Hej Millionku 
Spojrzałam, to widzę, że obejrzałaś serial francuski, popatrzyłam o nim i wydaje się ciekawy
Może któregoś razu obejrzę 
Ja obejrzałam ostatnio:
"Goście goście " (1993) - francuska komedia. Nie ukrywam, to dla mnie duży plus już, że francuska komedia, bo mało która mnie zawiodła. Wiele jest zabawnych, a nawet jak czasem są mniej, to i tak mają urok, który bardzo lubię. Ta komedia moim zdaniem jest zabawna, czasem zrywałam boki, wystarczy czasem spojrzeć na tego giermka i jego miny i już ciężko się nie zaśmiać lub chociaż nie uśmiechnąć
Bardzo ciekawy motyw, że średniowieczny rycerz i jego giermek zostają przez pomyłkę wysłani do XX wieku
Aktorstwo, zwłaszcza ich jest bardzo dobre, to świetni aktorzy, rycerzem jest sam Jean Reno
Są zabawne gagi, niezłe teksty, ciekawie poprowadzona fabuła. Szkoda tylko, że ta komedia jest chyba mniej doceniona i mniej się o niej mówi, gdy mowa o francuskich komediach. Moim zdaniem naprawdę dobra, tak między dobra a między dobra, więc dałabym między 7 a 8, ale jednak 8
No czyli całkiem porządna, moim zdaniem spokojnie mogę ją postawić w szeregu najlepszych komedii francuskich i powędruje niewątpliwie do moich ulubionych
Warto obejrzeć, zwłaszcza jak lubicie komedie francuskie, ja bardzo lubię, a tu do tego świetne jest zwłaszcza połączenie obu czasów
Mój chłopak oglądał ze mną i też mu się podobało.
W międzyczasie obejrzałam "Horton słyszy Ktosia". Coś mnie na bajkę wzięło
Wiadomo, teraz bajki są często i dla dorosłych, a i mnie coś wzięło na taki bajkowy świat
Wkrótce chyba też jeszcze jakąś taką animację obejrzę, mam ochotę
Co do tej animacji to moim zdaniem bardzo dobra, nie ma zawrotnej, skomplikowanej akcji, jest taka mimo wszystko spokojniejsza dla mnie. Tzn jest akcja, ale nie taka jak to czasem, co dla mnie nie ujmuje jej za bardzo. Dla mnie najważniejsze to, że ma dobry dubbing, podobał mi się, zwłaszcza Żebrowski jako słoń Horton, ładnie zrobione postacie, ciekawi bohaterowie, fajne teksty niektóre. Oprócz tego ważne jest dla mnie przesłanie, które oczywiście można interpretować na wiele sposobów. Dla mnie tak ogólnie pokazuje znaczenie każdego życia ludzkiego i nie tylko oczywiście, bajka oprócz tego uczy empatii, więc jak będę miała dziecko, to bardzo chętnie puszczę ją też dziecku. Oprócz tego pokazuje, że warto dotrzymywać obietnic. No i to, że czegoś nie widzimy to nie znaczy, że tego nie ma. Można to odnieść do wielu aspektów, to nie znaczy, że jest to o wierze, dla wierzących, niekoniecznie, ja tak inaczej bardziej odebrałam, a każdy może z bajki wziąć coś dla siebie, że tak powiem, odkryć przesłanie dla siebie. No i myślę, że dobrze też pokazuje to, że nie jesteśmy sami we wszechświecie, że czasem mamy wrażenie, że nasz świat jest duży, jedyny, a nie mamy pojęcia, że nasz świat to nie wszystko. Warto wyzbyć się takiego przeświadczenia po prostu o swojej wielkości, że nasz świat najlepszy czy jedyny. Wszystko podane ciekawie, a dzięki właśnie takim ładnym przesłaniom, uniwersalnym moim zdaniem jest mądra, no i mogłabym powiedzieć, że inna od wielu. Bardzo mi się spodobała, moja ocena 8/10, polecam też 
Potem obejrzałam też "Goście goście 2", bo zobaczyłam, że jest druga część i wiedziałam, że muszę obejrzeć
Też obejrzałam z chłopakiem. Ponownie bardzo nam się podobało. Mnie jeszcze bardziej niż pierwsza część, chłopakowi jak mówi podobnie. Jest jeszcze więcej gagów, w kwestii komediowej giermek jest genialny
Zmienili jedną aktorkę, ale dla mnie to wcale nie wyszło na minus jak niektórzy piszą. Dla mnie ona też grała dobrze. Jak piszę jest tu jeszcze więcej zabawnych scen np z strażą pożarną moim zdaniem, z telewizorem, z jazdą samochodem (:D), na weselu i wiele innych
Akcja, gdy dzieje się w średniowieczu też jest ciekawa i dosyć zabawna
Jednak we współczesności najbardziej, świetne sceny, gagi i teksty
Jest tutaj jeszcze więcej akcji, gagów też jak mówię, no taka bardzo dobra komedia omyłek, a nawet więcej niż bardzo dobra, rewelacyjna dla mnie
Szkoda tylko, że tak to się skończyło, że aż prosi się o kolejną część, a nie zrobili jej, jest jeszcze "Goście w Ameryce", ale to nie jest kontynuacja, tylko oddzielna część, raczej średnia podobno, chociaż obejrzę. A prosiłoby się o 3 część francuskiej produkcji, dalsze ich losy. Z wielką przyjemnością bym obejrzała, moim zdaniem byłaby świetna trylogia. Warto tę komedię promować, bo jest jak dla mnie świetna, może słabo ją wypromowali, ale świetna. Drugiej części daję 9/10, rewelacja
Na pewno obejrzę jeszcze kolejne razy, co nie tak często mi się zdarza, ale tu tak mi się podoba, że bardzo chętnie
Bardzo polecam