Co ostatnio oglądałaś ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Co ostatnio oglądałaś ?

Strony Poprzednia 1 11 12 13 14 15 30 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 781 do 845 z 1,921 ]

781

Odp: Co ostatnio oglądałaś ?

"Marzyłam o Afryce" - film oparty na prawdziwych wydarzeniach, chociaż, jak pisze główna bohaterka a zarazem autorka książki, Kuki Gallmann; "chociaż Kim Basinger zagrała  bardzo dobrze, to w książce jest wszystko" - Kuki Gallmann opowiada swoją historię o miłości do Afryki - pewnego dnia spełnia swoje marzenie i wyjeżdża z kilkuletnim synem.....
Dowiadujemy się jednego na pewno (prócz tego jak piękna jest Kenia): że człowiek jest w stanie znieść i przejść wszystko.
Polecam.

Zobacz podobne tematy :

782

Oglądałam dziś w kinie z chłopakiem film animowany "Kumba". Mimo, że większość osób w kinie to były rodziny z dziećmi i w sumie niewiele (co jest uzasadnione, bo to akurat było w małym kinie), to uważam, że film dla każdego, uniwersalny. Często mocno się śmiałam z sytuacji, tekstów, ludzie na sali średnio (pewnie dlatego, że byli z dziećmi, to jednak wypada trochę powagi zachować). Do tego świetnie postaci i dubbing moim zdaniem, co nie tak często się zdarza, ciekawa historia, która owszem, przewidywalna, jak to w bajkach, ale nie nudziłam się ani chwili. Przekazuje moim zdaniem też ważne treści jak: samotność, poczucie odrzucenia, o tym jak swoją inność przekłuć w wyjątkowość. Bardzo dobra animacja, pięknie zrobiona, zabawna i ciekawa. Polecam, pozytywnie mnie zaskoczyła ta animacja smile

783

Ostatnio oglądałam noc oczyszczenia. Na filmwebie oceny są średnie. Ale mi sie podobał!

784

W kinie Carry. Nastawiłam się mocno, w końcu ekranizacja Kinga. I bez zawodu. Sprawny, dobry horror. Nie było nudy, za to sporo strachu:)

785

olembrrra - nudy nie było, ale był taki moment, że wszystko się tej dziewczynie zaczęło układać i w sumie to można było zapomnieć, że to horror, a potem jak się zaczęło. big_smile To było fajne zagranie.

786

Ja ostatnio oglądałam film pod tytułem "Labirynt" (2013)
Powalony film, nie ma co... jednak i historia porwania dwóch dziewczynek, która film przedstawia, okazuje się dość ciężka.
Ogólnie mówiąc, nie jest to łatwy film, jednak dość dobry.

787

A co sądzicie o nowym Martwym Źle? Wydaje się dorównywać oryginałowi.

788

Wczoraj obejrzałam film " Psim tropem"

Ciekawy i trzymający w napięciu.
Facet żonaty jadący z kolegą z pracy,na autostradzie traci panowanie
nad kierownicą. Kolega krzyczał....ale w tej samej sekundzie nagle
z naprzeciwka widać nadjeżdżającą furgonetkę i .... samochód faceta
wylatuje do góry.Umiera ale oś niezwykłego zaczyna się dziać....

Polecam tongue

A dzisiaj  film " Koszmar matki"
Równie ciekawy,pełen napięcia  i trwogi o własne dziecko.
Dziewczyna która występuje tu w głównej roli, niestety
jest postacią  negatywną .

789

Dzisiaj obejrzałam:

"Klopsiki kontratakują"- oglądałam jednym okiem wcześniej pierwszą część, i jak dobrze pamiętam, to niezbyt mnie wciągnęło, więc pierwszej części dobrze nie pamiętam, oglądałam jednym okiem, a ta podobała mi się, ciekawe postaci, trochę zabawnych postaci, dosyć pouczająca fabuła, nie nudziłam się. Warto obejrzeć.

"Zejście"- uważam, że klimatyczny, dosyć trzyma w napięciu, Owszem, fabułę ma prostą, przewidywalną, ale w thrillerach to generalnie normalne i nie przeszkadza mi to, bo film ma swój klimat, jest taki niepokojący, a w thrillerach to cenię najbardziej smile Polecam, jeśli ktoś lubi takie filmy, ja uwielbiam thrillery i uważam, że w tej kategorii jest dobry.Do tego dziewczyny nie są takie głupiutkie jak w wielu thrillerach, ale dosyć waleczne, nieźle sobie radzą, więc nie ma tu jakiejś porażającej głupoty, że tak powiem. Polecam.

"Zejście 2"- obejrzałam z ciekawości jeszcze część 2 i tu też się nie zawiodłam. Szkoda tylko, że są pewne niedomówienia, nie do końca pewnych rzeczy się dowiadujemy, a szkoda, bo to dość ważne w tym przypadku, a mogliby zrobić też kolejną część, ale raczej nie zrobią. W ogóle świetnie się zaczyna 2 część, jest wtedy taka aura tajemniczości.Chyba nawet podobało mi się bardziej od jedynki. Jest ciekawy, choć dość nieprawdopodobny zwrot akcji, też trzyma w napięciu, myślę, że jeszcze bardziej trzymał mnie w napięciu, postaci były ciekawe, w sensie charakterów zachowania, a przeżyły np potem osoby, co myślałam, że szybciej zginą itd . Wiadomo, że nadal dość nieprzewidywalnie, co jak pisałam dla mnie normalne w wielu thrillerach, ale jednak pewne fakty lekko mnie zaskoczyły, dlatego tu plus wyżej od "Zejścia" według mnie. W ogóle mój chłopak oglądał ze mną "Zejście 2" i mimo że nie lubi horrorów oprócz np "Blair witch project" (za którym nie przepadam, bo nie bardzo lubię taki sposób kręcenia filmu), to akurat "Zejście 2" zrobiło na nim wrażenie.Polecam serdecznie.

"Chłopiec A"- dramat o młodym chłopaku, który wychodzi z więzienia, próbuje odnaleźć się w nowej rzeczywistości. Napotyka na problemy, ale jest pełen determinacji, by żyć. Obejrzycie, jak dla mnie dobry film ,wzruszający, poruszający ważne tematy, wiele kwestii można po nim przemyśleć i wiadomo, warto, no i wiele można przedyskutować, bo porusza wiele spraw. Widzimy jak dojrzewa poza murami więzienia. Film warty obejrzenia.

No generalnie wszystkie wyżej wymienione filmy, które właśnie dzisiaj obejrzałam polecam smile

790

"Madhouse" - horror o domu wariatów.
Całkiem nieźle zbudowany, trzymał w napięciu. Przyjemnie się oglądało.

791

Lovenda napisał/a:

"Madhouse" - horror o domu wariatów.
Całkiem nieźle zbudowany, trzymał w napięciu. Przyjemnie się oglądało.

Znam ten horror, też mi się podobał smile

792

Wczoraj oglądałam "Labirynt" (2013)- niezły film, mimo że trwa dosyć długo, to mnie nie nudził, cały czas byłam ciekawa co się wydarzy, klimatyczny, bardzo podobała mi się postać ojca oraz postać policjanta, koncepcja ciekawa, przyznam jednak, że wadą jest dla mnie to, że zbyt szybko możemy się wszystkiego domyślić i potem tylko patrzymy kiedy policja odkryje prawdę no i są takie niedopracowane momenty. No, ale i tak, uważam seans za udany smile

793

Raj: miłość.

Przerażające i porażające beznadzieją i smutkiem.

Pozostają : 'Raj: wiara' i 'Raj: nadzieja'.

794

Wczoraj obejrzałam "Session 9" (2001) - nie wiem czemu wcześniej go nie obejrzałam Niskobudżetowy raczej, ale nie szkodzi, bo nie budżet dla mnie ważny w filmie, tylko przedstawiona historia. Jest ciekawie, dużo dialogów, ale po seansie zdałam sobie sprawę, że każde słowo czy zdanie tutaj może mieć sens, nie to, żeby był to wielki psychologiczny film, ale nie jest to typowe kino, ale nieśpieszne, dosyć oryginalne. Nie miałam uczucia strachu, ale uczucie niepokoju, które też lubię. Lubię się bać, ale ten niepokój też lubię. To uczucie, że coś jest nie tak...

Aktorstwo było dla mnie średnie, ale właśnie pomysł na film, wykonanie mi się nawet podobało, a najbardziej klimat, także klimat jest świetny. Jakbym miała ocenowo to 7 na 10, bo są niedociągnięcia i jednak nie jest to taka głęboka psychologia, dlatego 7. Niemniej, film mi się podobał i chyba któregoś dnia obejrzę jeszcze raz, by wyłapać więcej "smaczków"  smile Polecam ten film smile

795

Oglądam "Grę o tron" - nieco przegadany, ale nie ma wielkich rozbieżności między tym co w książce a tym co w serialu.

796

"Nieściszalni"- oglądałam w domu kultury i wrażenia jak najbardziej pozytywne. Jest to film inny od wszystkich, może na początku przez to ciężko mi się oglądało, przez tę inność właśnie, ale potem wrażenia jak najbardziej pozytywne. Film jest oryginalny, trochę absurdalny, ale ma ważne przesłania według mnie, więc ta dawka absurdu czasem się przydaje w filmach smile
Muzyka przedstawiona w filmie też jest bardzo oryginalna i zrobiła na mnie spore wrażenie, film pokazuje w ciekawy na pewno sposób ludzi z pasją, z pasją, która owszem, tu jest pokazana w taki wyolbrzymiony moim zdaniem sposób, ale to ma swój cel tutaj.

Myślę, że pokazuje też jak muzyka wrosła w naszą kulturę, teraz jest praktycznie wszędzie, a nie możemy też ograniczyć muzyki do piosenek czy filharmonii, bo nawet odgłosy, które nie przypominają pierwotnie muzyki- są nią smile
Jest w filmie też sporo humoru, jest w nim wiele scen, gdzie śmiałam się opamiętania ja i reszta sali też. Bohaterowie są intrygujący, cały czas jest ciekawość co jeszcze zrobią. Serdecznie polecam ten film, czasem naprawdę warto obejrzeć takie niekonwencjonalne kino, przekonałam się o tym już wiele razy  smile

797 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2013-11-25 00:22:42)

Ja ostatnio widziałam trzy fajne filmy:
"Nędzne psy" (2011)
Film opowiadał o młodym małżeństwie, on scenarzysta z LA, żona ma swój program w TV, przeprowadzają się z miasta w rodzinne strony dziewczyny. Ma to być spokojne miejsce, gdzie jej mąż dokończy scenariusz kolejnego filmu. Niestety nie okazało się ono zbytnio spokojne, ani dla niej, ani dla niego. Film trochę się rozkręca z początku, ale potem trzyma w napięciu do końca.
Podobnie było i w przypadku drugiego filmu, gdzie cała akcja dość długo się rozkręca. Jednak film bardzo mi się spodobał.
"Wyjście" (2006)
To film o tym, jak w krótkim czasie, idealne życie może się zmienić w koszmar.
Mads Mikkelsen, to jeden z aktorów który ostatnio dostał się na moją listę - ulubionych.
Grał on w jeszcze jednym fajnym filmie. "Polowanie" (2012) To z kolei film o tym, jak niewinne kłamstwo dziecka, może zmienić w piekło czyjeś życie. Gorąco polecam ten film. Jest na prawdę dobry.

798

"Dochodzenie" (2008) dziwna sprawa big_smile Tzn. film ma moim zdaniem podwójne dno; to film o podwójnej tożsamości, o wychodzenie poza pewne granice - i widzowi przychodzi zdecydować, kto tu jest naprawdę tym złym i czy zło da się waloryzować.

799

Ostatnio obejrzałam:

"Noo-seo-woon-I-ya-gi (trudna nazwa, musiałam filmweb się sposiłkować i powoli przepisywać)/Horror stories"- całkiem niezłe opowieści z klimatem, szczególnie pierwsza, nie przypadła mi tylko do gustu trzecia opowieść, jest moim zdaniem kiepsko zagrana i niedopracowana. Reszta moim zdaniem ok, warto obejrzeć, polecam smile Oglądałam jakieś parę dni temu.

A wczoraj obejrzałam "Noo-seo-woon-I-ya-gi-2"/ czyli "Horror stories 2"- też takie historie, na takiej samej zasadzie, powiem szczerze, że trochę bardziej podobało mi się od tej części pierwszej, co napisałam wyżej. Jest według mnie jeszcze lepszy klimat i tutaj nie ma części, która by mi się w ogólnie nie podobała, a w pierwszej części właśnie wspominana trzecia historia nie podobała mi się za bardzo. A najbardziej też podobała mi się pierwsza pt "Klif"- jest moim zdaniem rewelacyjna, bardzo ciekawa, trzyma w napięciu, byłoby super jakby z tej historii zrobili cały pełnometrażowy film smile Polecam bardzo tę część horror stories 2 do obejrzenia smile

Wczoraj oglądałam też "The cellar door"/ "Piwniczne drzwi" (2007) - spodziewałam się czegoś gorszego po takiej ocenie, ale już z nudów włączyłam. Ocena 4,2, ale moim zdaniem nie jest tak źle, więc nawet się zaskoczyłam, dosyć miło. Nie jest to dobry czy super film, ale uważam, że na miano chociaż średniego zasługuje, czyli tak na ocenę 5 czy 6 na 10, ciężko mi ocenić, bo nie lubię po prostu oceniać numerycznie. Jasne, że jest niskobudżetowy, są niedociągnięcia itp, ale klimat według mnie niezły, dlatego dosyć dobrze mi się oglądało, bez znudzenia, a postać faceta, który więził kobietę interesująca moim zdaniem. Dlatego moim zdaniem można bez bólu obejrzeć, film nie jest taki zły smile

800

The Predators wink nawiązanie do sagi o predatorze. Nie ma to jak dobre Sci-fi big_smile

801

Wczoraj obejrzałam "Home sweet home" (2013)- od razu nadmieniam, że jest to film o włamywaczu, potem do domu wraca małżeństwo- Sara i jej mąż Frank. Nadmieniam, bo jest jeszcze film z tego samego roku o tym samym tytule, ale tam występuje jakaś Gwen i generalnie trochę inny. Ten thriller też w moim odczuciu jest lepszy niż sugeruje ocena 4,1 na filmweb. Tu potwierdza się moim zdaniem to co napisałam chyba już wcześniej, że niski budżet wcale nie oznacza kiepskiego filmu, nie oznacza np kiepskiego thrillera.

Sam początek wydał mi się nudnawy, ale potem moim zdaniem robi się ciekawie, więc warto wytrwać nawet jak nas trochę znudzi. W tym filmie też jest dużo nielogiczności, ale mnie właśnie podoba się to, że jedno pomieszczenie, a troje ludzi, w tym jeden groźny włamywacz. Właściwie wszystko tutaj dzieje się powoli, ale przez to moim zdaniem jeszcze lepiej trzyma w napięciu. Osobiście czułam się, jakbym to ja sam na sam była z tym włamywaczem. Minus za te nielogiczne zachowania bohaterów, niespójności i za to, że na końcu mogłoby się więcej wyjaśnić. Niemniej uważam, że film z półki jak dla mnie średnie/niezłe. Moim zdaniem, mimo że nie jest to rewelacja, to warto obejrzeć, chociażby dla samego klimatu, który moim zdaniem jest niezły, a dla mnie to już wiele. Dobrze mi się oglądało smile

802

Infiltrator - do kina nie poszłam i bym nie poszla, ale w weekend w kapciach mozna obejrzeć, nawet spoko akcja.

803

Pamiętanik - przepiękna historia o miłości, która przetrwała rozłąkę i próbę czasu.. Dawno się tak nie poryczałam na filmie wink

804

"Wyścig z czasem", to dzięki postom na kafejce u Was, a potem sam wpadł "Alpha Dog", który mnie poraził.
Historia ze złym zakończeniem, złym pojmowaniem cool, ale ile w tym zaufania. Film naprawdę "straszny" nie jako horror, ale jako rzeczywistość.
Są momenty, które mogą zniechęcić fanów szybkiej akcji,zresztą to nie film dla nich. Dla mnie porażający i dający domyślenia.

805

Widziałam ostatnio "The way way back". Polski tytuł to "Najlepsze najgorsze wakacje" i jest to bardzo fajna historia młodego chłopca, który jedzie na wakacje z mamą i jej nowym chłopakiem. Podczas tego wyjazdu dorośli pogrążają się w niekończących się imprezach przypominając sobie czasy młodości co moim zdaniem było przedstawione w krzywym zwierciadle. Z początku nieśmiały chłopiec przeżywa piękną metamorfozę dzięki integracji z lokalnymi pracownikami aquaparku;)

Polecam obejrzeć sobie zapowiedź filmu, który świetnie przedstawia słodko-gorzki charakter historii:) Końcówka naprawdę chwyta za serce a dzięki atmosferze przypomniały mi się najlepsze wakacje życia:)

806

"i że Cię nie opuszczę" - nie był zły, ale chciałam coś na czym się wypłaczę. Fakt, to że to na faktach i ostatni komentarz mnie uderzył (nie napiszę a co tongue)... hmm... chyba jednak przyzwyczaiłam się do wymyślanych melodramatów...

807 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2013-12-03 12:20:51)

Ja ostatnio przerobiłam parę filmów, kolejnego aktora, bo czasami robię sobie takie maratony, wybieram aktora i oglądam wszystkie dostępne filmy z nim. wink
Tym aktorem jest obecnie Alexander Skarsgard (grał on również, w wymienianych przeze mnie filmach z poprzedniego postu, oprócz "Polowania"), a tytuły filmów, to:
"What Maisie Knew" (2012).
Film ten, powinni obejrzeć zwłaszcza rodzice dzieci, którzy właśnie się rozwodzą. Pokazuje on idealnie, jak można dziecku zrobić niemalże "piekło z jego życia", nawet nieświadomie. Według mnie, niezły.
"Grupa Wschód" (2013), to film o grupie nazwijmy ich "radykalnych ekologów", którzy działają przeciwko wielkim korporacjom. Całkiem ciekawy, poruszający sporo problemów. 
Obydwa według mnie, warte obejrzenia.

808

Wczoraj przez przypadek napatoczyłam się na Last Weekend. Na początku mój komentarz był jeden - jaki porąbany film wink Ale z każdą minutą wkręcałam się w akcję.
Krótko mówiąc to historia chorej na wskroś miłości, ale nie wszystko jest tak oczywiste od samego początku. Warto poświęcić czas i obejrzeć, choćby ku przestrodze.

809 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-12-03 23:12:41)

Właśnie skończyłam Burning Man (2011) i rąbkiem pościeli ocieram łzy wink

Wg opisu miał być romans, dramat i komedia... film jest przejmująco smutny sad
Fabuła z początku nieco pokręcona - skrawki życia głównego bohatera...
Z czasem wszystko się klaruje i widz (przynajmniej ja) zaczyna odczuwać tak jak Tom ból, pustkę i ogromny żal... Sporo scen erotycznych, niekoniecznie potrzebnych. Świetna kreacja Matthew Goode'a.

Ja polecam mimo że nie lubię na filmach płakać ze smutku, wolę ze wzruszenia wink

rycerzowa napisał/a:

chciałam coś na czym się wypłaczę

Nie wiem jaki jest Twój poziom "odczuwania", ale film, który właśnie skończyłam mnie rozłożył na łopatki, więc może spróbuj jak chcesz popłakać wink

810

"Miłość" (2012)- jestem pod ogromnym wrażeniem tego filmu, uważam, że pokazuje dojrzałą miłość, choć jest scena w filmie, która szokuje. Niczego nie usprawiedliwiam, ale mimo wszystko my też nie wiemy jak zachowalibyśmy się w podobnej sytuacji. Na ogromne uznanie moim zdaniem zasługuje też gra aktorska bohaterów, byli dla mnie bardzo autentyczni. Film można na pewno rozumieć na wiele sposobów, ja nie byłam w podobnej sytuacji jak bohaterowie, nikt z mojej rodziny nie był tak chory, więc mogę tylko sobie wyobrażać.

Tym bardziej film mną wstrząsnął, pokazał jak duże tragedie mają miejsce, ale po prostu nie myślimy o tym na co dzień. Film pokazuje jak silna jest miłość, ale też, że ma swoje granice, bo każdy z nas jest człowiekiem i może sobie nie dać z czymś rady. Gorąco polecam ten film.

811

Zrobiłam sobie powtórkę z "Gladiatora", jak zawsze piękny, wzruszający. I najlepszy Russel Crowe i Joaquin Phoenix.
I "Wielkie wesele" przede wszystkim świetna obsada, film jest lekki i zabawny, nie arcydzieło ale można obejrzeć, kilka sytuacji naprawdę mnie rozbawiło.

812

Bubuś napisał/a:

Właśnie skończyłam Burning Man (2011) i rąbkiem pościeli ocieram łzy wink

Wg opisu miał być romans, dramat i komedia... film jest przejmująco smutny sad
Fabuła z początku nieco pokręcona - skrawki życia głównego bohatera...
Z czasem wszystko się klaruje i widz (przynajmniej ja) zaczyna odczuwać tak jak Tom ból, pustkę i ogromny żal... Sporo scen erotycznych, niekoniecznie potrzebnych. Świetna kreacja Matthew Goode'a.

Ja polecam mimo że nie lubię na filmach płakać ze smutku, wolę ze wzruszenia wink

rycerzowa napisał/a:

chciałam coś na czym się wypłaczę

Nie wiem jaki jest Twój poziom "odczuwania", ale film, który właśnie skończyłam mnie rozłożył na łopatki, więc może spróbuj jak chcesz popłakać wink

super, dzięki wielkie! wink

813

Nie wiem czy któraś oglądała Oświadczyny po irlandzku ?
Bardzo fajna komedia romantyczna bez przecukrzenia big_smile
Fabuły nie zdradzam, bo jak to w tego typach filmów schemat jest prosty : ona+on+ zbieg okoliczności i miłość gotowa big_smile
Jak ktoś lubi ten gatunek, to polecam wink

814

Oglądałam! Piękne krajobrazy!!

815

Catwoman napisał/a:

O tak, zdecydowanie!

816

Catwoman napisał/a:

Zgadzam się, krajobrazy świetne smile Ja ogólnie nawet lubię komedie romantyczną czasem obejrzeć, "Zaręczyny po irlandzku" oglądałam i też polecam, podobało mi się smile

817

Dla sympatyków "dziwnych" filmów o podłożu psychologicznym polecam film Stoker (2013)

Ciężko mi ocenić obiektywnie, bo nie mam w zwyczaju oglądać filmów tego rodzaju, nie mniej jednak nie nudziłam się i chyba to jest największa zaleta tej produkcji tongue

818

dziś... "ojciec chrzestny", a zaraz część druga wink

819

Bubuś napisał/a:

Dla sympatyków "dziwnych" filmów o podłożu psychologicznym polecam film Stoker (2013)

Ciężko mi ocenić obiektywnie, bo nie mam w zwyczaju oglądać filmów tego rodzaju, nie mniej jednak nie nudziłam się i chyba to jest największa zaleta tej produkcji tongue

Też mi się podobał ten film, też się na nim nie nudziłam smile

820

A mi udało się kupić płytę kinowego Hobbita i.....stwierdzam, że słabe hmm
W porównaniu z pozostałymi częściami "Władcy Pierścieni", uważam, że ta część nie dała rady smile

821

A ja powróciłam do starszych filmów i obejrzałam Van Helsing'a z 2004 roku. smile

822

Ja obejrzałam:

-"Polowanie"- obejrzany wczoraj przeze mnie film- jak dla mnie cudo, rewelacja. Przekazuje dużo ważnych wartości, pokazuje zagadnienie od wielu stron, porusza wiele ważnych tematów. Ciężko go opowiedzieć, to trzeba zobaczyć! Świetna dla mnie rola Madsa Mikkelsena szczególnie, oglądałam z nim na razie włącznie z tym dopiero chyba 3 filmy, będę wyszukiwać teraz innych filmów z nim i oglądać, bo jest naprawdę świetnym aktorem.  Film pokazuje jak łatwo i zbyt szybko czasem oceniamy ludzi i pokazuje też, że dzieci też nie zawsze mówią prawdę i zawsze powinno brać się na to poprawkę. Gorąco polecam ten film.

-"Jak zostać królem"- ten film obejrzałam zaledwie przedwczoraj i też gorąco polecam. Nie dziwię się czemu kandydował do Oscara. Spodziewałam się trochę nudnej opowieści, myślałam, że mnie może znudzi, a było wprost przeciwnie. Uważam, że film ma uniwersalny charakter, jest o pokonywaniu własnych słabości, pokazuje jak ważne i pomocne jest przy tym wsparcie innych osób. Do tego świetna gra aktorska, film mnie wzruszał, ale w takim pozytywnym tego słowa znaczeniu, bardzo podobała mi się przyjaźń Jerzego VI i Lionela smile Wspaniale jest mieć obok siebie kogoś takiego jak Lionel, kto wierzy w nas, nawet gdy my sami w siebie nie wierzmy. Podejrzewam, że "Jak zostać królem" zostanie filmem, który będę mogła oglądać wiele razy, przed chwilą włączyłam go drugi raz, tak mi się bardzo podoba smile Także szczerze polecam.

823

A ja oglądałam wczoraj film pt. "Kapitan Phillips" (2013)
Według mnie, to na prawdę świetny film, z Tomem Hanksem w roli głównej.
Film ten jest oparty na faktach, dlatego też, jeszcze bardziej wciąga.
Akcja trzyma w napięciu do końca.
Warto obejrzeć! smile

824

Kolejny dobry film który mogę polecić i który dopiero teraz obejrzałam to "Słodkich Snów". Jest to film hiszpański i z tego co pamiętam to tego samego reżysera który stworzył "Pachnidło". smile jest to thriller o psychopacie więc jest naprawdę ciężki i trzyma w napięciu ale taka jest przecież idea tego gatunku. smile w każdym razie pomysł jest nietuzinkowy więc polecam! Plus aktorka grająca główną rolę jest bardzo śliczna! wink

825

"Zakazane pragnienia" (2013) - dobry film. Z dedykacją dla kobiet marzących o gorącym romansie smile

826

Zazwyczaj oglądam horrory, więc... aż się muszę "pochwalić", że wczoraj obejrzałam "Pamiętnik", a przed chwilą "Rozważną i romantyczną" (wersję z 1995). Tak coś mi się melodramatów zachciewa big_smile.

827

Catwoman napisał/a:

"Zakazane pragnienia" (2013) - dobry film. Z dedykacją dla kobiet marzących o gorącym romansie smile

obejrzałam, polecam!

828

W ostatnim tygodniu obejrzałam wiele bardzo ciekawych pozycji. Podam kilka tytułów, które są warte uwagi: Kochanek królowej (2012), Francuski pocałunek (1995), Millerowie (2013), Fortepian (1993), Rust and Bone (2012), Bagdad Cafe (1987) smile

829

Quills napisał/a:

W ostatnim tygodniu obejrzałam wiele bardzo ciekawych pozycji. Podam kilka tytułów, które są warte uwagi: Kochanek królowej (2012), Francuski pocałunek (1995), Millerowie (2013), Fortepian (1993), Rust and Bone (2012), Bagdad Cafe (1987) smile

Oglądałam "Millerów", "Kochanka królowej", "Francuski pocałunek". Z reszty nie oglądałam, ale "Rust and Bone" wydaje mi się bardzo ciekawe, więc chętnie obejrzę w najbliższym czasie. Według mnie też są to filmy warte uwagi, w "Kochanku królowej" aktor, którego ostatnio bardzo polubiłam- Mads Mikkelsen. "Francuski pocałunek" to dla mnie taka klasyka komedii romantycznej, piękna historia, gdy ma być wzruszająco tak jest, gdy ma być zabawnie też tak jest, super film smile "Millerowie" jako komedia też mi się podobali, fajnie wymyślona fabuła moim zdaniem i sporo zabawnych scen, do tego też aktorka, którą lubię- Jennifer Aniston, moim zdaniem ona jest genialna w komediach, więc komedie z nią wręcz "biorę w ciemno" smile

830

Wczoraj obejrzałam brytyjski horror "Panic button" (2011)- i uważam, że jest niezły. Nie lubię dawać ocen 'liczbowych', ale jakbym miała to chyba tak 6/10. Byłaby i 7, ale trochę tak aktorstwo średnio i parę rozwiązań zbyt przewidywalnych. Poza tym moim zdaniem film jest ciekawy, przede wszystkim, mimo że horror to ma ważny temat, a to też tutaj daje plusa i równoważy trochę tę gorszą grę aktorską, kto wie może, gdyby nie ważny temat, to dałabym temu filmowi np tylko 4/10 lub 5/10, zatem ten temat to duży plus. Akcja mnie nie nudziła, można uświadomić sobie choć trochę jak w Internecie nic nie ginie i jakim może być zagrożeniem, jeśli ktoś będzie chciał w niecny sposób wykorzystać informacje o ludziach, które znajdzie w Internecie. Zatem, można obejrzeć, jak ma się ochotę na nie najgorszy thriller poruszający ważny temat.

831

Ostatnio, 2 dni temu, oglądałam film "November" (2004). Mogę nazwać go takim thrillerem psychologicznym. Moim zdaniem jest to średni film, pomysł super, choć był już wykorzystywany w filmach, ale trochę wykonanie kuleje i zakończenie mogłoby być inne, no ale można obejrzeć.

832

Ostatnio oglądałam "Bez Granic", grają Clive Owen i Angelina Jolie. Kawał dobrego kina.
"Szklana Pułapka 5" pomimo wielu negatywnych opinii uważam to za bardzo, bardzo udany kawał dobrego kina akcji.
"Obłędny Rycerz" - bardzo specyficzna parodia średniowiecza, świetna rola Paula Betany i Rufusa Sewella ale Heath Ledger wypadł bardzo blado.
"Istnienie" - ciekawy pomysł na horror, tylko że miał jedną, zasadniczą wadę - nie był straszny.
"Obecność" - bardzo straszny horror. Bałam się jak dziecko.
"Czarnobyl. Reaktor Strachu" - typowy brutalny horror - slasher, sztampowy jak cholera, ale w gatunek się wpisuje idealnie. Film twórcy "Paranormal Activity".
"Iluzjonista" - miało być dobrze, ale się rozczarowałam bardzo.

truskaweczka19 - "Kochanek Królowej" genialny! Mads to bardzo zdolny aktor, lubię jego grę, lubię nawet tą jego nieoczywistą, bezbarwną urodę.

833

Cinema Paradiso - nie nowy, ponadczasowy, rewelacyjny, film do którego się wraca, z mnóstwem nagród na koncie, opowiada o wielkiej przyjaźni między głównym bohaterem i jego mistrzem oraz zamiłowaniu do kina, historia włoskiego reżysera Salvatore, bardzo polecam jeśli ktoś  jeszcze nie widział.

Kraina Lodu - animowany, co ciekawe nie przepadam za takimi, nie oglądam, poszłam do kina nie dla swojej przyjemności, i zdziwiłam się big_smile : był zabawny, dużo dowcipnych scen dla dorosłych, przemyślany pod tym względem, polecam wszystkim wink

834

Zdecydowanie mogę polecić "Poradnik pozytywnego myślenia". Bardzo przyjemne kino.

835

W Nowy Rok już, nad ranem (jak mój facet zasnął hehe) oglądałam "Świąteczny więzień" (2007)- fajny, lekki film, wiadomo przewidywalny jak to komedie romantyczne, ale mi to nie przeszkadza. Chciałam właśnie coś takiego, jeszcze w świątecznym klimacie, miałam ochotę na taki film i podobał mi się smile Dość zabawny, aktorka z Sabriny moim zdaniem naprawdę dobrze pasowała do roli i fajnie zagrała, reszta podobnie. Jeśli chodzi o śmieszne sceny, to jak dla mnie ta babcia "wymiatała" smile Polecam ten film, jest moim zdaniem całkiem dobry, nie nudzi, miło się ogląda,czasem śmieszy, czasem lekko wzrusza, jest lekki, podobał mi się Jak ktoś ma ochotę na coś świątecznego i lekkiego, z przyjemnym klimatem, to jak najbardziej polecam smile

836

"Hobbit-pustkowie Smauga"  smile

837

Przedwczoraj obejrzałam "Kapitana Philipsa". Moim zdaniem film jest rewelacyjny, przez cały czas bardzo ciekawy, świetnie zrobiony, genialna rola Toma Hanksa, ale Somalijczycy na przykład też według mnie dobrze zagrali. Film cały czas trzymał mnie w napięciu, oprócz tego, że tak świetnie mi się go oglądało, to uważam, że jest to też film, który skłania do refleksji. A to wszystko zdarzyło się w rzeczywistości, więc tym bardziej skłania do rmyśleniai. Teraz muszę przeczytać książkę o tym, bo też jest smile Od siebie gorąco polecam ten film i jakbym miała dać ocenę, to 9 smile Na początku myślałam, że 8, jak jeszcze do końca nie obejrzałam, ale teraz jestem pewna, że 9, bo naprawdę film jest rewelacyjny. Parę rzeczy po prostu w filmie wydawało mi się wcześniej mało realnych, dlatego myślałam, by dać ocenę 8 na 10, ale potem poczytałam o tym i wiem, że to było realne i tak właśnie było, dlatego daję ocenę 9 na 10. Moim zdaniem te bardzo wysokie oceny, ponad 8 na stronach są w pełni zasłużone, według mnie zdecydowanie warto obejrzeć! Jeden z lepszych ostatnio zrobionych filmów moim zdaniem, rewelacyjny film jak dla mnie po prostu smile

838

truskaweczka19 napisał/a:

Przedwczoraj obejrzałam "Kapitana Philipsa". Moim zdaniem film jest rewelacyjny, przez cały czas bardzo ciekawy, świetnie zrobiony, genialna rola Toma Hanksa, ale Somalijczycy na przykład też według mnie dobrze zagrali. Film cały czas trzymał mnie w napięciu, oprócz tego, że tak świetnie mi się go oglądało, to uważam, że jest to też film, który skłania do refleksji. A to wszystko zdarzyło się w rzeczywistości, więc tym bardziej skłania do rmyśleniai. Teraz muszę przeczytać książkę o tym, bo też jest smile Od siebie gorąco polecam ten film i jakbym miała dać ocenę, to 9 smile Na początku myślałam, że 8, jak jeszcze do końca nie obejrzałam, ale teraz jestem pewna, że 9, bo naprawdę film jest rewelacyjny. Parę rzeczy po prostu w filmie wydawało mi się wcześniej mało realnych, dlatego myślałam, by dać ocenę 8 na 10, ale potem poczytałam o tym i wiem, że to było realne i tak właśnie było, dlatego daję ocenę 9 na 10. Moim zdaniem te bardzo wysokie oceny, ponad 8 na stronach są w pełni zasłużone, według mnie zdecydowanie warto obejrzeć! Jeden z lepszych ostatnio zrobionych filmów moim zdaniem, rewelacyjny film jak dla mnie po prostu smile

Weszłam tu dziś, i właśnie o tym filmie chciałam napisać. I teraz chyba nie mam nic do dodania Truskaweczko19 smile
Może tyle, że spodobało mi się to że Somalijczycy gadali po swojemu smile
Film genialny, szczerze dawno żaden nie zrobił na mnie takiego wrażenia.

839 Ostatnio edytowany przez marchewa91 (2014-01-06 23:02:26)

Oglądał ktoś już Kamerdynera? Mogę z całym sercem polecić. Historia czarnoskórego kamerdynera w Białym Domu, który był świadkiem wpływu najważniejszych wydarzeń XX w. w USA na politykę prezydentów. Należy jednak nadmienić, że mało tutaj samych prezydentów, bowiem reżyser skupił się przede wszystkim na mężczyźnie i jego rodzinie. Mamy zatem tutaj opowieść typowej rodziny, borykającej się z problemami (żona zaniedbywana przez męża, nastolatek sprzeciwiający się woli rodziców) przy czym ich problemy są szczególne - po czyjej stronie stanąć? walce z rasizmem, który opętał cały kraj, czy pracodawcy/kolejnych pracodawców? Mamy tutaj i Ku Klux Klan, Martina Luter Kinga, zamach na Kennedy'ego, Czarne Pantery, Wojnę w Wietnamie.

Niektórzy powiedzą, że film jest propagandowy. Może i jest, ale uważam, że każdy powinien samodzielnie go ocenić. Na pewno warto zobaczyć.

To z nowszych. A ze starszych wczoraj obejrzałam Powrót do Garden State zachęcona pozytywnymi komentarzami pod Perks of Being a Wallflower. Użytkownicy znanego forum, którego nazwy tu wymienić chyba nie mogę, stwierdzili, że są to filmy do siebie podobne, a że Perksa uwielbiam, ochoczo zabrałam się za Garden State. Niestety film mnie nie zachwycił. Humor nie w moim stylu, a i klimat jakoś nie taki, jakiego się spodziewałam. No i nie ukrywam, że nie przepadam za Natalie Portman, więc może i to sprawiło, że film mnie nie porwał.
Krótko mówiąc, Garden State to historia aktora z LA, który raczej zawrotnej kariery tam nie zrobił pomimo usilnych prób. Po 9 latach wraca na parę dni do rodzinnego miasteczka na pogrzeb matki. Tam spotyka swoich dawnych przyjaciół (którzy podobnie jak on karier zawrotnych nie zrobili). Chłopak zmierza się ze swoją przeszłością, tym co zostawił, próbując ustalić, kim jest teraz. Generalnie może i to miał być inteligentny film w klimacie (dzisiaj by się powiedziało hipsterskim), ale mnie nie porwał, spodziewałam się czegoś lepszego. Jeżeli będzie tu ktoś, kto film widział, to z chęcią popiszę o tym, dlaczego tak uważam.

840

Mileniutka, cieszę się, że na Tobie "Kapitan Philips" też zrobił takie ogromne wrażenie smile Zgadzam się, jest genialny i tak jak u Ciebie też dawno żaden film nie zrobił na mnie takiego wrażenia:)

"Kamerdynera" mam zamiar za jakiś tydzień obejrzeć w kinie z koleżanką, jestem ciekawa tego filmu, słyszałam raczej pozytywne opinie smile

A ja obejrzałam "Siostry magdalenki"- wstrząsający film, zrobiony w prosty sposób, ale bardzo do mnie przemówił,dałabym mu tak 9/10. Pokazuje jak poczucie władzy często doprowadza do wypaczeń i wiadomo- takie zamknięte środowiska powinny być kontrolowane. To co zrobiono tym dziewczynom na pewno na zawsze już będzie w ich psychikach sad

Obejrzałam też film w weselszej konwencji- "Czas na miłość" i uważam, że to całkiem dobry film, chociaż spodziewałam się trochę więcej. Mogłoby by być jeszcze ciekawszych zwrotów akcji, film mnie nie nudzi, ale wtedy byłby dla mnie ciekawszy. No ale nie jest źle, prosty w wymowie, nic nowego o życiu nie mówi i mówi o tym w prosty sposób, ale jest to bardzo ładnie przedstawione i dobrze mi się ten film oglądało. Świetnie spisał się główny bohater moim zdaniem, ma moim zdaniem w sobie coś uroczego, zazwyczaj widziałam mało urodziwych rudych, ale ten moim zdaniem jest całkiem przystojny smile No i ogólnie film dobry, dałabym 8/10, jak miałabym dać taką ocenę numeryczną.

841

Grawitacja.
...
...
O rany...

842

truskaweczka, ja po Czasie na miłość stwierdziłam, że chciałabym takiego rudego męża ;p zgadzam się, że aktor zagrał przeuroczo, a sam film mówi w prosty sposób o życiu, sprawiając, że człowiek zaczyna również znajdować radość w małych wydarzeniach dnia codziennego smile Widziałam go w kinie już jakiś czas temu, w tym tygodniu będzie premiera na dvd. Już nawet je zamówiłam - czekam na odbiór w tej chwili smile

843

Dokładnie, jako mąż też wspaniały smile A to jak ją poznał to też romantyczne, podobał mi się sam sposób jak na nią patrzył wink A potem, robi się bardziej obyczajowo, ale też fajnie, tak jak mówisz film ma ważne przesłanie bardzo ładnie "opakowane". Fajnie, że będziesz miała ten film na dvd, chyba też kupię, by oglądać ten film wiele razy i w lepszej jakości niż w Internecie online smile No po prostu super mi się ten film oglądało, 2 godziny minęło szybciutko, bez żadnej nudy i przyjemnie smile

844

na weekendzie oglądałam "Facet do dziecka" ["The sitter"]. Przyznaję, że zapowiedź filmu na dvd zauważyłam w tesco na zakupach, i się zatrzymałam, żeby poznać tytuł big_smile
jako rozweselacz super. wg mnie bardzo dobra komedia smile

845

"Mój tydzień z Marilyn" Fajny film, który tylko uświadomił mi jak nieszczęśliwą kobietą była Marilyn Monroe, potrzebującą prawdziwej miłości, bezpieczeństwa i.... totalnie zagubioną sad

Posty [ 781 do 845 z 1,921 ]

Strony Poprzednia 1 11 12 13 14 15 30 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Co ostatnio oglądałaś ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024