"Władza/Broken City" (2013) - Świetny film akcji. Niezła obsada. W roli głównej oczywiście jeden z moich ulubionych aktorów.
Też widziałam. Obejrzałam dla Russela Crowe'a, ale sam film raczej mnie rozczarował.
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Co ostatnio oglądałaś ?
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
"Władza/Broken City" (2013) - Świetny film akcji. Niezła obsada. W roli głównej oczywiście jeden z moich ulubionych aktorów.
Też widziałam. Obejrzałam dla Russela Crowe'a, ale sam film raczej mnie rozczarował.
Vian, powiem tak... może nie jest to jakieś wielce ambitne kino... ...ale obejrzałam z przyjemnością.
To nie film, ale muszę zapodać, bo ubaw po pachy i to w takim wydaniu jak lubię:
wpiszcie sobie w youtube "Lekko stronniczy" - to dwójka byłych studentów, którzy uznali, że rzucają studia >żeby robić coś fajnego<. Pierwszym filmikiem jaki oglądałam był odc. 534 pt. Egzamin Gimbazjalny (oryginalna nazwa). Poleca, podejrzewam, że Vian się spodoba
Studenci poruszają też inne zagadnienia rodem z polskiego życia społecznego
Wszystko za życie (Into the wild) - dramat biograficzny, główny bohater po skończonych studiach zostawia swoje dotychczasowe życie i wyrusza w podróż w poszukiwaniu wolności, super zdjęcia i muzyka, dobre aktorstwo, ciekawy temat. Wzruszający. Warto obejrzeć
Ja dorzucę coś ckliwego
Save heven (2013) - melodramat na podstawie powieści Nicholasa Sparksa "Bezpieczna przystań" (może akurat ktoś czytał).
Każda miłość ma swojego Anioła Stróża. Końcówka mnie całkowicie rozkleiła. Beczałam jak bóbr i pomyślałam sobie, że jeżeli mi będzie dane(oby nie, ale jeśli jednak...), też chciałabym tak
Szczegółów nie zdradzę
Korekta mała, tytuł filmu brzmi "Safe haven" ;)Mój błąd
Mi się wczoraj przypomniał film 'Pora umierać' cudowny.
Szybcy i wściekli kocham wszystkie części
i czekam na kolejną. Jeżeli ktoś lubi filmy akcji, szybkie samochody, ciekawą i wciągającą fabułę, jest też na co popatrzeć ( i dla kobitek i dla facetów
) to bardzo polecam.
Samotny port miłość z 2012 - dramat, raczej ciężki film.
Bejbis > Babysitter
baby blues
w podobnej tematyce. w porządku. zakończenie niespodziewane
"Pokój Fermata"- porządny hiszpański film. Na pewno są lepsze hiszpańskie produkcje, ale i tak dobrze mi się oglądało. Zakończenie bardzo mnie nie zaskoczyło, ale sam pomysł na film, fabuła są niezłe. Film mało znany, a szkoda. Mogę polecić.
"Człowiek z Ziemi" (2007)
Film określony jako dramat Sci-Fi.
Akcja całego filmu rozgrywa się w jednym pomieszczeniu, jednak mnogość poruszonych w nim wątków sprawia, że film wciąga i daje dużo do myślenia.
Szczerze polecam!
"Wzgórze nadziei" z Jude Law, Nicole Kidman i Renee Zellweger.
Ukazuje, jakim bezsensem jest wojna, jakim bezsensem były tysiące ofiar-mężczyzn w wojnie secesyjnej i jak silna bo cierpliwa może być miłość.
"Kruk. Zagadka zbrodni" (2012)
> Kim był Edgar Allan Poe, przypominać chyba nie trzeba. Słynny twórca amerykańskiej powieści gotyckiej, którego tak znakomite twory jak "Kruk" czy "Zagłada domu Usherów" to dzieła zapisane złotymi głoskami w historii literatury amerykańskiej, miał jednak drugą naturę, mniej liryczną, a bardziej przyziemną. Gloryfikowany obecnie Poe był za życia niezwykle zaciętym amatorem mocnych trunków, których to nadmierne spożycie pewnikiem przyczyniło się do przedwczesnego zgonu twórcy. Wedle kart historii, twórca "Kruka" w przeddzień swojej śmierci, znaleziony został zmarznięty i na wpółprzytomny na ławce w jednym z parków w Baltimore. Błędnym wzrokiem wpatrywał się w horyzont, jakby szukając nadziei bądź ukojenia...
Punktem wyjściowym historii jest ten właśnie moment, od którego rozpoczyna się ciąg zdarzeń ukazanych w formie retrospekcji, zgrabnie wplecionych w życiorys mistrza pióra. Niedoceniany i pogardzany Poe (John Cusack) udziela się regularnie jako klepiący biedę pisarz. Jego twórczość, mniej lub bardziej ambitna, trafia jednak do setek ludzi. Niestety, jeden z czytelników najwyraźniej zbytnio nadinterpretuje teksty pisarza, bowiem odnajduje w nich motywację do dokonywania coraz to bardziej makabrycznych mordów wzorowanych na utworach mistrza pióra. W końcu, po bezskutecznych poszukiwaniach szaleńca, detektyw Fields (Luke Evans) odkrywa schemat którym kieruje się maniak i w przypływie bezsilności prosi o pomoc w śledztwie samego Poe. Dla wspomnianego twórcy sprawa nabierze prywatnego charakteru w momencie, gdy morderca porwie jego ukochaną, Emily Hamilton (Alice Eve) i postawi jej życie na szali, tym samym zmuszając pisarza do emocjonalnego zaangażowania w śledztwo... < (Filmweb)
Fajnie się ogląda W podobnym klimacie jak "Morderstwo w Orient Expresie"
"Parker" z Jason Statham i Jennifer Lopez
Zawodowy złodziej, oszukany przez byłych kompanów i pozostawiony na pewną śmierć, powraca do gry, planując rewanż.
"Jęk czarnego węża" (2006) z : Christiną Ricci, Justinem Timberlake i Samuelem L.Jacksonem.
>Lazarus (Samuel L. Jackson) jest dojrzałym, wierzącym mężczyzną, mającym problemy z żoną. Pewnego dnia spotyka Rae (Christina Ricci), młodą kobietę uzależnioną od seksu. Próbuje on zmienić jej dotychczasowy sposób bycia, co nie wydaje się być łatwe.<
godny przemyśleń film
"Safe Heaven" 2013.
>Kiedy tajemnicza, młoda kobieta, Katie (Julianne Hough) pojawia się w nadmorskim miasteczku w Karolinie Północnej, budzi ciekawość tutejszych mieszkańców. Zamknięta w sobie bohaterka unika jakichkolwiek, bliższych znajomości. Pewnego dnia poznaje owdowiałego właściciela niewielkiego sklepu, Alexa (Josh Duhamel). Dziewczyna coraz bardziej angażuje się w życie Alexa i jego dzieci oraz zapuszcza korzenie w lokalnej społeczności.< (Internet)
opis taki sobie, ale muszę przyznać że:
- film ogląda się naprawdę przyjemnie
- jest kilka zaskakujących zwrotów akcji
"The Paperboy 2012 z : Nicole Kidman, Zac Efron, Matthew McCougney.
> Dziennikarz Ward James ( Matthew McConaughey) po latach powraca do rodzinnego miasteczka na Florydzie, aby zbadać sprawę więźnia Hillary Van Wettera (John Cusack). Wina Hillary'ego budzi w Wardzie wiele wątpliwości. Wraz z bratem Jackiem (Zac Efron) i narzeczoną skazańca Charlotte (Nicole Kidman) prowadzą śledztwo, które ma doprowadzić do uniewinnienia więźnia. W świetle nowych faktów, bracia próbują doprowadzić do ponownego procesu. Sytuacja zaczyna się komplikować, gdy Jack zakochuje się w Charlotte. <
Moim zdaniem:
Film doskonały dla każdego, kto chce zobaczyć jak wygląda kobieta po wielu operacjach plastycznych. Gdybym nie przeczytała, że w filmie gra Nicole Kidman, nie poznałabym jej.
Sama fabuła nie jest zbyt porywająca, ale ogląda się nawet fajnie- Ameryka lat '60
Ja ogladnelam w kinie Szybcy i wsciekli 6 oraz Mord team.
"Sekretne życie pszczół" film słodki jak miód O życiu ludzi na południu USA w latach prześladowań Czarnych (lata '60) o ucieczce, schronieniu, wybraniu swojego sposobu na życie. Niemalże same kobiety
Przyjemnie się ogląda
Kupiliśmy na grouponie 6 kuponów zniszkowych do multikina a tu dupa. Chcieliśmy obejrzeć: OSZUKANE, PRZELOTNI KOCHANKOWIE, UKŁAD ZAMKNIĘTY, 26 POKOI HOTELOWYCH... a tego w multikinie wcale nie grają ;(
"Sekretne życie pszczół" film słodki jak miód
O życiu ludzi na południu USA w latach prześladowań Czarnych (lata '60) o ucieczce, schronieniu, wybraniu swojego sposobu na życie. Niemalże same kobiety
Przyjemnie się ogląda
czytałam książkę o tym tytule
nie wiesz, dużo odstępstw?
Catwoman napisał/a:"Sekretne życie pszczół" film słodki jak miód
O życiu ludzi na południu USA w latach prześladowań Czarnych (lata '60) o ucieczce, schronieniu, wybraniu swojego sposobu na życie. Niemalże same kobiety
Przyjemnie się oglądaczytałam książkę o tym tytule
nie wiesz, dużo odstępstw?
Nie mam pojęcia, książki nie czytałam, jedynie komentarze, że książka dużo lepsza- ale tak chyba bywa zawsze
western "Gangster" - oparty na faktach. O czasach prohibicji w Stanach. O tym, jaką głupotą ona była i trwała 13 lat. Dobry, polecam.
"Ban-chang-ggo" (2012)- taka koreańska komedia romantyczna. Szczerze polecam! Nie pamiętam teraz tytułów, ale obejrzałam parę azjatyckich komedii romantycznych i wiele jest dużo lepszych od amerykańskich: podobnie jak z horrorami. Dobrze zrobiony, nieskomplikowany, ale można się odprężyć, trochę pośmiać, chwilami wzruszyć, bo są momenty, gdy porusza ważne tematy: śmierć, o tym jak ułożyć sobie życie na nowo, jak przestać się obwiniać za przeszłość.. A końcowa scena świetna Polecam
Ogólnie uroczy, pięknie przedstawione rodzące się uczucie między dwójką ludzi
The call" (2013). Spodziewałam się ot takiego thrillera. Jednak miłe zaskoczenie. Nie mówię, że genialny, ale z ostatnich thrillerów/horrorów jeden z lepszych moim zdaniem Może byłam taka sceptyczna, bo wcześniej napaliłam się np na film "Mama", a nie było tak dobrze jak myślałam. Ciekawa postać mordercy, trzyma w napięciu, Hale Berry dobrze gra, ciekawie skonstruowana fabuła. Na pewno są luki i pewne rozwiązania można by rozwiązać inaczej, ale tak jest zawsze. Dla mnie najważniejsze jest to, że ciągle trzymał mnie w napięciu. Polecam! Oby dalej tworzyli tak dobre filmy, bo moim zdaniem jest dobry
A ja ostatnio miałam wenę na francuskie komedie.
Pierwsza, to "Jeszcze dalej na północ" (2008)
Druga, "Hollywoo" (2011)
Obydwie szczerze polecam. Lekkie, łatwe i przyjemne kino.
Francuski humor jest jak zawsze niezawodny. Uśmiałam się do łez
''Karate kid'' - wersja z 2010 r., film o sztukach walki, wcale nie o karate, tylko kung fu Film całkiem niezły, niesie fajne przesłanie i motywuje.
no i cudowny Jackie Chan i Jaden Smith.
chlopiec w pasiastej koszuli
troche przerysowany, ale wzruszający
Pod słońcem Toskanii- z racji, że czytam książkę o tym samym tytule. Ale mam wrażenie, że książka a film to zupełnie inne historie.
Oooo, tak się cieszę, że jest ten wątek!!! Już widzę ten wieczorny maraton filmowy:)
chlopiec w pasiastej koszuli
troche przerysowany, ale wzruszający
Chyba miało być...
"Chłopiec w pasiastej piżamie" (2008)
Ja za to oglądałam dzisiaj "Repo Men - Windykatorzy" (2010)
Opisany jako "Akcja,Thriller,Sci-fi".
Film dość brutalny można powiedzieć, ale za to dający mocno do myślenia.
Niby to sci-fi...a ma wiele wspólnego z naszą rzeczywistością niestety.
"Tylko Bóg wybacza" (2013)
I raczej polecam tylko osobom, które naprawdę są nastawione na czyjś indywidualny wizerunek zdarzeń czy ich przedstawianie... Jak dla mnie to zbyt duży kontrast pomiędzy przerysowaniem podstaw postępowania bohatera a akcją w ogóle.
Wirus Apokalipsy wczoraj na tvn emitowali
Poruszajacy film o smiertelnym wirusie ktory wybuchl w samolocie Pasazerowie zostaja nim zarazeni leca na wyspe na Pacyfiku lecznie dolecieli do celu poniwaz samolot zniknal z radaru Wirus zaczal mutowac stal sie agresywny i zaczal zabijac pasazerow wiec pilot mial dwa wyjscia albo sie rozbic w jakims panstwie i wywolac epidemie lub zatopic samolot...
Rzadko w tv emituja takie dobre filmy ale ten byl dobry
Teraz w lipcu zapowiadaja ze na tvn w czwartki beda katastroficzne filmy wiec bede ogladac...
Lubie filmy na faktach autentycznych
Iskro, nie ma czegoś takiego jak fakt nieautentyczny.
Wczoraj oglądałam online film "Buntownik z wyboru" choć jest dość stary to bardzo fajny
Operacja argo"- napaliłam się na ten film, że tak powiem, ale dziś, gdy go obejrzałam, to trochę się rozczarowałam. Oglądałam na kinie letnim i wprawdzie warunki były niesprzyjające, ale i tak spodziewałam się więcej, zwłaszcza po nominacjach do Oscarów. Brakowało mi napięcia, bardziej wyrazistej gry aktorskiej, a film w moim odczuciu rozkręcił się w miarę dopiero pod koniec, że aż byłam zaskoczona, że już koniec, jak można by może to jeszcze pociągnąć. Ciekawy temat i były dobre momenty, ale niestety, bardzo dobrym filmem bym nie nazwała, najwyżej średnim/niezłym.
Argo w moim odczuciu zasługuje maksymalnie na 6/10. Za bardzo (ch)amerykańskie, za bardzo sztuczne i za bardzo zalatujące tanią propagandą. No ale czego się spodziewać po takim filmie ... Obejrzeć rzecz jasna można, są ciekawe momenty ale jako całość nie prezentuje się to wybitnie. Nawet nie dobrze a nieźle. A te bodaj trzy Oscary, które zgarnęło Argo to jakieś nieporozumienie. Zresztą same Oscary już jakiś czas temu straciły sens w kategorii 'wartości' danego filmu ale to już dyskusja na inny temat.
Argo w moim odczuciu zasługuje maksymalnie na 6/10. Za bardzo (ch)amerykańskie, za bardzo sztuczne i za bardzo zalatujące tanią propagandą. No ale czego się spodziewać po takim filmie ... Obejrzeć rzecz jasna można, są ciekawe momenty ale jako całość nie prezentuje się to wybitnie. Nawet nie dobrze a nieźle. A te bodaj trzy Oscary, które zgarnęło Argo to jakieś nieporozumienie. Zresztą same Oscary już jakiś czas temu straciły sens w kategorii 'wartości' danego filmu ale to już dyskusja na inny temat.
Też miałam takie wrażenie, że za bardzo sztuczne, propagandowe, a na końcu przesłodzone. Nie trafia do mnie taki film. Dlatego też nie dałabym wyższej oceny niż Twoja. Mogłoby bardziej pod różnymi kątami być pokazane. Tak, tak, Oscary na wartości w dużej mierze straciły, ale i tak pomyślałam "Wow, film Oscarowy, tyle ludzi chwali, to pewnie będzie coś", a potem doznałam rozczarowania, bo nie było wielkiego "wow".
"Gattaca - Szok przyszłości" (1997)
Film opowiada o przyszłości, w której nastąpiła selekcja ludzi na podstawie sposobu poczęcia. Wszystko za sprawą rozwoju genetyki. Podział na ludzi "z próbówki", tych lepszych, idealnych i "tych zwykłych" czyli gorszych.
Bardzo ciekawy film, dający wiele do myślenia. Temat jakże podobny do tych podziałów, które są w dzisiejszym świecie.
Wczoraj oglądnęłam "Do trzech razy sztuka". Czeski film obyczajowy. Wogóle bardzo lubię czeskie kino. Wydaje mi się , ze jako nieliczni kręcą filmy takie naprawdę obyczajowe, pokazujące w ciekawy sposób zwykłe życie. Takie bez jakiś dramatycznych zwrotów akcji, momentów wyciskaczy łez, a jednocześnie poruszające sprawy ważne.
Do kompletu mogę jeszcze dorzucić "Butelki zwrotne"
"Panaceum"- spodziewałam się czegoś lepszego po zachwytach nad tym filmem, mogłoby być trochę więcej psychologii, że tak ujmę, poza tym nasunęło mi się po zakończeniu "ale to już było", ale film ogólnie poprawny, nawet dobrze się ogląda, dobrzy aktorzy i akcja poprowadzona w miarę sprawnie, więc można obejrzeć
Operacja argo"- napaliłam się na ten film, że tak powiem, ale dziś, gdy go obejrzałam, to trochę się rozczarowałam. Oglądałam na kinie letnim i wprawdzie warunki były niesprzyjające, ale i tak spodziewałam się więcej, zwłaszcza po nominacjach do Oscarów. Brakowało mi napięcia, bardziej wyrazistej gry aktorskiej, a film w moim odczuciu rozkręcił się w miarę dopiero pod koniec, że aż byłam zaskoczona, że już koniec, jak można by może to jeszcze pociągnąć. Ciekawy temat i były dobre momenty, ale niestety, bardzo dobrym filmem bym nie nazwała, najwyżej średnim/niezłym.
Byłaś na Polówce?
truskaweczka19 napisał/a:Operacja argo"- napaliłam się na ten film, że tak powiem, ale dziś, gdy go obejrzałam, to trochę się rozczarowałam. Oglądałam na kinie letnim i wprawdzie warunki były niesprzyjające, ale i tak spodziewałam się więcej, zwłaszcza po nominacjach do Oscarów. Brakowało mi napięcia, bardziej wyrazistej gry aktorskiej, a film w moim odczuciu rozkręcił się w miarę dopiero pod koniec, że aż byłam zaskoczona, że już koniec, jak można by może to jeszcze pociągnąć. Ciekawy temat i były dobre momenty, ale niestety, bardzo dobrym filmem bym nie nazwała, najwyżej średnim/niezłym.
Byłaś na Polówce?
Polówka w sensie kino polowe=letnie? Jak tak, to tak.
A jak chodzi, że w Warszawie, to nie
Obejrzałam "Wyśnione miłości". Podobał mi się, dobry film w moim odczuciu Taki powolny i może początkowo mało mnie zainteresował, ale potem coraz bardziej Bardzo ładna, klimatyczna muzyka, ciekawe postaci, niejednoznaczne, film wzbudza wiele emocji i pobudza do refleksji. Dialogi krótkie, takie konkretne, ale ciekawe. Solidne kino europejskie. Polecam
Ostatnio oglądałam ''Niemożliwe''.Świetny film trzymający w napięciu,wzruszający do łez godny polecenia innym.
"Safe Heaven" 2013.
>Kiedy tajemnicza, młoda kobieta, Katie (Julianne Hough) pojawia się w nadmorskim miasteczku w Karolinie Północnej, budzi ciekawość tutejszych mieszkańców. Zamknięta w sobie bohaterka unika jakichkolwiek, bliższych znajomości. Pewnego dnia poznaje owdowiałego właściciela niewielkiego sklepu, Alexa (Josh Duhamel). Dziewczyna coraz bardziej angażuje się w życie Alexa i jego dzieci oraz zapuszcza korzenie w lokalnej społeczności.< (Internet)
obejrzałam niedawno. naprawdę super. Daje nadzieje na miłość
"Iluzja" 2013. - nie będę tu opisywać, każdy sobie poczyta jeśli zechce. Film jest obecnie w kinach. Bardzo mi się podobał - szkoda, że nie zrobiono go w wersji 3D. Naprawdę fajny, myślę, że nikt rozczarowany z kina nie wyjdzie ewentualnie: zaczarowany
"Nostalgia anioła" (2009)- sama tematyka filmu bardzo wzruszająca, nieźle się popłakałam, już na samą myśl, że na świecie dzieją się takie rzeczy. Sam film jednak dosyć ciekawy, obserwujemy rozpacz rodziny po stracie, o tym jak się z tego powoli podźwigają... a główna bohaterka to bardzo mądra dziewczynka. Nie czytałam książki, ale film mogę polecić. Nie jest arcydziełem, może niektóre momenty przeciągnięte, ale ogląda się dobrze.
Ja osobiście bardzo lubię filmy z Jasonem Stathamem Co to za cudo ...
Ostatni film jaki z nim oglądałam to PARKER z Jennifer Lopez - Godny plecenia
A tak z moich filmów które bardzo pobudziły mnie emocjonalnie to " GIA " Z Angeliną Jolie ... Myślałam o tym filmie przez następne 3 dni A teraz właśnie zastanawiam się co obejrzeć tego wieczoru ...
Ja ostatnio oglądałam " Ósmoklasiści nie płaczą" o dziewczynce chorej na białaczkę. Pół filmu przepłakałam.. Polecam!
"Niemożliwe"- niewyobrażalna tragedia wielu ludzi.Film godny polecenia.Super.Muszę kupić płytę z tym filmem.
"Fight Club", film może nie najnowszy ale oryginalny a co za tym idzie, interesujący.
No i skończyłem "Grę o Tron". Następny sezon za rok
Ostatnio oglądałam "Dzień kobiet" (2012)- niezły film, mówiący o ważnych i aktualnych sprawach, początek mi się podobał, ale według mnie dalej czegoś w tym filmie zabrakło, chyba było zbyt monotonnie.
Ostatnio oglądane filmy, które ze spokojnym smieniem moge polecić to Parker ze Stathamem i Lopez, Good Deeds jak ktoś lubi wzrszające historie,a także poradnik pozytywnego myślenia z bradleyem (czy jak to sie tam pisze) cooperem tym z kac vegas. Naprawdę super filmy i każdy ma takie drugie dno co sprawia, że są inne niż wszystkie
i zapomniałam o najlepszym filmie jaki widziałam w ciągu mojego 23 letniego życia. Oglądałam naprawdę masę filmów, ale żaden nie zrobił na mnie takiego wrażenia jak NIETYKALNI. oglądałam go już kilka razy i chętnie obejrzę jeszcze nie raz... Wzruszająca, a zarazem zabawna historia sparaliżowanego mężczyzny i jego przypadkowego opiekuna... Majstersztyk moim zdaniem
Też uwielbiam "Nietykalnych". Oglądałam niedawno drugi raz i podobał mi się dalej bardzo, a rzadko mi się to zdarza, mało filmów oglądam po kilka razy. Ten mogłabym oglądać non stop, bardzo zabawny, ale też wzruszający. Pokazuje wspaniałą przyjaźń, pomiędzy zupełnie różnymi ludźmi. A wspaniałe jest też to, że to historia prawdziwa i jest też książka- na pewno przeczytam Wiele komedii, komediodramatów obecnie jest przeciętnych, a ten film naprawdę na mnie zrobił wrażenie
Nie dziwię się jego wysokim ocenom na filmweb i innych portalach. Na mnie też maaałó, który film zrobił takie wrażenie jak ten
Jacek Borcuch nakręcił film pt. "Nieulotne" i..... moim zdaniem mu to kompletnie nie wyszło. Bardzo się cieszę, że nie pofatygowałam się do kina na ten film, bo wyszłabym wściekła. Tak, obejrzałam w domowym zaciszu żałując jedynie straconego czasu, jedyny plusik był taki, że zagrał w nim Kuba Gierszał, na którym aż przyjemnie oko było zawiesić no i dobrym aktorem jest.
Cała treść filmu: podła. Tzn. gościu może i miał pomysł na scenariusz, ale.... może gdyby się sam nie uparł by się brać za kręcenie filmu, a przekazał pałeczkę np. Jankowi Komasie, efekt byłby lepszy. Jak dla mnie: DNO. Plusem jest tylko Kuba Gierszał i Joanna Kulig, której aż szkoda było angażować do takiego epizodu.
Drugi to "Zły porucznik" z Nicholasem Cage'm. Nie przepadam za filmami z nim, bo są nudne. Ten nie jest wyjątkiem. Ale nie ukrywam, były momenty fajne. Momenty.
Trzeci to "Hounddog" z bardzo dobrą grą Dakoty Fenning. Film oglądało się przyjemnie. A przesłanie zawarte w filmie, które dziewczynce przekazał i przekazywał cały czas pewien Murzyn, bardzo życiowe i ważne.
Ostatnio obejrzane filmy, to:
"Push" 2009 oczywiście film sci-fi Jak większość u mnie
Film o ludziach posiadających nadprzyrodzone moce. Opowiadać nie będę, bo musiałabym opowiedzieć wszystko
Ogólnie film bardzo fajny i wciągający.
"The end of love" 2012, jest to dramat i muszę dodać że do "łatwych" filmów on nie należy. Jednym może wydać się nudny, ale ja twierdze że film jest dobry. Opowiada o chłopaku, który został sam z dzieckiem. Musi poradzić sobie sam, ale różnie mu to wychodzi... nie radzi sobie też zbytnio z samotnością... Jak ktoś lubi takie filmy, to warto obejrzeć.
"Zakochani w Rzymie" i bardzo polecam Aż jestem zdziwiona niską oceną na portalach! Choć wiadomo, co człowiek to gust. Dla mnie to film ze świetną atmosferą, zabawny (dużą część filmu śmiałam się, inni ludzie też i moje koleżanki tak samo). Taka lekka, ale zarazem niegłupkowata komedia moim zdaniem, ale też według mnie satyra różnych ludzkich zachowań. Każdy może w niej znaleźć coś dla siebie
Bardzo przyjemny film i jeszcze raz polecam, ani chwili się nie nudziłam, wręcz szkoda, że nie trwał dłużej. Ciekawe postaci, dialogi i historie!
Margolinko, też obejrzałam ostatnio "The end of love". Podobał mi się, był taki prosty, ale naturalny. Skłania do przemyśleń, warto na spokojnie usiąść i obejrzeć.
"Nostalgia anioła" (2009)- sama tematyka filmu bardzo wzruszająca, nieźle się popłakałam, już na samą myśl, że na świecie dzieją się takie rzeczy. Sam film jednak dosyć ciekawy, obserwujemy rozpacz rodziny po stracie, o tym jak się z tego powoli podźwigają... a główna bohaterka to bardzo mądra dziewczynka. Nie czytałam książki, ale film mogę polecić. Nie jest arcydziełem, może niektóre momenty przeciągnięte, ale ogląda się dobrze.
Wiem bo moja siostra oglądała ten film i miała podobne do pani odczucia.
"Intruz" polecam fanom gatunku Sci-Fi bez latających potworów i tego typu podobnych. W tle wątek romansu, sporo kina akcji. Nie chcę zdradzać fabuły, scenariusz bardzo pomysłowy.
"Intruz" polecam fanom gatunku Sci-Fi bez latających potworów i tego typu podobnych. W tle wątek romansu, sporo kina akcji. Nie chcę zdradzać fabuły, scenariusz bardzo pomysłowy.
Oglądałam. Spoko. Może się podobać nawet widzom takim jak ja czyli nielubiącym S-F.
Ostatnio obejrzałam "Zgon na pogrzebie" (2010). Teraz będę chciała znaleźć wersję angielską, ale online coś mi kiepsko idzie szukanie jej.
Ta wersja made in USA, hehe, podobał mi się, uważam, że jest sporo humoru, zabawnych dialogów, dlatego polecam.
A teraz będę w następnej kolejności "Sępa" oglądać, Catwoman zdam relację
Truskaweczko, czy przypadkiem to nie ja wspominałam o tym filmie? Jedna z moich ulubionych komedii, ale oczywiście ja wersji amerykańskiej nie oglądałam, tylko brytyjską, czyli oryginalną i zapewne lepszą (jak ja najeżdżam na produkcje made in USA . Ale co zrobić, kiedy oni naprawdę nie robią teraz dobrego kina?).
Musisz koniecznie obejrzeć oryginał .
Tak, wspominałaś i zachęciłaś mnie, poszukam tej angielskiej wersji, ostatnio coś nie mogłam znaleźć, dlatego obejrzałam tę z USA.
"Fighter" (2010)- obejrzałam na kinie letnim, dobry film sportowy, niby tak bardzo nie lubię takich, bo sportem tak bardzo się nie interesuję, ale ta historia zainteresowała mnie, aż zaczęłam o tym czytać Chociaż.. akurat boks nawet lubię i czasem sobie popatrzę, znam niektórych pięściarzy, więc coś tam wiem. Historia ciekawa, oparta na faktach i podobno dość wiernie pokazana na ekranie. Dużo humoru, ale też historia pewnej rodziny, pokazane jej słabości, co dla mnie jest dużym plusem filmu. Były jednak przestoje, wtedy gorzej mi się oglądało, ale i tak film mi się podobał i uważam, że jest wart obejrzenia, nie tylko dla fanów biografii i filmów sportowych. Jestem też pełna podziwu dla gry aktorskiej Christane Bale, uważam, że jest świetnym aktorem i z wielką precyzją umie wcielić się w różne role.
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Co ostatnio oglądałaś ?
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024