mnie były jakby wstawione na siłę, drętwo, wstawione inaczej jak najbardziej mogłyby mnie śmieszyć, a tak raczej budziły skrzywienie i moją myśl "ech, jakieś to drętwe". A szkoda, bo potencjał na taką świetną komedię był, fabuła ciekawa i mogło być świetnie. Do tego postacie dla mnie takie jakby te role nie były dla nich do końca, tak jakby trafiły tam przez przypadek. Jako zwykły film nie komedię może dla mnie być, ale też niezbyt przekonywujący. Moja ocena to 5/10, myślałam nawet nad 4, bo sama nie wiem czy jest dla mnie nawet średni, bo może nawet trochę mniej niż średni dla mnie, ale nie no, niech będzie 5, może być i tak. Średnio, mało śmiesznie dla mnie po prostu, nie oglądałam ze zbyt dużym zainteresowaniem, ale nie zasnęłam tongue No, ale może komuś przypadnie do gustu, bo czasem i zbiera dobre recenzje, wiadomo, mnie nie podobało się za bardzo, ale komuś może tak.

1,157

Hej Truskaweczko tongue

A ja obejrzałam sobie z Milusiem "Błękit oceanu"
a pózniej jak się okazało 10 odcinków,,, to historia poprzedzająca
błękit oceanu....  " "Pod słońcem południa" to jest pierwsze.

1,158 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-01-07 02:23:31)

Hej Millionku smile

Spojrzałam, to widzę, że obejrzałaś serial francuski, popatrzyłam o nim i wydaje się ciekawy smile Może któregoś razu obejrzę smile

Ja obejrzałam ostatnio:

"Goście goście " (1993) - francuska komedia. Nie ukrywam, to dla mnie duży plus już, że francuska komedia, bo mało która mnie zawiodła. Wiele jest zabawnych, a nawet jak czasem są mniej, to i tak mają urok, który bardzo lubię. Ta komedia moim zdaniem jest zabawna, czasem zrywałam boki, wystarczy czasem spojrzeć na tego giermka i jego miny i już ciężko się nie zaśmiać lub chociaż nie uśmiechnąć big_smile Bardzo ciekawy motyw, że średniowieczny rycerz i jego giermek zostają przez pomyłkę wysłani do XX wieku big_smile  Aktorstwo, zwłaszcza ich jest bardzo dobre, to świetni aktorzy, rycerzem jest sam Jean Reno smile Są zabawne gagi, niezłe teksty, ciekawie poprowadzona fabuła. Szkoda tylko, że ta komedia jest chyba mniej doceniona i mniej się o niej mówi, gdy mowa o francuskich komediach. Moim zdaniem naprawdę dobra, tak między dobra a między dobra, więc dałabym między 7 a 8, ale jednak 8 smile No czyli całkiem porządna, moim zdaniem spokojnie mogę ją postawić w szeregu najlepszych komedii francuskich i powędruje niewątpliwie do moich ulubionych smile Warto obejrzeć, zwłaszcza jak lubicie komedie francuskie, ja bardzo lubię, a tu do tego świetne jest zwłaszcza połączenie obu czasów smile Mój chłopak oglądał ze mną i też mu się podobało.

W międzyczasie obejrzałam "Horton słyszy Ktosia". Coś mnie na bajkę wzięło tongue Wiadomo, teraz bajki są często i dla dorosłych, a i mnie coś wzięło na taki bajkowy świat smile Wkrótce chyba też jeszcze jakąś taką animację obejrzę, mam ochotę smile Co do tej animacji to moim zdaniem bardzo dobra, nie ma zawrotnej, skomplikowanej akcji, jest taka mimo wszystko spokojniejsza dla mnie. Tzn jest akcja, ale nie taka jak to czasem, co dla mnie nie ujmuje jej za bardzo. Dla mnie najważniejsze to, że ma dobry dubbing, podobał mi się, zwłaszcza Żebrowski jako słoń Horton, ładnie zrobione postacie, ciekawi bohaterowie, fajne teksty niektóre. Oprócz tego ważne jest dla mnie przesłanie, które oczywiście można interpretować na wiele sposobów. Dla mnie tak ogólnie pokazuje znaczenie każdego życia ludzkiego i nie tylko oczywiście, bajka oprócz tego uczy empatii, więc jak będę miała dziecko, to bardzo chętnie puszczę ją też dziecku. Oprócz tego pokazuje, że warto dotrzymywać obietnic. No i to, że czegoś nie widzimy to nie znaczy, że tego nie ma. Można to odnieść do wielu aspektów, to nie znaczy, że jest to o wierze, dla wierzących, niekoniecznie, ja tak inaczej bardziej odebrałam, a każdy może z bajki wziąć coś dla siebie, że tak powiem, odkryć przesłanie dla siebie. No i myślę, że dobrze też pokazuje to, że nie jesteśmy sami we wszechświecie, że czasem mamy wrażenie, że nasz świat jest duży, jedyny, a nie mamy pojęcia, że nasz świat to nie wszystko. Warto wyzbyć się takiego przeświadczenia po prostu o swojej wielkości, że nasz świat najlepszy czy jedyny. Wszystko podane ciekawie, a dzięki właśnie takim ładnym przesłaniom, uniwersalnym moim zdaniem jest mądra, no i mogłabym powiedzieć, że inna od wielu. Bardzo mi się spodobała, moja ocena 8/10, polecam też smile

Potem obejrzałam też "Goście goście 2", bo zobaczyłam, że jest druga część i wiedziałam, że muszę obejrzeć smile Też obejrzałam z chłopakiem. Ponownie bardzo nam się podobało. Mnie jeszcze bardziej niż pierwsza część, chłopakowi jak mówi podobnie. Jest jeszcze więcej gagów, w kwestii komediowej giermek jest genialny smile Zmienili jedną aktorkę, ale dla mnie to wcale nie wyszło na minus jak niektórzy piszą. Dla mnie ona też grała dobrze. Jak piszę jest tu jeszcze więcej zabawnych scen np z strażą pożarną moim zdaniem, z telewizorem, z jazdą samochodem (:D), na weselu i wiele innych smile Akcja, gdy dzieje się w średniowieczu też jest ciekawa i dosyć zabawna wink Jednak we współczesności najbardziej, świetne sceny, gagi i teksty big_smile Jest tutaj jeszcze więcej akcji, gagów też jak mówię, no taka bardzo dobra komedia omyłek, a nawet więcej niż bardzo dobra, rewelacyjna dla mnie smile Szkoda tylko, że tak to się skończyło, że aż prosi się o kolejną część, a nie zrobili jej, jest jeszcze "Goście w Ameryce", ale to nie jest kontynuacja, tylko oddzielna część, raczej średnia podobno, chociaż obejrzę. A prosiłoby się o 3 część francuskiej produkcji, dalsze ich losy. Z wielką przyjemnością bym obejrzała, moim zdaniem byłaby świetna trylogia. Warto tę komedię promować, bo jest jak dla mnie świetna, może słabo ją wypromowali, ale świetna. Drugiej części daję 9/10, rewelacja smile Na pewno obejrzę jeszcze kolejne razy, co nie tak często mi się zdarza, ale tu tak mi się podoba, że bardzo chętnie smile Bardzo polecam smile

1,159 Ostatnio edytowany przez Ola Skubacz (2015-01-08 16:42:31)

Ostatnio widziałam These Final Hours(2013), film nie dla wszystkich ale daję do myślenia. Bo Wy co byście robiły mając ostatnie 10 godzin życia? wink

1,160

"Alosza Popowicz i wąż Tungaryn" - całkiem zgrabna animacja, rosyjska, może bez rozbudowanej bardzo fabuły, ale przyjemna, postaci sympatyczne i zabawne, wiele się pośmiałam z chłopakiem. Brakuje czegoś, nie jest może taka bardzo dobra dla mnie, ale dobra na pewno, miło mi się oglądało z chłopakiem. Moja ocena 7/10, fajna smile

"Przyjaciel gangstera" - to akurat komedia kryminalna. Tutaj też mało rozbudowana fabuła w sumie, a przydałaby się bardziej, poza tym jednak wszystko świetnie, wspaniały duet Jeana Reno i Depardieu. Mnóstwo śmiesznych sytuacji i tekstów- tutaj Depardieu w tym filmie jest mistrzem, cała jego postać i teksty wywołały we mnie wiele śmiechu. Jednym słowem bardzo dobra komedia, pośmiałam się dużo, zrywałam boki momentami dosłownie smile Polecam, świetna komedia po prostu, moja ocena 8/10.

Ooo Ola Skubacz, ten film brzmi ciekawie co obejrzałaś, też chcę obejrzeć. A co do pytania, to muszę się zastanowić, na pewno niełatwo byłoby ze świadomością, że zostało 10 godzin życia. Myślę, że chciałabym zrobić coś szalonego, a przy tym być z ludźmi, którzy są mi bliscy. A Ty?

1,161 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2015-01-11 22:00:31)

Właśnie skończyłam oglądać "Whiplash" (2014).
Czytałam wcześniej wiele komentarzy na temat filmu (choć rzadko to robię).
Niesamowity, rewelacyjny, wciska w fotel... tak pisali.
No i nie zawiodłam się. Faktycznie wciskał w fotel i był niesamowity. Ani chwili nudy. Trzymał w emocjach do samego końca, choć to film jedynie o początkującym perkusiście.
Bardzo mi się podobał. Jeden z najlepszych filmów jaki ostatnio widziałam.

Poszłam za ciosem i zaskoczona świetną rolą Milesa Tellera (znanego mi dotąd ze średnich komedii) i obejrzałam film pod tytułem "Cudowne tu i teraz" (2013). Tym razem nie przeczytałam żadnego komentarza. Pomyślałam sobie, że najwyżej będzie to lekki seans przed snem. Jednak ku mojemu zdziwieniu, film o "imprezowiczu i zakochanej w nim mało popularnej w szkole dziewczynie" na jaki się zanosił, okazał się całkiem fajny. Podobał mi się. Nie było tu tej całej "słodkiej otoczki", która towarzyszy komediom romantycznym (niespecjalnie wierzyłam że będzie to jakiś wielki dramat, jak został sklasyfikowany)
. No ale faktycznie, film całkiem dobrze przedstawił "przekrój problemów" z jakimi boryka się młodzież. Nic tu nie było przesadzone, naciągnięte czy przekoloryzowane. Można z czystym sumieniem film ten polecić.

1,162

Robaczki z zaginionej Doliny w oryginale

1,163

Polecam film " w stronę morza"

1,164

Uprowadzona 3

1,165

SmartGuy napisał/a:
rebeli napisał/a:

Mi się druga podobała bardziej od pierwszej, a trzecia od drugiej smile
Co jedna to lepsza muszę przyznać. Bitwa pięciu armii najbardziej morczna, ale i najbardziej wciągająca, warto wybrać 3 d przy tym tytule.

Jakbym słyszała siebie. smile Zgadzam się z Tobą w 100%.

A tak poza tym Hobbitem, który widziałam z tydzień temu - to nic nie oglądałam. Ostatnio za dużo pracy...

1,166 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-01-13 03:20:44)

Przedwczoraj obejrzałam z chłopakiem "Plotkę" z 2000. To komedia francuska wink Historia faceta, który, by go nie zwolniono udaję homoseksualistę wink Dosyć sprawna, dobra komedia francuska, jak pisałam lubię komedie francuskie i ostatnio tak więcej ich obejrzałam. Amerykańskie komedie też lubię, więc ja lubię różny rodzaj humoru, ale ostatnio mnie zdecydowanie wzięło na francuskie. Jest lekko, niezłe aktorstwo, przydałoby się jak dla mnie tylko trochę więcej zabawnych tekstów czy sytuacji, bo one owszem były i też się pośmiałam, zrelaksowałam, ale uważam, że przy tej fabule mogłoby być więcej. Poza tym wszystko ok, klimat komedii francuskiej jak najbardziej jest, dobra na odprężenie smile Mój chłopak powiedział, że czegoś mu zabrakło i mówił, że dałby 6/10, a ja spokojnie za to dam mocne 7/10. Trudne tematy porusza ta komedia z lekkością, ogląda się przyjemnie. Myślę, że są lepsze komedie francuskie od tej np "Goście goście", których ostatnio oglądałam i jak pisałam bardzo przypadli mi do gustu, ale ta też dla mnie plasuje się wysoko i warto obejrzeć. Polecam smile

1,167

Dzisiaj oglądałam "Grę tajemnic" - film o tym jak w trakcie II wojny światowej rozszyfrowano enigmę. Niestety podaje on wersję, w której to Anglicy są pierwszymi, którzy tego dokonali. Poza tym "szczegółem" film bardzo udany. Polecam.

Jeżeli chodzi o "Panią z przedszkola" - nie polecam. Trudno mi znaleźć jakikolwiek pozytyw tego filmu.

1,168

truskaweczka19 napisał/a:

"Alosza Popowicz i wąż Tungaryn" - całkiem zgrabna animacja, rosyjska, może bez rozbudowanej bardzo fabuły, ale przyjemna, postaci sympatyczne i zabawne, wiele się pośmiałam z chłopakiem. Brakuje czegoś, nie jest może taka bardzo dobra dla mnie, ale dobra na pewno, miło mi się oglądało z chłopakiem. Moja ocena 7/10, fajna smile

"Przyjaciel gangstera" - to akurat komedia kryminalna. Tutaj też mało rozbudowana fabuła w sumie, a przydałaby się bardziej, poza tym jednak wszystko świetnie, wspaniały duet Jeana Reno i Depardieu. Mnóstwo śmiesznych sytuacji i tekstów- tutaj Depardieu w tym filmie jest mistrzem, cała jego postać i teksty wywołały we mnie wiele śmiechu. Jednym słowem bardzo dobra komedia, pośmiałam się dużo, zrywałam boki momentami dosłownie smile Polecam, świetna komedia po prostu, moja ocena 8/10.

Ooo Ola Skubacz, ten film brzmi ciekawie co obejrzałaś, też chcę obejrzeć. A co do pytania, to muszę się zastanowić, na pewno niełatwo byłoby ze świadomością, że zostało 10 godzin życia. Myślę, że chciałabym zrobić coś szalonego, a przy tym być z ludźmi, którzy są mi bliscy. A Ty?

Trudne pytanie, może jakieś ostanie godziny chciałabym spędzić z rodziną, ale czy chciałabym być z nimi gdy fala słońca spala wszystkich w wielkich męczarniach?? Chyba jednak nie.

1,169

Obejrzałam parę dni temu, ale tak na raty w tydzień oglądałam, bo trochę coś nie miałam kiedy - "Czarnego Łabędzia". Miałam już obejrzeć dawno, przecież tak lubię psychologiczne thrillery i ogólnie thrillery, ale jakoś tak wyszło, że dopiero oglądałam, tyle lat po premierze hehe wink  No i film robi wrażenie, może nie robił na mnie od pierwszych minut, ale potem coraz bardziej tak. Dla mnie scen seksu nie było za dużo itp jak niektórzy twierdzili, miały one swoją rolę, pokazanie jak rozbudzała się uśpiona seksualność Niny w trakcie przygotowania do głównej roli Czarnego Łabędzia. Film na pewno też pokazuje jak dążenie do perfekcji może zgubić, doprowadzić do poważnych problemów, a na pewno u wielu osób pojawia się to właśnie tańczących w balecie, bo to bardzo wymagający taniec. Do tego dodajmy nadopiekuńczą matkę, która nie daje córce naprawdę dorosnąć i już jest duży problem. Widz w filmie musi poruszyć swoją wyobraźnię, trochę pomyśleć, bo wiele scen daje do myślenia. Zdecydowanie film można interpretować na wiele sposobów, wiele z niego wyciągnąć, co daje wiele tematów do dyskusji. Chylę czoła przed grą Portman, a inni aktorzy też porządnie zagrali. Ostatnie minuty filmu są dla mnie zwłaszcza genialne, tyle emocji i ta muzyka, dramaturgia. Na pewno będzie to teraz jeden z moich ulubionych thrillerów psychologicznych. Jednym słowem świetne aktorstwo, dobrze wpleciona psychologia postaci, fabuła niezwykle ciekawa, świetna muzyka, Dobrze, że w końcu obejrzałam. Warto! Moja ocena 9/10, rewelacyjny! Polecam baaardzo.

1,170 Ostatnio edytowany przez Emilia (2015-01-17 17:33:20)

Wczoraj "Tylko kochankowie przeżyją" smile. Niezwykły film, baaardzo psychodeliczny, mroczny, romantyczny, teatralny i czarno-komediowy. Dla mnie również optymistyczny i zupełnie nie ponury. Z głębokim przesłaniem, które trudno tak ubrać w słowa, by nie otarło się o banał wink. Od rana zaczęłam szukać soundtracku do ściągnięcia. Muzyka wpadła mi w serce.

A tydzień temu "Grand Budapest Hotel". Co by nie powiedzieć, to przyjemnie się ogląda. Bajkowe, zabawne.

Posty [ 1,106 do 1,170 z 1,921 ]

Strony Poprzednia 1 16 17 18 19 20 30 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Co ostatnio oglądałaś ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024