Co ostatnio oglądałaś ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Co ostatnio oglądałaś ?

Strony Poprzednia 1 8 9 10 11 12 30 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 586 do 650 z 1,921 ]

586

Odp: Co ostatnio oglądałaś ?

Ostatnio oglądałem najnowszy film Wojciecha Smarzowskiego pt. "Drogówka" który wywołał spore poruszenie wśród szefów policji.

Zobacz podobne tematy :

587

"Tajemnica Brokeback Mountain" (2005) o miłości tej dla wielu niewygodnej, nieładnej, bo pomiędzy dwoma kowbojami. KOWBOJAMI! ... mężczyznami, którzy stereotypowo są uosobieniem męskości, siły, testosteronu a tymczasem oto dwoje mężczyzn za sobą tęskni, czeka na siebie.... odlicza czas do spotkania - niestety swoim życiem pokierowali zupełnie inaczej. Zrobili wszystko by wyprzeć miłość do siebie... ale ona daje o sobie znać, powraca i.... trwa do pewnego momentu.
Polecam.

588

Catwoman napisał/a:

"Tajemnica Brokeback Mountain" (2005) o miłości tej dla wielu niewygodnej, nieładnej, bo pomiędzy dwoma kowbojami. KOWBOJAMI! ... mężczyznami, którzy stereotypowo są uosobieniem męskości, siły, testosteronu a tymczasem oto dwoje mężczyzn za sobą tęskni, czeka na siebie.... odlicza czas do spotkania - niestety swoim życiem pokierowali zupełnie inaczej. Zrobili wszystko by wyprzeć miłość do siebie... ale ona daje o sobie znać, powraca i.... trwa do pewnego momentu.
Polecam.

Też polecam, a o miłości homoseksualnej też np "Zupełnie inny weekend". Też warto zobaczyć moim zdaniem.

589

Oglądałam film pt."Prawdziwe męstwo" -western z 2011 roku, akcja toczy się około 17-18 wieku.
Nadzwyczaj rezolutna 14-latka postanawia pomścić morderstwo ojca, szuka w tym celu dorosłych sprzymierzeńców i znajduje dwóch; mnóstwo problemów po drodze ma ze sobą ta trójka, ale cel osiąga smile

590

Polecam film "Your Sister's Sister" - genialne aktorstwo, dialogi, montaż.
Dwie siostry i przyjaciel jednej z nich spędzają kilka dni w domku na odludziu (piękne krajobrazy), gdzie angażują się emocjonalnie w damsko-męskie sytuacje.

Amerykański, ale bardzo nieamerykański film z gatunku dramat, komedia. Miodzio wink

591 Ostatnio edytowany przez adlernewman (2013-02-20 10:22:24)

Film, jaki z reka na sercu moge polecic, to " Céline et Julie vont en bateau" (Celine and Julie Go Boating, Celina i Julia odplywaja). Surrealistyczna historia dwoch kobiet, ktore spotykaja sie przepadkowo w Paryzu i zostaja wciagniete w przygode z duchami, czterolistna koniczyna, trapistami , a nawet oczami malych dinozaurow. Trzy godziny odlotu!

592

Dawno mnie nie było, a sporo się nazbierało tych filmów. Z niektórymi dotrwałam do końca, z innymi nie. Zatem:
- Poradnik pozytywnego myślenia- jak najbardziej można go zaliczyć do filmów mocno PRZEREKLAMOWANYCH. Nie wiem za co nominacje do Oskarów, nie rozumiem miana świetnej komedii. Film ze słabymi dialogami, niepotrzebnymi, bardziej żałosnymi niż smiesznymi. No faktycznie rola Jennifer Lawrence całkiem dobra, ale żeby na Oskara? niee

- Bestie z Płd. Krain- natomiast tez film urzekł mnie bardzo. Trochę komedii, troche wyciskacza łez, film skłania do refleksji, a rola malutkiej głównej bohaterki zasługuje w tym przypadku na Oskara. Polecam
- Zabić jak to łatwo powiedzieć- dobry, klimatyczny, ale szału nie zrobił.

- 7 psychopatow- to kolejna przereklamowana 'komedia', która naszym dobrym komediom typu 'Kiler', gdzie teksty były naprawdę Śmieszne, do pięt nie dorasta. Żałosny film.

- The Words (Słowa)- kolejna propozycja z Bradley Cooper jak i zresztą z całkiem niezłą obsadą ( Jeremi Irons ), która urzekła mnie swoim scenariuszem. Pomysł na film był Swietny. Podziwiam tego, kto miał taki łeb, by to stworzyć. Film ciekawy, wciągający, intrygujący. Fakt, że sporo przed końcem  Zaczęłam składać sobie w całość sens tego filmu i zakończenie, które i tak   odszyfrowałam,  ale to nie zniechęciło mnie do obejrzenia go do końca- człowiek przy tym filmie pragnie dowiedzieć sie prawdy, czy dobrze przypuszczał swoją wersję, czy jednak okaże się może inaczej. POLECAM gorąco.

- I, że Cię nie opuszczę- świetny scenariusz, na faktach, bo wiadomo, że najciekawsze scenariusze pisze samo życie. Niebywała historia.

- Uprowadzona 2- równie dobre kino akcji jak poprzednia część smile

- Alex Cross- po trailerach spodziewałam się nieco innego filmu. Szkody nie wyrządził, ale nic by się nie stało, jakbym go nigdy nie obejrzała.

- Histeria- przyjemna komedia- historia powstania wibratora smile

- Deadfall- ciekawy i trzymający w napięciu thriller z piękna Olivią Wilde.

- Resident Evil 5- lepsza niż poprzednia, co nie zmienia faktu, że dobre były pierwsze dwie bądź trzy części, na resztę szkoda czasu.

- Silent Hill 2- kurczę, kto mógł tak spraprać kontynuację naprawdę dobrego horroru. Jedynka miała klimat, były momenty, w których śmiało można było popuścić w spodnie- a tu, same zdjęcia dają wiele do Zyczenia. Po jedynce oczekiwałam czegoś dobrego w drugiej części, a zawiodlam sie niesamowicie.

- Sesje- rzeczywiście dobry film. Śmieszył, poruszał, wzruszał. Świetna Helent Hunt i jej piekne pomimo wieku ciało smile

- Operacja Argo- ten akurat zasłużył na Oskara:) Swietny scenariusz. Film trzymał w napięciu w dosłownym tego słowa znaczeniu. Super, chociaz momentami nudnawy.

-Obłęd - Adrian Brody i obłęd- idealne określenie tego filmu. Zapewne taki efekt miał osiągnąć.

- Niemożliwe- film opowiada niesamowita, niewiarygodną historię, stąd ten tytuł smile jednak zajeżdża mi zabardzo  typowym, amerykańskim wyciskaczem łez.

593 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-03-08 18:47:04)

"Bestie z południowych krain" (2012)- dobra gra głównej bohaterki i chyba w sumie tyle. Nie za bardzo podobał mi się ten film. Zbyt powolna akcja (wiem, też na pewno zamierzone, ale w tym filmie drażniło mnie to), fabuła miała potencjał, ale dla mnie zmarnowany, a  rzekomy kontakt dziewczynki z naturą jak dla mnie też średnio. Spodziewałam się czegoś innego.

"Życie pi" (2012)- oglądałam w Internecie, może jakość nie najlepsza, ale jestem bardzo zadowolona z seansu (mama też, oglądała ze mną). Powiem szczerze, że nie spodziewałam się aż tak pięknej historii. Bardzo opowiada mi się, że jest opowiadana, to nadaje moim zdaniem ciekawy klimat. Bardzo podobało mi się od początku, gdy Pi poznawał różne religie. Mimo że oglądałam na komputerze, to i tak bardzo podobała mi się też grafika, gra postaci, dialogi, które nie były moim zdaniem puste, lecz coś wnosiły. Historia niewiarygodna, wzruszająca, a efekty podczas sztormu na morzu zachwyciły mnie. Bardzo podobał mi się też ten film pod kątem, ile może mieć człowiek woli walki, to wszystko w końcu jest w nas, tylko każdy ma inną "wytrzymałość". Podczas oglądania już miałam sporo przemyśleń, teraz mam nadal. Film mnie po prostu "uwiódł", także cieszę się bardzo, że go obejrzałam, to nie był zmarnowany czas. Teraz widzę, że są różne interpretacje filmu, niektóre naprawdę ciekawe, powiem szczerze, że mimo że wczułam się w film to potraktowałabym go bardziej jako film przygodowy z przesłaniem, ale nie doszukiwałam się ukrytych symboli, po prostu przyjęłam go takim jakim był. A tu widzę ludzie interpretują pod kątem symboli, ciekawe, nie wpadłabym na to w tym przypadku smile

594

"Anna Karenina" (2012) Film fajnie zrobiony; dzięki temu pomysłowi, twórcy z pewnością nie musieli wydawać dodatkowo pieniędzy na sceny w wielu posiadłościach, zamkach itd. Pomysł mi się podobał, taki iście europejski smile
Sam film.... może nie wywołał we mnie jakiegoś wielkiego "WOW" było w nim coś interesującego, ale rozłaziło się to jakoś tak...przez te 2h.

595

Ostatnio oglądałam Trzy metry nad niebem. To hiszpański melodramat. Film opowiada historię dwojga młodych ludzi z zupełnie innych światów. Babi (María Valverde) jest spokojną studentką, Hache (Mario Casas) jest gwałtowny i porywczy. Jednak między nimi narodzi się niekonwencjonalna miłość opatrzona walką większą niż się spodziewali.
Historia miłości współczesnych Romeo i Julii na podstawie powieści Federico Moccia.

I oglądałam też Django, polecam fanom Tarantino.

596

"Wyspa tajemnic" z 2010.

"Wyspa tajemnic" próbuje łączyć psychologiczny thriller z paranoicznym kinem zimnowojennym i dramatem więziennym. Wszystko po to, by złożyć hołd twórcom starych horrorów z lat 40-tych, kinu Hitchcocka i b-klasowym, gorączkowo politycznym filmom z lat 60-tych. Szeryf Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) wraz z partnerem (Mark Ruffalo) przybywają na wyspę Shutter. Tutaj, na mrocznym kawałku lądu mieści się szpital psychiatryczny dla szczególnie niebezpiecznych przestępców. Policjanci mają sprawdzić, w jaki sposób szpitalne mury opuściła jedna z osadzonych w nim pacjentek, Rachel (Emily Mortimer). Badając sprawę jej zniknięcia, Teddy orientuje się, że na wyspie mają miejsce tajemnicze wypadki, a dyrektor placówki (niepokojący Ben Kingsley) nie jest zwyczajnym lekarzem. ...

Polecam smile Pod koniec, "zagadka" zostaje rozwikłana w sposób dla innego, bardzo znanego filmu podobnej treści, ale o tym sza smile

597 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2013-03-17 14:50:51)

Cat, ja z Leonardo obejrzałam już chyba wszystkie dostępne filmy, ostatnio "Django" i "J.Edgar".
Na prawdę jest on rewelacyjny w swoich rolach, daje z siebie wszystko i wyjątkowo naturalnie mu to wychodzi.
Zmartwiło mnie to co ostatnio oświadczył, o swoim "zawodowym wypaleniu się".
Mam nadzieję, że szybko odetchnie, naładuje się pozytywna energią i zaskoczy nas jeszcze nie raz. smile

Z filmów ostatnio obejrzanych polecam:

"Jestem bogiem" (2011)
Jest to thriller sci-fi, produkcji USA.
Oceniam go bardzo pozytywnie, podobał mi się i polecam go z czystym sumieniem.
Nawet osobom niezbyt lubującym się w sci-fi.
Dodam krótki opis fabuły:
"Eddie Morra jest niespełnionym, pogrążonym w depresji pisarzem. Eksperymentalny narkotyk NZT zamienia go w geniusza i człowieka sukcesu."

Drugim filmem jest:
Jak zostać królem (2010)
Jest to dramat historyczny, a zarazem film biograficzny o królu Jerzym VI. To jego trudna droga do tronu królewskiego. Najgorszym jego problemem, było jąkanie się a w związku z tym przemawianie do ludu. Jednak znalazł się pewien człowiek, który zechciał pomóc...
Bardzo polecam! smile

598

Ostatnio seans w kinie z Drogówką i Szklaną pułapką, w domowym zaciszu misiek TED smile

599

"Obława" [2012] II wojna światowa. Kapral Wydra, żołnierz partyzanckiego oddziału, zmaga się nie tylko z Niemcami i polskimi zdrajcami, ale także z własną przeszłością.

Jak dla mnie: mogłabym dać 5 punktów na 10. Jednak.... jak Polacy sami swoje filmy robią to nie jest to zrobione rewelacyjnie. "W ciemności" było zrobione w moim odczuciu rewelacyjnie.
Tu jest sucha historia..... nie wiadomo czemu ciągnie się tak długo... o tym jak AK wyglądała.
Rola Weroniki Rosati..... nigdy się na nią napatrzyć nie mogę, uważam ją za piękną dziewczynę, tutaj w łachmanach, jako sanitariuszka-zdrajczyni. Mówi niewiele smile

600

Ogladałam django - rewelacja - najelpiej zagrał ten Austriak

601

'Jane Eyre' (2011)

602

Ja ostatnio obejrzałam "Wszystko za życie". (2007)
Jest to dramat biograficzny. Opowiada o wybitnym uczniu i sportowcu. Christopher McCandless porzuca swoje nudne życie i wyrusza autostopem w podróż. Kierując się na Alaskę.

603

127 godzin, goraco polecam, chwyta za serce

604

Polecam film Perks of being Wallflower, niestety nie wiem kiedy będzie w Polsce, ja miałam okazje zobaczyć go w Londynie.

świetny!

605

"Poradnik pozytywnego myślenia" - bardzo polecam, świetny film i niezła gra aktorska smile Jak ktoś jeszcze nie widział, to pozycja obowiązkowa, bo w końcu oscarowa!

606

"Lot" (2012)  bardzo, bardzo polecam. Niecodzienne decyzje- a właściwie ta jedna... kto oglądał ten będzie wiedział, kto będzie oglądał, też się zorientuje smile

607

"Kaznodzieja z karabinem" -Historia oparta na faktach. Przemiana człowieka pod wpływem religii.Bardzo widoczne też kontrasty między normalnościę a prawdziwą biedą. No i wojna w Afryce. Wojna tak naprawde nie wiadomo o co.Czystki etniczne i mordowanie dzieci. Przemoc pokazana czasem zupełnie  bez emocji. Zabicie kogoś to tylko pociągnięcie za spust... Innym razem łzy same lecą.
Jak na film amerykański to całkiem niezły. Można powiedzieć - mocna rzecz.

608

Ja wciagnelam sie w serial The Killing i dzis jade do KINA NA G.J jOE.

609

"Poszukiwana Sarah Pender" (2013). Film oparty na faktach. Warty obejrzenia smile Słowo przeciwko słowu, postawa przeciwko postawie. Potrafi zmienić Twój pogląd na daną sprawę kilka razy w ciągu oglądania filmu smile

610

"Świadek mimo woli" (1984) Film jest swego rodzaju fenomenem, gdyż zapoczątkował nowy rodzaj filmów: horror dramatyczny.
Patrząc na rok produkcji, sądziłam, że cudów nie ma się co spodziewać, a jednak się myliłam: majstersztyk na miarę Tarantino i Demme'a ("Milczenie owiec"). W filmie jest wszystko: piękne kobiety, płomienny romans i morderstwo; brutalne, przerażające, na wskroś tajemnicze.
A wszystko to okraszone klaustrofobią głównego bohatera, co nadaje filmowi jeszcze mroczniejszy, przenikliwy charakter. Napięcie od pierwszych minut do samych napisów. Kto jeszcze nie widział- a wierzę, że takich osób jest naprawdę niewiele- polecam. Najlepiej wykorzystane 2h  w moim życiu kinomanki.

611

"The Words" (2012)
Bardzo mi się spodobał. Świetna rola Bradleya Coopera, jako młodego pisarza który z wielkiego pragnienia bycia "kimś", lepszego życia... posuwa się do oszustwa. Przywłaszcza sobie "czyjeś słowa"... i słono za to płaci...

612

just.love.me napisał/a:

Ostatnio oglądałam Trzy metry nad niebem. To hiszpański melodramat. Film opowiada historię dwojga młodych ludzi z zupełnie innych światów. Babi (María Valverde) jest spokojną studentką, Hache (Mario Casas) jest gwałtowny i porywczy. Jednak między nimi narodzi się niekonwencjonalna miłość opatrzona walką większą niż się spodziewali.
Historia miłości współczesnych Romeo i Julii na podstawie powieści Federico Moccia.

Trzy metry nad niebem... - tak ogląda się n iby dobrze, ale jak dojdzie do czlowieka refleksja, to się okazuje, ze?... film jest o niczym, tragedia, banalne dialogi, zachowania, sposób myślenia małolatów, zero przekazu hmm

Django natomiast - jestem w szoku, to jedyny film Tarantino, który polecam wszystkim, a nie tylko fanom. wyjątkowo mało krwawy i z głęboką treścią podaną z nietuzinkowym poczuciem humoru.

613

"Fighter" (2010) Dramat
W roli głównej świetny Mark Wahlberg smile
To historia pewnej rodziny, a konkretniej dwóch braci bokserów. Jeden z nich nie wykorzystał swojej szansy, gdyż wpadł w nałóg narkotykowy. Drugi stara się coś osiągnąć. Niestety u boku rodziny, jest to mocno utrudnione.
Film na prawdę wart obejrzenia.

614

KontroVersja napisał/a:

"Dorian Grey". Naprawdę dobry film. Polecam smile

Też oglądałam, bardzo dobry film, przerażający smile

615

emiko napisał/a:

"Poradnik pozytywnego myślenia" - bardzo polecam, świetny film i niezła gra aktorska smile Jak ktoś jeszcze nie widział, to pozycja obowiązkowa, bo w końcu oscarowa!

Również obejrzałam, teraz czytam książkę. Oczywiście różnice znaczne, ale zarówno film, jak i książka bardzo dobre.

616

Wczoraj oglądałam:
Egzorcyzmy Dorothy Mills: Wkrótce po śmierci synka, psychiatra Jane Morton, spotyka na swojej drodze zawodowej wyjątkowo trudny przypadek. Dorothy Mills, piętnastolatka z małej irlandzkiej wyspy, oskarżona zostaje o usiłowanie zabójstwa pozostającego pod jej opieką dziecka.

Na miejscu zdarzenia Jane spotyka żyjącą w ciągłym lęku, nawiedzaną przez widmo i wrogą wobec obcych małą społeczność. Społeczność, która skrywa przerażający sekret?

Mieszkańcy wierzą, że Dorothy posiada dostęp do mocy działających poza sferą, którą bada psychiatria. Początkowo sceptyczna Jane musi w końcu zweryfikować swoje poglądy, gdy dziewczynka przemówi do niej głosem jej zmarłego syna?

Wg mnie: jestem dość wymagającą kinomanką, zatem na mnie największe wrażenie wywarła zielona, surowa zieleń Irlandii:) Ale film.... może się podobać.

Skok Henry'ego z Keanu Reeves w roli głównej. Henry (Keanu Reeves), nieudacznik, snuje się przez życie, pozbawiony wyższych ambicji czy marzeń. Pewnego dnia na prośbę przyjaciela zatrzymuje samochód pod bankiem. Opuściwszy pojazd, rzekomo w celu wypłacenia pieniędzy z bankomatu, jego kumple rabują bank. Henry zostaje zatrzymany i oskarżony o napad z bronią w ręku. Całą winę bierze na siebie i zostaje skazany.
Czy może być gorzej? Może!
Opuszcza go żona, a w celi poznaje Maxa (James Caan), dla którego więzienie jest drugim domem. To Max staje się dla niego inspiracją i podsuwa pomysł, który w przyszłości odmieni życie Henry'ego.
Po wyjściu z więzienia, Henry dowiaduje się o istnieniu tajemnego przejścia między teatrem a bankiem...
Zbieg okoliczności pcha go pod koła i w ramiona pięknej Julie. Plany nabierają rumieńców...

Wg mnie: uśmiałam się na tym filmie- chociaż to nie komedia smile Ale tok myślenia bohaterów zdumiewa smile

617

Ja ostatnio oglądałam komedię pt. "Nocna randka" (2010) smile
Myślę, że warto ją zobaczyć... zwłaszcza tym osobom, które narzekają na monotonie w związku big_smile

618

"Trzy pogrzeby Melqiuadesa Estrady"- 2005.Nie polecam oglądać przy kolacji.

619

Templariusze. Miłość i krew(2007)
Fajne smile Zwłaszcza oczy Salladyna wink

620 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-04-14 22:40:19)

Margolinka napisał/a:

Ja ostatnio oglądałam komedię pt. "Nocna randka" (2010) smile
Myślę, że warto ją zobaczyć... zwłaszcza tym osobom, które narzekają na monotonie w związku big_smile

Widziałam, fajny film smile Faktycznie, a poza tym dość zabawny.

"Poradnik pozytywnego myślenia"- tak, według mnie pozytywny film smile Taki po którym teraz się uśmiecham. Świetne główne role (dobrze Jessice w tych ciemnych włosach). Owszem, może nominacje do Oscara to trochę za dużo, ale film mnie nie zawiódł smile Bardzo podobały mi się sceny tańca, dialogi bohaterów, także rola De Niro (rozbrajał mnie, hehe). Do tego świetna muzyka, dość ciekawa fabuła, polecam smile

621

Catwoman napisał/a:

Templariusze. Miłość i krew(2007)
Fajne smile Zwłaszcza oczy Salladyna wink

Nie żebym się czepiała ale jeśli chodzi Ci o tego wodza i polityka muzułmańskiego to pisze się go przez jedno l:)

622

Nie wiem, czy warto było marnować posta na taką uwagę smile

623

Catwoman napisał/a:

Wczoraj oglądałam:
Egzorcyzmy Dorothy Mills: Wkrótce po śmierci synka, psychiatra Jane Morton, spotyka na swojej drodze zawodowej wyjątkowo trudny przypadek. Dorothy Mills, piętnastolatka z małej irlandzkiej wyspy, oskarżona zostaje o usiłowanie zabójstwa pozostającego pod jej opieką dziecka.

Na miejscu zdarzenia Jane spotyka żyjącą w ciągłym lęku, nawiedzaną przez widmo i wrogą wobec obcych małą społeczność. Społeczność, która skrywa przerażający sekret?

Mieszkańcy wierzą, że Dorothy posiada dostęp do mocy działających poza sferą, którą bada psychiatria. Początkowo sceptyczna Jane musi w końcu zweryfikować swoje poglądy, gdy dziewczynka przemówi do niej głosem jej zmarłego syna?

Wg mnie: jestem dość wymagającą kinomanką, zatem na mnie największe wrażenie wywarła zielona, surowa zieleń Irlandii:) Ale film.... może się podobać.

A ja nie polecam. Widziałam wiele horrorów/thrillerów o podobnej tematyce i jak dla mnie słabsze od tego były jedynie "Demony", które wyszły jakiś czas temu. Na plus jedynie w miarę oryginalne podejście do tematu. Nie ogląda się źle, ale raczej bez szału, więc jeśli ktoś chciałby to wybrać ze względu na tematykę, to polecałabym szukać dalej tongue.

Natomiast ja ostatnio widzialam... ostatni odcinek Spartacusa, nie wiem, czy serial się liczy. Z filmów to "My, dzieci z dworca ZOO", czytałam książkę już dawno i chciałam zobaczyć ekranizację. Ciekawe, ale jednak książka lepsza wink.

624

serducho napisał/a:
just.love.me napisał/a:

Trzy metry nad niebem... - tak ogląda się n iby dobrze, ale jak dojdzie do czlowieka refleksja, to się okazuje, ze?... film jest o niczym, tragedia, banalne dialogi, zachowania, sposób myślenia małolatów, zero przekazu hmm

Django natomiast - jestem w szoku, to jedyny film Tarantino, który polecam wszystkim, a nie tylko fanom. wyjątkowo mało krwawy i z głęboką treścią podaną z nietuzinkowym poczuciem humoru.

Czy ja wiem czy ten film był o niczym, sposób myślenia małolatów, bo to są małolaci, film jest o młodych ludziach. Wg mnie jest dużo bardzo fajnych cytatów i myśli z tego filmu, ale rozumiem jeżeli nie każdemu przypadnie do gustu.

Co do Django to się zgadzam wink

Z ostatnio oglądanych polecam:
* Wszystko gra(Match point) -reż. Woody Allen, dla odmiany nie jest to komedia tylko dramat, thriller; moim zdaniem bardzo dobry film, z motywem Zbrodni i kary. W rolach głównych Scarlett Johansson i Jonathan Rhys Meyers smile)
*O północy w Paryżu - znowu Woody Allen smile. Film bardzo klimatyczny i zabawny. Podobał mi się.
*Co nas kręci, co nas podnieca(Whatever Works) - i znowy Woody Allen wink. Boris, ekscentryczny, starzejący się geniusz, zmienia się radykalnie pod wpływem 20-letniej Melodie. Nie zawiodłam się big_smile.
*próbowałam też obejrzeć Melancholię, ale mimo przystojnego Aleksandra Skarsgarda film mi się nie podobał, wiem, że niektórym się podoba, ale jak na mój gust zbyt dziwaczny, podczas całego filmu miałam w głowie WTF ?!

625

Obejrzałam wczoraj "Mój największy koszmar" ( po francusku może będzie Wam jeszcze łatwiej znaleźć-  "Mon pire cauchemar") [2011]- francuska komedia, były w niej gorsze momenty, więc może nie jakaś najlepsza francuska, bo są lepsze, ale mimo tego całkiem ciekawie zrobiona, interesujące postacie, trochę zabawnych momentów i dialogów, dobrzy aktorzy, więc mimo niedostatków polecam, bo i tak poziom jest niezły

626

Oglądałam "Intruz" (2013): Przyszłość. Ludzkie ciała i umysły opanowują Dusze, które choć dobre, nie potrafią czuć. Melanie udaje się nauczyć tego swoją Wagabundę.

Przyszłość. Panowanie na Ziemi przejął niewidzialny wróg. Najeźdźcy opanowali ludzkie ciała umieszczając w nich Dusze, dla których ludzie są jedynie żywicielami. Dusze są z natury dobre, spokojne i łagodne, ale nie potrafią czuć jak my. Melanie - jedna z ostatnich wolnych istot, zostaje schwytana, a w jej ciele umieszczona zostaje Wagabunda. Jest to doświadczona dusza, która zamieszkiwała już na siedmiu planetach. Jej zadaniem jest poznanie wspomnień Melanie i odkrycie, gdzie jeszcze ukrywają się buntownicy czyli wolni ludzie. Zadanie okazuje się jednak o wiele trudniejsze niż można było przypuszczać. Melanie jest wyjątkowo silną osobowością i toczy z Wagabundą walkę o panowanie nad ciałem i umysłem. Co więcej - z czasem - Wagabunda poznaje wspomnienia dziewczyny o ukochanym mężczyźnie i sama zaczyna odczuwać coś dziwnego? Wkrótce Melanie i Wagabudna zawrą swoisty pakt i wyruszą na pustynię w poszukiwaniu mężczyzny bez którego nie potrafią żyć?

627 Ostatnio edytowany przez just.love.me (2013-04-19 13:36:08)

Catwoman napisał/a:

Oglądałam "Intruz" (2013): Przyszłość. Ludzkie ciała i umysły opanowują Dusze, które choć dobre, nie potrafią czuć. Melanie udaje się nauczyć tego swoją Wagabundę.

Przyszłość. Panowanie na Ziemi przejął niewidzialny wróg. Najeźdźcy opanowali ludzkie ciała umieszczając w nich Dusze, dla których ludzie są jedynie żywicielami. Dusze są z natury dobre, spokojne i łagodne, ale nie potrafią czuć jak my. Melanie - jedna z ostatnich wolnych istot, zostaje schwytana, a w jej ciele umieszczona zostaje Wagabunda. Jest to doświadczona dusza, która zamieszkiwała już na siedmiu planetach. Jej zadaniem jest poznanie wspomnień Melanie i odkrycie, gdzie jeszcze ukrywają się buntownicy czyli wolni ludzie. Zadanie okazuje się jednak o wiele trudniejsze niż można było przypuszczać. Melanie jest wyjątkowo silną osobowością i toczy z Wagabundą walkę o panowanie nad ciałem i umysłem. Co więcej - z czasem - Wagabunda poznaje wspomnienia dziewczyny o ukochanym mężczyźnie i sama zaczyna odczuwać coś dziwnego? Wkrótce Melanie i Wagabudna zawrą swoisty pakt i wyruszą na pustynię w poszukiwaniu mężczyzny bez którego nie potrafią żyć?

Też oglądałam, całkiem przyjemny film, z tym że ja nie czytałam książki, a mojej przyjaciółce, która czytała, film średnio się podobał, była trochę rozczarowana.

628

Intruza nie oglądałam, choć opis brzmi zachęcająco smile Ja przed chwilą skończyłam oglądać Prawo zemsty, film całkiem fajny o mężczyźnie co mu zabijają żonę i córkę, jeden z zabójców unika kary i ten zaczyna się mścić smile

629

Nina9019 napisał/a:

Intruza nie oglądałam, choć opis brzmi zachęcająco smile Ja przed chwilą skończyłam oglądać Prawo zemsty, film całkiem fajny o mężczyźnie co mu zabijają żonę i córkę, jeden z zabójców unika kary i ten zaczyna się mścić smile

Zgadzam się, "Prawo zemsty" to całkiem dobry film.
"Intruza" też mam zamiar obejrzeć smile

630

Sponsoring (Elles) - francusko-polski film z przed roku czy dwóch lat.
Dla tych co nie wierzą że prostytucja(sponsoring) stała się czymś "normalnym i powszechnym" . Mocny w wyrazie psychologiczny film. Normalni  ludzie i niby normalne życie a jakby coś jest nie tak. Trzeba samemu przetrawić.

631

Przemo77 napisał/a:

Dla tych co nie wierzą że prostytucja(sponsoring) stała się czymś "normalnym i powszechnym" . Mocny w wyrazie psychologiczny film. Normalni  ludzie i niby normalne życie a jakby coś jest nie tak. Trzeba samemu przetrawić.

Oglądałam. Nazwałabym to film, o kłamstwie; dziewczyny okłamują znajomych, "normalna" reporterka okłamuje siebie, ze jej życie jest szczęśliwe.

632

"Układ zamknięty"
    Mocno reklamowany film polski oparty na faktach . Dla mnie przerażający.
Nie ze względu na drastyczną treść , czy jakieś koszmarne sceny przemocy itp.
Przerażający dlatego , że pokazuje jak łatwo można zniszczyć człowieka.
Ogólnie na tak.

633

Catwoman napisał/a:
Przemo77 napisał/a:

Oglądałam. Nazwałabym to film, o kłamstwie; dziewczyny okłamują znajomych, "normalna" reporterka okłamuje siebie, ze jej życie jest szczęśliwe.

Niestety obraz naszego "zachodniego społeczeństwa" zawarty w tym filmie jest bardzo trafny i prawdziwy. Zyjemy w kłamstwie i na nim budujemy swoją rzeczywistość. Kłamstwo pomaga nam przetrwać, jest ukojeniem i przekleństwem za razem.
Warto polecić ten film młodym ludziom aby zabaczyli czym się płaci za swoje pozorne szczęście...

634

Luz Claritę, a z filmów Drogówkę big_smile

635

Moonrise Kingdom...przepiękny film, który koniecznie trzeba zobaczyć z ukochaną osobą. W sumie dziwię się, czemu nie dostał oscara hmm

636

Nożycoręki - Wybitny smile teraz jakiś Franken Wini (nie wiem jak się piszę :c) Oglądała któraś z was ??

637

Luz Claritę? Chyba w przerwie na reklamy big_smile Tzn. ja osobiście lubi filmy, z których mogę wynieść dla siebie jakieś.... przesłanie.

638

Ja ostatnio oglądałam dwa filmy, które bardzo mi się spodobały. Mówią one o walce o spełnienie swoich marzeń, o ciężkiej pracy nad sobą, jak i o problemach, które niesie za sobą osiągnięcie sukcesu, oraz tych które spotykają nas na drodze do niego.
Te filmy to: "Vince niepokonany" i "Gwiazda rocka". Polecam smile

639

"Cela 211" 2011.
Spoko. Nietypowy problem i nietypowy pomysł. Warto obejrzeć.

640

,, Życie jest piękne,,  ,, gladiator,, ,, lista schindlera,,.

641 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2013-05-05 21:57:58)

"Chłopiec A" (2007), mocno dający do myślenia film. Szczerze polecam.

642

Gangster squad - dla mnie super big_smile
Jest klimat, jest Gosling i Emma Stone, jest dobra akcja i humor big_smile

643

"Zabić, jak to łatwo powiedzieć" z Bradem Pitt. I co z tego, że z Bradem, jak na filmie niemalże usnęłam, z nudów. Beznadzieja - jak dla mnie.

644

Movie 43 - dawno się tak nie ubawiłam na żadnej komedii smile Humor w typowo "moim" klimacie, pod koniec filmu dosłownie bolał mnie brzuch ze śmiechu, zdecydowanie polecam smile

645

Avengers - podobał mi się Iron Men - ale ten film.. tragedia.. nie wytrzymałam do końca smile.

646

"Martyrs-Skazani na strach (Francja) dla ludzi o mocnych nerwach,Polecam smile oraz "Piła mechaniczna 3D (2013)

647 Ostatnio edytowany przez just.love.me (2013-05-06 22:13:01)

Chłopiec w pasiastej piżamie dramat wojenny, pokazany zupełnie z innej perspektywy niż filmy o podobnej tematyce. Moim zdaniem dobry film, warto obejrzeć.

648

"Władza/Broken City" (2013) - Świetny film akcji. Niezła obsada. W roli głównej oczywiście jeden z moich ulubionych aktorów. smile

649

Ostatnio udało mi się obejrzeć Igrzyska śmierci,film trzymający w napięciu,opowiadający w ciekawy sposób historię siostrzanej miłości,historię walki o przetrwanie,o pokonanie własnych słabości.

650

"Barwy ochronne" Zanussiego - świetna rola Zapasiewicza

Posty [ 586 do 650 z 1,921 ]

Strony Poprzednia 1 8 9 10 11 12 30 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Co ostatnio oglądałaś ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024